Şimdi Ara

Clio III Dizel Authentique 65 Hp mi 80 Hp mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
17.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Clio III Dizel (O KM.) almayı düşünüyorum. 65 beygir mi 80 mi olmalı karar veremedim. Forumda 65 Beygirde klima açıkken yokuşta bayılma var falan demişler. Böyle bir durum varmı?
    65 beygir olması dezavantajmıdır????? İkisi arasında 3 milyar fiyat farkı var. Bu konuda çok kafam karıştı ne olur yardımcı olun.
    Dizel clio III Authentique 65 Hp aracı olanlar veya kullananlar lütfen bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

• Arkadaşlar, cevaplarınızı bekliyorum.
  • Ben 80 derim.Eğer bu 3 bin liralık fark sıfır araçlar arasındaki farksa kesinlikle vermeye değecektir.80 bg olan normal kullanımda zaten daha az yakıyor,bir de klima açıkken öteki daha fazla zorlanacağı için bu fark artar.Ayrıca 80'lik daha da sessiz.
  • Ben 80 kullanıyorum kesinlikle çekiş, yokuş, hız sollama, klima gibi faktörlerden etkilenmiyorum. İstediğim gibi hiç bir arazi yapısından etkilenmiyorum yalnız asvalt olacak tabii hatırlatmakta fayda var.

Renault öyle bir dizel motor yapmışki her türlü önü açık yokuşta denedim araç 5. vitesi her seferinde istiyor. gerisini siz düşünün.

Gelelim sorunuza 65bg alan arkadaşlar bir miktar 80 olsa idi daha iyi olurdu diye söyleniyor ama siz şehir içinde ve aile için kullanacaksanız 65 olabilir ama bana sorarsanız ben ilk incelediğimdahttp://www.renault.com.tr/ kesinlikle 80 dci diynamique aldım. ama biraz zorladım tabi durumları ama deydiğini düşünüyorum kafamda soru işareti yok. Sizin maddi durumunuzu bilmem ama nacizane tavsiyem. ilk olarak diynamique, sebebi tüm özelliklerinin yanında gögüs plastik kalitesinin meganın aut ve exp dahi kullanılmıyor olması göz ardı etmeyin , ilerki yıllarda gelecek sesler için.

Bence80dci dynamique baz donanım durumunuza göre ya paket yada sonradanda sis ve jant
    yada aut 80dci ve stil paket alırsanız sizi fazlasıyla memnun edecektir. Daha detaylı bilgi ve kullanıcılar için lütfenhttp://forum.clioiii.com/ yakında buradadahttp://www.clioiii.com/ sitemiz hizmete giriyor yapım aşamasında. 2006 yılın otomobili sizinde prestijiniz olacak. Hemde 5 yıldızlı.Aramıza katılmanız dileğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz1 -- 18 Ağustos 2007; 9:20:23 >

• elbruz ve oguz1, cok teşekkürler.
    bizim aile 3 kişi arabayı şehir içinde kullanacağız. yılda bir kere izine gittigimizde şehir dışına çıkacagız. ben sakin bir kullanıcıyım. param anca 65 hp ye yetiyor.
    1. Yılda 17000 km yapıyoruz dizel bizim için iyi olurmu???? şimdi aylık 300 ytl benzin kullanıyorum. benim dizele gecmem iyi mi? bu 300 ytl benzin bütceyi zorluyor.
  • sakin bir kullanım ve az şehir dışı yolculuk yapıyorsanız 65 bg. de olabilir...Ama şunu söylemek de yarar var 80 bg.'lik motorun tadı kesinlikle daha zevkli olacaktır...Tabii bütçe de önemli....

Olaya bir de şu açıdan bakmak gerek;dizel araçlar alırken pahalı olduğu gibi satarken de daha pahalı(benzinliye göre9...Artık eskisi gibi servis de çok daha fazla maliyet çıkarmıyor...
    Size düşen;
    1.temiz mazot satan bir yer bulup oradan herdaim mazotunuzu almak(Tabiiki euro dizel)
    2.Aracı stop etmeden kullanım durumunuza göre 20-60 sn arası rölantide çalıştırıp turbonun soğumasına yardımcı olmak.
    3.40000 km.'de bir carbonclean yaptınız mı;işlem tamamdır bence...

yeni aracınız şimdiden hayırlı olsun...Hem benzinli hem de dizel kullanmuş,ve şuan bir dizel kullanıcıası olarak yeni nesil dizel motorlu araçları kesinlikle tavsiye ederim...

