Daha düne kadar 10c romunu kullanan ve 1 gün içinde Android 4.4 ve 10g romunu kullanan biri olarak naçizane görüşlerimi paylaşmak istiyorum.
Öncelikle Almanya 4.4 romu hakkında birkaç şey söyleyeceğim. Geçtiğimiz gece 2 kez bu romu yükledim. İlk yüklediğimde acayip takılmalar vardı. Acaba bir yerde mi yanlış yaptım diyerek telefona hard reset attım. 10g kurdum ve ardından tekrar 4.4 yükledim. 4.4 dediğiniz gibi gerçekten hızlı, bunu gözle farkedebiliyorsunuz. Ama takılmalar oldukça fazlaydı bende. Mesela knock on ile ekranı açtım sonra kapattım diyelim. Tekrar açmaya çalıştığımda yaklaşık 2-3 saniye sonra açılıyor ve telefon takılıyordu. Kilidi açamıyordum. Kilidi açsam bile tekrar knock on ile ekranı kapatamıyor ve tuşlara da basamıyordum. Bu başlarda olsa tamam diyeceğim ama sürekli oluyordu. Sadece operatöre verilen güncelleme olduğu için açılışta Vodafone logosu çıkıyordu. ŞTelefonda arayüz olarak 4.4 ile çok fazla değişiklik olmamış. Fakat performans olarak baya iyileştirmişler. Bu takılma olayı da sanırım sadece bende var, diğer arkadaşlardan böyle bir şey duymadım.
4.4 ile ilk tanışmamız kötü geçtiğinden ben de 10g romunu yüklemeye karar verdim. 10g romunu yükledikten sonra 10c kullanan biri olduğumdan aradaki farkı rahatlıkla görebiliyorum. Her ne kadar 4.4 kadar iyi olmasa da 10g romu 10c'den kat kat daha iyi bir rom. Çok basit bir örnek vermek gerekirse 10c romunda ekran kilidini kaydırma ile açarken ufak tefek takılamalar oluyordu ve göze hoş gelmiyordu. 10g romunda bunların hiçbiri yok.
4.4'e geçmek isteyen arkadaşlar global dağıtım çıkana kadar beklesinler derim. Onun yerine 10g romunu kullanabilirler. Şuan için bence 4.4'e geçmeyi gerektirecek bir durum yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme