Şimdi Ara

cerrahapaşa mı ege mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cerrahpaşa: daha kolay bir eğitim süreci, tusa daha rahat hazırlanma imkanı fakat kampüs yok, bina yetersiz İstanbul pahalı bir şehir.Egeye göre daha prestijli(Biraz da adından dolayı)

Ege: Cerrahpaşaya göre daha zor, fakat iyi bir kampüs, iyi bir fakülte İstanbula göre daha ucuz.Deniz kenarı

Tercih konusunda çok kararsızım sebebiyle birlikte fikirini sunacak arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.

• aynı ikilemdeyim hatta üçlemdeyim cerrahpaşa ege gazi arasındayım bende. Ege zor olmasa direk egeyi yazarım ama tıp zaten zor , zorun zoruna gerek yok w
  • quote:

Orijinalden alıntı: ergenus94

aynı ikilemdeyim hatta üçlemdeyim cerrahpaşa ege gazi arasındayım bende. Ege zor olmasa direk egeyi yazarım ama tıp zaten zor , zorun zoruna gerek yok w

şehir ve kampüs beni çekiyor ama :)
  • ibod123 İ kullanıcısına yanıt
    haklısın ya bende son bi kez hocalarla konuşup yazıcam bakalım hayırlısı artık.
  • Düşünmenize gerek bile yok, bence İzmir'e biletinizi alın:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: spakuler

Düşünmenize gerek bile yok, bence İzmir'e biletinizi alın:)

hocam gerekçeniz var mı sağlam böyle?Ben de egeye daha yakınım ama bilemedim tam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ergenus94

haklısın ya bende son bi kez hocalarla konuşup yazıcam bakalım hayırlısı artık.
    ablam ege ' de 6. sınıf öğrencisi yani intern doktor. stajer gibi düşünün. o kadar çok nöbeti var ki tusa çalışmaya vakti kalmıyor ve üniversite bitince (hala bitmedi bu ayın sonuna kadar nöbeti var) eve dönecek. ilk tusta istediği yeri kazanmasının imkansız olduğunu söylüyor çünkü 2 yıl dersaneye gitmesine rağmen çalışamadı doğru düzgün. nöbetler çok fazla. 36 saate yakın uyumadığı oluyor. ayrıca okuması da zormuş, ege tıpta sınavlar yazılı usulü. bu da zorlayıcı bir faktör. fakat eğitim açısından çok iyi olduğunu söylüyor. ablam cerrahpaşayı virgüllerle kaçırmıs ve günlerce ağlamıştı. şimdiyse iyiki ege gelmiş diyor. izmirden de egeden de memnun. ama söylediğim gibi dezavantajları da var. düşünün taşının hangisi işinize gelirse onu yazın. şimdi burda laf sokanlar olabilir rakip eleme çabası falan diye. ben mf4ten tercih yapacam işim olmaz tıpla. sadece arkadaşları bilgilendirmek için yazdım. umarım bi yararım dokunmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibod123

quote:

Orijinalden alıntı: spakuler

Düşünmenize gerek bile yok, bence İzmir'e biletinizi alın:)

hocam gerekçeniz var mı sağlam böyle?Ben de egeye daha yakınım ama bilemedim tam

Çok sağlam bir gerekçe söyleyeceğim :)

İstanbulda 250 gr. ekmek; 1. 25 lira
    İzmirde 250 gr. ekmek; 0.75 lira..
  • quote:

Orijinalden alıntı: General G

ablam ege ' de 6. sınıf öğrencisi yani intern doktor. stajer gibi düşünün. o kadar çok nöbeti var ki tusa çalışmaya vakti kalmıyor ve üniversite bitince (hala bitmedi bu ayın sonuna kadar nöbeti var) eve dönecek. ilk tusta istediği yeri kazanmasının imkansız olduğunu söylüyor çünkü 2 yıl dersaneye gitmesine rağmen çalışamadı doğru düzgün. nöbetler çok fazla. 36 saate yakın uyumadığı oluyor. ayrıca okuması da zormuş, ege tıpta sınavlar yazılı usulü. bu da zorlayıcı bir faktör. fakat eğitim açısından çok iyi olduğunu söylüyor. ablam cerrahpaşayı virgüllerle kaçırmıs ve günlerce ağlamıştı. şimdiyse iyiki ege gelmiş diyor. izmirden de egeden de memnun. ama söylediğim gibi dezavantajları da var. düşünün taşının hangisi işinize gelirse onu yazın. şimdi burda laf sokanlar olabilir rakip eleme çabası falan diye. ben mf4ten tercih yapacam işim olmaz tıpla. sadece arkadaşları bilgilendirmek için yazdım. umarım bi yararım dokunmuştur.

