Şimdi Ara

Çirkin Olmak [Herkes Okusun.. İç güzellik zırvalığı yapanlar da] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
525
Cevap
24
Favori
46.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
143 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çirkin insanların da bu hayatta başarılı olduğu görüldüğü sürece bu anlatılanlar hrr türlü çocuk muhabbetidir. Bknz : Cem Yılmax, Albert Einstein, Cem Özer (düşünün adam Nurgül Yeşilçay ile evliydi )
  • olay güzel veya çirkin değil olay güç meseli
    ortamına göre;
    tipinle,paranla veya mevkinle güçlü olur ve tercih edilirsin.
  • Ss atta gorelim cirkin misin degil misin
  • Konuyu açan arkadaşın sanırım yaşı küçük. Forumdaki çoğu kişininde yaşı muhtemelen 30'un altındadır.

Bu düşünce insanın kendini dünyanın merkezine koymasından kaynaklanıyor, açıkcası hepimizde az çok var. Ama son yıllarda popüler kültürsüzlüğün etkisiyle genç yaşlardaki insanlar dünyaya ben merkezli bakıyor. En mükemmel benim en popüler ben olmalıyım vs. Ama gerçek öyle değil. Nasıl Dünya evren içerisinde bir hiç kadar büyükse, bizde onun daha da küçüğüyüz. O gözünüzde büyüktüğünüzde insanlarda öyle. Kendinizi bir şey sanmayın, kimseyide kendinizden büyük görmeyin. En güzel dediğinizin en fazla 50, hadi bilemedin 60 yıl ömrü kalmıştır. O ömründe fiziksek güzellik kısmı 10-20 yıl sürmez. Aklına gelen en ünlü kim var? Kim gibi olmak isterdin ? İşte o herkimse onunda suratı kırışacak çirkinleşecek dişleri dökülecek... fiziksel hiç bir güzelliği kalmayacak.

Neyse uzun lafın kısası önemli olan kalp güzelliği lafı hala doğrudur. Yaşın ilerleyince anlarsın.

Öyle düşünmüyorsanız ya hala çocuksunuz ya da dünyaya parazit olarak gelip geçen biri.

Fiziksek güzelliği olup insanların tipine göre davranan boş teneke mi?, çirkin olup dünyada güzel işler yapan birisi olmak mı? Kararı sen ver. Ama koca evren tek derdin insanların suratıysa, güzelde olsan çirkinde olsan çöp olurak yaşayıp ölürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 2 Ocak 2017; 15:15:44 >

• Herkes saçmalamış. Cüneyt çakır çok mu yakışıklı? Hayır. Çirkin mi? Evet.

Peki yılbaşı gecesi Acun dahil, tüm juriler ve seyirciler adamın yanında nasıl ezildi? Her şey tipse bu adam nasıl bu kadar saygı görüyor? Bu adamın karizmasının yanında Kıvanç tatlıtuğ oyuncak bebek gibi kalır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla ben çirkinde olsa, kafa dengi bir hatun arıyorum 2 senedir, tık yok bende. Güzele doydum, tribi olsun eziyeti olsun canı cehennem. Şöyle arkadaşça, halden anlar dert ortağı olacak, çirkin kız arıyorum... Kayseri nin kızlarından tiksindim artık. Güzel kız yakışıklı erkek devri bitti artık. Kafa dengi birini bulunca uğruna savaşın. Çok güzel olmayan kızlarda ki mutlulugu kimse vermiyormuş
  • Kızların çirkin erkeklere bakmadığı kısmen doğru. Fakat doğruluğu sabit bir şey değil.

Kızlar; çirkin de olsa laf yapan, birçok kişinin "yavşak" diye nitelediği,özgüveni yüksek erkeklere bakıyor. Bunu hem lise hem de üniversite hayatımda deneyimledim. Modellik yapabilecek tipte bir - iki erkek olsa da(zaten bunların sevgilisi de model gibi) kızlar genellikle tipi sıradan olan,konuşkan erkeklerle muhabbet eder. Ben efendi bir insanla yakın olan bir kız görmedim. Hatta efendi insanlar kızlar tarafından ezik,özgüvensiz olarak görülüyor. Yalan mı?

