Şimdi Ara

Çin malı lastiklere ve işgüzar satıcılara dikkat!(sailun içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
13.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, kış geliyor malum lastikler takılmaya başladı. Geçen sezon babam sailun ice blazer almış, bize bir kaza atlattırdı ama şimdi takma zamanı gelince mecbur yeniden takmak zorunda kaldık. Öncelikle satıcılardan bahsedeyim büyük bir çoğunluğu SAHTEKAR, temiz namuslu satıcılar vardır ama bize denk gelmemiş maalesef ve babama bu lastiği tanesi 160 lira gibi bir fiyattan satmış. İnsanlar karşısındakine güvenmek istiyor ve canına kast etmeyeceğini düşünüyor o yüzden tavsiyelere uyup alıyorlar. Benim lastikte gözlemlediğim şeyleri yazıyorum, artılardan başlıyayım çok kısa zaten;

+kış lastiği için sessiz ve konforlu sayılabilir
    -panik frenlerde dağılıyor
    -yağmurlu havalarda bir bakmışsınız önden arkadan saçma sapan kopmalar yaşıyor. Aracı tanıyorum yıllardır biliyoruz iyi bir lastikle önce önden kayar ama böyle saçma sapan kaymaz.
    -karda performansı iyi değil
    -buzda zaten birşey beklemiyorum sonuçta ama buzda kalan lastik yüzünden araç kaymaya başlayınca kötü yol tutuş, size hiçbir şey anlatmayan lastik yüzünden spin kaçınılmaz oluyor.
    -arabaya karşı tüm özgüveninizi kırıyor.

Buraya yurt dışında lastikle ilgili kullanıcı yorumlarını atıyorum. Değerlendirme puanlarıda berbat zaten. Bu konuyu açmam bu lastikten uzak durmanız içindir. Böyle olduğunu düşündüğünüz markalar varsa söyleyin ana konuya ekleyeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaw alacaksınız harbi marka alın madem paranız az yok continin yan sanayisi yok michealin yan sanayisi niye uğraşıyorsunuz ki onlarla es deger fiyatta yerli lastiğimiz petlas var ve yine ondan biraz pahalı yerli üretim Bridgestone lassa Pirelli var. Nedir yani bu?
    İnsanlar araç alırken yok su donanım da olsun bu donanım da olsun diyip binlerce lira ödüyor lastiğe gelince 15-20 liranın hesabı.
  • Yaw alacaksınız harbi marka alın madem paranız az yok continin yan sanayisi yok michealin yan sanayisi niye uğraşıyorsunuz ki onlarla es deger fiyatta yerli lastiğimiz petlas var ve yine ondan biraz pahalı yerli üretim Bridgestone lassa Pirelli var. Nedir yani bu?
    İnsanlar araç alırken yok su donanım da olsun bu donanım da olsun diyip binlerce lira ödüyor lastiğe gelince 15-20 liranın hesabı.

• Lastiğin boyutları nedir ? Piyasaya göre fiyat değerlendirmesi yapılır hiç olmazsa. Ama bence ne kadar ucuzda olsa lastikte ucuza kaçılmamalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: batkent

Yaw alacaksınız harbi marka alın madem paranız az yok continin yan sanayisi yok michealin yan sanayisi niye uğraşıyorsunuz ki onlarla es deger fiyatta yerli lastiğimiz petlas var ve yine ondan biraz pahalı yerli üretim Bridgestone lassa Pirelli var. Nedir yani bu?

Petlas, kumho, nokian gibi markalar var zaten o fiyata ve gayet iyi lastikler. Sorun satıcının lastiği çok iyiymiş gibi göstermesi, fiyatı çok ucuz diye alınmıyor yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: dusau

Lastiğin boyutları nedir ? Piyasaya göre fiyat değerlendirmesi yapılır hiç olmazsa. Ama bence ne kadar ucuzda olsa lastikte ucuza kaçılmamalı.

205/55/16, fiyatı aşırı ucuz değil zaten o fiyata çok daha iyi lastikler var ama adam bu lastiğin çok iyi olduğunu söyleyerek satmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: muhlisgöktaş

quote:

Lastiğin boyutları nedir ? Piyasaya göre fiyat değerlendirmesi yapılır hiç olmazsa. Ama bence ne kadar ucuzda olsa lastikte ucuza kaçılmamalı.

205/55/16, fiyatı aşırı ucuz değil zaten o fiyata çok daha iyi lastikler var ama adam bu lastiğin çok iyi olduğunu söyleyerek satmış.

Bari üretim tarihi yeni olsa, elinde kalan lastiği kime tutturursam şeklinde satmış olmasın?

Babanız da bir garip, madem lastikten anlamıyor bari bilinen markalardan birisini alsaymış. Böyle satıcıya inanırsan sana ne satacağı belli olmaz. Kimse benim yoğurdum ekşi demez.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muhlisgöktaş

quote:

Bari üretim tarihi yeni olsa, elinde kalan lastiği kime tutturursam şeklinde satmış olmasın?

Babanız da bir garip, madem lastikten anlamıyor bari bilinen markalardan birisini alsaymış. Böyle satıcıya inanırsan sana ne satacağı belli olmaz. Kimse benim yoğurdum ekşi demez.

Üretim yeni, lastik konusunda bilinç henüz ülkemizde yerleşemedi maalesef o yüzden çevre araştırması pek bir fayda etmiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kim diyor kardeşim ben kendim kullanıyorum 3 yıldır gayette memnunun oraya buraya saçma sapan şeyler yazıp milletin kafasini bulandırmaya gerek yok sailun kötü yazmışsın kumho falan alın yazmışsın bu ne tutarsızlık milletin ekmeğiyle oynamayın bişey bilirmiş gibi yazıyorsunuz buraya millette sizi bisey biliyor sanıp inanıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Attığın linke de girdim lastiği yorumlarda övmüşler ha ingilizcen yoksa bilemem ama milleti salak yerine koyma

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aha sahibi geldi kaç kaç

3 Senelik hort

• BUGÜN ALDIM LASTİĞİ BAKALIM NELER OLACAK KÖTÜ OLURSA YAZARIM İYİ OLURSA YAZMAMA GEREK YOK SANIRIM
  • Yaz artık

• streptokokk kullanıcısına yanıt

Anlamadım hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: mmg02

Anlamadım hocam

Muhtemelen size dememiş hocam...

Bir önceki (2019 da) mesaj yazan aliorhon arkadaşa demiş.

Deneyimlerini artık yaz diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 1 Kasım 2020; 1:1:22 >
  • Lastiğin tarihinin yeni olması önemli.Bende 2018 auris var lastiklerde bridgestone er300 (eski model) üretim tarihi 2017 yani araca 1 sene beklemiş lastik takılmış. Araç şu an 21000 km'de fakat esp sürekli devreye giriyor kaymayı önlüyor. Özellikle yağmurda.Kışın ne yapacam bilmiyorum. Lastik 2 yılda taş gibi sertleşti. Hatta stepnede aynı lastik hiç kullanmadım oda kaya gibi. Ama diş derinliği hiç aşınmamış gibi pırıl pırıl lastik duruyor. Çok dayanıklı kaç kere kaldırıma sürttüm park ettim falan hiç yaralanmadı. Yani içi beni dışı seni yakar.Ama yazın 40 derece kuru havada hızlı sürüşlerde güven veriyor ısınmıyor lastik.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.