Şimdi Ara

Citroën Elysée mı Fiat Egea mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
16.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Siz olsanız hangisini tercih edersiniz. Neden?

Egea 1.3 Multijet veya 1.4 benzinli atmosferik.

• Sevgili fanatik, senin fikirlerine yön veren bir fanatizmin ya da bu markayı her yerde överek sağlamakta olduğun bir menfaatin var diye düşünüyorum. Bu yüzden senin fikirlerini değiştirmek için yazmıyorum da burada insanlar bilgi edinmek için foruma giriyorlar, senin yanlı yazdıklarını okuyup yanlış bilgileniyorlar.

Egea corolladan ve civicten bi tıkta üstte araç yazmışsın. Buna cevap dahi vermek istemiyorum. Toyota dünyanın en büyük otomobil üreticisi. Corolla 1966'dan bu yana dünyada en çok satılmış olan model. Senin savunduğun vw golflerin vs. geçmişinden çok daha köklü bir model. Egea da corolla da tr de üretiliyor. Fiyatlarına bakarsan da bişeyleri anlayabilirsin. Egeanın hangi kullanıcı kitlesini hedeflediği, corollanın hangi kullanıcı kitlesini hedeflediği çok belli.

PSA grubu özellikle son 10 yılda otomobil endüstrisinde çok yol katetti. Peugeot 2013'te çıkan 308 modelinde kullandığı tüm kontrollerin ekranda toplanması olayını senin vw golf 8'de herhalde dayanamayarak uygulamaya başladı.

Daha çok şey yazacağım da senin yanlı yorumlarını okuyanların biraz gerçekleri de görmesi açısından bu yazdıklarım yeterli. Araştırmak öğrenmek de bedava.

Dünyada çok satmış olması tototayı kaliteli yapmaz.Sorunsuzluk kısmını anlarım da malzeme kalitesi donanım ve teknoloji olarak corolla avrupalı rakiplerine göre hiç de iyi değil kusura bakmayın.Yıllarca son model araçlarında turbosuz atmosferik 90 yılların motorlarını kullandılar.Corolla asya ülkelerinin ithalat politikalarından dolayı dünyada çok satıyor Yoksa genel kalitesi ve teknolojisi ile avrupalı rakiplerinin hemen hemen hepsi corolladan iyi.Corolla bence fiyat skalasından da anlaşılacağı gibi en fazla egea kalitesinde bir araç.

Egea 1.4 fire vs 1.3 multijet yaparsak

1.3 vergi dilimi altta, bagajda yer kaplayan bir tüp yok (benzinli olana tüp takılacaksa), yakıt fiyatları artmasına rağmen halen yürütmesi uygun, ikinci eli kıymetli. Eksileri uzun vadede dpf ve son modellerde adblue ile ilgili masraf açabilir.

1.4 aynı paraya düşük km- yüksek model bulunabilir, lpg uyumu var (serviste garanti bozmadan 8-10 liraya takılabiliyor, dışarıda 4-5), dpf-turbo-adblue tarzı arıza yapacak bir sistem yok. Bir dönem yağ yakma sorunundan söz edildi fakat genel kanı servisin koyduğu kalitesiz yağ yerine iyi yağ koyulduğunda sorun olmadığı yönünde. Benzinde tüketimi yüksek, lpg ile dizelden pek farkı yok. İkinci eli dizelden pek farklı değil.

İkisi arasında hangisi alınırın cevabı kişiye göre değişir. Az kullanımda düşük km benzin alınır, düşük km olarak daha iyi fiyata satılır, günlük uzun yol yapılıyorsa benzin lpg de olur dizel de, ben düşük km ve basit motor sebebiyle benzin lpg tercih ederdim.

Egea dizel vs c-ellyse dizel yaparsak kafadan egea alır. Hem yürütme maliyeti hem ikinci elde daha avantajlı egea.

Egea benzinli vs dizel c-ellyse yaparsak yoğun kullanımda c-ellyse alır, yürütme maliyeti ve ikinci eli egea kadar iyi olmasa da kötü değildir, yakıt avantajı ile amorte eder.

Kendim kısa bir süre kullandım, Antalya şehir içi trafikte 7-7.5 arası yakıyor 1.4 benzinli olan.

1.3 dizel olanı aynı şartlarda 5.5 civarında tüketimi vardı, yaklaşık 30 bin km kadar kullandım.

C-eliyse dizel motoru çok başarılı, hem performans hem yakıt olarak üzmez.

Fakat egea kalite olarak baya önde.

Yapay Zekanın Yanıtı

Citroën C-Elysée mi Fiat Egea mı?

Ekonomik sedan segmentinin iki önemli temsilcisi olan Citroën C-Elysée ve Fiat Egea, araç satın almak isteyenlerin sıklıkla karşılaştırdığı modellerdir. İki araç da benzer özelliklere sahip olsa da bazı önemli farklılıkları bulunmaktadır.

Tasarım

Citroën C-Elysée, yuvarlak hatları ve dinamik tasarımıyla dikkat çeker. Fiat Egea ise daha klasik bir görünüme sahiptir. Her iki araç da geniş ve ferah bir iç mekana sahiptir.