Bende öyle iyi bir tip yok,kendi halimde ve çevrem tarafından efendi olarak nitelendirilen bir insanım. Şu yaşıma kadar yalnızca bir sevgilim oldu,normal kız arkadaş sayısı da bir elin parmaklarını geçmez. Hatta sevgilim dışında yakın olduğum bir kız olmadı gibi :)

Fakat tip açısından benden aşağıda olan birkaç arkadaşım devamlı kızlarla takılıyor. Takıldıkları kızlar çok güzeller. Ayrıca birkaç kez ilişki de yaşadılar.

Çirkinlik konusunda ise yapacak bir şey yok. Kader deyip geçeceksin,hayattan bir nebze de olsa zevk almaya bakacaksın. Terör saldırılarında ölenlerin dünyaya gelme şansı olsa,çirkinliği ve bedensel engellerini önemseme durumları olur mu?

• Ben de yoruldum birader. Bele vaziyyetin ixine soxum. Yemin ediyorum alıp başımı uruguaydaki patates tarlalarına gidesim var.
  • dünyanın kuralı ne yazıkki
  • stanco kullanıcısına yanıt
    kardeş kupon yap böbreği basmazsam namerdim.bu nasıl bir analiz..
  • Bende nispeten tipsiz birisiyimdir. Üniversiteyi aöf olarak okumamım sebeplerinden biridir bu. Özellikle lisede dalga geçenler oluyordu. Bakışlarıyla olsun vs... Sınırı aştıklarında tuvalette hırpalardım bazılarını. Hırpalamadıklarım için kendime kızdıklarım vardı. Ama psikolojim bozulmuştu. Orta okulda başarılı öğrenciyken lisede tembel olmamım sebeplerimden biride buydu. Hiçbirşey yapmak gelmiyordu içimden. Pc oyunlarına da bu yıllarda başladım. Ama ben kendimi seviyorum. Hayatı seviyorum. Sonuçta beni yaratan Allah kediyide böceğide yaratmış. Herşey güzel olacak diye birşey yok. Çirkin olmak kötü değil önemli olan yerini bilerek yaşamak. Kendini sev ve geliştir. Böyle şeyleri aklına getirme
  • Peygamber efendimiz (sav) ,
    “ Allah sizin yüzünüze endamınıza bakmaz ; sadece kalbinize bakar .”

Ne icin yasadigini unutma ki oldugunde verecek hesabin olsun!
  • * Olayı ortamlara akmak, karıdan karıya atlamak, kız kaldırmak düzeyinde irdeler ve düşünür iseniz evet tip her şeydir.

* Yani bu gibi basit ve yüzeysel bir hayat yaklaşımınız ve beklentiniz varsa ve çirkin olduğunuzu düşünüyorsanız hayat size zindan olur.

* Eğer ki hayat meşgalesinde başarılı ve mutlu olmak ise amaç evet çirkin olmak sizin için bir engel teşkil edecektir.

* Yani hayatınızın her önemli aşamasında çok ciddi efor sarf etmek ve kendinizi ispat etmek noktasında yaptığınız işi en iyi şekilde yapmak zorundasınız.

* Bu şekilde "Ben çirkinim bana kızlar bakmıyor" tonunda ağlarsanız yalnızlığınızla ve başarısızlığınızla debelenir durursunuz ömrünüz boyunca.

* Bu işin ekstrem örneleri de var; Micheal Jackson abimiz pek de yakışıklı sayılmazdı, Amy Winehouse'u bir kafede görseniz muhtemelen farketmez farketsenizde dalga geçerdiniz muhtemelen, Marilyn Manson'ı yolda görseniz yolunuzu değiştirirsiniz, Yılmaz Güney'in lakabı çirkin kraldı yahu! Adrian Brody, Vincent Cassel, Tarantino, Al Pacino vs vs liste uzar gider.

* Hepsi ortalamanın altında sizin tabirinizle "çirkin" insanlardı. Ama bırakın başarılı olmayı milyonları peşinden sürükleyen ikonlar olmayı başardılar.

