Şimdi Ara

★ CITROËN C4 CACTUS ★ (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.130
Cevap
26
Favori
84.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• adresinden şase numaranızı girerek aracınıza uygun navigasyon cihazınızın en güncel sürümünü indirebileceğinizi biliyor musunuz?

Üstelik kaç yeni güncelleme olduğu, güncel cihaz lisansınızın sürümünün ve bunları nasıl aracınıza yükleyebileceğinize dair herşey burada var.

Bir bizim 2018 modellerde mycitroen'i çalıştıramadım ama :o)

• quote:

Orijinalden alıntı: disclosure

https://www.citroen.co.uk/owner-services/maps-and-applications/map-updates?_ga=2.211830356.1727100615.1540136005-1022527692.1540136005

adresinden şase numaranızı girerek aracınıza uygun navigasyon cihazınızın en güncel sürümünü indirebileceğinizi biliyor musunuz?

Üstelik kaç yeni güncelleme olduğu, güncel cihaz lisansınızın sürümünün ve bunları nasıl aracınıza yükleyebileceğinize dair herşey burada var.

Bir bizim 2018 modellerde mycitroen'i çalıştıramadım ama :o)
    308 varken usb ye atıp güncellemiştim. PSA güncellemeleri kullanıcıya sunması yönünden gayet başarılı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Seni cruze zamanından biliyor ve genelde belgeli, net ve bilgili konuştuğun için dediklerini önemsiyorum. Cactus’ü neden sattın dostum.

Araç mükemmel ama vites geçişleri beni benden alıyor.

Birde bugün sabah farkettim, bir haftalık aracımda biri sol arka kapının üzerinde dama oynamış. Nasıl karaktersiz insanlar var hayret ediyorum. Amaç ne? Neden başkasının malına bir insan durduk yere zarar verir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu açılmışken ben de birşey eklemek istiyorum. Aracıma usb 3.0 flaş bellek taktığımda bozuldu. Garantiye gönderdim sıfırı geldi. Yine bozuldu. Teknoloji mağazasındaki arkadaş araç çalışmıyorken sök dedi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: disclosure

Seni cruze zamanından biliyor ve genelde belgeli, net ve bilgili konuştuğun için dediklerini önemsiyorum. Cactus’ü neden sattın dostum.

Araç mükemmel ama vites geçişleri beni benden alıyor.

Birde bugün sabah farkettim, bir haftalık aracımda biri sol arka kapının üzerinde dama oynamış. Nasıl karaktersiz insanlar var hayret ediyorum. Amaç ne? Neden başkasının malına bir insan durduk yere zarar verir?
    Aslında son aldığım Cactus'ü satmam biraz spontane gerçekleşti, 1.6 e-HDI SHINE gayet iyi bir araç. Daha önce 1.2 ETG5 olanı almıştım, o aracın performansı ve bazı durumlarda titremesi beni memnun etmedi, BMW1 almak için yola çıktım ama 308 BlueHDI EAT6 ALLURE+PREMİUM aldım, araba çok güzel, her donanım var, motor şanzıman uyumu mükemmel; ama aklımız bir kere premium segment de kaldı(BMW-Mercedes).

308'i satıp BMW alma işine giriştik, parsını verdik ama özel bir durum gelişti aracın parasını geri aldık. 2-3 ay arabasız gezdik, o ara Citroen bayisindeki satış müdürü arkadaşım beni aradı " Abi uygun fiyatlı 1 adet dizel Cactus var, düşünürmüsün?" dedi. Baktım fiyat iyi ve bildiğim araç, 30.000TL sıfır faiz aldım gitti. Son Cactus'ü öyle aldım, cebimden minimum para çıktığı için de hoşuma gitti.

Araç gayet iyi sıkıntı yok, rahat geniş ve az yakıyor, şekli şemali güzel ilgi çekiyor.
    O gün aracımı vermemiş olsam, şu anda halen severek kullanıyor olurdum. Zaten aracım da yabancıya gitmedi, o yüzden burukluk yaşamadım.

