Şimdi Ara

Civic - Corolla - Megane arasından hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
3.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

15 yıla dayanmış arabamızı değiştirme vakti geldiğini düşündük ve bir süredir yerine 0 kilometre ne alabiliriz diye araştırma yapıyordum. Fiyat aralığımızda en son başlıktaki üç model arasında kaldık. Geçen konuşurken kendi aramızda dedim bir de foruma sorayım bakayım ne diyecekler diye. Ben de burada başlıkları okuyup bilgileniyorum ve yardımcı olmaya çalışıyorum elimden geldiğince de. Şimdi sizlerden yorum bekliyorum.

Hangi modeli seçelim ve tabi neden seçelim ? Size göre bunların artıları eksileri nelerdir ?

Honda Civic 2020 1.6 Elegance Eco Benzin+LPG Otomatik
    Toyota Corolla 2020 1.6 Flame Multidrive S Benzin Otomatik
    Renault Megane 2020 1.3(Tce) Icon Benzin Otomatik

Donanım olarak birbirlerine yakın sayılırlar. Ciddi Fark olarak şunları sıralayabilirim :

Civic : koltuk ısıtma, sunroof, F1 kulakçık
    Corolla : Çift bölgeli otomatik klima, kablosuz şarj
    Megane : Multisense sistemi, anahtarsız çalıştırma, pure vision full led farlar.

Bir otomobilde ne aradığımızdan ve sürüş tarzımızdan bahsedersem belki tanıyarak daha rahat yorum yapabilirsiniz :

Yakıt bizim için önemli. 15 yıldır lpg li arraç kullandığımızdan benzin bizi üzebilir diye korkmuyor değiliz.
    Arabayı yılda 20.000 km'den az kullanıyoruz. Ama 10.000 km'den de çok kullanıyoruz. Aradayız diyebilirim yani.
    Bu km değerinin belki %60 ı şehir dışıdır. Geri kalanda hep kısa mesafe. Yoğun trafiğe pek girmiyor araba.
    Çok deli bir performans beklemiyoruz arabadan yani koltuğa yapıştırmasına ya da seri hızlanmasına gerek yok ama uzun yolda rampada da üzmesin yeni alacağımız istiyoruz.
    Bir de son olarak sürüş tarzımız sakin ve normal şekilde kullanıyoruz arabayı. Uzun yolda 110-120'yi geçiğimiz pek olmuyor.

Araçların fiyatları arasındaki farkın -özellikle megane- farkındayız. onu konu netleşince düşüneceğiz.
    Onun için fiyat üzerinden değil de donanım, yakıt, konfor, güvenlik üzerinden yapılacak yorumlar bizim için çok daha faydalı olacaktır.

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekleme :

Toyota'yı alıp serviste LPG taktırmayı da bir seçenek olarak düşündük fakat Civic'in fabrikasyon LPG ile gelmesi ve motorun buna göre değiştirilmesi vs. LPG konusunda orijinali varken sonradan taktırmak ne kadar mantıklıdır diye düşündürüyor bizi.

Bir de megane için araştırma yaptığımda LPG uyumu konusunda zayıf olduğu, ileride 50 veya 70 binlerde supap sorunu çıkaracağı yazılmış pek çok defa. Bu da ayrı bir soru işareti bizim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bay baykuş -- 23 Şubat 2020; 21:53:58 >

• Tartışmasız Corolla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Megane nın motoru çok başarılı ama LPG ye alışmışsanız üzecektir yakıt bakımından

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrankGallagherx

Tartışmasız Corolla
    Tartışmasız civic

• quote:

Orijinalden alıntı: kirei

Tartışmasız civic

Alıntıları Göster
    Olabilir senin fikrindir saygı duyarım.

• Takip

• Meganı lpg'den dolayı direk eleyin derim çünkü ilerleyen kilometrelerde üzer ayrıca kasa eskidi. İçlerinde en yakışıklısı civic fakat yüzü biraz eskidi 2021-22 de kasa değiştirecek. Corolla 2019 güncel bir araç ayrıca sorunsuz, lpg sonradan takılsada motoru çok uyumlu. Ben corolla derdim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corolla Hatchback vs Leon
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Civic bakım aralığı 10 bin ayrıca flame bayiler xpack siz getirmiyor genelde. X pack da 9 bin civarı x pack ile beraber sun roofta geliyor. Bu yüzden Arka koltukta yetişkin oturacaksa baş mesafesi bakımından sıkıntı yaşayabilir

• suphesiz corolla

• Çift Bölgeli Klima işe yarar bişey değil. Bu araçların içinde civic en mantıklısı.
  • Megane motor 1.3 yazdıgına bakmayın bir üst vergi dilimine geçiyor 1.6 ile vergisi aynı.Ama turbo beslemeli.

Ayrıca şanzımanlarıda farklı bu araçların.Civic tork konvertörlü,corolla cvt,megane çift kavrama.

Lpg düşünüyorsanız megane yerine civic veya corolla alın.

Rampalarda üzmesin derken 240 Nm torkunu rakiplerinden farklı olarak daha düşük devirde veren megane rampalarda daha iyi olacaktır.Bu yönden megane önde.Hem torku fazla hemde düşük devirde veriyor.Ayrıca çift kavrama vites kutusuna sahip.

Tabi bu fiyatlarla sıfır araç almak ne kadar mantıklı bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 23 Şubat 2020; 23:58:35 >
  • otomatık en başarılı japonlar.
    civic bayi de lpg taktırın daha mantıklı.
  • Hocam 1.33 lük Tce motor hem üst vergi diliminde, hem lpg uyumu yok, hemde 1.33 olsa da benzinli olarak tüketimi pratikte fazladır, şanzumana gerek bile kalmadı. Corolla mı Civic mi derseniz benim şahsi tercihim Civic olurdu. Tasarım olarak Civic çok başarılı, 10 sene sonra bile güncel olacak bir tasarımı var.
  • Başka bir araç tercih edemiyor musunuz hocam ?

• Çift yönlü dijital klima acaba hiç kullanacakmisn o bile meçhul, anahtatsiz çalışma LED far çok önemli mi, ancak sunroof koltuk ısıtma ve F1 gerçek fark bunlardır

• megane alırım
    sanırım alırken daha ucuzdur
    üstüne motoru çok iyi tasarım güzel içi geniş
    zaten trafiğe girmiyoz diyon uzunda az da yakar tüple muple uğraşmayın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.