Şimdi Ara

Cls 350 verdim Alfa Romeo giulia aldım… (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
504
Cevap
7
Favori
25.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1.5 motorun renoyla ilgisi yok araştırabilirsiniz. ki olsa bile bence problem değil, bütün otomobil markaları maliyet/performans dahilinde birbirleri arasında bunu yapıyorlar zaten, motor olsun şanzıman olsun diğer parçalar olsun vs.

evet benim şaşırdığım nokta "cls ne zaman arıza yakacak diye düşünmekten bıktım" kısmı oldu. şaşırdım yani cls gibi bir makine bu kadar ne sorunu çıkartıyor acaba diye.

öneriler kısmına girmiyorum ben, hepsi baştan aşağı rezalet bence   ben cls den inip guiliaya binmişim zaten 1 tık çıta düşmüş, karşısında gelen önerilere bak. metrobüse kadar yolu var  

• falterubbix kullanıcısına yanıt

Konu dışı ama evet Renault dizelleri Mercedes'e hiç yaramadı. 1.6 dizeli bela oldu C200d'lerin başına. ne arızası bitti ne emisyon problemleri bitti. zaten kısa dönem sonra ortaklık da bitti.

Normalde renault kötü dizel üretmez doğru ama bu kez Mercedes'in şanssızlığı mı ne diyelim böyle oldu. hatta aksine kağnı dediğiniz 1.5 dizeller daha uyumlu ve sorunsuzdu A-Cla serilerinde.

Mercedes'in 1.5 204hp makinası da aman aman bir motor değil. kullanınca nasıl 204hp bu diyorsunuz. bence w206'nın kendisi de pek matah değil ya neyse ayrı konular.

Porsche'nin etiketleri sökünce Vw çıkmaz.. Seat ile Skoda ile karıştırıyorsunuz. airbag ünitesi, soğutma hortumları, genleşme kabı kapağı, bagaj kızağı vesaire bunlar ortak olabilir, önemli olan mühendisliği Porsche'nin yapması.

Dostum profilimden açtığım konulara bakarsanız cls nin tarihi gelişimine şahitlik edersiniz. Kötü bir huyum var, herkes gibi “benim arabam en iyisidir” demem her yönüyle anlatırım arabalarımı.

Bir daha cls nin o kasası gibi bir araba gelmez, hayatta unutamayacağım bir araba, ama bedava verseler, üstüne bir araba parası daha verseler almam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

evet S60 değer kaybetti (volvoya ek vergi gelmesine rağmen)

2023 model S60 ilanlarının içerisinde 3m üzeri araç yok. ÇÜNKÜ SATILMIYOR.

https://www.sahibinden.com/volvo-s60-2.0-b5?a5_min=2023&a5_max=2023

iki tanıdığımda var ikisi de aylardır satamıyor aracını birisi 2020 birisi 2023 facelift model.

bunlar da 2023 model c 200 amg fiyatları, 3m altında tek bir tane ilan yok.

https://www.sahibinden.com/mercedes-benz-c-serisi-c-200-amg?a5_min=2023&a5_max=2023

hangisi değer kaybetmiş? ikisi de 105 bin dolar bandındaydı ben alırken. S60 benzinli üretimden bile kalktı onu söylemiyorum bile  

bmw 3 muhabbetini anlayamadım, hesap makinesi koymanıza gerek yok, 3 defa makyaj yemiş olmasına rağmen a dan z ye her açıdan c200 üstün. zf şanzımanın daha sportif olmasının 3 kasayı 170bg gücüne rağmen c200 ile yakın performansta yürütmesi gayet doğal. buna rağmen yine ne kadar 3 kasa varsa gelsin yürüyelim bakalım ne oluyor.

çok bilenle çok bildiğini sanana laf anlatmak arasında uçurum farkı olduğu için bazen susmak iyi oluyor. bilmediğini kabullenmeyip 1.5 motorun da kesin renoyla ilişkisi vardır resmi açıklanmadı ama kesin vardır diye saçmalayan birine ne anlatabilirim?

• leigh_hunt L kullanıcısına yanıt

ben tüm konularınızı takip ettim hocam bugüne kadar, bu konu da dahil olmak üzere. zaten yaşadıklarınıza şaşırıyorum diyorum ya, öyle bi aracın bu kadar baş ağrıtması yani gerçekten tuhaf.

ve dediğiniz gibi son 2 kasa da dahil olmak üzere asla öyle bir kasa bir daha gelmez. en baba cls kasasıydı gerçekten.

• S60
    https://www.sahibinden.com/s/Xw4tXdLQ
    C200
    https://www.sahibinden.com/s/82CuFzFq
    Almanlari seviyorum ya,adamlar millete 2.0 motor parasına 1.6 kağnı arabalarını iyi kilitliyorlar
    Ama üzülmeyin, yakında o motorda da Renault parmağı çıkarsa yine ortadan kaybolursunuz, MTV kârı oldu çin vergisi geldi diye kendinizi tatmin edersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

tüm ilanların listesini attım baştan aşağıya yıl filtreleyerek, yetmedi di mi? sonra 100 ilanda 1 tane bulmak için bi tarafını yırttın, bulmuşsun helal olsun  sadece yılı 2023/2024 filtre yaparak biraz gez belki bir tane daha bulursun hasar kayıtlı falan olursa yakın fiyat olur  

mossad araştırıyormuş M264 motorda reno parmağı var mı diye. ortaya çıkarsa bilgi verecekler mercedes sahiplerine araçlarını yakmaları için merak etmeyin.