Ben yarı otomatik araçlar aldım/kullandım, o yüzden karakterlerini bilirim ve çok sıkıntı yapmam; çünkü aldığım aracı bilerek alırım sonradan mızırdanmam. 1.2 Etg5 beni bir anlamda memnun etmedi ama 1.6 e-HDI etg6 ürettiği torktan dolayı yarı otomatiğin -bazı keyifsiz durumların- gözardı etmemi sağladı, zaten yakıta bakınca herşeyi boşveriyordum.

Ama bir EAT6 ve ZF8'in tadı bir başka.
    O yüzden "En sonunda aldığım" BMW1 118i ZF8 ile hem aradığımı buldum, hemde premium segmente geçmiş oldum(başlangıç versiyonlar olsa dahi). Sıkıntı çıkmaz ise uzun dönem kullanmayı planlıyorum, zaten bunu satsam üzerine çok para vermem gereken bir duruma geldik, sanıyorum bu son sıfır aracım. Satarsam fiyatı az olan işimi görecek bir araç alırım yada hiçalmam(artık araba kullanmak bile bazen beni sıkıyor, sanıyorum doygunluğa ulaştık)

Her araç kendi çapında mükemmel, ama bir süre sonra başka araçlar olduğunu da görüyor insan...

Zamanla gelişen ve oturan gelir düzeyi sonucunda başka arabalara(yada başka ürünler) geçmek normal bir hal alıyor. Cruze'da gayet güzel araçtı, bu döneme gelene kadar yaptığım hata; aradaki arabaları almadan Cruze'u 1-2 sene daha kullanıp BMW/MERCEDES tarafına direkt geçmek olmalıydı...

Netice biraz uzadı ama bu arada da başka araçları da alma/kullanma/tecrübe etme fırsatı oldu .

İnsanımız bazı yönlerden sıkıntılı bir kafa yapısına sahip, böyle zarar vermeler ile tatmin olma psikolojisine sahip. "Allah bildiği gibi yapsın", demekten başka çaresi yok.

*Kamera alın, arka-ön çift olanlar biraz pahalı ama iş görür. Ben 230TL ye ön araç kamerası aldım gayet memnunum, artık trafik ve insanlar öyle bir hal aldı ki araç kamerası şart oldu.

• Merhabalar arkadaşlarhttps://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-aile-araci-tertemiz-619755475/detay/ ilandaki aracımı satıp c5 almayı düşünüyorum ama oğlan illa cactus al baba diye tutturdu :) c4'den çok memnun olduğum için citroene devam kararı aldım c4ü satma amacım 3 yıldır kullanmaya bağlı bira sıkılmış olmam.
    Size sormak istediğim;
    1- Bu aracın konforu nasıldır?
    2- Bozuk yollarda takırtı tukurtu sesi trim sesi var mı?
    3- Aydında yaşıyorum malum burası güneşli memleket cam tavan beni üzer mi?
    4- Arka koltukta iri kıyım 2-3 kişi sıkışır mı :)
    5- Sizin aklınıza gelen olumlu olumsuz şunu muhakkak bil dediğiniz konular var mı?

Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganjaman -- 30 Ekim 2018; 12:25:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: msafacan

Cactus kullanıcılılarına birkaç sorum var:

1- Cactusümde kapı içlerindeki dört hoparlörü değiştirmek istiyordum. Böyle bir işlem yapan var mı ? Hoparlör boyutları hakkında bilgisi olan var mı ?

2- Cactus için kış lastiği önerisi olan var mı ?

3- Cactus için bagaj havuzu bulmak mümkün ancak havuzlu paspas ben bulamadım. Orginal airbump kauçuk paspasına servis 320 TL istedi bana çok fazla geldi. Cactuse uygun havuzlu paspas bulabilen var mı?