Arkadas hakli kesinlikle. Ben de Ege yazacaktim ama asiri zorlamalari caydiriyor beni. Ctfde dandik bina olmasa okulun yeri super ama ah iste kac senedir yenilemediler

• Ege'de tıp daha zordur Cerrahpaşa'ya göre ama vaka görme açısından daha şanslı, Ege insanı daha duyarlı kadavra verenler oluyor. Uygulamalı derslerde avantajlıdır. Ege kampüsü ortak herkesle içiçeymişsin. Çevrede avm varmış,metroyla her yere ulaşım yani sosyal yönden sıkıntı yokmuş.
    Ege'de okuyan ama Cerrahpaşa hakkında da bilgili bir arkadaşımın düşünceleri, iyi ki Cerrahpaşa gelmemiş diyor. Ege'de mutluymuş ama bir de kendin araştırmalısın tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

quote:

Orijinalden alıntı: General G

Arkadas hakli kesinlikle. Ben de Ege yazacaktim ama asiri zorlamalari caydiriyor beni. Ctfde dandik bina olmasa okulun yeri super ama ah iste kac senedir yenilemediler

Alıntıları Göster
    Sağlam gerekçe teşekkür ederim :)

• peki teşekkür ederim dikkate alıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibod123 -- 9 Temmuz 2013; 1:00:17 >
  • Izmir civarindaysan Ege yaz derim. Hatta 2 okulu da gor kesin Ege yazarsin
  • quote:

Izmir civarindaysan Ege yaz derim. Hatta 2 okulu da gor kesin Ege yazarsin

Ispartada yaşıyorum 5 saat falan galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibod123

quote:

Izmir civarindaysan Ege yaz derim. Hatta 2 okulu da gor kesin Ege yazarsin

Ispartada yaşıyorum 5 saat falan galiba

Alıntıları Göster
    Hadi ya bizim tıp en zor muymuş Yok yok geçen geçiyor şimdi senin amacın iyi bir doktor olmak mı sınıfı rahat geçmek mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: duetyo

Ege'de tıp daha zordur Cerrahpaşa'ya göre ama vaka görme açısından daha şanslı, Ege insanı daha duyarlı kadavra verenler oluyor. Uygulamalı derslerde avantajlıdır. Ege kampüsü ortak herkesle içiçeymişsin. Çevrede avm varmış,metroyla her yere ulaşım yani sosyal yönden sıkıntı yokmuş.
    Ege'de okuyan ama Cerrahpaşa hakkında da bilgili bir arkadaşımın düşünceleri, iyi ki Cerrahpaşa gelmemiş diyor. Ege'de mutluymuş ama bir de kendin araştırmalısın tabi.

türkiye'de gönüllü kadavra bağışı sayısı çok az. üniversitelerdeki kadavraların çok büyük çoğunluğunu sahipsiz insanlar oluşturuyor ve cerrahpaşa da bildiğim kadarıyla tıbbi pratikte kullanılabilir kadavra sayısı bakımından türkiye'nin en iyilerinden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Black4blue

Hadi ya bizim tıp en zor muymuş Yok yok geçen geçiyor şimdi senin amacın iyi bir doktor olmak mı sınıfı rahat geçmek mi?

mutlaka iyi bir doktor olmak ama iyi bir doktor olmanın şartı 3 haftada 1 sınava tabi tutulmak dedğildir diye düşünüyorum :)
  • Ege tıp kampüsü hastaneden ibarettir diğer bölümlerin bulunduğu ana kampüse gitmek için metro kullanmak gerekiyo ege tıp kampüsü güzel falan değil yani
  • ibod123 İ kullanıcısına yanıt
    Hocamız bize ilk söylediğinde çok saçma gelmişti ve sana da öyle gelecektir muhtemelen. O sınavların amacı seni sürekli çalışır halde tutup sonradan sıkışmanı önlemek ve ortalamaya etkileri de çok küçük zaten. Eğer o sınavlar olmasa dönem sonunda en az son 2 hafta başını kaldıramazsın. Onların sayesinde 1 haftada rahat hallediliyor ki bizde bilen bilir kalıp soru çıkar. Dersle alakasız olanların bile önceki yıllardan kalıp çalışıp geçtikleri oluyor. Bilmiyorum ama 300 küsur kişinin 120'si cerrahpaşaya gidebilecekken neden ege'yi seçsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cosmic Love

Hocamız bize ilk söylediğinde çok saçma gelmişti ve sana da öyle gelecektir muhtemelen. O sınavların amacı seni sürekli çalışır halde tutup sonradan sıkışmanı önlemek ve ortalamaya etkileri de çok küçük zaten. Eğer o sınavlar olmasa dönem sonunda en az son 2 hafta başını kaldıramazsın. Onların sayesinde 1 haftada rahat hallediliyor ki bizde bilen bilir kalıp soru çıkar. Dersle alakasız olanların bile önceki yıllardan kalıp çalışıp geçtikleri oluyor. Bilmiyorum ama 300 küsur kişinin 120'si cerrahpaşaya gidebilecekken neden ege'yi seçsin
    Ankara Tıp ekmek 60 kuruş

Edit: Eskisi kadar zor değil geçme notu 60 oluyor bu sene. Okul ve yeri çok güzel. Ankara'da okumak öyle sandığın kadar kötü bir şey değil. Daha sayılacak şeyler var da uykum geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuideDr019 -- 9 Temmuz 2013; 1:44:21 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.