Şimdi Ara

Cls 350 verdim Alfa Romeo giulia aldım… (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
504
Cevap
7
Favori
25.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alfa romeo internet sitesinden giulia test sürüşü için forum doldurdum, bakalım geri dönüş yapacaklar mı?

Ülkemizin güzide rent a car firmalarında bulamadım, bir kaç gün kiralamak istedim yok.

Yakında zamanda premium sınıfın yeni araçlarını test ettim. Dönüş yaparlarsa giulia merak ediyorum, nasıl araç ? Bakacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıng365 -- 29 Ekim 2024; 1:28:37 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kıng365 kullanıcısına yanıt
    Premium algısı var markada ama araba premium değil, içine oturduğunuzda o hissi ve hazzı vermiyor. Dışardanda o gözle bakılmıyor, oğlumun 2012 model c coupesiyle benzin alırken camları silen pompacılar Alfanın yüzüne bakmıyor.

İç malzeme kalitesi rüyaları süslemiyor, egeadan hallice… Amaaa meraklılarının gözünde efsane… yol tutuş muhteşem, en sert virajada girseniz ayağınız gazdan çekmek ihtiyacını hissetmiyorsunuz, 140-150 ye kadar soluksuz hızlanıyor, yüksek hızlardaki ara hızlanmalar nisbeten zayıf…

• leigh_hunt L kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler 🙏🏼

Bugün 3950 TL fiyat aldım ( otokoç )
    İki gün önce 4250 TL fiyat aldım ( mengerler )

Mengerler ikinci elde 3650 tl fiyat yazan bir araç var. 7000 km de gözüküyor ama araç şu an 11 bin km de imiş. Aynı zamanda aracı test sürüşü için kullanıyorlar ama araç mengerler genel müdürün aktif kullandığı araç imiş, İstanbul Bursa arası gidip geliyormuş.

Bugün test sürüşü yapılacaktı ama adam Bursa dan dönmemiş. Alfa genel müdürlük bana araç bulmaya çalışıyor kullandırmak için ama araç bulamadılar.

Yani zaten satışı zor bir araba anca hastası alır onada ilgi alaka yok.

Otokoç beylikdüzünde test aracı vardı, orada Sezgim hanım vardı bir görüşün isterseniz

Şimdi aradım konuştum evet dediğiniz gibi test aracı varmış ama bana 1.5 saat uzaklıkta ve İstanbul trafiği maalesef.

Mavi renk bir araç varmış onada nakitte 3750 TL dedi.

Alınan fiyatlar 4250 - 3950 - 3750 şeklinde
    Mengerler - otokoç Suadiye - otokoç Beylikdüzü en iyi fiyatı şimdilik verdi

Alfa romeo tanımlaması zor bir marka. Belki premiumlara göre zayıf ama premium olmayanlardan da değil :) kullanırken farkı hissediyorsunuz. Satış rakamları düşük olduğu için maliyetleri diğerlerinden biraz daha yüksektir, en büyük handikapı bu

Geçen tonale ile normal girdiğim bir viraja corsa ile girdim, kaza yapıyordum. Tamam sınıf farkı var ama bu da suv be kardeşim, buna nasıl böyle yol tutturuyorlar ? Yol tutuş ve tasarımda rakibi yok ama konfor, malzeme kalitesi, yalıtım gibi hususlar ortalama maalesef

Bu arada sorunun çözüldüğüne sevindim, artık daha farklı bir gözle kullanıyorsunuzdur :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tavan sorununun çözülmesine çok sevindim

Benzinliktekiler bırakın Mercedes cami silsin,

Veya içinde piano black yumuşak plastik olmayıversin

Premium demek sürüş kalitesi demektir

Bu arabadaki sürüş kalitesini de almanda almanız için baya bı para harcamak gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

sen ne anlarsın git clio ya bin. senin kafanın almayacağı kararlar bunlar.

• Dün kışlık lastiklere geçtim, continental runflat aldım, mevcut ebatlarda conti ve pirelli vardı rft olarak, yazlıklar pirelliydi ve pirelliyi hiç sevmediğim için conti aldım. 41bin lira verdim.

