Şimdi Ara

CHP ve İyip - Hayvanların Toplanması veya Uyutulması Teklif Dahi Edilemez, Direneceğiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CHP ve İyip - Hayvanların Toplanması veya Uyutulması Teklif Dahi Edilemez, Direneceğiz
    CHP ve İyip - Hayvanların Toplanması veya Uyutulması Teklif Dahi Edilemez, Direneceğizx (formerly twitter)
    T24 (@t24comtr) on X
    https://x.com/t24comtr/status/1813258544101073403

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yüzde 73 barınaklarda tutulmalı, yüzde 12 sokaklarda yaşasın diyor. Yani azgın azınlık yüzde 12, çoğunluk yüzde 73. CHP nin oyu yüzde 30 lara dayandı. Demek ki ChP seçmeninin bile çoğunluğu sokakta köpek görmek istemiyor. CHP li yöneticiler zeki olsaydı zaten CHP çoktan iktidar olurdu. Basit bir grafiği bile okumaktan aciz, trollerin ucuz numaralarına kanıyorlar. Senin dediğine ancak düşük IQ lu geri zekalı inanır.
    Halkın ezici çoğunluğunun yasayı onaylayın zerzenişine kulaklarını tıkayan ve engel olan Cumhuriyet Halk Partisi bu şımarıklığının altında kalacak. Aha buraya yazıyorum, kazandığı belediyeleri bir bir kaybedecek. Yasanın onaylanmasına engel olan Sözcü gazeteside tarihin tozlu raflarında yerini alacak. Vatandaş kendisine yapılan bu kötülüğü unutmaz. Elbet hesabını sorar.

Mustafa Kemal Atatürk'ün partisiyiz diyorlar ama atamızın başıboş köpeklere ne yapılması konusunda kesin ve net emri olmasına rağmen partinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emrini bile görmezlikten, duymazlıktan geliyorlar.

CHP kendi fişini çekti. Çok net söylüyorum, halk mutlaka onaylayın dediği halde halkın sesine kulak vermeyip bu yasayı ısrarla onaylamayan onaylatmayan CHP ve yöneticileri bunun bedelini çok ağır ödeyecek. CHP için sonun başlangıcı oldu diyebiliriz.

Korunaklı sitelerde yaşayıp arabalarıyla yolculuk yapan insanlar, mahalle hayatı yaşayan arabasız insanların ve okul servisine binemeyen çocukların çektiği sıkıntılar konusunda empati yapamıyorlar. Hele ki, sokak köpeklerinin engelli vatandaşlarımıza hayatı nasıl dar ettiği konusunda en ufak fikirleri yok. Parkların, bahçelerin, sokakların mama, yemek artığı ve dışkı ile koku yayması ve mikrop yuvası durumuna geldiğinden korunaklı sitelerde oturanların en ufak fikri yok. Gece vardayısanda çalışan veya mesaiye kalan ve karanlıkta servisinden inip ara sokaklardan evine doğru yürüyen bir babanın her gece sokak köpeklerinin arasından geçerken yaşadığı tedirginliği korunaklı sitelerde ikamet edenler bilmezler, görmezler. Daha saymakla bitmez ama empati yoksunu bu insanlar CHP'yi ve Sözcü gazetesini arkalarına almışlar yasanın çıkmasını engelleyerek bir iş yaptıklarını sanıyorlar.

Akp ne derse karşı çıkmalıyız kafası bu. En büyük destekçileri Almanya. Açın bakın DW Almanya'da güvercinleri bile toplu şekilde öldüren devlete hiçbir şey demiyor, normal bir şey gibi haber yapıyor. Sokak köpeği zaten yok, olan anında toplanıyor. Ama DW Türkiye sokak köpeklerinin Türk halkına saldırması için sokakta kalmasını ölümüne savunuyor.

Kardeş senin ülkende güvercine bile müsamaha yok. Bu konuda senin de hiçbir itirazın yokken neden Türk mühalefetini fonlayıp Türk halkının zararına olan her şeyi destekliyorsun?