Teşekkürler.
    kolayoto.com
    Pioneer 2015 Citroen C 4-Cactus Ön Kapı Hoparlörü Aksesuar - KolayOto
    https://kolayoto.com/pioneer-2015-citroen-c-4-cactus-on-kap-hoparloru.html

burdan bakabilirsiniz. internette var kapı hoparlörleri

• quote:

Orijinalden alıntı: is_ylz

Arkadaşlar bir iki sorum olacak ;

1-2015 1.6 dizel hangi yağ,hangi hava filtresi tavsiye edersiniz

2-Aracım shine paket otomatik katlanır ayna varmı araçta,varsa nasıl çalışıyor

Teşekkürler şimdiden
    serviste bu yağı koydular "Mobil Super 3000 Formula P 5W-30"
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForceBeWithYou

Yok öle değil,tavan barının kendisi ses yapmıyor.Tavan barı sağlam.Bişr tıkırtı v.s yok

Tavan barının aerodinamiği kötü olduğu için rüzgar direnci var sonuçta ses olarak kabine yansıyor bu.
    merhaba. ıslık sesi gibi bir ses mi geliyor kabine? peki bu ses 120-130 km hızı geçince mi başlıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooLStyLe

Tabi aracım 2016 cactus rip curl 100hp bluehdi manüel (grip controllü versiyon) 24.000km ve alttaki fotoğraftaki aracın birebir aynısıdır(seramik yapıldığı için fotosunu çekemedim). Fiyat olarak 85bin tl ye aldım.

aracınız çok güzelmiş. hayırlı olsun. "cactus rip curl" ' ün normal e-hdi 1.6 shine dizel otomatik den farkı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevda_nassu -- 31 Ekim 2018; 12:27:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ganjaman

Merhabalar arkadaşlarhttps://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-aile-araci-tertemiz-619755475/detay/ ilandaki aracımı satıp c5 almayı düşünüyorum ama oğlan illa cactus al baba diye tutturdu :) c4'den çok memnun olduğum için citroene devam kararı aldım c4ü satma amacım 3 yıldır kullanmaya bağlı bira sıkılmış olmam.
    Size sormak istediğim;
    1- Bu aracın konforu nasıldır?
    2- Bozuk yollarda takırtı tukurtu sesi trim sesi var mı?
    3- Aydında yaşıyorum malum burası güneşli memleket cam tavan beni üzer mi?
    4- Arka koltukta iri kıyım 2-3 kişi sıkışır mı :)
    5- Sizin aklınıza gelen olumlu olumsuz şunu muhakkak bil dediğiniz konular var mı?

Hepinize şimdiden teşekkür ederim.
    Süspansiyon konforu sizin aracınızdan daha kötü, sizin aracınız cactuse göre daha oturaklı yolu daha iyi kavrayan bir araç, bu aracın yüksek yapısı ve hafifiliği bu anlamda özelikle alışma sürecinde hoşunuza gitmeyebilir.
    En azından ben astradan sonra geçtiğimde en çok bu tarafını yadırgamıştım çünkü sürekli şehir dışı araç kullanıyorum. Ama artık alıştım ve sıkıntı yaşamıyorum.
    Aracın iç hacmi sizinkinden çok farklı değil, ama çok daha ferah olduğunu söyleyebilirim. bu anlamda arka tarafta oturanlar sizin aracınızdan bence daha rahat edeceklerdir.
    Benim aracımda henüz 24.000 de şu an itibariyle takırtı tukurtu yok ilerde ne olur bilemem.
    Cam tavan konusunda ise aracınızı öğlen sıcağında güneş altında bırakmak zorundaysanız (yani gölgeye çekme imkanınız yoksa) içerisi diğer cam tavanlı modellere göre daha az ısınsa da aracın içi sizin aracınıza göre daha sıcak olacaktır. Ama biz çok memnunuz çünkü hem estetik hemde ferahlık anlamında araca çok şey katıyor.
    son olarak oğlumun arkadaşı ve komşumuz olan birisinde c4 var 2016 model tam otomatik şanzımanlı(eat6 lı) bu kişi aynı zamanda citroen bayisinin ortağı kendisi ile yaptığımız sohbette eat 6 cactuste olsaydı bende cactus alacaktım diyor.
    Geçen hafta oğlumla onların aracında seyahat ettik indiğimizde oğluma sordum hangisini tercih edersin diye hiç düşünmeden kesinlikle bizim araba dedi, bizim çocuklar arabayı satmamam için bana söz verdirdiler yani çocuklar bu otomobili çok seviyorlar.
    Hatta başka bir örnek vereyim En samimi arkadaşımın oğlu (geçen sene bizim arabayı gördükten sonra) babasına şöyle diyormuş bence ferrariden sonra en iyi araba cactus :)

