Şimdi Ara

Clio 4 Dizelden Tüplü Egea 1.6'a Geçilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2020 yılında Türkiye'den ayrılırken avantajlı denk geldiği için 2017 model Clio4 DCi satın almıştım. Eskiden de şirkette kullanıyordum yakıt ve performans benim için yeterli geliyordu. Hanım arada kullanıyor bende buraya geldiğimde sadece yazın uzun yolda kullanıyordum. Son 30 bin km'nin 1000 km si bile şehir içinde kullanılmadı. Her daim uzun yolda kullandık.

Araç şuan tam 90 bin km'de. Hatasız boyasız manuel vites joy paket. Artık Türkiye'de yaşayacağımız için araca sürekli binilecek. Vites değiştirmekte yormaya başladı, sizce LPG'li 1.6 tam otomatik Egea'ya geçtiğime değer mi ? Üzerine yaklaşık 100-120 bin lira ilave etmem gerekiyor bu şartlarda.

Aramızda deneyimleyen var mıdır ? veya tam otomatik tüplü tavsiye edebileceğiniz bir araç var mıdır.

Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim,

Selamlar, Sevgiler..

• Clio 75 beygirlik ise hiç tork da tork demeyin. 0-100 süresi 14 saniyeden olan bir arabadan söz ediyoruz. 1.2 TDI Polo kullandım o da 180 tork 75 beygirdi, performansı 1.4 Fire Egea'yı mumla arattı bana.

1.6 Egea 110 beygir motoru var. Sadece dipgaz yapınca Clio gibi kafa kaldırmaz ama hepsi o kadar. Yoksa Clio'dan 0-100'de bile rahat 2 saniye daha hızlı bir araba. Gerçi öyle çok atik bir araba değil ama Clio'nun tek artısı uzun yolda rampalarda hızını daha rahat koruması olur. E Egea otomatik olacağı için hız sabitleyicide gerekirse vitesi düşerek devam eder sizi rahatsız etmez.

Araba olarak da Egea çok ahım şahım bir araba değil ama Urban ve üzeri olduktan sonra çok memnun edecek bir arabadır. Dört cam otomatik, dijital klima, kol dayama v.b derken rahat ettirir sizi.

• Araç muhtemelen urban paket. Bence geçilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clio egeadan daha kaliteli bir otomobil, egea dediğimiz araç filo için üretilen yük taşımaya yarayan bir ticari gibi, yokuşlarda bayılmasını söylemiyorum bile, 1.5 dci gibi az yakan ve performanslı bir üniteyi bırakmak sizi üzer, avrupadan Türkiye'ye geçiş gibi olur.

• Bu arada lpg ye de zam yağmuru başladı, yakında 20 yi geçer o da, daha geçen sene benzinle lpg aynı fiyat olunca lpg söktürdüğümüz zamanları ne çabuk unuttuk, gerçi bizim halkımız her şeyi çok çabuk unutuyor maalesef. Dizel araçlar hala en performanslı ve performansına bakarak uygun maliyetli diye düşünüyorum.

• blueSKYLINE kullanıcısına yanıt
    Clio egeadan daha kaliteli dediğinizden sonrasınj okumadım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Öyle deme hocam işkence aleti gibi koltukları olsun,çelik jant görünümlü kapak jantları olsun,hala elle açılan arka camları olsun Clio çok iyi bir araç  

• Egea daha kaliteli hem de aisin tam otomatik şanzıman çok başarılı. Dizelden sonra tork eksikliği hissettirse de artıları kapatır. Genişliği de konforunuzu arttırır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Wanpo W kullanıcısına yanıt

2013 clio 4 sahibiyim

Alaşım Jant (tabirinizle çelik Jant)

Arka cam açma otomatik...

Sizin dediğiniz gibi değil.

Ha egea mi kaliteli clio 4 mu o na bir şey demem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 2 Ağustos 2023; 17:32:29 >
  • Joy pakette arka cam otomatik değil.

• True_Sun kullanıcısına yanıt
    İkisinin de kalitesi vasat. Ancak egea daha konforlu. Clio özellikle arkada çok rahatsız. Ön taraf da pek matah sayılmaz gerçi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçilir niye geçilmesin? Kronik bir dert tasa yok, şanzıman sağlam, lpg uyumu var. Cliodan sonra da urban veya lounge paket bir egea genel anlamda iyi gelecektir. Türkiyede alınabilecek o model yıllarındaki en uygun fiyatlı otomatik lpg uyumlu sedan zaten egea.

• Clio 4 dci icon manuel sahibiyim. Joy paketten tüm araçlara geçebilirsiniz. Eksi görebileceğiniz tek şey yakıt tüketimi olur. Yoksa joy paket gerçekten bomboş bir paket.

Egea 1.6 etorq dışında

2012-2016 FB7 kasa Civic 1.6 eco elegance veya eco premium BRC LPG kitli ve 5 ileri tam otomatik şanzımanlı düşünebilirsiniz.

2012-2016 Corolla 1.6 LPG'li CVT şanzımanlı düşünebilirsiniz.

2016-2019 makyajlı kasa Corolla yine 1.6 LPG'li CVT şanzımanlı düşünebilirsiniz. Makyajlı kasa ile advance donanıma anahtarsız giriş ve çalıştırma eklendi.

• Clio 75 beygirlik ise hiç tork da tork demeyin. 0-100 süresi 14 saniyeden olan bir arabadan söz ediyoruz. 1.2 TDI Polo kullandım o da 180 tork 75 beygirdi, performansı 1.4 Fire Egea'yı mumla arattı bana.

1.6 Egea 110 beygir motoru var. Sadece dipgaz yapınca Clio gibi kafa kaldırmaz ama hepsi o kadar. Yoksa Clio'dan 0-100'de bile rahat 2 saniye daha hızlı bir araba. Gerçi öyle çok atik bir araba değil ama Clio'nun tek artısı uzun yolda rampalarda hızını daha rahat koruması olur. E Egea otomatik olacağı için hız sabitleyicide gerekirse vitesi düşerek devam eder sizi rahatsız etmez.

Araba olarak da Egea çok ahım şahım bir araba değil ama Urban ve üzeri olduktan sonra çok memnun edecek bir arabadır. Dört cam otomatik, dijital klima, kol dayama v.b derken rahat ettirir sizi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.