Daha bugün 24 yasında bir genç köpeklerden kaçarken motosikletin çarpması sonucu can verdi!

https://x.com/melikespagee/status/1813157730284109860

Kuzenimin oğlu, gencecik pırıl pırıl bir çocuk.Hacettepeden daha yeni mezun oldu Bu sabah kaybettik hala inanamıyorum Ah Furkan Berk ah yaktın içimizi ben seni küçücükken sarılıp koynumda uyuttuğum günü hiç unutmadım. Kalbim çok ağrıyor.
    Webwhispersyoutube
    Sokak Köpekleri tarafından yaralanan çocuk hakkında (Ankara) - Cemre Demirel
    https://www.youtube.com/watch?v=MUjCXrDOUpU&feature=youtu.be

Hocam bizler akla, bilime, uygarlığa değer veren insanlarız. Hepimizin moral ve etik değerleri var ancak etik değerim var diye de dünya gercekliği ile, akılla, mantıkla çatışacağız demek değil bu.

İnsanlar zarar görüyor. Hayvanları sevdiğini iddia eden kimseler bu hayvanları evlerine alıp başka insanlara zarar vermesini önlemek değil şehrin ortasına serseri mayın gibi salmak istiyor.

Evet hayvanda değerlidir. Ancak uygar bir toplumda İnsan canı herseyin önündedir.. Sen uygar oldugunu idda edip eğer hayvanı insanla eşdeğer ve hatta üst görüp, bunca acıyı yadsıyıp, sehrin ortasında güvenliği baltalamaya baslıyorsan bu senin uygar değil dejenere oldugunu gösterir.

Uygarlığı, akılcılığı içselkeştirmek gerekir. Atatürk bile çok sevdiği köpeği Fox elini ısırdığı da köpeğini uyutmuştur. Çünkü bugün onun elini osırdıysa yarın evlatlık kızlarına da zarar verebilirdi. İnsan canı söz konusuysa hayvan hakkından vb bahsedemezsin.

Aynı yazılımda kodlama yaparken bazı kodlar devreye girdiğinde diğerlerinin işlevsiz hale gelmesi gibi bir hiyerarşi vardır. Sadece buda değil birde akıl vardır ki bizim zihnimizde düşüncelerin gercek hayatla ne kadar bagdastıgını değerlendirelim. Çünkü hayat kafamızda ütopyaya uymaz, biz elimizdekilerle yaoabildiğimüzün en iyisini yaparız.

Köpeklerin hepsini yasatamazsın. Bazen çıkarlar çatışır ve karar vermek zorunda kalırsın. Sürüncemede bıraktığın sürece çekilen sıkıntı artar ve büyür. Ancak uygarlık gerektiğinde bu seçimleri akıl ve bilimi gözeterek yapmayı gerektirir.

• Daha bugün 24 yasında bir genç köpeklerden kaçarken motosikletin çarpması sonucu can verdi!

Kuzenimin oğlu, gencecik pırıl pırıl bir çocuk.Hacettepeden daha yeni mezun oldu Bu sabah kaybettik hala inanamıyorum Ah Furkan Berk ah yaktın içimizi ben seni küçücükken sarılıp koynumda uyuttuğum günü hiç unutmadım. Kalbim çok ağrıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 17 Temmuz 2024; 6:7:14 >

• CHP ve İyip - Hayvanların Toplanması veya Uyutulması Teklif Dahi Edilemez, Direneceğiz

• Yazik ya cok yazık
    Nedir bu kopegi kutsal yapan
    Chp ve İyi parti insallah bu yanlistan döner

• Periah kullanıcısına yanıt
    Başınız sağolsun, ateş düştüğü yeri yakar.

SOKAKTA KÖPEK OLMAZ, ingiltere ne çözüm yolu kulandı ise aynısı uygulansın artık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OverClocKing kullanıcısına yanıt

Hocam benim bir akrabam değil, twitterde akrabasi olan birinin mesajını alıntıladım.

