Merhaba clio 4 sahibiyim araç soğuk havalarda kasislerde çukurlardan geçerken birkaç kez sağ amartisörün ordan gacırt gucurt sesler yapıyor sonra geçiyor. Sıcak havada bu ses olmuyor. Bu durumu yaşayıp çözen oldu ise bilgilendirebilirse sevinirim. acaba böyle bi durum yaşayan oldu mu ? bunun için ist avrp yakasında iyi bir usta önerebilecek var mı? |
Clio 4 Soğuk havada kasislerde,çukurlarda gıcırtı sesi hk
-
-
%90 viraj demir lastiği. Öyle çok acele onarılması gereken bir arıza değil. Müsait bir vakitte değiştirtebilirsiniz, pahallı bir parça değildir, onarılmaz, değişir, basit bir parçadır.
-
Megane 4 aracımda benzer sorunum vardı. Bende sadece soğuk havada değil yoldaki ufak dalgalanmalarda bile gıcırtı yapıyordu. Önde 2 adet bulunan viraj demir kollarını değiştirdim. (Parça + işçilik 150-TL) Herhangi bir ses kalmadı.
-
salıncak burçlarıda yapar 10 lira verip rot çuya gidip alt takıma baktırın söylerler zaten lifte alıp aynı sıkıntı bendede vardı oradan biliyorum sabah soğuklarda çukurlarda gacur gucur ses yapar ama sıcak havada yapmazdı buda metalin genleşmesiyle alakalı sanırım salıncak burç tabla değişecek derse tek taraflı olmuyor çift değiştirirsiniz ama böylede yıllarca kullanan var tabiki kamberi lastiğin formunu bozup gezine gezine sürerler yolda
-
Bizim Clio 3 de aynısını yapıyor ama sadece eksi derece olunca oluyor, ben de soğuğa yormuştum.
-
Ben arabayı 2018 yılında aldım. O tarihten bu yana her kış hava 8-9 derece altına indiğinde tümsek ve kasislerde (bazen de sert çukurlarda) geliyor o ses. 2 kez tamirciye gittim gerek yok abi genleşmeyle alakalı bozulan bir parça yok dedi. Bende kışın çok sık kullanmadığım için hiçbirşey yaptırmadan biniyorum öyle.
Şirkette bir arkadaşım clio 3 aldı aynı sorun onda da çıktı. Başka bir usta gitmiş yine aynısını demişler. O da aynı sesle biniyor hala. Sıkıntılı bir durum olduğunu düşünmüyorum ben. Ama bilgisi olan varsa dinlemek isterim açıkçası.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X