Motor

Citroën C-Elysée, 1,2 litrelik benzinli ve 1,5 litrelik dizel motor seçenekleriyle sunulur. Fiat Egea ise 1,4 litrelik benzinli, 1,3 litrelik dizel ve 1,6 litrelik MultiJet dizel motor seçeneklerine sahiptir.

Donanım

Citroën C-Elysée'nin standart donanımı arasında klima, elektrikli camlar ve uzaktan kumandalı merkezi kilitleme gibi özellikler yer alır. Fiat Egea'da ise bu özelliklere ek olarak dokunmatik ekranlı multimedya sistemi, geri görüş kamerası ve park sensörleri gibi donanımlar da sunulmaktadır.

Fiyat

Citroën C-Elysée'nin başlangıç fiyatı Fiat Egea'dan daha düşüktür. Ancak donanım seviyelerine göre fiyatlar değişkenlik göstermektedir.

Sonuç

Citroën C-Elysée mi Fiat Egea mı seçimi, bireysel ihtiyaçlara ve tercihlere bağlıdır. C-Elysée daha uygun fiyatlı ve dinamik bir tasarıma sahipken, Egea daha zengin bir donanım ve daha güçlü motor seçenekleri sunmaktadır. İki araç arasında seçim yapmadan önce, her ikisini de test sürüşü yaparak karar vermek faydalı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Egea alırdım. Cellyse ye göre daha tok bir araç.
  • C elyyse Fransa’da bile satmıyor. Kaldı ki bir citroen.

Egea ise gayette Avrupa satışlarında ciddi pay sahibi. Adı Tipo olsada. Ki standart C’lerde Megane, Focus ve Astra’nın bi tık altında, civic, corollodan da bi tıkta üstte bir araç.
  • 1.4 benzinli atmosferik nasıl hocam ? Hangi motoru çok tutuluyor hangisini önerirsiniz?

• Egea 1.4 fire vs 1.3 multijet yaparsak

1.3 vergi dilimi altta, bagajda yer kaplayan bir tüp yok (benzinli olana tüp takılacaksa), yakıt fiyatları artmasına rağmen halen yürütmesi uygun, ikinci eli kıymetli. Eksileri uzun vadede dpf ve son modellerde adblue ile ilgili masraf açabilir.

1.4 aynı paraya düşük km- yüksek model bulunabilir, lpg uyumu var (serviste garanti bozmadan 8-10 liraya takılabiliyor, dışarıda 4-5), dpf-turbo-adblue tarzı arıza yapacak bir sistem yok. Bir dönem yağ yakma sorunundan söz edildi fakat genel kanı servisin koyduğu kalitesiz yağ yerine iyi yağ koyulduğunda sorun olmadığı yönünde. Benzinde tüketimi yüksek, lpg ile dizelden pek farkı yok. İkinci eli dizelden pek farklı değil.

İkisi arasında hangisi alınırın cevabı kişiye göre değişir. Az kullanımda düşük km benzin alınır, düşük km olarak daha iyi fiyata satılır, günlük uzun yol yapılıyorsa benzin lpg de olur dizel de, ben düşük km ve basit motor sebebiyle benzin lpg tercih ederdim.

Egea dizel vs c-ellyse dizel yaparsak kafadan egea alır. Hem yürütme maliyeti hem ikinci elde daha avantajlı egea.

Egea benzinli vs dizel c-ellyse yaparsak yoğun kullanımda c-ellyse alır, yürütme maliyeti ve ikinci eli egea kadar iyi olmasa da kötü değildir, yakıt avantajı ile amorte eder.

• Detaylı anlatım için teşekkür ederim hocam. Peki Egea 1.4 benzinde sarfiyatı çok mu yüksek?

• Kendim kısa bir süre kullandım, Antalya şehir içi trafikte 7-7.5 arası yakıyor 1.4 benzinli olan.

1.3 dizel olanı aynı şartlarda 5.5 civarında tüketimi vardı, yaklaşık 30 bin km kadar kullandım.

C-eliyse dizel motoru çok başarılı, hem performans hem yakıt olarak üzmez.

Fakat egea kalite olarak baya önde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Peugeot 301'mi ? Fiat Egea'mı ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Egea 1.3 dizel en mantıklı seçim olarak kalıyor geriye. Teşekkür ederim.

1.4 benzinlinin çekişi nasıl hocam?

• 1.4 benzinli arabayla sağa sola gitmek için, günlük kullanım için yeter. Sadece yeter ama çok bir şey beklemeyin. Şehir içi yokuşlarda falan sorun yaşatmaz, uzun yolda da rampalarda vites düşersiniz en kötü o kadarı olur.

• C Elysee, egea nın anca getir götürünü yapar. O derece dandik araç
  • goodorevil kullanıcısına yanıt

Yorumlarda baya kötülüyorlar yakıt tüketimi ve çekememesi gibi.

• Egea 1.3 Multijet Urban tavsiye ederim.