Gerçekten çok zor birsey.

24 yıl besle , büyüt, eğitimli herseyini ver iki tane it yüzünden hayattan kopup gitsin.

İnsan canı bu kadar ucuz olmamalı.

• Periah kullanıcısına yanıt
    İzmir'de TIP son sınıf öğrencisi genç kızımızı ve onu kurtarmaya çalışan adamın son anlarını görünce anladım ki bu ülkede hasbelkader yaşıyoruz :(

Sabah evden çıkarken helalleşerek vedalaşılmalı bence.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bağnazlık, yobazlık ve akıldan uzaklık konusunda birbirimizle yarışırız. Bu sebeple bizim ülkede halkı galeyana getirme, duygusal tepki oluştrma ve kamuoyu kanaatini değiştirme çok kolaydır. Kitleyi ve algıyı yönetmek , tersine çevirmek için bi figüran bulup 3-5 zavallı köpeğe işkence ettirip bu yasayı geri çektirebilirler. Sosyal Medya üzerinden 5-10 sanatçı akademisyen de ayarlanır. Zaten yasayı oldukça yumuşattılar bildiğim kadarıyla. Yasaya bile gerek yok abi, akıl var mantık var. Belediyeler eskiden olduğu gibi çözerdi bu işi..

• Bu adamlar ülkeyi hepten yasanmaz hale getirmek icin and icmisler. Insan yararina ne varsa reddedip, Terör ve sokaköpegi terörünü destekliyorlar. Bu yasayi Mecliste engelleyemezler, gectikten sonra isini yapmayan Belediye Baskanlari hapis cezasi yer ve kayyum atanir.

• Bu 2 partinin halkın sorunlarıyla uzaktan yakından hiç bir ilgileri yok. Ondan sonra da halktan oy isterler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eti için öldürülen hayvanlar için neden tepki göstermiyorlar; yok vatandaş et yiyemiyor, Avrupa'da etin kilosu şu kadar demeyi biliyorlar. Belediyeleri neden barınak yapmamış; havadan- karadan ilaçlama (zehirleme) ile gerçek sokak hayvanları sineklerin, böceklerin, farelerin ölmesinden neden rahatsız olmuyorlar? Suya zam, öğrencinin indirimli biletini kes, çocuğun sütünü kes, bayramda yeşil kartlıya yardım verme, 40 yaşında emekliliği savun, biletlere zam, sokaklar pislik içinde, otopark yapma, otobüsler zamanında gelmesin, her yağmur yağdığında sokaklar göl olsun, yaşlılar ve çocuklar için sosyal tesis yapma.

Yaşadığı topluma muhalif, herşeye muhalif. Bunun adı siyasi inatlaşmadır; köpek birilerine karşı muhalifliğin aracı olmuş. Birde çocuğa şiddete karşıydı bu sosyali demokratlar. İşine geldi mi Avrupa'yı örnek al, işine geldi mi banane Avrupa'dan. Tuhaf ve düşündürücü.

• Mevcut yasa uygulansın diyorlar. İzmir belediyesi 20 yıldır CHP'de. İzmir'in başıboş köpek sorununu CHP neden 20 yılda çözemedi mevcut yasa ile? Önce onu açıklasınlar.

İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri 5 yıldır CHP'de. Mevcut yasa ile köpek sorunu azalmaya başladı mı yoksa artmaya devam mı etti?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 17 Temmuz 2024; 9:49:50 >
  • Sokak köpeklerinin toplanması ile ilgili yasanın meclisten geçmesini engelleyen milletvekillerinin sıralı listesi yapılmalı ve sokak köpeklerinden dolayı ölen, sakat kalan ve yaralanan insanların ailelerine bu milletvekillerinin adını soyadını ve partisini içeren liste gönderilmeli.