• 1 aydır 1.5 dci 80 ps kullanıyorum... modus dynamic...

clio 3 ile donanım benzer gibi... yalnız modusda 65 pslik yok...

arabayı alırken otantik clio 3 bakmıştım, bana açıkcası içi mekan kalitesi vasat gelmişti... dynamic clio ya bakamadım...

modus dynamic çok hoş, ön konsol, kapı kolları metalik kaplama ( krom?) otantiğe göre inanılmaz derecede fark ettiriyor...

gelelim motora... araba 1180 kg... 1.5 dci 80 ps bu arabaya gayet yakışıyor, arabayı çok kolay hareket ettiriyor... alt devirdeki gücü oldukça etkileyici...
    aslında bu hanımın arabası.. kendi arabam astra cdtii..1.5 dci 80 ps, cdti 90 psden alt devirdeki gücü ile bir basamak üstte... cdti ise 2000 devirden sonra yani turbao açıldıktan sonra fark edilir şekilde daha iyi. cdti daha iyi devirleniyor...

ama sonuç modus daha 2500 km de... ve bu motor gerçekten güçlü... her vitesde alt devirlerde bir alt vitese gerek kalmadan hızlanabiliyor... ve çok az yakıyor, sesizliği de cabası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 18 Ağustos 2007; 16:39:32 >

• tabiki 80
  • arslan kardeş sana nacizane bir tavsiye 15 000 ye yaklaşıp fazla kullanıyorsanız yıllık yakıttaki karınızı çok düşük bir sapmayla veriyorum 15000 km da yıllık benzinli 220 krş km 3300 ytl yakarsınız yılda, 65 dci da ise 15000 kmde 125 krş ort ile 1875 ytl eder fark 1871 ytl yıllık motor farkınız 24 ay civarında çıkar ve kara geçersiniz. torkta cabası 1900 devir civarı 185 nm tork veriyor. hızlanmada ve yokuşlarda kesinlikle keyif alırsınız tırmanırken.

Birde 80 dci clioIII extreme ye pazarlık yapın baz donanımını alın ben olsam düşünürdüm. iç krom, deri direksiyon ve vites topuzu , mavi ön konsol, gövde rengi aynalar , sis farı ve alüminyum alaşım jant bu aut. ek olanlar extremde, bir inceleyin pazarlık yapın 3 000 ytl ye kadar reno nun sitesindeki fiyattan indirim yaptırabilirsiniz. İnceleyin ve aklınızdaki diğer araçlarla test sürüşü yapın, cebinizi tartın ve içinizdeki ses ne diyorsa onu yapın, iç huzuru herşeydir. Para bazen huzuru satın alamaz.

• Unutmuşum. 17000 yıllık dizel ben aylık 175 ytl yakarım, 4.8 yakıyorum 100 kmde. sizde 300 ytl den 175 ytl civarına düşersiniz. aylık karınızı ve yıllığı siz düşünün. 1,2 depo ile ayı bitirirsiniz. 55lt depo ve 2.41 euro dizel ile.
  • oguz1, ve diğer arkadaşlar açıklamalarınız çok iyi, çok teşekkürler. bazıları dizel alyorsun ama baştan parayı veriyorsun birde bunu düşün falan diyorlar. yani o paranı bir kenara koy daha karlısın vb gibi. simdi ben benzinli arabamı satıp üstüne 15 bin ytl para ödeyecegim deyince ( o fazladan verdigin parayı yaklasık 7-8 yılda cıkarırsın falan diyorlar. Bende arabanın modelini yeniledigimi, (bende 2004 palio var) eski benzinli arabamın zaten 65000 kmde oldugunu ve sorunlar çıkmaya baslayacagını dusunuyorum. ayrıca oguz1 in dedigi gibi dizeli pahalı alıp pahalıya satıyorsunuz.
    siz bu konuda ne dusunuyorsunuz???? kim haklı ya da kim daha mantıklı dusunuyor????
  • bende 2004 dci 65 hp symbol var performansından gayet memnunum tabiri caizse köpek gibi kaçıyor , 65 kesinlikle işini görür zaten teknik açıdan 80 hp olan motorlarda 65 olan ile beraber aynı motoru kullanıyor , sadece 80 hp olanda intercooler var vede turbosunun basıncı biraz daha fazla , şimdi ise 100 hp olanları piyasaya sürülmeye başladı fransa eski motorları bize kakalıyor malesef , fransada ise aynı motorun 1,5 dci 120 ps olanı var vede motor 16 v li bizdeki en son teknoloji dci motorlar bile malesef halen 8 valf türkiyeye gelmesi heralde 1-2 yıl alacak gibi görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 19 Ağustos 2007; 14:28:36 >
  • 65 bg ile 80 bg arasındaki fiyat farkı çok fazla, bence değmez diye düşünüyorum.

genel olarak dizel araç 1.4 ve 1.6 benzinliden kat kat ekonomik. 1.2 benzinli ile karşılaştırıldığında ise hesaplarıma göre (ki kaskodan bakıma, yakıttan vergiye her şey dahil) farklı markalar göz önüne alındığında 20000 km/yıl kullanımda 2 ila 3 yıl arasında amortizasyon gerçekleşiyor. kredi kullanacaksan faiz ödemen artacağından amorti süresi uzamakta.

