Merhaba Ytü iktisata myp ile geçiş yapmayı düşünüyorum ama hocalarının akademik boyutu ve okulun akademik yönü beni korkutuyor. Bir diğer seçenek ise kurum içi yapıp Ankara Siyasalda Uluslarası okumak ikisi birbirinden farklı şeyler ama önceliğim üniversite hayatı ve işsiz kalmamak yorumlarınızı merakla bekliyorum. Teşekkürler |
YTÜ İktisat nasıldır?
-
-
Ytü iktisat ve işletme alanında saygın bir duo hocam. Okurken bir yandan iş, staj kovalarsan Mercedes, Big Four, FMCG firmaları gibi yerler hiç de uzak olmaz.
-
Sağ olun hocam cevap için,
ingilzcesine sıralamam yetmiyor ama yüzde 30 İngilizcesine geçebiliyorum sorun olur mu peki?
-
İngilizce-türkçe olması çok dert değil aslında. İş hayatında zaten mesleki jargonlara ve raporlama gibi hususlara dikkat edeceksin illaki. Genel anlamda ingilizce seviyeni iyi tutar ve firmaların ingilizce sınavlarını geçebilirsen sorun olacağını sanmıyorum, hatta işini garantiye almak için IELTS/TOEFL tarzı bir sınava da girebilirsin mezuniyete yakın, 2 sene süresi olduğundan dolayı mezuniyete yakın dedim.
-
%30 ingilizce ytü'de tüm bölümlerde daha avantajlı, tüm dersleri istersen ingilizce alabilirsin.
%100'ü gelmiyor diye sakın vazgeçme insanlar bilmediği için bölümlerin %30'ı daha düşük sıralamada oluyor.
diğer kıstasları değerlendirmeye bak.
-
Hocam bu ne kadar doğru? Merakımdan soruyorum. Big four firmalar cidden işe alır mı? Duyduğum kadarıyla top5 üni harici kabul etmiyorlarmış. Mesela itü mezunlarını hemen eliyorlarmış. Sizce bu mümkün mü?
-
big four soruna pwc özelinde cevap vereyim:
şu an staj yaptığım yerde pwc'nin danışmanlığında proje yapılıyor, oradaki pwc uzmanlarına sordum stajyer alımlarınızdaki filtreniz ne diye. stajyer özelinde sadece özel üniversiteden öğrenci aldıklarını söylediler çalışan kişinin maddi kaygısı olsun istemiyorlarmış. bana günün birinde staj yapmak istersem onlarla kontak kurabileceğimi söylediler, yani anladığım kadarıyla referansla devlet üniversitelerinden de istisna yaratabiliyorlar.
normal çalışanları için öyle doğrudan bir üniversite kıstasından ziyade cv önemliymiş.
-
Hocam kampüs olanakları nasıl bir de ailem Ankara Siyasalın adı daha iyi YTÜde ne yapacaksın diyorlar da siz ne düşünüyorsunuz
-
kanka bir kere ankara üni ile ytü'nün kampüsü kıyaslanamaz onu geçelim.
bir de iktisat ve siyasal bölümleri birbirinden cok alakasız bölümler. bu konuda pek ben yönlendiremem seni.
ismen tanınırlık konusu rafa kalkalı çok oldu, tek söyleyebileceğim ytü iktisat'ın kolay bir bölüm olmadığı ama üzmeyeceği
-
Hocam ytü iktisat iyidir, üzmez. Ytü de okumak da bence Ankara da okumaktan daha iyidir hem kampüs olarak hem ortam olarak
-
Ankara'da okumak zorunda değilsen ytü istanbul'da olması yüzünden bile daha avantajlıdır. -
hocam peki erasmusta sınıf şartı var mı? siyasalda vardı o yüzden gidemedim bu dönem
-
ailem İstanbulda hocam ankaraya o yüzden kaçıp gitmiştim
-
Yani aileyle 4 sene daha kalacaksın max. Sonrası daha önemli değil mi? İş hayatında 30-40 sene çalışacaksın. -
Var hocam Lisans 1. sınıfta olmuyor ve başvuru için en az 2.40 ortalama şartı var
-
öyle hocam da bilemiyorum bir de yanlış anlaşılmak asla istemem ama Türkçesi 100k ile kapatmış 22de ben 45k yaptım acaba harcar mıyım diye düşünüyorum kendimi çünkü sadece bir tane myp hakkım var
-
3.sınıfta oluyor ama değil mi? Ben 3ten başlayacağım büyük ihtimalle
-
olur hocam son sene giden de gördüm
-
Bence linkedin üzerinden mezunlara bak, eğer hoşuna gidiyorsa çalıştıkları yerler geçebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L. Kilmister -- 18 Temmuz 2024; 15:29:59 > -
Tam Eşit Ağırlık bölümüne geçip umudum kalmamışken cevabınızı gördüm. Şahsım adına ben teşekkür ederim.
Benzer içerikler
- kyk ilk 100 bursu
- telegram tyt-ayt pdf grupları
- toplam kardeş sayısına kendimiz dahil miyiz
- hazırlık sınavına girmezsek ne olur
- 345 geometri 2.kitap ne zaman çıkacak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X