Çünkü, sokak köpekleri daha çok kişinin ölümüne, sakat kalmasına ve yaralanmasına sebep olacak.

Başta çocuklar, engelliler ve yaşlılar olmak üzere sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan her vatandaş bu yasanın geçmesini engelleyen milletvekillerini ve bağlı olduğu partileri bilmeli. Seçim zamanı hesap sorulur elbet.

Korunaklı sitelerde oturup arabalarıyla yolculuk yapan insanlar, mahalle hayatı yaşayan ve arabasız insanların yaşadığı zorluklara empati kuramazlar, kuramazlar, kuramazlar.

CHP ve Sözcü gazetesi bu yasanın geçmesini engellemek için elinden geleni yapıyor. Sokak köpeklerinin toplatılmasını engellediniz diyelim, 3-5 yıl içinde sayıları öyle bir artacak ki ve halk öyle bir isyan edecek ki bunun sorumlusu doğrudan CHP ve Sözcü gazetesi olacak ve bunun altında kalacaklar.

CHP ve İYİ Parti sokak köpekleri sorununu görmezden gelip popülist politikalar ile günü kurtarmaya oynuyor ama canına tak eden halk bu numaraları yemiyor artık.

Bakalım hangi partinin hangi milletvekilleri yasanın geçmesine hayır diyecek. Lütfen sıralı listesi tutulsun ve köpek saldırılarına maruz kalıp zarar gören ve ileride görecek kişilere bu liste gönderilsin. Bilinsin yani.

• Kardeşim veteriner, bu konuyu ona sordum, yaklaşık 10 milyonu geçen sokak hayvan sayısı olduğunu, kısırlaştırmanın bu rakam ile çok maliyetli olduğunu, çok sistematik bir şekilde yaklaşık 3 yılda tamamlanabileceğini, bu sürede hayvan sayısının artmaya devam edeceğini ve zaten Türkiye'de bu kadar veteriner olmadığını ifade etti.

Evet cana kıymak hoş değil ancak bu seviyeye gelene dek yapılması gereken hiçbir şey yapılmadığından bu durumdayız. İş ayyuka çıktıktan sonra söylem geliştirmenin de anlamı yok, 5 yıl önce neden konuşulmadı bu kadar?

Türkiye'de çözümleneyen nice problemden birisi..

CHP ve İyip - Hayvanların Toplanması veya Uyutulması Teklif Dahi Edilemez, Direneceğiz 

• mrmeram kullanıcısına yanıt

Kardeşin adammış... CHP ve İyip - Hayvanların Toplanması veya Uyutulması Teklif Dahi Edilemez, Direneceğiz 

• CHP bu yüzden iktidar olamıyor. Halkın sorunlarıyla ilgileri yok. Bir grup azgın azınlığın gönlünü hoş tutarak oylarını koruma peşindeler. Oyunu artırma niyetinde olan bir parti halkın sorunlarını çözmeye odaklanması gerekir.

• CHP bir yasaya direnecez diyorsa anlayın ki o yasa kesin geçecek :) Geçmeyeceği varsada geçer artık...

Not: Bu arada CHP'nin çözüm önerisi gene yok heralde bol keseden atıp çözüm sunmadan veya nasıl yapılabileceğini söylemeden muhalifçilik oynamaya devam ediyor anca.

• CHP bu gibi adamların kafayla bi yol alamaz halk sorunundan uzAklar. Şahsen ben karşıt olurlarsa bu yasaya , oy felan da vermem yıllarca oy verdiğim bu partiye. Gitsinler sosyal medyayı araştırsınlar halkın yanına insinler öyle villalardan cins köpekleriyle kalkıp orda toplanan tiplere değilde her sabah işe okula gitmeye çalışan köpeklerin arasından geçen insanlardan çocuklardan bilgi görüş alsınlar bir. Çok sinirlendim valla şu an. Onlarca çocuk öldü. İnsanlar yaralandı kuduz oldu ısırıldı. Ben bile ısırıldım düz yolda giderken.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.