Şimdi Ara

clc 180k ? c 180k ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 40-50 bin euro civarı sıfır bir mercedes almayı düşünüyorum.
    kdv indirimine denk gelebilirmiyim bilmiyorum. para 1-3 ay içinde elimde olacak. bu sebeple liste fiyatları üzerinden hesap yapıyorum.

tarz olarak clc 180k tam aradığım araba. 2 kapı, spor, vs. vs.
    ancak 1800 cc motor olması hem ilk alışta kdv oranı hemde sonrasındaki yıllık extra 600 tl civarındaki vergisi konusunda düşündürüyor.

vergiler hariç liste fiyatların baktığınızda iki arabada üç aşağı geç yukarı aynı fiyatta.
    clc 180 k : 29.100 eu.
    c 180k : 25.594 eu.

kdv girince fark 18.000 eu gibi oluyor. ancak donanım olarak clc daha dolu bir araba gibi geldi. ben c180 k aldığımda zaten extra yapacağım bazı şeyler clc de standart.
    almışken clc alsam diyorum.

size sormak istediğim;

hiç clc'ye bineniniz oldumu? test sürüşü yapanınız ? yada bir test drive hikayesini okuyanınız?
    bana c 180k ile clc 180k arabalarını kıyaslarmısınız?
    sizce clc'Nin c'ye göre ne gibi üstünlükleri var? yada dezavantajları?

ah bir clc 180k'nında c180k gibi 1600 cc'li motorunu yapmış olsalardı da , bu soruları size hiç sormasaydım. kafadan bayiye gitseydim

yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vdrturkiye -- 26 Nisan 2009; 11:27:12 >

• nacizhane fikrim koskocaa mercedsin clc adını verdiği coupe , taa 2000 yılında cıkardığı c sportcoupe un kapsamlı makyajlı halinden başka birşey değil...hele aracın içi bu kadarmı aynı...mutlak geliştirmeler vardır ama siz iyimi gidin illa mercedes diyorsanız bir c serisi alın..hem daha bile sport....aracın içi biraz kasvetlidir..birde açık gri iç donanım seçerseniz tatminkar bir ferahlık sağlar
  • egunns'ın da söylediği gibi, clc eski kasa c serisi temeli üstünde geliştirilmiş bir otomobil,

dışının yeni gözükmesi sizi yanıltmasın.

nerden bakılsa 10 yıllık bir teknolojiye mercedes dahi olsa o kadar para verilmemeli.
  • Eski kasa c serisi üzerine kurulan clc tabi onun gösterdiği özellikleri gösteriyor.Auto bilddde okuduğum 1 serisi coupe ile yapılan karşılaştırmada 1 serisinden biraz daha konforlu olduğu yazıyordu ancak viraj tutuşu ve diraksiyon hassasiyeti az olduğundan bahsediyordu.Dizel motoruda 177hp bmw ye göre sesli ve performans olarak geride olduğundan sayısal ve sübjektif olarak pilotların görüşlerinden aktarılıyordu.Ve sonuç olarak bmw yeni bir teknoloji üzerine aracını inşa ederken hem daha pahalı olup hem eski bir teknolojiyi nasıl tüketicilere satıcağından dem vuruluyordu.Tabi orta yaşın üzerinde ve ağırkanlı merc.severlerden ve rahatına düşkün biriyseniz bu araç sizi tatmin edebilir gibi bir ifadayle yazı son buluyordu.
    C serisi her açıdan daha iyi ki ben orantı olarak aracın hatlarını çok çekici bulmadığımı keza c serisini tam tersi şekilde değerlendirdiğimide belirtmek isterim.Ancak şimdiden hayırlı olsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: froster2006

Tabi orta yaşın üzerinde ve ağırkanlı merc.severlerden ve rahatına düşkün biriyseniz bu araç sizi tatmin edebilir gibi bir ifadayle yazı son buluyordu.

tam beni tarif etmiş.
    demekki bana uygun bir araba clc...

c serisi üzerine 2000 yılı teknolojisi ile makyajlanmış yorumunuz için şunu soracağım;
    clc yerine c serisi alın diyorsunuzda, madem c serisi üzerine üretilmiş ve 2000 yılı teknolojisi, o zaman c seriside 2000 yılı teknolojisi değilmi?
    yani c ve clc aynı tekonolji değilmi?

eğer mercedes harici bir marka(bmw dahil) 2000 yılı teknolojisi ile raba üretmiş olsa idi , gerçekten düşünürdüm. ancak mercedes teknoloji olarak hep en önde olduğu için 2000 yılı mercedes teknolojilerinin diğer markaların 2005-2007 arası teknolojilerine denk geldiğini söylemek yanlış olmaz. ama elbette 2009 teknolojilerine ulaşamamış olabilir clc serisi.

