chp.org.tr CHP Lideri Özgür Özel: “‘Ben Eşitim’ Dedikleri Güne Kadar Alevilerin Eşitliği İçin Mücadele Edeceğiz” https://chp.org.tr/haberler/chp-lideri-ozgur-ozel-ben-esitim-dedikleri-gune-kadar-alevilerin-esitligi-cin-mucadele-edecegiz |
CHP Lideri ÖÖ: Kürtler eşit hissedene kadar mücadele edeceğiz...
-
-
Türkler eşit hissedene kadar nolacak peki?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ya kardeşim bu CHP denilen parti HDP den bile daha HDP olmuş durumda. Bu kafa yapısını değiştirmediği sürece iktidar olması imkansız. Belli ki kafa yapısı kk ile kalmaya devam edecek. Yeniden refah bile ileri de fark atabilir bu CHP ye.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
eşit hissetmiyorlarsa doğru Türkiyede herkesin kendini eşit vatandaş hissetmesi gerekir
ama elektrik faturalarını ödemeleri lazım
-
Eşit anayasal yurttaşlık falan bunlar tehlikeli söylemler. Bu ülkede kendini eşit hissetmeyen yalnızca Kürtler ve Aleviler mi? Oy almak için bu kadar da alçalmayın.
Kürtler ve Aleviler eşit hissetmiyorsa diyerek anayasa göndermesi yapıyor. Bunlar çok tehlikeli söylemler. Batının amacına tam hizmettir. Tam bir batı liboşluğu söz konusu. Mağduriyet ve pozitif ayrıcalıklar.
Partide Atatürk karşıtları, Kürt milliyetçileri at koşturuyor zaten.
Forumun herkesi akp li ilan eden Chp li partizanlari böyle durumlarda sessizliğe gömülmeyi tercih ediyor. Şu partinin yanlışlarına tek kelime edemiyor.
Akp - CHP ikilisi ile kurulan ve ortak amaca hizmet eden siyaset oyunu tam gaz devam ediyor. Dem bu düzenin kuklalığını yapıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lirikal Militan -- 22 Temmuz 2024; 12:6:19 >
Nasıl eşit hissedeceklermiş peki,apartheid uygulanıyor da biz mi bilmiyoruz?
Mesela 3 milyonluk ev onlara 5 milyona mı satılıyor?
300 puanlık üniversite onlara 400 puan mı?
1 milyonluk araba onlara 2 milyon lira mı?
Kamuya personel olarak girerlerken kendilerinden ekstra puan ve prosedür mü isteniyor?
İş kurarken veya bulurlarken kendilerinden ekstra yeterlilik mi talep ediliyor?
Ya da şöyle soralım,herhangi bir vatandaşın sahip olupta onların sahip olmadığı hangi hak varda özel’e göre kendilerini eşit hissetmiyorlarmış?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hangi konuda eşitlik verilmemiş.
-
Kürtlerin ne hakkı varmış yahu. Senelerdir vere vere bitiremediler. Kürtlere bu saatten sonra hak demek, özerkliktir.
-
Kürtler mi aleviler mi karar ver.
-
ben Türk olarak elektrik faturası konusunda eşitlik istiyorum
Ayrıca aleviler neyin eşitliğinden bahsediyorlar ki?
-
made in usa.
-
Bu sözler öyle tehlikeli ve öyle saçma sözler ki, nerelere gittiğini söyleyenlerin bilmememi imkansız.
Ama neden yani? CHP, bunu neden söylüyor??
Bu ülkede sadece Kürtler yok. Bıktım bunların mağduriyet ayaklarından.
-
2002'deki malumları örnek alıyorlar.Birebir aynı söylemler,vaatler vs...
