Şimdi Ara

Motor Soğukken İlk Kalkışta Silkeleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2014 model TDİ DSG şanzıman Skoda Yeti araca sahibim. Araçta 1 senedir motor soğukken silkeleme yapıyor, rölanti dalgalanması yapıyor ve de bazen çiğ mazot kokusu geliyor. Gitmediğim usta kalmadı. 100 metreden sonra veya gaza yüklenince silkeleme düzeliyor. Herhangi arıza ışığı yanmıyor. Herkes enjektörden kaynaklandığından bahsediyor. Ama enjektörcüye gidiyorum değerlerin normal olduğundan bahsediyor. Bazı ustalar baskı balata volan dedi değiştirdik. Bir çözüm bulamadık. Sizce ne olabilir. Başına böyle bir şey gelen oldu mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filozof4842 -- 29 Mayıs 2022; 12:14:10 >

• maf (hava debimetre/akışmetre) sensörünün fişini çekip öyle denesene?

• sat kurtul

• Sn. Command Bey;

Öncelikle ilgine çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Allah ne muradınız varsa versin. Sizin uyarınız üzerine MAF sensörünün fişini çekip öyle çalıştırdım. Arabada silkeleme namına hiç bir şey yok. Bunu 2-3 sefer daha yaptım. Şuan için gördüğüm kadarıyla sorun MAF sensörü gözüküyor. Geçen sene orjinali arıza yapmıştı. Götürdüğüm servis NTK diye bir marka takmış. Ona defalarca söyledim. MAF sensöründen değil enjektörden dedi. Enjöktörcüye kaç defa gittim. Enjektörcü sağlam dedi. Bakacağız artık duruma.

• filozof4842 F kullanıcısına yanıt

Selam,

rica ederim. sorunu bulduysak ne mutlu sana. yaşadığın yerde bosch car service varsa oraya götür, bosch marka maf sensörü taksınlar.

ntk kötü bir marka değildir, fakat aracın orijinal parçası mı bilemiyorum.

değiştikten sonra sonuçları bekliyoruz. kolay gelsin.

• çözülemeyen bir arıza varsa en iyisi servise git öyle milyon milyarlar çıkmıyor basit işlere merak etmeyin.

• Başka bir araçtan sağlam bir tane maf sensörü taktık. Önce arıza ışığı yakmıştı. Düzensiz hava akışı gibi bir uyarıydı. Ama sabah ilk çalıştırmada silkeleme yoktu. Benim arızalı MAF sensörünü taktığımız diğer araç yolda arıza yapmış hız kesmiş. Yeni orjinal Continental marka hava akış metreyi taktım. Aracın şuan silkeleme, sarsıntı, al-ver olayları bitmiş gibi gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filozof4842 -- 9 Haziran 2022; 22:20:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba sogukken vites geçmiyor?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Maf sensörünü değiştirdiğimden beri uzun yola da gittim. Allah'a şükür aracın o eski dans etmesi bitti. Araba ilk alındığı gibi. Araba resmen rahatladı. O yüzden orijinal parça iyi usta.

• Maf sensöründen sonra gaz kelebeği adaptasyonu bozulmuş olabilir dikkat ediniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dizellerde gaz kelebeği bulunuyor mu?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.