Şimdi Ara

Club 3d 9800gtx+ MI His ICEQ Turbo 4850 miiii

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar bu ikisinin fiyatı hemen hemen aynı, ama hangisi daha iyi. 4850 nin ününü duymuştum, ama club 3d ve 9800gtx+ o kadar iyi değil mi? bir de güç tüketimi olarak nvidia daha mı dezavantajlıdır? çok sağolun

http://www.mavibilgisayar.com/ud/10555
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/9770

• Şahsi tercihim 4850 olurdu. Ama sanırım bir tercih daha yapabilirsem, ne kadar sürede değiştirebilirsiniz yeni kartınızı yada bütçeniz el verirmi bilmem ama; 4850 nin 1gb olan alternatiflerine doğru eğilirdim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: X Files

Şahsi tercihim 4850 olurdu. Ama sanırım bir tercih daha yapabilirsem, ne kadar sürede değiştirebilirsiniz yeni kartınızı yada bütçeniz el verirmi bilmem ama; 4850 nin 1gb olan alternatiflerine doğru eğilirdim...
    peki 1gb ile 512 mb arasında çok mu fark vardır. eğer çoksa onu alayım:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sobamsobaci

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sobamsobaci

Şimdi zaten çok fazla anlamazsın performans açısından 512 ile 1gb ın. Ancak FarCry 2 deki hata yüzünden dolan belleklerdeki gibi, yüksek bellek seviyesine ihtiyaç duyabilecek oyunlar karşısında ( mapleri çok büyük olan mesela ) avantajlı olur 512 ye göre.

Valla dolar yüzünden tükürdüklerimi neredeyse yalayacağım ama; 2009 ilk çeyreğinde çıkacak olan kartlar biraz daha almayı düşündüğün serilerin fiyatlarını düşürebilir.

Ama dediğim gibi benimkisi yani 512 değil 1 gb olanı tercih ederim olayı biraz da kişisel. Teknik olarak zaten daha iyide, şu an alınabilirlilik açısından ne durumda bir de diğer arkadaşlar dan yorumları almadan en azından karar verme.

Ama 9800GTX+++++++ dan uzak dur..

• quote:

quote:

Şimdi zaten çok fazla anlamazsın performans açısından 512 ile 1gb ın. Ancak FarCry 2 deki hata yüzünden dolan belleklerdeki gibi, yüksek bellek seviyesine ihtiyaç duyabilecek oyunlar karşısında ( mapleri çok büyük olan mesela ) avantajlı olur 512 ye göre.

Valla dolar yüzünden tükürdüklerimi neredeyse yalayacağım ama; 2009 ilk çeyreğinde çıkacak olan kartlar biraz daha almayı düşündüğün serilerin fiyatlarını düşürebilir.

Ama dediğim gibi benimkisi yani 512 değil 1 gb olanı tercih ederim olayı biraz da kişisel. Teknik olarak zaten daha iyide, şu an alınabilirlilik açısından ne durumda bir de diğer arkadaşlar dan yorumları almadan en azından karar verme.

Alıntıları Göster
    4850

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    sorma hocam ya dolar bitirdi bizi valla. bu gidisle düsmez bu cunku gm batacakmis takip ederim biraz ekonomiyi. daha da dibe vurmasin:) aslinda ben maviden 3850 almistim sapphire fakat 1 hafta olmadan kaydi kart gittim geri verdim adamlar da bana o zamanki fiyati olan 193 ytl lik cek verdiler. ama 1 hafta sonra kart 210 ytl oldu. bekle bekle bu is iyice kizisiyor ya. dusmez bu dusmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Gang Starr

4850

Alıntıları Göster
    tabikide 9800gtx+
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

tabikide 9800gtx+

Alıntıları Göster
    bak şimdi de 9800gtx+ çıktı ortaya. bu kartlar mhz olarak daha hızlı görünüyor. ısınma sorunu falan var mı acaba?
  • quote:

bak şimdi de 9800gtx+ çıktı ortaya. bu kartlar mhz olarak daha hızlı görünüyor. ısınma sorunu falan var mı acaba?

Alıntıları Göster
    quote:

Tabiki 4850.Fanatikleri ciddiye alma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x1650Pro

quote:

Alıntıları Göster
    his iceq4 turbo mükemmel bir seçim olur

• quote:

Orijinalden alıntı: x1650Pro

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: -placebo-

quote:

Fanatiklikle alakası yok; 512 mb 4850 ve 512 mb Gtx+ lar arasında aşağı yukarı bir kaç fps oynar oynasa bazı oyunlarda; her iki kart ta 100 - 120 watt power çekiyordu yanılmıyorsam(!) [ bilgileri tazelemek lazım bu konuda ]

Ama o/c ve driver desteği olarak düşünüce, gtx+ öne bile çıkıyor. Ancak 9800gtx+ ların 4850 lere göre hem nanometrik ölçülerde hemde alınabilirliğinde önemli derecede dez avantajı var. Yani GTX+ yı seçmek demek 4850 ye tercihen, çok büyük bir hata olmayacak. Zaten dedim ilk mesajda, kişisel tercihim burada 4850 olurdu.

