Şimdi Ara

Civic ve konfor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Alnimin teriyle zar zor kazandigim bir miktar para var elimde (130 bin civari).

Cocugum oldugu icin yeni bir araba almak istiyorum asil amacim guvenlik ve bagaj konusu.

Bu para benim icin bobregimi vermeye esdeger, o yuzden kararimi duzgun vermeye calisarak kafa patlatiyorum.

Tam bu durumun ortasindayken, burada degerli bir arkadasim cikip “ civic kullandim, iceri o kadar ses geliyoduki yanimdakiyle konusamadim” minvalinde biseyler yazdi. Benim durumundakilerin kafa kariskligi iyice artti. Bunu yapmayalim mumkunse!

Sorum basit: Objektif olarak benim gibilerine bu aracin konforunu yorumlasaniz fanatiklik yapmadan?

Octavia, jetta kullandim. Onlara gore cok mu fark vardir iceri ses alimi konusunda?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Romalılar mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendiniz test edin öyle karar verin,en mantıklısının bu olduğunu düşünüyorum. Yalıtımı iyi diyen de var,değil diyen de.Önemli olan sizin nasıl bulduğunuz.
  • Romen Diyojen

Aracı en az 3 günlük kirala

Biraz şehir içi

Biraz da şehir dışı gez

Sen karar ver

Buradan objektif yorum bekleme.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oldukça konforsuz
    Arkadaşıniz hakli .Yanindakine mikrofonla konuşmalisin anca
    Clio o paranın hakkını verir diye düşünüyorum
    Egea da olabilir

• Kirala bak Spartacus 😎

• 1.6 benzinli versiyonunu kullandım bundan önce seat leon kullanmıştım vw grubu malzeme hissiyatı güzel yalıtım olarak çok fark görmedim koltukları geniş ve konforlu bence almaya değer

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Civic vs Octavia
    8 yıl önce açıldı
    VW Polo 1.2 TDI sürüş izlenimi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Birde o parayi hangi arabayi alsan paran duracak. Yani jetta aldin hata yaptin eee cart diye satarsin.
    Hele civic i COOORRT diye satarsin.
    Hatta ustune bile koyar civic.
    Zaten koymasiyla meshur civic.
    Daha dun 45 bin olan civic simdi 65 olmus.
    Senin aklinda civic diyince piyasasi gelsin gerisini bosver .
    Alsanda farketmez almasanda ne alorsan al satarsin

• Az çnce eniştemin yeni aldığı civicle geçtim otogara rahat güzeldi tabi bi araç kiralayıp şehir içi şehir dışı yoklaması yapın daha mantıklı

• Yalıtımı jetta octavia ayarında, süspansiyon konforu ikisinin de çok ötesinde.

Neden kiralamıyorsun bizanslı?
  • Bu devirde bütün parayı arabaya yatırmak mantık dışı

• üstüne 5-6k koy 2018 model sıfır km. 1.2 otomatik touch roof kadjar al.

vergisi düşük, geniş iç hacim ve bagaj, yaygın servis, ucuz yedek parça.

yayla gibi araba.

trim sesi konusuna gelince, trim sesleri bazı araçlarda mevcut iken bazılarında en ufak ses olmuyor. trim sesi olanları da servisler ücretsiz olarak iki üç saat içerisinde halledebiliyor.

bence renault kadjar'ı da bi düşün derim.
  • Çok uzun soluklu kullanma şansım olmadı, eş, dost araçlarından biraz tecrübe edebildiğim için sadece gözlemlerimi bildirebilirim. Kendi aracım 2016 A3 Sedan Sportline Dizel.

