Herkese merhaba bundan 1 ay kadar önce bir konu açmıştım clio 4 su eksiltme adında, gelen cevaplar üzerine biraz gözlem yaptım genelde kışın su eksilttiği için termostatı kontrol ettim ve kaçağı buldum termostat'tan su kaçırıyor. Sizce bana bunun maliyeti ne olur gittiğim usta orjinal parça kullanıyor ustanın telefonun no'su silindiği için ona soramadım bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. |
CLİO 4 TERMOSTAT'TAN SU KAÇIRMA
-
-
antifriz de kat işin içine. 1200 lira falan olur. belki daha fazla.
-
elimde antifriz var onu götürücem teşekkürler
-
ama dandik antifriz motorunuzda tortu bırakır. kaliteli ise kullanın..
-
total glacelf eco BS almıştım yorumlar iyi yöndeydi
-
TAMAM HOCAM. BU İYİ MARKA. SORUN YOK..
-
Eyvallah hocam teşekkürler yardımların için
-
Merhaba. 2 sene Sandero Stepway 0.9 tce kullandım. Yılda bir çay bardagi su eksiltirdi termostattan. Bende 2021 Mart'ta bakım sırasında değiştirtim. Ancak Termostat yuvasını değil
Contasını. Google amcaya Clio 4 Termostat Contası yazın ve çıkan sonuçlardan birinden satın alın. Albay Renault olabilir veya N11, Trendyol gibi yerlerden alın ve ustanıza Termostat contasını değiştirmesini söyleyin. Ben almadan gitmiştim parçacı 90 TL lik contaya 120 TL yazdı, bakim vs yaptırdığım usta 200 istedi ben itiraz edince parça kadar para yazalım o zaman dedi. Ortalama masrafınız 150 conta 150 -200 usta parası olacaktır. Bakım vb. sabit gittiğiniz yer varsa daha iyi olur. Eğer usta çok zor falan derse ustam video da sokakta değiştiriyor adam diyin.
https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DSK_8hqoS9T4%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGJz9xo8GIhCP_Xb2wHUwmurFtZiAxKgfMgFy
Parça bu:
-
Tamamdır hocam bakayım bu parçaya ama contadan mı kaçırıyor yoksa kütükten mi bilmiyorum
-
Kütük plastik. Zamanla ayrılma yapıyor. İçindeki conta neredeyse tam sıfır çıkıntı gibi birşey. Etrafına biraz sıvı conta takviyesi ile sorununuz hallolur inşallah. Motor 0.9 mu bu arada?
-
motor 1.5 dci 90 lık olandan inşallah dediğiniz gibi hallederiz
dediğiniz gibi arattım ve bu ürünü buldum fiyatı 133 tl yaklaşık 1 hafta sonra balata değişimine götüreceğim arabayı o sırada bunuda alırım beraber götürüp ustaya bir kontrol ettiriyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer4435 -- 9 Ocak 2022; 19:32:10 > -
Hocam 1.5 DCI motorun yapısı aynı mı bilmiyorum. Oradaki video ya bakın. Benimki onun aynısı idi. Üstten bakınca alta doğru kırmızı antifriz gözüküyordu. Bariz belliydi benimki yani. Sizde iyi bir gözlemle, antifriz kullanıyorsanız rahatlıkla bulabilirsiniz.
-
Tamamdır hocam sağol yardımların için
-
kesinlile sıvı conta kullanmayın. conta parcaları zamanla silindir kapağındaki soğutma kanallarını tıkar motor hararet yapar.
-
tamamdır hocam ustaya söyliyeyim eğer sıvı contalık bir durum varsa direk parçayı değişsin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X