Şimdi Ara

Clio soğuk motor ilk çalıştırmada tekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende 2001 clio symbol 1.4 rni var. Araçta lpg yok ve 108500 kmde şuan. Motor soğukken ilk çalıştırmada biraz zor çalışıyor ve çalıştıktan sonra 10-20 saniye rölantide dalgalanma yapıyor. yada 2-3 kez gaz verirsem biraz daha erken normal devre dönüyor. Onun dışında yolda giderken hiç bir sıkıntı yok. Bu olay sadece soğuk havalarda yani sıcak havada ilk çalıştırmada böyle olmuyor. Sizce bir problem var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaraMürselliDeliHamdi -- 26 Mart 2016; 23:46:39 >

• Yok mu bilen birisi?
  • subapların ayarı bozulmuş olabilir. işi bilen bir yerde subap ayarı yaptırırsanız araç sabahları daha rahat çalışacaktır.

bujileri ve buji kablolarını da kontrol ettirin. bobinlere de bakılabilir. benzin enjektörlerinin durumuna son çare olarak bakılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 27 Mart 2016; 13:10:29 >
  • K.Kahriman kullanıcısına yanıt
    Aracın kaloriferi bozulmuştu ankara-başkent sanayide bir ustaya götürdüm bu sorundan da bahsedince conta yakmış 1000-1500 tl arası masraf çıkar demişti. Sonra başka ustaya gösterdim hatta kullandı sizin de dediğiniz gibi subap ayarı yapılacak dedi contası sağlam dedi. İlgilendiğiniz için saolun hocam emin olmak için sormuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaraMürselliDeliHamdi

Aracın kaloriferi bozulmuştu ankara-başkent sanayide bir ustaya götürdüm bu sorundan da bahsedince conta yakmış 1000-1500 tl arası masraf çıkar demişti. Sonra başka ustaya gösterdim hatta kullandı sizin de dediğiniz gibi subap ayarı yapılacak dedi contası sağlam dedi. İlgilendiğiniz için saolun hocam emin olmak için sormuştum.

subaptandır o zaman. subap ayarını soğuk motorda yaptırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 27 Mart 2016; 13:27:03 >
    Tamamdır hocam peki sürekli böyle kullanmanın bir zararı olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaraMürselliDeliHamdi

Tamamdır hocam peki sürekli böyle kullanmanın bir zararı olur mu?

araç rampalarda yığılma yapar, eğer sürekli böyle kullanırsanız üst kapak revizyonuna gidilmesi gerekir. o da tahmini 1500 lira civarı tutar. subap ayarı ise maksimum 100-150 liraya yaptırılır. ilk olarak araca sadece subap ayarı yaptırın ve işini bilen bir serviste soğuk motorda yapılmasını söyleyin. aracı sabahtan bırakın öğlen gibi yapsınlar ayarını.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Çok saol hocam en kısa zamanda götüreyim sanayiye
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.