Şimdi Ara

CIVIC HYBRID VS ACCORD I-CDTI / VOLVO S40 1.6D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar bir araç almayı düşünüyorum bu ara ama biraz kararsız kaldım,

Aşağıdaki araçlar arasından siz hangisini seçerdiniz ?

Hepside yaklaşık olarak 35-40 Bin ytl civarında,

2007-2008 Honda Civic Hybrid
    2005-2006 Honda Accord 2.2 i-CDTI
    2007-2008 Volvo S40 1.6D

Şu an sahip olduğum araç 2008 Model Seat Cordoba 1.4 Tdi, çokta memnun olduğum bir araçtı (Özellikle Yakıt konusunda, 57 litre ile 1000 km yapıyorum sürekli), arkadaşımın 2009 Civic Dreamini Kullanana Kadar, Civicden sonra hiç beğenmez oldum, kümes gibi geliyor artık :) Yılda Yaklaşık 45.000 km yapıyorum ki bunun 40.000 km si Büyükçekmece-Taksim Güzergahında oluyor, Bu sebeple Civicde sadece Hybridin bana yakıt açısından mantıklı geleceğini sanıyorum (ve bu hybrid motoru inanılmaz merak ediyorum teknolojiye olan düşkünlüğümden ötürü), her ne kadar tercih listesindekiler arasında en fazla yakan model olacağını bilsemde, Accord 2.2 dizel artık üretilmiyor sanıyorum sıfırı TR de satılmıyor, problem mi var acaba dizel accord motorunda ? Bide son olarak bu kadar para verdikten sonra Volvo S40 1.6D yide alayım dedim listeye :) Alacağım arabayı minimum 2 yıl kullanmayı düşünüyorum, Ayrıca Accord 2.2 dizelin yakıt tüketimi hakkında bilgisi olan varmı ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karpi -- 20 Aralık 2008; 0:31:36 >

• accord D sınıfı olarak öne çıkıyor...
    eğer yakış olarak bir fazlalığı yoksa seçilebilir...

ama araçlar hakkında pekte bilgim yok sadece sınıf farkı belli olur demek istedim
  • kesinlikle accord. ayrıca accordun yakıt tüketimide düşüktür.
  • Eğer amacınız ekonomi ise S40 1.6D'yi tavsiye edebilirim.Zira üzerindeki 1.6 16V 109 Hp'lik TDci motor gayet başarılı.Hem performans olarak hem ekonomi olarak.Yanlız şu var Volvo'yu ne yazık ki ülkemiz insanı fazla tanımıyor.O sebepten ötürü Volvo markası için olumsuz yorum fazlaca duyabilirsin.Servisi yok,parçası pahalı filan..Zaten İstanbul'da yaşıyorsun,servis senin için bir sıkıntı olmaz.Keza aynı şekilde parça da en azından piyasada,sanayide bulma ihtimalin var motor parçası gerekecek olursa.Çünkü dediğim gibi üzerindeki motor Psa-Ford'un birlikte geliştirdiği tutulan bir dizel.

Accord 2.2 dizel ise fazlaca satılmadı ülkemizde.Üstelik motor hacmi fazla ve yeni olduğu için vergisi de fazlaca olur muhakkak.Az yakacağını da düşünmüyorum hacmine baktığım zaman.S40 en azından dizel olarak daha mantıklı Accord 2.2'den.Tabi büyük segment arayışınız yoksa.

Civic Hybrid ise çevremde iyiden iyiye görmeye başladığım araçlardan.Fakat nedir,ne değildir bir bilgim yok.Üzerinde elektirkli motor mu var,suyla çalışan motor mu var bilmiyorum.Sadece ş.içi'nde belli bir hıza kar mı ne o Hybrid devrede(Sanırım).Yeni kasa Civic'ler gerçekten güzel.Benzinlisini şiddetle tavsiye edebilirim.Motorunu biliyorum,sürdüm,kulandım.Gayet başarılı bulduğum bir araçtır.Fakat dediğim gibi Hybrid için aynı şeyi söyleyemiyorum.Forumda eğer kullanan birisi varsa ya da sahip olan;onun yorumunu beklemek en mantıklısı şu an.

Fakat benim eğer bu 3 araçtan birini alma şansım olsa hiç tereddüt etmeden S40 tercih ederdim.Çünkü araç ait olduğu sınıf değil sanki biraz daha üst sınıfa yakın gibi duruyor.Gayet başarılı bulduğum bir araç.Üstelik herkeste olmayan bir araç.Performanslı,ekonomik üstelik güvenliğini kanıtlamış bir araç.Bir de bana göre Volvo markası Honda'ya göre biraz daha ağır basıyor.

• Accord"un vergisi yüksektir.Yoksa motoru mükemmel.Hybridin yakıt tüketim verilerine ulaşabilmen için gözünün bilgisayarda ve sakin bir insan olmanız lazım (okuduğum testlere göre).aracın varoluş amacı ekonomiden çok çevreye saygı.Dizel kompakt sınıf herhangi bir araç...
  • Seçenek olarak sunulan araçların hepsi Fantezi olmuş. Mantıklı seçimlerden öte insanın hayalindekileri paylaşıp bir nevi tatmin duygusuna ulaşması gibi bir şey. Forum ortamlarında insanlar kafalarındaki bazı şeyleri paylaşıp, gerçekleştirmeyecek bile olsalar o sorulara cevap aldıklarında bir nevi o durumu yaşıyormuş gibi mutlu oluyorlar sanırım.

