Arkadaşlar Civic'in boyasının kolay çizilebilmesi sebebiyle, aracımı nerede yıkatmalıyım? Sonax'da filan mı yıkatıyorsunuz? ne yapmam lazım Civic'imin çizilmemesi için...
...
Yıkamayla boya çizilmez çünkü boyanın üstü vernik kaplı. Çizilse çizilse o vernik çizilir; ki bu da çok çok nadir olur. Bu durumda da saf tinerle (sentetik veya selülozik olmayan) veya az miktarda pasta ile silinirse geçer.
Bu kadar tırsmayın ya, sakınan göze çöp batar!
sık sık cila at, helede teflon cila atarsan en az 6 ay korur
Kemal hocam,
o zaman fırça kullanmadan yıkama yapan herhangi bir yere yıkatabilirim dimi sorun olmaz?
sayg.
Fırça kullanmasalar bile arabayı kuruttukları bez çiziyor. Kuruturken fazla bastırmamalarını rica edin.
quote:
Orjinalden alıntı: insaatforumu
Kemal hocam,
o zaman fırça kullanmadan yıkama yapan herhangi bir yere yıkatabilirim dimi sorun olmaz?
sayg.
Daha öncede bu konu tartışılmıştı, fırçasız yıkamada arabadaki pislikleri çözüp atabilmesi için çok güçlü kimyasallar kullanıyorlar, , boyayı çizmiyor ara bozuyor, zaman içinde verniğini parlaklığını alıp götürüyor, ben arabamı kendim yıkıyorum, "banat" marka yıkama fırçaları kaliteli oluyor, birde oto şampuanı kullanırsanız pek çizilmiyor, arabamı geçen yıl ocakta almıştım, o günden beri en az haftada 1 kere yıkadım, yaklaşık 4-5 ayda birde cila atıyorum, araba en küçük kılcal çizik bile yok, bak bu resmi arabayı yıkadıktan sonra çektim, ne kadar pürüzsüz görüyormusun
ben kesinlikle fırça kullanmam,ama ramazan bayramında ist.a dönerken mola yerinde fırçayla yımamışlar arabayı haberim olmadan normal bir sünger(belli peryodlarda yenilerim),turtlewax cilalı şampuan,cam bezi,2 adet kova,camsil,turtlewax ıslak sprey cila ile yıkama olayını bitiriyorum..frenler sıcakken tekerlek bölgesine su gelmemesine özen gösteririm, bir de gözüme çarpan yeni derin olmayan çiziklere DYO nun ince pasta cilasını uygularım. boya koruma yaptıracağım ama marka ve bayi konusunda kararsızım,turtlewax ın bir bayisi vardı ist. kızıktoprak da ora kafama yattı.
ben kesinlikle fırça kullanmam,ama ramazan bayramında ist.a dönerken mola yerinde fırçayla yımamışlar arabayı haberim olmadan normal bir sünger(belli peryodlarda yenilerim),turtlewax cilalı şampuan,cam bezi,2 adet kova,camsil,turtlewax ıslak sprey cila ile yıkama olayını bitiriyorum..frenler sıcakken tekerlek bölgesine su gelmemesine özen gösteririm, bir de gözüme çarpan yeni derin olmayan çiziklere DYO nun ince pasta cilasını uygularım. boya koruma yaptıracağım ama marka ve bayi konusunda kararsızım,turtlewax ın bir bayisi vardı ist. kızıktoprak da ora kafama yattı.
Boşuna kasma dostum, yıka gitsin , hiç bir şey olmaz, bak yukardaki resimlere, her hafta fırçayla yıkadığım halde tek çizik yok, önceki arabamı(corolla) bulaşık deterjaıyla prille yıkıyordum genede birşey olmuyordu, o fırça çizer dedikleri sanırım benzin istasyonlarında falan kullandıkları otomatik yıkama araçları, halk dilinde onlara fırça deniyor
Halk dilinde bıyığa da fırça denir
quote:
Orjinalden alıntı: ABABA2307
Halk dilinde bıyığa da fırça denir
ABABA senden resimli bir açıklama da bekliyoruz
Buyursunlar:
saygılar
Sevgiler
Fırçasız yıkamada, sağlam kimyasallar kullanıldıgı ve boyanın zamanla soldugu konusu cok dogru ... bu nedenle aslında yıkatmamamk lazım .. ancak bu seferde fırça çizigi sorunu oluşuyor.. yani iki ucu ....u değnek :)
Yaw kasmayın bu kadar Allah aşkına, at mı tımar ediyorsunuz da boya çizilsin? (bastıra bastıra fırça sürülmez)
Eğer fırçadaki kılların ucuna taş toprak yapışırsa;ki bunun için de fırçanın ucunu toprak bir yere değdirmek lazım, siz de o minik taş toprağı suyla akıtmadan kirli fırçayı hart diye sürerseniz arabaya işte o zaman "fırça çizer" dediğiniz şey olur. Elbette fırça çizmez ama ucundaki minik taş toprak parçaları çizer. Temiz fırça hayatta birşey yapmaz boyaya. 30 yıldır araba yıkıyorum neredeyse, daha fırçanın arabayı çizdiğini görmedim.
Bir de sapına ve kenarlarına dikkat etmek lazım. Fırçanın kenarındaki plastik çerçeve veya sapı değerse boyaya o vakit çizebilir. Ama bu, fırçanın kıllarının arabayı çizdiği anlamına gelmez.
Kapatın artık şu yıkama muhabbetini, bunlar mesele değil. Bakımları düzenli yapın ve dikkatli kullanın yeter.
@ababa: benimki AT
O zaman ikisinden birini seç:
bunları kullanınca ATım bööle oldu
quote:
Orjinalden alıntı: atoprak
Fırçasız yıkamada, sağlam kimyasallar kullanıldıgı ve boyanın zamanla soldugu konusu cok dogru ... bu nedenle aslında yıkatmamamk lazım .. ancak bu seferde fırça çizigi sorunu oluşuyor.. yani iki ucu ....u değnek :)
Ababanında yukarıda belirttiği gibi fırça çizmez(benzin ist. büyük makinalar hariç, onlar harbiden çiziyor) özelliklede yumuşak kaliteli bir fırça kullanılırsa, uygun bir oto şampuanı kullanılırsa (saç şampuanıda iş görüyor) neden çizilsin, ama kimyasal çözücülerin boyaya zarar verdiği kesin, gene en iyisi fırçayla yıkamak...bu arad süngerle yıkamayı önermiyorum, süngerin gözeneklerine küçük toz,kum vs giriyor , ve malesef bu küçük tozlar çiziyor, fırçanın gözeneği falan olmadığı için en zararsızı gene fırça