Geçen seneden beri söylüyorum örtülü bir açılım süreci başladı bile...Şeyh Sait'in kayyum belediyesi tarafından bulvara verilmesi,DEM istiyor diye Şehit Esat Oktay Yıldıran'ın adının ilkokuldan kaldırılması,'Türkiyelilik' laflarının tekrar kamuoyunun gündemine getirilmesi,Nevruz kutlamalarının PKK şovuna çevrilmesine göz yumulması,DEM'li belediyelerin aldıkları belediyelerde Anayasaya aykırı işler yapmaya başlamasına göz yummaları,yeni anayasa için '1921 anayasasının örnek alındığının' TBMM başkanı tarafından duyurulması vs tüm bunlar yeni açılım sürecinin çoktan başladığının göstergeleri...
İlk açılım sürecinde farkı ilk açılım sürecinde Deniz Baykalın CHP'si buna şiddetli şekilde karşı olmasıydı.Bugünkü ÖÖ'nün CHP'si ise eline fırsat geçse açılım sürecini kendisi yönetecek kadar uç noktada yer alıyor...
Ayrıca açıkçası böyle söylemler ileri sürüyor diye iktidar olamayacağını düşünenlere katılmıyorum.Önümüzde son 20 yıl var.Bu 20 yılda neler neler yaşandı da birileri hep tek başına iktidar olmayı başardı...Açılım süreci,habur rezaleti,apo'nun mektuplarının meydanlarda ve televizyonlarda okutulması,akil adamların oluşturulması vs...Tüm bunları yapanlara millet sandıkta karşı mı çıktı yoksa oy vererek destek mi verdi?Hangisi oldu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 22 Temmuz 2024; 13:48:54 >
-
Halk zaten neye oy verdiğini biliyor mu benim büyük şühelerim var.
AKP den BOP bayrağını alıp işi komple bitirecekler gözüken o şu an.
-
Amaçlanan o zaten...Bu ülkenin ana muhalefeti 'kırmızı' A partisine dönüştürüldü.Yani millete seçenek olarak 'sarı' A partisi ile kırmızı 'A' partisini sunuyorlar.Bu sistemde her şekilde kazanan BOP'u isteyenler oluyor.
Söylediğim gibi ÖÖ böyle konuşuyor diye oy kaybedecek olsa malum partinin 2007'de sandığa gömülmesi gerekirdi ama tam tersi oldu.Yine son seçimlerde CHP'nin birinci olarak sandıktan çıkması oy kaybetmediğini gösteriyor.Aksine bu seferki açılım sürecini malum parti ile el ele gerçekleştirecekler gibi...İki partide 1921 anayasasında hem fikir..
-
Özgür Özel bu söylemleriyle adaylığına zemin hazırlıyor. DEM partinin çizgisinden ayrılmayan KK'nın CHP'sinin farklı bir versiyonunu izliyoruz aslında.
Zaten CHP içinde adaylık tartışmaları ve çekişmeleri had safhada. Bu çok net ve görmezden gelenlerde ilerde yaşanacakları gözardı ederek yorum yapıyorlar.
Özellikle sosyal medyada İmamoğlu ve Yavaş taraftarları birbirini yiyior. İmamoğlu'nun sosyal medyada kendisini parlatmaya yönelik hesaplara ayırdığı fonların CHP içinde rahatsızlık yarattığıda konuşuluyor. Mesela bu sokak köpekleri konusunda İmamoğlu ve Yavaş zıt görüşlere sahip ve bu 2 kitlenin taraftarlarıda birbirini yiyor. Öte tarafdan Özel'in ışık kapatma eylemine 2 belediye başkanı destek dahi vermiyor.