Hiç mübalağasız söylüyorum, araba 180 derece değişti, birdaha lastiksiz kalsam pirelli almam, at arabası lastiği kullanırım, pirelliyi gene almam. Bu kadar mı fark olur? O kadar fark oldu, meğer arabanın en çok şikayet ettiğim ses yalıtımı problemi büyük oranda lastiktenmiş. Cam tavan sesi kesildikten sonra bayağı bir ısınmıştım arabaya, şimdi bir kaç kademe daha ısındım.
    Arabanın iç mekan sesinden şikayetçi dostlarım lastik değiştirsinler, fark geceyle gündüz gibi aşikar…

pirelli lastik hakkında bilgilendirme için tşk'ler. pirelli'yi ben de hiç sevmem, bir de bridgestone'u sevmem.

Ebat nedir hocam? Ben de 245 45 18 ebadında münkünse rft kışlık alacağım. Rft bulmak oldukça zor o nedenle Rft olmayan goodyear ultragrip performance + almakdan yanayım ama karar veremedim daha...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YouGotThatRight kullanıcısına yanıt
    Önler 225/40/19
    Arkalar 255/35/19

Yazlıklar pirelli p zero idi. Önceki arabamda pirelliden başka kışlık rft bulamamıştım rft olmoyan kumho mu hankook mu ne yaktırmıştım, o kadar sevmem pşrelliyi

• Benim de pirelli deneyimim hiç iyi değil, P zero nero ve P7 kullanmıştım, çok çabuk sertleşiyorlar ve sesli lastiklerdi. mıcır asfaltta Focus 2.5'ta uğultudan durulmuyordu içeride. yokuşlarda falan sarmaktan kalkamadığım çok oldu, ilk sene iyi lastikler sadece. bir daha da hiç pirelli bakmadım bile.

Yalnız ikisi de yerli üretimdi. üst düzey ithal serilerin pek sanmıyorum böyle olacağını.

• Sonunda bugün aracı uzun bir kullanım sonu test ettim.

Nasıl buldunuz, öncelikle fiyattan bağımsız olarak değerlendirin, sonra o paraya değer mi diye yorumlayın…

Aracı çok eleştirilen malzeme kalitesinden tutun, konforuna kadar çok beğendim.

Şanzıman motor uyumu, koltukların yanal destekleri, ayarlanabiliyor olması, DNA modları

Fren pedalını çok beğendim muhteşem, arka kulakçıkların o soğukluğu, şanzıman tepkileri yine çok iyi,

Aracı çok gözümde büyütmedim, keyifli, uzun yolu eminim çok lezzetlidir.

Performans olarak, uçarım kaçarım bir araç değil. 280 ps 400 Tork neyse o kadar gidiyor. Yakıt a dikkat ettiğimde bence çok yakıyor araç. Yakıt olarak beğenmedim.

Kör nokta dikkatimi çekti, hafifi akan trafikte giderken sağ da araç olmamasına rağmen varmış gibi gösteriyor. Oysa ki araç 30 m geride

İkinci elde, sarı sitede o fiyatları etmez. Sahipleri o fiyatlara alıcı zor bulur. Ben alırsam satmak için ya da yatırım için almam keyifli ikinci araç olarak kullanılır.

Son olarak sizlerin aksine prelli p zero bu aracın bence tam lastiği ama siz aracın sahibi uzun zamandır kullanıyorsunuz benim bir test ile aktara bileceklerim bu kadar.

Görüşlerimiz taban tabana zıt😄

alfa premiumlara yetmeyenlerin kendini avutma oyuncağı. arkadaşımda 147 vardı, bir çok parçası stilo ile ortaktı. aynı usta aynı serviste bakıyordu (şimdi ayırmışlar galiba servisleri) ama %50 fazla servis ücreti alıyorlardı.

bu model tabii ki üst seviye bir alfa ama formül yine aynı. aynı özelliklerdeki bir gerçek premium onun üç-dört katı falandır.

bir arkadaş da az üretildiği için maliyeti yüksektir falan demiş de italya'da fiat fabrikasında üretiliyor alfalar. üst seviye alfalar nerde üretilir bilmem merak da etmem ama diğer modeller öyle.

Servis bakım fiyatları nedir acaba, merak ettiğim konular arasında

Mart ayında ilk bakımını yaptırmıştım senesi dolmuştu, 8bin km de,14bin₺ gibi bir para ödemiştim, 23 bin km olduğunda bu sefer 15bin km dolduğu için gene bakıma girdi bu seferde 15-16 gibi bir rakam ödedim, en son disk-balata bitince daha 3 bin km varken hem disk-balataları( hepsini) değişsin hemde peryodik bakım aradan çıksın, hemde cam tavan işi çözülsün diye Ankaraya gönderdim, herşey dahil 60bin ₺ tuttu…

Günümüz şartlarında abartı rakamlar değil…

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.