eğer teknolojiler konusunda expert bir arkadaşımız bize bu teknoloji farkları hakkında açıklayıcı bilgi verirse çok sevinirim. yani 2000 teknolojisi clc ve c serisi mercedeslerin diğer markaların 2009 senesi teknolojilerine göre eksiği nedir?
    ilk bilgiler yol tutuş ve direksiyon hassiyeti olarak sıralana bilir galiba, Auto bilddin testine göre...
    başka eksiği varmı?

c serisimi clc mi diye düşününce araba 18.000 euro fark var.
    ben clc'nin görünümüne hayran oldum. ön-arka dahil. beklediğim tarz bu.
    clc'nin içi-dışı istediğim bir araba görünümünde.
    elbette gönlüm slk'lardan geçiyor ama, slk'lar için çok fırın ekmek yemem lazım. bana henüz uzak bir araba.
    c veya clc ise uzanabileceğim bir araba.
    ancak sizinde ön görüşlerinizi aldıktan sonra her halde c ve clc ile bir test sürüşü yapmak, alıcı gözüyle herşeyini incelemek gerekiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: vdrturkiye

quote:

Orjinalden alıntı: froster2006

Tabi orta yaşın üzerinde ve ağırkanlı merc.severlerden ve rahatına düşkün biriyseniz bu araç sizi tatmin edebilir gibi bir ifadayle yazı son buluyordu.

tam beni tarif etmiş.
    demekki bana uygun bir araba clc...

c serisi üzerine 2000 yılı teknolojisi ile makyajlanmış yorumunuz için şunu soracağım;
    clc yerine c serisi alın diyorsunuzda, madem c serisi üzerine üretilmiş ve 2000 yılı teknolojisi, o zaman c seriside 2000 yılı teknolojisi değilmi?
    yani c ve clc aynı tekonolji değilmi?

clc eski kasa, yani 2000 de üretimine başlanmış c sınıfı üzerine kurulmuş bir araba.

diğer bahsettiğiniz c 180k ise 2007 de üretilmeye başlanan yeni kasa c sınıfı.

• quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

clc eski kasa, yani 2000 de üretimine başlanmış c sınıfı üzerine kurulmuş bir araba.

diğer bahsettiğiniz c 180k ise 2007 de üretilmeye başlanan yeni kasa c sınıfı.

bilgi için teşekkürler. kasanın eski olması beni fazla bağlamıyor. ben zaten görüntü olarak beğendim clc'yi. ancak kasanın eski olması ne gibi teknolojik eksiklikler doğurur onu bilemem.

ayrıca benim için problem olan tüm sorunlar meğerse ortadan kalkmış !!!
    almanya mercedes sitesini incelerken ne göreyim;
    CLC 160 BlueEFFICIENCY Sportcoupé !!!
    1.597 cc
    7.1lt ortalama
    vergisi ucuz
    kdvsi ucuz
    almanya fiyatı olarak c180k'dan 5.000 euro ucuz !!!!!!!

yani türkiyeye ithal edilince c180k dan daha ucuz olacak CLC 160 BlueEFFICIENCY Sportcoupé...

bende CLC 160 BlueEFFICIENCY Sportcoupé'yi bekleyeceğim her halde.

c180k'nın clc 180k 'dan teknolojik üstünlükleri varmıdır?
    varsa nelerdir?
    aklımda kalan tek soru bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vdrturkiye -- 28 Nisan 2009; 15:45:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: vdrturkiye

40-50 bin euro civarı sıfır bir mercedes almayı düşünüyorum.
    kdv indirimine denk gelebilirmiyim bilmiyorum. para 1-3 ay içinde elimde olacak. bu sebeple liste fiyatları üzerinden hesap yapıyorum.

tarz olarak clc 180k tam aradığım araba. 2 kapı, spor, vs. vs.
    ancak 1800 cc motor olması hem ilk alışta kdv oranı hemde sonrasındaki yıllık extra 600 tl civarındaki vergisi konusunda düşündürüyor.

vergiler hariç liste fiyatların baktığınızda iki arabada üç aşağı geç yukarı aynı fiyatta.
    clc 180 k : 29.100 eu.
    c 180k : 25.594 eu.

kdv girince fark 18.000 eu gibi oluyor. ancak donanım olarak clc daha dolu bir araba gibi geldi. ben c180 k aldığımda zaten extra yapacağım bazı şeyler clc de standart.
    almışken clc alsam diyorum.

size sormak istediğim;

hiç clc'ye bineniniz oldumu? test sürüşü yapanınız ? yada bir test drive hikayesini okuyanınız?
    bana c 180k ile clc 180k arabalarını kıyaslarmısınız?
    sizce clc'Nin c'ye göre ne gibi üstünlükleri var? yada dezavantajları?

ah bir clc 180k'nında c180k gibi 1600 cc'li motorunu yapmış olsalardı da , bu soruları size hiç sormasaydım. kafadan bayiye gitseydim

yardımlarınızı bekliyorum.

