Bilgisayarımdan Avira programıyla bir virüs sildim. Ardından çevirmeli ADSL bağlantım çalışmaz oldu ve yeni bir çevirmeli ağ bağlantısı kuramıyorum. Karşıma gelen ekran şu fotoğraftaki gibi:
711 kodlu hatayı düzeltmek için uğraştığımda ise şu mesajı alıyorum: .
Hizmetler bölümünde Uzaktan erişim bağlantı yöneticisi çalışmıyor gözüküyor ve çalıştırmak için ''başlat'a bastığımda da hata veriyor. modül bulunamadı hata 126 gibi bir mesaj alıyorum.
Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim...
Arkadaşım bu sorunun nasıl düzeltileceğini bilmiyorum.Sanıyorum virus temzilenirken önemli bir sistem dosyası yada registry ayarı bozulmuş olmalı.Bunu düzeltecek olan bir sistem dosyası denetimi sfc /scannow komutu ya da komut penceresinden girilecek bir ms-dos komutu bunu düzeltebilir.Bunu bilen bir arkadaş yazarsa öğrenmiş oluruz.
elinizde bir xp cd si varsa xp'yi onarın tabi eksik olan bir sistem dosyası var ise onarım sırasında silinen veya eksik olan dosyalar yeniden kopyalanır bu sorundanda büyük bir ihtimalle kurtulursunuz onarım nasıl yapılır diyorsanız xp cd sini cd-rom''a yerleştirin bilgisayarı yeniden başlat herhangi bir tuşa bas ardından bekle format atarken şart name veya sözleşme vardır f8 basıp kabul ettiğimiz kısımdan sonraki kısım sakın karıştırmayın söylediklerim format değil sözleşmeyi f8 basıp kabul ettikten sonra tarama işlemi geliyor bu tarama işlemi bilgisayarınızdaki var olan işletim sisteminin hangi diskte olduğunu tarıyor taramanın sonucunda işletim sisteminizin kurulu olduğu diski gösteren kısım geliyor o kısımda R tuşuna basmanız yeterli zaten belirtiğim ksımda üstte yazıyor onarım yapmak istiyorsanız R tuşuna basın onarım yapmadan yeni bir xp yüklemesi oluşturmak için enter'a basın diye uyarıyor yani kısacası siz format atmayacaksınız sadece onarım ve bu onarımda hiç bir veriniz silinmiyor sadece eksik olan sistem dosyaları yeniden kopyalanıyor bukadar uzun bir yöntem olmasının nedeni silinen dosyanın ismini bilmediğinizden kaynaklanıyor silinen veya kayıp olan dosyanın ismini bilmiş olsaydınız komutlarla halledilirdi neyse ben destan yazdım umarım yardımcı olabilmişimdir kolay gelsin
arkadaşlar aynı sorun bende de oldu.. arkadaşın dediği repair olayını denemedim henüz.. acaba deneyen veya sorunu çözen var mı ?