Sen üzme kendini,250 280 beygir 2.0 motor parasına m264e bin,5 milyona satarsın

Kendinizce bir piyasa bellemissiniz,sözüm ona arabanızı kar koyup satacaksiniz Civic tayfa gibi

Geçti o devirler

Aynı model yılı aynı km c200 vs S60

Fiyatlar bunlar

Kimse size arabasını ucuza vermiyor gördüğünüz üzere

Alırken c200e verdiğin fazladan parayı MTV den çıkarttın mi bari?

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Adamlar MTV den kâr ettim bak S60 değer kaybetmiş diyen bir kitleye bence satabilecekleri en iyi motoru satıyorlar

Ve o motorda da Renault parmağı çıkacak çünkü Mercedes ortak bu firmalarla

Ailedeki 1 Allah kuluna w205 aldırmadım aldırmam,alana da sonra bana gelip ağlama dedim,garanti bitmeden sattı hepsi

W206 da mezar gibi bir araba,mezar gibi araba bari performanslı olsun diyorsun oda yok.

mtv den kar etmene gerek yok 100k dolara aldığım c200 şu an 100k dolar.

100k dolara aldığın S60 şu anda 90k dolar. konu kendi kendini kapattı zaten.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-blc-auto-dan-2024-volvo-s60-2.0-b5-plus-dark-hatasiz-1197365538/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-ilk-gunku-gibi-piril-piril-1194509719/detay

2024 model d segment premium arka havalandırma menfezi yok.  babamın astra J kasasında var. evet muhteşem motor, 250 bg ama 180km limitörü var, o kadar performansla işimiz yok demişler ki paddle shift yok araçta. limitör kaldırırsam garantiden muaf oluyorum falan. kuzey marmarada 180 sabit giderken 1.2 polodan selektör yiyebilirsin mesela. ama motor 2.0.

ben değil kendini üzen sensin kral bi soğuk su iç sakinleş bence, ben seneye c200ü satar 30bin dolar daha ekler c43 amg alırım 410hp ile takılırım hedefim bu zaten. 6 ay S60 satmakla uğraşmam ama koyarım ilana 1 ay içinde satılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falterubbix -- 19 Eylül 2024; 11:29:24 >

• Renault parmağı çıkamaz çünkü ta 2010'daki M270'lerden türetme 1.5 motor. o zamanlar herhangi bir ilişkileri yoktu sonuçta.

Menşei olarak farkeden birşey yok 140 150 beygir gibi gidiyor, yakıtı falan eh işte. vasat bir makina. tabi 4 çekerin de kayıpları vardır biraz.

@falterubbix

S60'ın havalandırma ızgaraları için arka alan fotoğraflarını bir daha incele bence :)

fotoğraflarda hiçbir şey göremedim ama inceleme videosu ileri sardım hızlıdan, arka kapı kenarlarına koymuşlar   akıl mantık alır bir şey değildi abi çünkü insan inanamıyor nasıl olmaz diye.

s60da beni en çok etkileyen şey koltuklar olmuştu ya. bariz şekilde rakipsiz koltuk rahatlığı ve kalitesi.

adamlar o kadar satmak istemiyor ki aracı, 2 tane bayiye gittim, altunizade ve istinyedeki bayilere, kapıdan girdim S60 dedim adamlar direkt "şu an stokta yok bi 6 ay gelmez zaten son posta gelecek ondan sonra sadece elektrikli olanlar gelir daha üretilmeyecek benzinli ünite" deyip kovdular beni.

Koltuklar fena.. bir otomobildeki en önemli hususlardan biridir ama nedense göz ardı edilir. eskiden bence daha da iyiydi Volvoların koltukları.,

S60 amerikan üretim ek vergisi, 2.0 vergisi falan zaten burada satılmasın diye uğraşıyor devlet. Hadi Giulia zevkine, özel bir araç oluşuna falan tav olunur tamam da S60ın sıfırı gerçekten pek olur iş değil. adamlar da ne yapsın farklı Volvo araçlara yönlendirmeye çalışıyordur. ama çok iyi otomobildir, yani bunlar az satıyor, değer düşüyor falan diye küçümsenecek araçlar hiç değiller. vergi sistemi kitliyor bu markaları.