Tablo böyle oluncada CHP'nin 31 mart seçimlerinde elde ettiği başarının enerjisi kendi içlerindeki koltuk kavgası yüzünden eriyor. Özel'de kendi yolunu çizmiş ve o yoldan ilerliyor. şimdilik kol kırılık yen içinde kalır durumu olsada 2025 yılı itibariyle daha keskin dille CHP içindeki koltuk kavgası gün yüzüne çıkabilir. Olayları bu açından değerlendirdiğimiz zaman Özel'in Kürt ve Alevi konuları üzerinden kendisine yeni bir denge yaratmak istediğini ve özellikle DEM parti ile olan diyaloglarda tek temsilci rolünü üstlenmeye yönelik adım attığını görmekde lazım zira CHP son yerel seçimlerde bir çok yerde DEM parti ile ittifaklık yaptı ve genel seçimlerde DEM partinin oy potansiyelini kaybetmekde istemiyor. Yani KK'nın mirasını terk etmek Özel için handikap şuan zira KK'da CHP içinde rahat durmuyor ve Özel'in kimyası bu yüzden hep karışık bir ruh halinde..Ne KK'yı üzeyim ne DEM partiyi kafasında ve bu kafa ona hatalar yaptırıyor..
-
CHP KK sayesinde zaten bitik bir partiydi, ÖÖ tüy dikmeye geldi.
Keşke bir Türk olarak bizde eşit hissetsek.
Hastanede suriyelilerin arkasındayız.
Sahillerde Turistlerin arkasındayız.
Ev tutarken arapların arkasındayız.
İş ararken Kırgız, Azerbeycan Türk'ü gibi Türki Cumh. gelen soydaşlarımızın arkasındayız.
Ama vergi ödenirken ilk sıradayız.
Keşke bir Türk olarak bizde eşit hissetsek. Hastanede suriyelilerin arkasındayız. Sahillerde Turistlerin arkasındayız. Ev tutarken arapların arkasındayız. İş ararken Kırgız, Azerbeycan Türk'ü gibi Türki Cumh. gelen soydaşlarımızın arkasındayız. Ama vergi ödenirken ilk sıradayız. |
Nasıl eşit hissedeceklermiş peki,apartheid uygulanıyor da biz mi bilmiyoruz?
Mesela 3 milyonluk ev onlara 5 milyona mı satılıyor? 300 puanlık üniversite onlara 400 puan mı? 1 milyonluk araba onlara 2 milyon lira mı? Kamuya personel olarak girerlerken kendilerinden ekstra puan ve prosedür mü isteniyor? İş kurarken veya bulurlarken kendilerinden ekstra yeterlilik mi talep ediliyor? Ya da şöyle soralım,herhangi bir vatandaşın sahip olupta onların sahip olmadığı hangi hak varda özel’e göre kendilerini eşit hissetmiyorlarmış? |
Kürtler ve Aleviler eşit hissetmiyorsa diyerek anayasa göndermesi yapıyor. Bunlar çok tehlikeli söylemler. Batının amacına tam hizmettir. Tam bir batı liboşluğu söz konusu. Mağduriyet ve pozitif ayrıcalıklar.
Partide Atatürk karşıtları, Kürt milliyetçileri at koşturuyor zaten. Forumun herkesi akp li ilan eden Chp li partizanlari böyle durumlarda sessizliğe gömülmeyi tercih ediyor. Şu partinin yanlışlarına tek kelime edemiyor. Akp - CHP ikilisi ile kurulan ve ortak amaca hizmet eden siyaset oyunu tam gaz devam ediyor. Dem bu düzenin kuklalığını yapıyor. |
Türkler eşit hissedene kadar nolacak peki?
|
ben Türk olarak elektrik faturası konusunda eşitlik istiyorum
|
Kürtlerin ne hakkı varmış yahu. Senelerdir vere vere bitiremediler. Kürtlere bu saatten sonra hak demek, özerkliktir. |
CHP KK sayesinde zaten bitik bir partiydi, ÖÖ tüy dikmeye geldi. |
Benzer içerikler
- gss forum
- fissler boykot mu
- en milliyetçi şehirler
- tei çalışan yorumları
- söke bağarası bülbül hoca bakım günleri
- atatürk filmi
- kaliforniyum nedir
- tf 2000
- yeni tesis özel iletişim vergisi nedir
- imei kayıt ücreti
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X