3'ü de ilk etapta aşırı mantıklı seçimler değil.
    Volvo 1.6 Dizel iyi bir seçim diğer ikisine göre ama Volvo'ya gelene kadar daha düşük fiyata daha az yakan Dizel araçlar bulunabilir.
    Accord 2.2 ise o kadar büyük motora rağmen 140 beygir veriyor. Kritiklerde 5.5 litre gibi bir yakış değeri vardı ama ne kadar doğrudur bilinmez. Elden düşme bulunur mu bulunsa da kaç bin kilometrededir tartışılır. Ve senelerce dizel motor yapmamak için çabalayan ve en sonunda yapa yapa 2.2 dizel yapan Honda'nın dizel motor seçeneği Türkiye'deki servislerde ne kadar iyi bakılır bu da başka bir durum. 3-5 tane ya sattı ya satmadı bu araç. 9,5 saniyede 0-100'ü var. Kullanılmış bir araca o parayı vermek yerine başka markadan sıfır bir araç da alınabilir.
    Hybrid Honda için bu forumda Honda konusunda bir başlık var. Orada kullanıcıları ayrıntılı bilgi vermiş. Oradan bakılabilinir.
    Fakat çok tatmin edici bir yakıt tasarrufu olmadığını söylüyorlar.

Sonuçta, başta da dediğim gibi mantıkdan çok fantasy gibi seçenekler olmuş. Başka araçları da listeye katmak lazım.
    Ama Fantasy devam etsin denilirse önerim geçenlerde test sürüşü yaptığım ve çok beğendiğim Lancia Delta 1.6 Multijet Dizel 120 hp olan araçtır.
    Bir düşünün derim.

• s40 yol tutuş, ses seviyesi, konfor gibi çok km yapacak kişilerin ihtiyaclarını bu üç model arasında en iyi karşılayacak modeldir.

performans isteniyorsa accord 2.2 yerine küçük hacimli turbo leon, bravo gibi bir otomobil almak daha doğru olur, çünkü accord da yakıttan tasarruf ettiğinizi , mtv olarak devlete ödeyeceksiniz.

civic hybrid'in tek artısı iç hacminin diğer modellerden geniş olması onun dışında hem yol tutuş hem konfor olarak diğer modellerin gerisindedir, ayrıca hyrid motorun uzun yolda hiçbir avantajı yok.
  • 2007-2008 Volvo S40 1.6D
  • 2008 Volvo S40 1.6Dizel bence en mantıklı seçenek olur.
  • S40 1.6 D
  • Volvo s40 1.6 D
  • ekonomik olsun diyorsan Honda Civic Hybrid ama konfor rahatlık performans istiyorsan Honda Accord 2.2 i-cdTI
  • s40 pek tavsiye etmiyorum, jaguar'da x-type ne muamele görüyorsa aynısını s40 a yapmışlar.
  • Hybrid aracın şu anda pek mantıklı olmadığını düşünüyorum.Ülkemizde pek bilindik değil bu teknoloji.Bakım masrafı nedir bilinmiyor.Testlerde ,yavaş sürülürse ekonomi olacağından bahsediliyordu.

Accord'un vergisi fazla.Yoksa güzel araç.

Bence içlerinde en mantıklısı S40 1.6D.Tasarımı güzel,motoru kendini kanıtlamış.İleride almayı düşündüğüm bir araç.
  • Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum değerli katkılarınızdan ötürü,

ama şunu söylemeliyim ki ben halen karar veremedim :)
  • 2.2 dizel motor hala üretiliyor ama accord modelinde şu an getirilmiyor.crv modelinde var.ayrıca sanılanın aksine honda bu motorla dizel motor üretebildiğini de ispatlamıştır.ayrıca çok başarılı bir motordur.s40 1.6d bence accord ayarında bir araç değil.motor kısmını geçtim diğer yönlerden de biraz ortada kalmakta volvo genelde böyle araçları üretmeyi de sever o ayrı bir durum ama ben lsam accord 2.2 alırdım.6 ileri manuel şanzımanla ekonomik olması da bir avantaj.arıca tdi'ler gibi titreşimli bir çalışma karakteri yoktur.
  • Öncelikle Hybrid ten vazgeçin derim. Fiyatları çok yüksek ve de verdiğiniz parayı amorti edemezler. Bilindiği gibi Hybrid araçlar sürekli elektrik motoru ile çalışmıyor. Esas motor her zaman için benzinlidir. Honda Hybrid motoru 25HP olması lazım. Günde 100km kullandığınızı farzedersek yetersiz ve sıkıcı geleceğine eminim.

ACCORD hakkında birşey diyemem. Ama VOLVO S40 Diesel ekonomi olarak bir adım önde gibi duruyor.

Düzenleme: İmla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güneydoğu -- 24 Aralık 2008; 23:56:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: aligfb_07

ekonomik olsun diyorsan Honda Civic Hybrid ama konfor rahatlık performans istiyorsan Honda Accord 2.2 i-cdTI

testlerde ve kullanıcı yorumlarında civic hybrit'in sanıldığı kadar ekonomik bir araç olmadığına işaret ediliyor. civic hybrit belki normal civic'ten daha az yakıyordur ancak ondan daha ucuza, daha az yakan dizel araçlar bulmak mümkün.
  • Ülkemizde de,AB'de olduğu gibi hybrid araçlara ciddi vergi avantajı getirilmediği sürece,pek bir esprisi olmayacak.O paraya,100 kişiden 99.9'u dizel araç alır çünkü.
  • accordun dizelini bulabileceğini pek sanmiyorum alanlar cok memnun satmio
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.