Ben eski S60'ın Alfa 156'nın mis gibi sattığı zamanları bilirim 15-20 yıl önce.. devletin ana akımdan farklı markalara bir garazı yoktu o zamanlar. şimdi tek tip 1.5-1.6 motorlu bir iki marka lüks marka harici yok gibi birşey oldu.

katılıyorum hocam. zaten konu sahibi abimizin daha önce s60 ve a4 quattro konusu da vardı, orada elemişti s60ı, o yüzden ben hiç girmedim önermedim bile bu konuda.

türkiyede yaşayıp araba konusunda mantığını tamamen kenara bırakıp kalbiyle hareket eden insan sayısı az malesef, ülke bizi buna zorluyor çünkü. bir sonraki adımı düşünmek zorunda bırakıyor bir yerde.

o yüzden ben takdir ediyorum leigh'i. gerçekten kalbine hitap eden araçlara binmek istiyor ve biniyor. ben sadece kalbimi dinleseydim ben de S60 alırdım geçen sene, ama şu da var, ben de sürat seviyorum, performans seviyorum.100k dolar verdiğim araçla 180i geçemeyeceksem çöpe atarım o aracı. küçümsenecek bir araç değil S60 her açıdan ama TÜRKİYE'de tüm doneleri yan yana koyarsanız mantığı yok malesef. hele sıfır almanın hiçbir mantığı yok.

geçen ay denizliye gittim c200 ile, rodaj muhabbetine de şöyle bi asıldım araca, valla nefessiz 230-240 görüyorum en son 255 görebildim çok hafif eğimde, başka keyif yani top speed benim için. Allah nasip ederse işler güzel giderse 1-2 yıl kullanırım bunu sonrası artık c43 olur gibi, bakalım.

Aaah bu top speed mevzuunda gelde cls yi anma, 250 de limitliydi, hafif eğimde 255 yaptığım çok oldu, bu hızda tek elle direksiyon tutup, yanımdakiyle fısıltı seviyesinde konuşuyordum. Alfada bu tadı alamadım, 240 ta limitör var ama benim şimitör once 160, kaput dans etmeye başlıyor, sonra 190 larda cam tavan açılmış gibi ses gelmeye başlıyor ve ilginctir plakalık sol ön çaprazdan ötmeye uğuldamaya başlıyor, yoksa gidişine laf yok.
    Alfanın 0-100 ü cls den bariz iyi( 1-1,5 sn) ama 120 den sonrası cls çok daha iyi… 200 le giderken selektör yediğinde gaza oturunca tekrar koltuğa yaslıyordu…

• leigh_hunt L kullanıcısına yanıt

hocam cls'yi bir daha asla almam dedin ya; sevmediğin yönler nelerdi bu CLS'de?

• mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    Om642 ve genel elektronik aksam, arıza lambasını söndürmek çok zordu, bir gün bilmem ne sensörü, bir gün bilmem nesi, bir gün duman, bir gün adblue, bir gün turbosu…
    Hiç bir şey bulamasa rejenerasyona girer uzun yol zevkimin içine ederdi, rejenerasyon bitmeden stop edersen gene lamba yakardı. Rüyalarıma giriyordu artık… Emme manifoltu, turbo, triger seti,katalizör… kısaca motor bloğu hariç her şeyini ve bilumum sensörleri değiştirdim genede adam olmadı…

bu 1.5 motorun yeni kullanıcılarından biri de benim. 1.4 tfsi 150 hp 2 çeker a4 avanttan 1.5 w206 allterrain 4matice geçiş yaptım 1 ay kadar önce. donanım konfor vs konularına girmeyeceğim ama güç konusunda dediğiniz yanlış değil. ancak 204 beygir aracın 150 hp gibi hissettirmesinin bir nedeni şanzıman. a4deki 7 dsg çok atikti. c200deki 9gtronic bir tork konvektörlüye göre çok yavaş sayılmaz ama yine de dsgnin yanından geçemez. ilave olarak 2 araç arasında 230 kg civarında ağırlık farkı (1490 vs 1720 kg) var ve biri 2 diğeri ise 4 çeker. tabi bu ağırlık farkı da direkt yakıta yansıyor, araç a4'e göre yaklaşık şehir içinde %30-40 fazla yakıyor doğal olarak. ama a4 ile 210-212 son hız görmüşlüğüm var, bu aracı çok limitlerine kadar zorlama fırsatım olmadı ama 220-230ları çok rahat görüyor. ilk hızlanmada biraz nazlanıyor araç ama sonrası fena değil.

bu arada araç alırken benim de esas hedefim 45 tfsi a4 avant ya da allroad idi. ancak maalesef kasa değişimi nedeniyle doğuş artık bu modelleri getirmiyor. düşük kmde 2. el 45 tfsi araç da hemen hemen yok denecek kadar azdı ilanda. o nedenle audi olmadı. volvoya baktım. 0 km v60 xc 2.0 araca bayi çok güzel bir indirim verdi (3.4 m). ama 5 bin kmde allterrain yarım milyon daha ucuz olunca onu aldım geçtim...ha, 100-200 k fazlaya '23 v60da alabilirdim belki ama benzin fiyatlarının ne olacağının belirsizliği beni bu tercihten alıkoydu açıkçası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 19 Eylül 2024; 13:55:43 >

O sizin piyasanızda öyle,reelde değil.

S60in havalandirma ızgarası yok yazan birine zaten cevap yazmak alemsiz ayrı konu:)

Bak c43 alabilirsin,en azından 4 5m verip bindiğin arabada motor var,essek yok.

Neyse mtvden 5 bin kâr ettin haydi

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.