Şimdi Ara

Cep telefonlarına ÖTV iki katına çıkarıldı (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
7
Favori
80.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
383 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Düşer diye beklerken reis yaptı yine yapıcağını .heal olsun ekonomi bakanımız böyle istediyse yapıcak bişey yok ..ohhyiee

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CagriErcan kullanıcısına yanıt
    Kapatacak olan Honda. Sebebi de japonyanın avrupa birliğiyle yapmış olduğu gümrük anlaşması. Honda burada fabrikayı gümrüksüz avrupaya araç satmak için kullanıyordu. Keza ingiltere fabrikasını da brexit nedeniyle kapatacağını açıkladı aynı tarihlerde. İngiltere de batıyor o zaman. Yani bize ihtiyacı kalmadı japonların.

Almanya ile ülkemizi kıyaslamayı da bırakın. Adamlar ekonomik olarak dünyada bir numara. Bizi kıskandıkları tek şey asker sayımız ve genç nüfüsumuz.

Kıyaslanacaksak gidin doğu ülkeleriyle kıyaslayın ve bizim de onlara göre Almanya gibi olduğumuzu görüp halinize şükretmeyi öğrenin. Yukarıya bakarsan her zaman şikayetçi olursun elindekinin kıymetini bilemezsin.

Bu nesilin en önemli sıkıntısı bu. Gözü hep yukarı da maalesef. Bir ara afrika ve türki cumhuriyetlere bakın da ülkenizin ve elinizdekinin kıymetini bilin. Sürekli şikayet ederek hiçbir şekilde mutlu olamazsınız.

• Ekonomi kötü olunca napicanizi sasirdiniz kıdem tazminatı bes derken vergiler vergiler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yakında MTV de eklerler sonuçta telefonun içinde de titreşim motoru var
  • quote:

Orijinalden alıntı: IIBurkiII

yakında MTV de eklerler sonuçta telefonun içinde de titreşim motoru var
    SAR emisyon vergisi bekliyorum bende ilave olarak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel'e suçsuz diyenler şunu açıklasın lütfen ekonomik ve mevzuat açısından.
    Yerli üretime destek olacağını düşünüyorum. Bugüne kadar 3 milyona yakın telefon sattık. Daha uygun fiyatla pazara verdiğimiz telefonlarda pazar liderliğine ulaşmayı hedefliyoruz.

Cep telefonlarına ÖTV iki katına çıkarıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 2 Mayıs 2019; 13:16:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şaşırmadık
    damat hazretleri vergiyi tabana yayacaz demedi mi ? Dedi.
    E yayıyo işte :D
  • her 2 senede bir yaptıgım gibi apple yeni modeli cıkarınca amerikadan 999 dolara aldırırım telefonumu, 600tl kayıt ucretini yatırıp,pasaportuma kaydını yaptırır paşa paşa kullanırım. burda yeni iphone nerden baksanız 10binin uzerinde cıkıcak bu ekim...cıkmazsada... :)
    sonuc 5.20den aldıp kenara attıgım bin dolar +600tl kayıt bana maliyet 5800tl. kardamıyım??? hesap ortada. bu olanagı olmayanlar icin uzuluyomuyum?evet ama her halk hakettigi gibi yonetilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vb -- 2 Mayıs 2019; 13:42:21 >
  • kaçak telefon satışını patlatacaklar yine olacağı bu olacak.
  • quote:

-EKŞİDEN ALINTI-

varlık vergisidir o..

matrahı 1500 liranın altında düzgün cep telefonu olmadığı için direkt %50 ötv geldi diyebiliriz..

özetle eskiden 3000 liraya yurdumuza giren bir telefon

3000 + %10 trt bandrolü : 3300 tl

3300 + %25 ötv : 4125 tl

4125 + %18 kdv : 4868 tl'ye satılırken....

bu ötv zammından sonra;

3000 + %10 trt bandrolü : 3300 tl

3300 + %50 ötv : 4950 tl

4950 + %18 kdv : 5841 tl'ye satılacak.

o zaman ne diyoruz?

ver mehteri ver...

Not:Sıfır Samsung Note 4 ü 3.5 yıl önce maaşının yarısı ile alan ben şimdi maaşımın 2 katı ile telefonun muadili note 9 alabiliyorum daha doğrusu alamıyorum gittiği yere kadar

Teşekkürler emeği geçen herkese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etimonster -- 2 Mayıs 2019; 15:46:4 >

• mecliste yasa çıkar çıkmaz ihtiyaç duyduğum telefonu şubat ayında almıştım. 3,5 yıl aynı telefonu (samsung galaxy note 3) kullanıyordum. her ay telefon değiştirme sende canım diyen çıkar diye not düşeyim dedim.
  • prime telefonlar 7-8 binden başlıyor. bazı üst düzey telefonlar ise 12-15 bin TL aralığında. bu fiyatlarla telefon satılması mümkün değil. birinci el telefon piyasası inanılmaz düzeyde daralır. 1-3 bin fiyat aralığındaki telefonlarada rağbet artar.

evde ekranı arızalı iki telefonum var ilk fırsatta tamir ettireceğim. daha 10 gün önce 1300tl ye aldığım honor 9 lite te gözümde bi başka değerli oldu şimdi. gözüm gibi bakmam lazım.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Bu artisin yerli uretime destek ile hic bir ilgisi yok.Gelen otv zammi yerli ureticininde urununu pahali hale getiriyor.O neden ile bu argumanlarin altini doldurun amenna.He diyinki cari acik icin yaptilar ok,tuketimi frenlemek icin yapildi tamam ama kimseyi kaziga baglamayin tabi mee diyenler gobekten bagli ama dh ye bunu yapmayin.

• bu vergi değil padişahın haracı

• Bir arkadaş konu açmıştı telefon alma arafesindeyim anneler günü indirimini beklemek en iyisi falan diyordu, birden aklıma o geldi

• gelişmiş türkiye için güçlü ekonomi için barış için refah için uçuşa geçen Türkiye için başkanlık sistemine evet diyorlardı hani ne oldu bu mu gelişmiş ekonomi bu mu refahlık ve uçuşa geçmiş Türkiye

• Bazı arkadaşlar malesef halen devlet ile hükümeti karıştıryor........
  • Helal olsun devletime, daha çok vergi alınsın cep telefonlarından, böylece baba parası yiyen veletler çevresine sırf hava atmak için 3-5 ayda bir yeni cep tel. alıp paramızı ülke dışına aktarmasın, yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı ! Lafa gelince yerliyiz Atatürkçüyüz, hava atmaya gelince emperyal ve emek sömürücüsü ülkelerin markaları olan iphone, xiaomi, huawei almaya geceden kuyruğa girmek! Bizim ülkedeki kadar ikiyüzlü hain başka bir ülkede daha yoktur ! İthal cep tel.de vergiler %300 olsun !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3po -- 2 Mayıs 2019; 14:24:35 >
  • Vergi tabana yayılıyor çokomelli
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.