• Çekişi çok çok kötü araç. Şehir içi sıkıntı yok ama performansı yerlerde hocam. Ben asla tavsiye etmem. 2 model düşük dizel tercih ederim.

• C-Elysee/301 kaporta, trim, mekanik olarak kusurlu bir araç. Ucuz yapmak için yapılmış. Egea ise Fiat'ın en üst model araçlarından birisi.
  • yaklaşık bir yıldır 1.2 vti motorlu elysee kullanıyorum...

tenekeliğinin ve konforsuzluğunun dışında bir olumsuzluğu yok..

arkada oturanlar şikayet etmezler aşırı büyük diz mesafesi var...(gereksiz bence)

motoru çok atik...gitmez diyenlere inanmayın....

motorda turbo yok ama turbolu gibi gidiyor..bir sıkıştırma mekanizması var belli çünkü

torkunu 2700-2800 devirde veriyor.. bu duruma 950 kglik ağırlığı da eklenince araç çok seri gidiyor

tek sorun vites oranları yüzünden yüksek hız yapamıyor ki emin olun hiçkimse bu araçla 140-160 falan yapmak istemez

bu arada çok yakıyor diyenlere...

Citroën Elysée mı Fiat Egea mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest4354564 -- 16 Mayıs 2022; 8:54:12 >

• egea varken citroen 301 bakılmaz bile. cam açma dügmeleri el freninin orda :)

• Kesinlikle Fiat Egea, ancak 2021 Model ve sonrasi icin minimum Urban, 2016-2021 Model icin minimum urban plus paket tercih ederdim acikcasi (Tablet Multimedya, Hiz sabitleyici, Bluetooth ile Müzik dinleme, daha iyi yalitim, celik cant, 2 airbag yerine 6 airbag, arka park sensörü, led gündüz far (hatta 2021 sonrasi icin full led far), sis fari, daha detayli ve genis yol bilgisayari) ve bircok özellik daha).

1.4 Uzun yollarda yokuslarda gercekten cok bayiliyor. Benim Peugeot 206 1.4 atmosferikle 60-65 ciktigim yokuslarda egea 55in üzerine cikmiyordu maalesef. Onun haricinde bence sehirici icin ideal. Yani sehiricindeki yokuslarda hic problem olmuyor. Bir de 1.4ün sessizligi ve titremesi olmamasi ayri bir güzellik bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sdthtp -- 16 Mayıs 2022; 10:40:51 >
  • ilk aracım 301 1.6 dizel active idi , şuanki aracım egea 1.4 urban plus , asla kıyas olmayacak şekilde egea daha iyi , uzun yoldada araba bagaj vs dolu iken vites düşmek gereksede ben bir sorun yaşamadım egea 1.4 ile , ayrıca arabanın yalıtımı ve motorun sessizligi çok iyi ve konforlu suspansiyonlara sahip , yakıt tüketimi dizel gibi degil ama çokta degil , uzun sure binilcekse ve çok sık kullanılıyorsa lpg ile dizeldende uyguna gezilir , keşke 30-40 fazla verip daha iyi bir model alabilsek ama 100 bin daha vermektense egea tercih etmek zorunda kalıyor insanlar.
  • daswagen kullanıcısına yanıt

Sevgili fanatik, senin fikirlerine yön veren bir fanatizmin ya da bu markayı her yerde överek sağlamakta olduğun bir menfaatin var diye düşünüyorum. Bu yüzden senin fikirlerini değiştirmek için yazmıyorum da burada insanlar bilgi edinmek için foruma giriyorlar, senin yanlı yazdıklarını okuyup yanlış bilgileniyorlar.

Egea corolladan ve civicten bi tıkta üstte araç yazmışsın. Buna cevap dahi vermek istemiyorum. Toyota dünyanın en büyük otomobil üreticisi. Corolla 1966'dan bu yana dünyada en çok satılmış olan model. Senin savunduğun vw golflerin vs. geçmişinden çok daha köklü bir model. Egea da corolla da tr de üretiliyor. Fiyatlarına bakarsan da bişeyleri anlayabilirsin. Egeanın hangi kullanıcı kitlesini hedeflediği, corollanın hangi kullanıcı kitlesini hedeflediği çok belli.

PSA grubu özellikle son 10 yılda otomobil endüstrisinde çok yol katetti. Peugeot 2013'te çıkan 308 modelinde kullandığı tüm kontrollerin ekranda toplanması olayını senin vw golf 8'de herhalde dayanamayarak uygulamaya başladı.

Daha çok şey yazacağım da senin yanlı yorumlarını okuyanların biraz gerçekleri de görmesi açısından bu yazdıklarım yeterli. Araştırmak öğrenmek de bedava.

• Egea'yı sadece şehir içinde kullandım. C-Elysee'de ilk defa bir aracın kaputunun belli bir hızdan sonra dalgalandığını gördüm. Elimizde iki tane 1.6 HDi Exclusive mevcut, boya kalitesi de bazı bölgelerde iyi değil. Dört yaşındaki aracın birçok bölgesinde siyah noktalar oluştu.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.