Yıllık extra 600 TL. düşündürüyorsa mali durumunuz o kadar iyi değil demekki.
    Elinizdeki tüm parayı arabaya mı yatırıyorsunuz?

• geçenlerde full olmayan bir clc ye bindim...iç kapı kolu tutamacı bu kadar dandik plastik olamaz...az bile yazdım
    ama ön konsol zengin görünümü ve kadranlar hoş
  • quote:

Orjinalden alıntı: egunns

geçenlerde full olmayan bir clc ye bindim...iç kapı kolu tutamacı bu kadar dandik plastik olamaz...az bile yazdım
    ama ön konsol zengin görünümü ve kadranlar hoş

ben daha çok arabanın yürür aksamı ile ilgileniyorum.
    bindiğiniz clc yolda sizde ne gibi izlenimler uyandırdı?
    sürüş konforu? sarsıntı? yol sesi vs...?
  • Merhaba Arkadaşlar,

Mercedes C180K'da iki alternatif arasında kalmıştim.

*"Fascination", AMG Paketi, Opak Siyah, içi açık gri sipariş verdim; ay sonu geliyor fakat hala degıstırebilme sansım var.

diger alternatifim; beyaz, panoromik tavan fakat "Luxury" oldugu ıcın vazgecmiştim.

Aslında ilk piyasaya lanse edilen renk fume; koyu gri cok begenmıstım ama o da yoktu:(

bılmıyorum yanlıs mı yaptım. Siyah cok mu amca arbası; bayan için cok mu agır. istedim ozellıklerde beyaz olmadıgı ıcın de degıl aslında; sankı cok mu popılıst oldu ; herkeste beyaz beyaz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: nfsaltik

Merhaba Arkadaşlar,

Mercedes C180K'da iki alternatif arasında kalmıştim.

*"Fascination", AMG Paketi, Opak Siyah, içi açık gri sipariş verdim; ay sonu geliyor fakat hala degıstırebilme sansım var.

diger alternatifim; beyaz, panoromik tavan fakat "Luxury" oldugu ıcın vazgecmiştim.

Aslında ilk piyasaya lanse edilen renk fume; koyu gri cok begenmıstım ama o da yoktu:(

bılmıyorum yanlıs mı yaptım. Siyah cok mu amca arbası; bayan için cok mu agır. istedim ozellıklerde beyaz olmadıgı ıcın de degıl aslında; sankı cok mu popılıst oldu ; herkeste beyaz beyaz...

siyah guzeldir..

Gerci biz beyaz aldık gelcek yakında..Sadece fascination paketle aldık beyazı..Luxury almayın derim ..

• evet haklısınız
    tesekkurler
    gunbe gun dogru alternatıfı sectıgımı anlıyorum.
    teskkurler.
  • clc160 ın fiyatları açıklanmıştır mercedes türk ün sitesinde arkadaşım.bakabilirsin.ama teknik özelliklerini girmemişler henüz.bence bayiiye gidip,motor güçlerini karşılaştır ondan sonra kararını ver.tabii donanım seviyeleri de önemli.en önemlisi hangisinin dış görünüşünü beğendiğin.malum insan sevmediği arabayı süremez.ama senin yerinde olsam c serisini tercih ederdim.c sınıfının belli bir oturmuşluğu var çünkü.
    --
    ben clc nin 2000li teknolojilerle üretildiğine inanmıyorum.c coupe üzerine üretilmiş olması eski teknoloji olduğu anlamına gelmez ki.bu normal bir kasa değişimidir.zaten dış görüntüsünden vs. arabanın kasa değiştirdiği anlaşılıyor.yani c coupe hem kasa değiştiriyor,hem de isim.bakkal hüseyin amca değil ki bu bilmeden iş yapsın mercedes.model isimlerinde değişikliğe gidiyorlar.ve bazı yeni modeller çıkarıyorlar..
    artık e serisi üzerine yapılan clk gitti direkt olarak e coupe geldi...c nin üzerine c coupe gitti,clc geldi..

• aradan bayagi bir zaman gecmis ama eski c sport coupe ile clc arasinda dunya kadar fark olduguna inaniyorum. bugün denedim clc yi ve cok etkileyici geldi bana panoramik tavan olmasida mükemmel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er-soy -- 20 Mart 2010; 20:24:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.