* Zinhar sizlere akıl vermek, yol göstermek gibi bir niyetim yok. Zaten öyle bir yetkinliğim de yok.

* Ama gencecik insanların böyle sebeplerle böyle düşüncelere kapılması üzüyor gerçekten beni.

• Kardeşim önemli olan iç güzellik benim bir kadında aradığım şey ise iç güzelliktir..Dış güzellik gelip geçicidir iç güzellik kalıcıdır ayrıca dış güzellige bile insan doyuyor bir süre sonra ama iç güzelliğe ahlakına doyamazsın hiçbir zaman
  • hapocod kullanıcısına yanıt
    MATRİX'ten

kahin: şeker?
    neo: zaten, alıp almayacağımı biliyorsun.
    kahin: bilmeseydim kahin olamazdım.
    neo: peki sen zaten biliyorsan, bu nasıl benim seçimim olacak?
    Kahin: buraya seçim yapmaya gelmedin. sen, zaten seçimini yaptın. sen, buraya neden o seçimi yaptığını görmeye geldin.

Öğretmen benim sınavı geçip-geçemeyeceğimi biliyor ama yine de sınav yapıyor.
  • Kabul edelim hepimiz iletişime geçeceğimiz insanın ilk önce bizde yarattığı izlenim üzerine konuşma şeklimizi ayarlarız.
    Şayet %100 katılıyorum, dış güzellik 1. plândadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angaralı_06

Hiç tanımadığım kıza içimin güzelliğini nasıl anlatabilirim ki. Kız tipe bakıp geri postalayacak

sen hayatının tamamını bir kıza gidip bişeyler anlatmaktan ibaret falan sanıyorsun herhalde..
    en tipsiz halinle bile Türkiye'de iyi işler yapmak kaliteli bir hayat sürmek istiyorsan en çok ihtiyacın olan şeye odaklan..para kazanmayı öğren..
  • quote:

Orijinalden alıntı: starcloth

Birde ahiretçiler gelmiş yine umut.avi yapıyorlar.Binlerce yıldır insan ne zaman zorluklarla karşı karşıya gelse hep bir destek aramıştır burda da imdada ahiret masalları yetişmiştir.Bak çirkinsin ama cennette en yakışıklı sen olacaksın 72 hurin olacak diyerek umut pompalıyorlar.Umut güzel şeydir de hayatını yalanlar üstüne inşaa etmek doğrumudur ?

Cesur olup gerçekleri kabul etmek en iyisidir.Göklerde size yardım etmek için yanıp tutuşan bir varlık yok onu senin zihnin yarattı.Bu dünyada adaleti de, iyiliği de ancak sen tahsis edebilirsin.Superman aramayı bırakıp realiteye dönün.

Umudu veren kim ise umut ettiğin şeyleri veren odur. Mideyi veren kimse midenin iştahina gelecek gıdaları veren odur.

Cesur olması gereken sensin ki birincisi nefsinin ilahliğini yıkıp bir Allah i ilan etmek... ikincisi dünyada başı boş olmadığını kabul edip serkeslige alışmış nefsini imtihan sirrıyla terbiye etmek..
    Ölümden daha açık gerçek varmı ki başka gerçek arıyorsun.
    Dünyada hakiki adalet tesis edeceğini iddia eden haktan uzak nice zalimler zulüm çemberi kurdular. Hakiki adalet hakka yakinlikta bulunur ancak hakiki tecellisi gidilecek ahirettedir.
    Dünyaya bak zalim zulmünde mazlum zillet altında göçüp gidiyor demek bir mahkeme var oraya bırakılıyor. Yoksa kainatta insan haricinde hiç birşeyin haddini aşıp tecavüz ettiğini göremezsin. Bu denli adalet insan icin imtihan sirriyla ahirete birakiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnandığım tek birşey var oda ölüm. Bu yüzden güzellikmiş çirkinlikmiş zenginlikmiş bilimum diğer bütün hayata her şey son bulur.

İlla düşünecek birşey arıyorsanız bunu düşünün. Hayatın saçma salak gerçeklerini değil.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.