Civic'in iç genişliği kendi aracımdan daha iyi, keza bağaj hacmi de neredeyse 100 litreye yakın daha fazla. Bu konuda daha kullanışlı olduğunu söyleyebilirim.
    Koltuk olarak ise ben sportline ile gelen açılır kapanır baldır destekli spor koltuğu daha iyi buluyorum. Baldır desteği uzun yolda çok rahatlık veriyor. Ayrıca koltuğun sportif yapısı gereği daha iyi sarıp destekliyor. Design ve Dynamic paketlerdeki koltuğu kullanmadığım için karşılaştırma yapamayacağım.
    Aracın en çok beğendiğim yanı sürüşü. Oturma pozisyonu daha alçak ve daha sportif. Yol tutuşunu beğendim. Kendi aracımdan bir tık daha iyi bana göre. Hız ve hızlanma konusuna girmeyeceğim çünkü kendi aracım 1.6 dizel ve kullandığım Civic ise RS, o yüzden pek de adil bir karşılaştırma olmayacak.
    Bana göre Civic'in en çok gözüme batan iki eksi noktası var. Birincisi aracın malzeme ve işçilik kalitesini beğenmedim. Uzun dönem kullanımda yıpranma olur mu olmaz mı bilemiyorum, deneyimlemeden birşey söylersem haksızlık etmiş olurum. Malzemelerin verdiği kalite hissi çok da iyi gelmedi bana. Ayrıca bazı montaj işçiliği kusurları vardı. Kullandığım araca özel mi yoksa genelinde mi böyle bilmiyorum. İnternette okuduğum yorumlarda da genelde aynı eleştiriler mevcut.
    Aracın ikinci eksi noktası ise ses sistemi. Hiç beğenmedim. Çok umursamayan, müzik çalsın usb takılsın yeter mantığındaki kullanıcılara yeterli gelebilir belki ama, C sınıfı bir araç için vasatın altında bana göre.
    Konuda asıl vurgu yapılan yalıtım olayına gelirsek. Ben bu konuyu bazı arkadaşların çok abarttığını düşünüyorum. Tamam yalıtım konusu Japon araçların bu sınıfta hiç bir zaman güçlü oldukları bir konu olmamıştır belki ama, abartıldığı kadar da kötü değil. Kendi aracımda cam tavan var. Sonuna kadar açıp 120 ile giderken bile yanımdakiyle rahat konuşabiliyorum.
    Burada olay biraz araçtan ne beklediğiniz ile alakalı. Aracı tanıyıp, beklentinizi ona göre ayarlayıp kararınızı verdikten sonra pişmanlık yaşamazsınız. Ben kendi aracımı alırken ne olduğunu, ne beklemem gerektiğini bilerek aldım. 56k km oldu gayet memnunum. Siz de üzerindeki markayı, insanların pozitif ya da negatif abartmalarını bir kenara bırakın ve bir Honda bayiine uğrayın. Aracı kendiniz inceleyin. Bir test sürüşü yapın. Varsa eşinizde dostunuzda rica edin birlikte kullanın bir gün. En olmadı arkadaşların dediği gibi bir kaç günlüğüne kiralayın. Sizin beklentilerinize uyuyorsa memnun kalırsınız. Yok uymuyorsa zaten araç ne kadar kaliteli olsa da sizi tatmin etmeyecektir. Kararınız ne yönde olursa olsun hayırlı olsun, kazasız belasız güzel günlerde kullanın.

• Civiclerde 2019 dan sonra megafon standart geliyor..

Yanındakiyle konuşurken duyulmadığı için, standart megafonu açıyorsun, dayıyorsun yanındakinin kulağına öyle konuşuyorsun..gözünün önüne geldi mi..

O yüzden raad ol..

• En basit çözümünu söylüyorum.
    Yengeyi ve çocuğu al git bayiye.
    Her yerine bak.
    Çocuk arabasını da al. Bagajını da test et.
    Sonra test sürüsüne çık.
    Mesafe kısa gelip, birşey anlayamazsaniz mesafeyi uzatın.
    Çok mu ses var az mı ses var? , Bagaj yetmiyor mu? , Bla bla bla. Bunlarin cevabını kendiniz görün.
    Bunlar da mı yetersiz geldi, garentada Civic kiralık var. Git kırala.
    Kafanızda ki soruların cevaplarini kendiniz bulursunuz. Çünkü sorulara subjektif cevap gelir burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garip2018 -- 4 Mayıs 2019; 8:32:34 >
  • Senin yerinde olsam 65 bine egea alır kalan parayı mevduata yatırır biraz eklemeye yüz bin yapar ayda iki bin mevduat getirisi sağlardim. Ama karar senin Civic tipe ve ikinci eliyle sevilen bir model.

• Test edip o yazıyı yazan benim

Evet araç kalitesiz oğlu kalitesiz.

Sadece gösterişe aldanmayın. Japondur sorun çıkarmaz diye aldanmayın.

Şu an Elimde 130 bin TL para olsa gidip 2017 düşük km Sportage gt-line exclusive 1.6 (177) dct alırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kenjuro

1.6 benzinli versiyonunu kullandım bundan önce seat leon kullanmıştım vw grubu malzeme hissiyatı güzel yalıtım olarak çok fark görmedim koltukları geniş ve konforlu bence almaya değer
    Yalıtım olarak bişey görmedim diyen adam kesinlikle sıcak tertemiz asfaltta düşük km de sürmüş birisidir. Kötü yola , arnavut kaldırımına veyahut 120 km üzerine çıkın ve aradaki dağlar kadar farkı görün. Rüzgar sesini hissetmek için de teybin sesini kısın mümkünse
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakankaran

Senin yerinde olsam 65 bine egea alır kalan parayı mevduata yatırır biraz eklemeye yüz bin yapar ayda iki bin mevduat getirisi sağlardim. Ama karar senin Civic tipe ve ikinci eliyle sevilen bir model.
    Ayda 2 bin TL alabilmesi için 65 üstüne bir 65 daha koyması lazım.

• herkesin algısı farklı olabilir. 2012 civic vardı bende. şehir dışı da kullandım, hız da yaptım. bana makul seviyede sessiz gelmişti. aynı model focus ve jettaya da bindim ciddi bir fark hissetmedim. ama forumda kimi arkadaşa göre feci ses var. o yüzden kimseyi dinleme bizzat sen test et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 4 Mayıs 2019; 10:55:29 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.