Son olarak Unutmayın bu aracın en iddialı olduğu kısım tasarımı, dolaysıyla bu aracın tasarımını beğenmiyorsanız yada tasarımı sizin için artı bir özellik taşımıyorsa, aracın en büyük artısını devre dışı bırakarak kıyaslamaya başlıyorsunuz demektir. Bu anlamda bu aracı c5 le kıyaslarsak c5 ten ne artısı var? Ufak tefek şeyleri saymazsak hiçbir artısı yok sonucu ortaya çıkar.
    Ben bu aracın yerine alacak araç aradığımda bulabildiğim (ben kriterlerimi karşılayan) tasarım açısından iddialı tek araç ds5 oluyor genelde.
    Birde şu günlerde yaşadığım ve hoşuma giden bir şeyide paylaşayım,
    İş nedeniyle son 1 aydır yaşadığım şehir dışında bir başka ilde otelde kalıyorum, otel görevlileri sürekli aracı otelin ana yola bakan tarafına en öne çekmek istiyorlar neden olduğunu sorduğumda, araç çok havalı o yüzden orada görünsün istiyoruz dediler. Halbuki oradaki bütün araçlar maddi olarak bizim aracımızla 3 aşağı 5 yukarı aynı paradaki araçlar.

NOT: sorularınıza cevapları sizin arabanızla kıyaslayarak yazmaya çalıştım amacım sizin arabanız bizim arabamız kıyası yapmak değildi ne verip ne alacağınızı daha net göstermek adına yazdım yanlış anlaşılmak istemem.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim mükemmel cevaplamışsın Ya hakikaten tasarım çok iddialı koyu renk bi cactuste airbumplar çok göze çarpmıyor ve çok fütüristik bi havası var. Ben kişilik olarak biraz kararsızım o yüzden görüş almak biraz daha karar vermede yardımcı oluyor özellikle kullanıcılardan gelecek cevaplar çok önemli çünkü maşallah ağzı olan yorum yapıyor araç hakkında içine binmemiş olsa bile.Süspansiyon konusunda rahatlık kasis çukur hissettirmeme ilk önceliğim.Zaten aile aracı olduğu ve sakin kullanımı benimsediğim için virajlara pek esrt girmem mümkün olduğunca.
    -Mesela biri c4 ü sorsa en kötü özelliği arka süspansiyonun sesli çalışması onu da bagaj havuzuna bitüselfle izolasyon yaparak epey bi azalttım.
    -Trim sesine çok sinir olurum o da malesef mevcut biraz. Onun için sürekli bez bantla falan trim mücadelesi veriyorum. Eşim bile artık gülüyor bu halime.
    -Yol sesi anlamında c4 sınıfına göre oldukça başarılı cactus benim için soru işareti.
    -Sunroof ya da cam tavanlı bir araca binmek istiyorum malesef aracımda şu an o da mevcut değil.Cactusun iddialı bir cam tavanı mevcut.
    -Mcp şanzumanın dilini artık iyice çözdüm çok uyumluyuz o bakımdan cactusle de sıkıntı yaşamam.
    -Yılda 2-3 kere Aydın-Bursa seyahatimiz oluyor bagaj ihtiyacımı c4 karşılıyor cactuste de üzülmem sanırım.
    -Kapı kapandığında çıkan ses de beni rahatsız ediyo açıkçası c4 de. cactus bu konuda daha tok gibi geldi inceleme videolarında.
    -Son olarak da araba alıp satarken çok strese giriyorum olur da cactusle anlaşamazsak satışı beni çok yorar mı diye endişeleniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganjaman -- 31 Ekim 2018; 15:11:32 >