ilgili topiclere de bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahremanes -- 21 Ağustos 2007; 10:45:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: arslan34

oguz1, ve diğer arkadaşlar açıklamalarınız çok iyi, çok teşekkürler. bazıları dizel alyorsun ama baştan parayı veriyorsun birde bunu düşün falan diyorlar. yani o paranı bir kenara koy daha karlısın vb gibi. simdi ben benzinli arabamı satıp üstüne 15 bin ytl para ödeyecegim deyince ( o fazladan verdigin parayı yaklasık 7-8 yılda cıkarırsın falan diyorlar. Bende arabanın modelini yeniledigimi, (bende 2004 palio var) eski benzinli arabamın zaten 65000 kmde oldugunu ve sorunlar çıkmaya baslayacagını dusunuyorum. ayrıca oguz1 in dedigi gibi dizeli pahalı alıp pahalıya satıyorsunuz.
    siz bu konuda ne dusunuyorsunuz???? kim haklı ya da kim daha mantıklı dusunuyor????

Dostum yılda 10.000 km yapacaksan eğer 7-8 yıl değil, belki 3-4 yılda çıkartırsın ancak yine çıkartırsın ki, devamında yani ilerleyen yıllarda zaten dengelersin verdiğin parayı. Dizel hakkında olumsuz konuşanlar genelde dizel yakıtının ilerde pahalı olacağını düşünüyorlar ki bu çok ama çok zor.. Ben de çok arada kalmıştım benzin-dizel seçiminde, ancak aldıktan sonra arabadan inmek istemedim dersem yeridir, çünkü yakıtı hiç düşünmüyorsun..

Konuya gelirsek 65bg ve 80bg Clio iii lere bindim, açıkçası aralarında çok büyük bir fark yok.. zaten karışık yakıt tüketiminde 80 bg in 0.1 lt gibi ufak bir avantajı var.. Ki sen genelde şehiriçi kullanacağını söylüyorsun, bu fark daha da küçülür.. Ben 65bg kullanıcısıyım, performans ile ilgili bir sorunum yok, düz bir yolda rodaj bittiği için bir kere bastım 170 km/sa hıza çıktım bir süre kaldım o hızda ve aracın tepkilerine baktım, gayet stabil ilerliyor, hızı çok fazla hissettirmiyor, herhangi bir kaçma yok, gürültü yok, güven veriyor ve gaza biraz daha yüklenmemi istiyordu.. Maksimum hızda 80bg in 65bg e göre 10-15 km/sa civarında bir avantajı var, 0-100 km hızlanmada da 2~3 sn kadar bir fark.. Aradaki farklar tercihini etkilerse ne ala :) Şimdiden hayırlı olsun diyorum ve ayrıntılı bilgi için bekliyorum http://clioiii.com/ClioIII/FORUM

• cılıo 65 hp test sürüşüne katıldım valla elinde kalır inip koşarsın öyle hantal bir araba 80 hp side yürür derim reno zaten araba deyil
  • 65 hp köpekgibi kaçıyormu sen araba kullanmadın sanırım güldürme adamı sen o aracı 5 vitese atana kadar 1.6 motor bir araba heralde 1 km yol almış olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: kokainman

cılıo 65 hp test sürüşüne katıldım valla elinde kalır inip koşarsın öyle hantal bir araba 80 hp side yürür derim reno zaten araba deyil

Araba olmayan reno satış rekorları kırıyor.
    Burak bunları mayk devir ekonomi devri.
  • her durumda dizel daha iyidir. nedenmi? birkere dizel benzinden yaklaşık %20 daha ucuz. ikincisi dizel araçlar benzinliden her zaman yaklaşık %20 daha az tüketir. yani toplamda yaklaşık %40 civarı avantajlı dizel. yani 100 liraya gideceğin yere 60 liraya gitmenin neresi kötü kalan 40 lirayıda başka şeye harcarsın.

quote:

Orjinalden alıntı: arslan34

elbruz ve oguz1, cok teşekkürler.
    bizim aile 3 kişi arabayı şehir içinde kullanacağız. yılda bir kere izine gittigimizde şehir dışına çıkacagız. ben sakin bir kullanıcıyım. param anca 65 hp ye yetiyor.
    1. Yılda 17000 km yapıyoruz dizel bizim için iyi olurmu???? şimdi aylık 300 ytl benzin kullanıyorum. benim dizele gecmem iyi mi? bu 300 ytl benzin bütceyi zorluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 28 Ağustos 2007; 10:11:46 >

• Bizde Scenic var 1.5 100bg çok seri dizele göre.Bende almışken 80bg liği al zaten araba dizel az yakıyor değmez 65 bg almaya ;)
  • SEN 80 BG AL KAFAN RAHAT OLSUN.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.