• quote:

Hocam çok teşekkür ederim mükemmel cevaplamışsın Ya hakikaten tasarım çok iddialı koyu renk bi cactuste airbumplar çok göze çarpmıyor ve çok fütüristik bi havası var. Ben kişilik olarak biraz kararsızım o yüzden görüş almak biraz daha karar vermede yardımcı oluyor özellikle kullanıcılardan gelecek cevaplar çok önemli çünkü maşallah ağzı olan yorum yapıyor araç hakkında içine binmemiş olsa bile.Süspansiyon konusunda rahatlık kasis çukur hissettirmeme ilk önceliğim.Zaten aile aracı olduğu ve sakin kullanımı benimsediğim için virajlara pek esrt girmem mümkün olduğunca.
    -Mesela biri c4 ü sorsa en kötü özelliği arka süspansiyonun sesli çalışması onu da bagaj havuzuna bitüselfle izolasyon yaparak epey bi azalttım.
    -Trim sesine çok sinir olurum o da malesef mevcut biraz. Onun için sürekli bez bantla falan trim mücadelesi veriyorum. Eşim bile artık gülüyor bu halime.
    -Yol sesi anlamında c4 sınıfına göre oldukça başarılı cactus benim için soru işareti.
    -Sunroof ya da cam tavanlı bir araca binmek istiyorum malesef aracımda şu an o da mevcut değil.Cactusun iddialı bir cam tavanı mevcut.
    -Mcp şanzumanın dilini artık iyice çözdüm çok uyumluyuz o bakımdan cactusle de sıkıntı yaşamam.
    -Yılda 2-3 kere Aydın-Bursa seyahatimiz oluyor bagaj ihtiyacımı c4 karşılıyor cactuste de üzülmem sanırım.
    -Kapı kapandığında çıkan ses de beni rahatsız ediyo açıkçası c4 de. cactus bu konuda daha tok gibi geldi inceleme videolarında.
    -Son olarak da araba alıp satarken çok strese giriyorum olur da cactusle anlaşamazsak satışı beni çok yorar mı diye endişeleniyorum.
    Yol sesini sormuşsunuz, cactüste kendi sınıfına göre bence başarılı bir model c4 ü bu anlamda dinledim desem yalan olur ama sınıfı itibariyle cactusten daha iyi olabileceğini düşünüyorum, cactus sonuçta her ne kadar bagaj hacmi dingil mesafesi gibi hususlarda c segmentine yaklaşsada (hatta citroen şu anda bu aracı c segmenti olarak lanse etsede) b crossover bir araç bu yüzden bu aracı diğer b segment crossoverlarla kıyaslaak lazım örneğin captur ve juke gibi araçlarla ancak bu araçlardan hem çok daha geniş, hemde bence yalıtım anlamında da daha başarılı. Ama siz bir test sürüşü yaparsanız yalıtımın sizi tatmin edip etmeyeceğine daha net karar verirsiniz.
    Ben benzinli h kasa astradan sonra bu anlamda beklediğimden daha iyisini buldum diyebilirim yani benim şikayetim yok ama tabi herkesin beklentisi farklı farklı.
    Bence mcp şanzımandan sonra bu araç size vites geçişlerinde daha iyi gelecektir bu anlamda şikayetiniz olmaz memnuniyetiniz olur.
    Bagaj yönündende kaybınız olmaz bakmadım ama sanırım 3 aşağı 5 yukarı aynı litrelerdir.
    Kapı kapanmasında c4 e dikkat etmedim ama cactüste çok başarılı değil yani başarılı değil derken alman c ve d segmentleri gibi değil. Ama kötü teneke gibide değil mesela dün Kız kardeşimin arabasını değiştirelim dedik micraya baktık onun kapısı ile kıyaslarsak cactüsün ki kale kapısı gibi gelebilir.
    İkinci elde ise bütün citroenleri satmak zordur hocam, sizde biliyorsunuz zaten aracınız ilanda dolaysıyla yaşayarak görüyorsunuz. Ama c4 ü satmanız cactüsü satmaktan daha zordur diyeyim size, tabi birde bu işin kısmet boyutu var hiç satılmayacak araba belki 1 günde de satılır, kısmet yani. Ama fiyatı ederinden biraz düşük yazarsanız satılmayacak araç yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 31 Ekim 2018; 15:39:59 >

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam üşenmeden uzun uzun cevapladığınız için arabayı incelemiş kadar oldum nerdeyse
  • quote:

Çok teşekkür ederim hocam üşenmeden uzun uzun cevapladığınız için arabayı incelemiş kadar oldum nerdeyse
    Hakkınızda hayırlısı olsun hocam, son bir not ilanınızı inceleyince gördüm küçük çocuğunuz var anladığım kadarıyla, bu arabayı alırsanız siz beğenmeseniz de satamazsınız onu uyarayım hatta almayı düşündüğünüzü bile çocuğunuza hissettirmeyin vazgeçerseniz üzülür. Çünkü sitedeki çocuklardan falanda gözlemliyorum onlar için cactus gerçekten farklı bir araç.
    Bizimkiler arabanın hastasılar o derece yani,
    oğlum baba arabayı yukarı park et diyor (yukarı dediği yerde arabaya daha az zarar gelme ihtimali var onu düşünmüş çocuk)hayatta arabayı şuraya park edeyim sakınayım diye bir şey düşünmem tam tersi sakınan göze çöp batar anlayışım vardır ve bizim çocuklar bisikletlerini sakınmıyorlar ama arabayı sakınıyorlar düşünün yani.

İlk aldığım zamanlar yol tutuşuna alışamamıştım (yüksek arabalar bana keyifli gelmezler ama bu hepsi için geçerli x3 bile kullanmaktan keyif almadığım bir arabadır) aracıma istediğim fiyata müşteri çıktı çocukları aldım skoda bayisine götürdüm o zaman octavida çok iyi bir fırsat vardı 2 side bayide ağladılar (şaka değil gerçekten ağladılar ki bizim çocuklar daha şu güne kadar markette istedikleri bir şey için bile ağlamamışlardır.
    Bende artık uzunca yıllar araba değiştirme işini tamamen askıya aldım bulunduğum şehirde tek olmanın (rengi açısından) keyfini yaşıyorum.

• Hocam 4,5 yaşında araba hastası bi oğlum var ,Allah cümlemizin evladını bizlere bağışlasın, o söylüyo zaten sürekli cactus al baba hem jip hem cam tavanı var diye aklıma soktu internetten cactusun vidyolarını izlemiş bana anlatıyo, hergün beynimi yıkıyo baba arabamızı ne zaman değiştiricez ne zaman cactus alıcaz diye. Eşim de c4 ü çok rahat kullanabiliyorum satmayalım diyo. Eğer cactus alırsam oğlan, c5 alırsam ben, c4ü satmazsak da hanım memnun olucak bu işten durumlar çok karışık Ailecek citroenci olduk çıktık

• quote:

Hocam 4,5 yaşında araba hastası bi oğlum var ,Allah cümlemizin evladını bizlere bağışlasın, o söylüyo zaten sürekli cactus al baba hem jip hem cam tavanı var diye aklıma soktu internetten cactusun vidyolarını izlemiş bana anlatıyo, hergün beynimi yıkıyo baba arabamızı ne zaman değiştiricez ne zaman cactus alıcaz diye. Eşim de c4 ü çok rahat kullanabiliyorum satmayalım diyo. Eğer cactus alırsam oğlan, c5 alırsam ben, c4ü satmazsak da hanım memnun olucak bu işten durumlar çok karışık Ailecek citroenci olduk çıktık
    Zormuş işiniz :) Allah kolaylık versin.

• Gidip bir tane daha alasım geldi .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Gidip bir tane daha alasım geldi .

• ganjaman kullanıcısına yanıt
    Allah bağışlasın. Benim çocuk da yaşını yeni geçti Cactus hastası. Farklı olması ayırt etmelerine yarıyor. Aynısını nadir görüyoruz. Farkedince seviniyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.