Ama 4850 1gb versiyonları düşünürsek GTX+ ya oranla tercih edilebilir den çıkar olay.

Şu ısınma konusu ???

Eğer kartı dikkatsiz kullanılırsa kart tabi ısınır. Ortam sıcaklığı buna en önemli etkenlerden birisi. Yoksa iyi bir egzost fanı her zaman kasanın içerisini iyi derecede temiz hava ile dolmasına yardımcı olur.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: -placebo-

quote:

Fanatiklikle alakası yok; 512 mb 4850 ve 512 mb Gtx+ lar arasında aşağı yukarı bir kaç fps oynar oynasa bazı oyunlarda; her iki kart ta 100 - 120 watt power çekiyordu yanılmıyorsam(!) [ bilgileri tazelemek lazım bu konuda ]

Ama o/c ve driver desteği olarak düşünüce, gtx+ öne bile çıkıyor. Ancak 9800gtx+ ların 4850 lere göre hem nanometrik ölçülerde hemde alınabilirliğinde önemli derecede dez avantajı var. Yani GTX+ yı seçmek demek 4850 ye tercihen, çok büyük bir hata olmayacak. Zaten dedim ilk mesajda, kişisel tercihim burada 4850 olurdu.

Ama 4850 1gb versiyonları düşünürsek GTX+ ya oranla tercih edilebilir den çıkar olay.

Şu ısınma konusu ???

Eğer kartı dikkatsiz kullanılırsa kart tabi ısınır. Ortam sıcaklığı buna en önemli etkenlerden birisi. Yoksa iyi bir egzost fanı her zaman kasanın içerisini iyi derecede temiz hava ile dolmasına yardımcı olur.

Alıntıları Göster
    arkadaşım ben palit 4850 kullanıcısıyım bu karttan önce zotac 9600gt amp kullanıyordum satıp yerine 4850 aldım fakat çokta memnun değilim kartın gücünden şüphem yok fakat sonuçta bu kartları oyun oynamak için alıyoruz veya yükseltiyoruz yani kartın gücü kadar kimlerin destekledigide önemli mesela farcry2 de fps degeri çok iyi herşey ultrahight 2xaa 1440x900 de en düşük 31 ortalama 40 fps alıyorum buraya kadar çok iyi fakat 4850 kullananlar bilir ani takılmalar yaşanıyor sanki çizik cd den filim izler gibi ve haritada ilerledikçe yeni yerlerin yüklemesi başladıgı anda 19 fps görüyorum ki tamda çatışma sırasında ve tahmin edersin tam aksiyon sırasında oyunun takılması yavaşlaması çok sinir bozucu 9600gt dede aynı grafiklerde fps daha düşüktü 24~25 gibi ama butür sorunlar yaşamıyordum daha stabildi şuan aynı sorunu yeni çıkan nfsu oyununda yaşıyorum 9600gt yi sattıgım arkadaşım benden daha iyi oynuyor ve gta4 de nvidia yandaşı oldu yani anlatmak istedigim şu mhz ve fps degeri herşey demek değil önemli olan oyunlarda az sorun yaşatan. ati çok güçlü kartlar yapıyor fakat sürücü yani destek işini beceremiyor nvidia bu konuda hem iyi hemde tutacak saglam oyunları önceden para yatırarak kendine bağlıyor benim şahsi fikrim bende 9800gtx+ la hd4850 arasında kaldım ama fiyat için 4850 aldım 9600gt de nvidianın rahatlıgını yaşadım 4850 nin bu konuları canımı sıktı eger ikinici bir şansım olrusa 9800gtx+ alırdım yinede sen bilirsin bu arada belirteyim ben hicbir firmanın fanatigi değilim hiçbiri babanım oğlu değil işini iyi yapanı seçerim para sokaktan toplanmıyo çünkü

• quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

+1
    eğer bütcede yeterliyse his iceq4 turbo 1gb öneririm

• quote:

Orijinalden alıntı: Firienholt

quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

+1
    eğer bütcede yeterliyse his iceq4 turbo 1gb öneririm

Alıntıları Göster
    gerçekten nvidia çok fazla oyuna destek veriyor. ati nin logosunu görmedim ben hiç. nvidia kullanan arkadaşlar memnun galiba. 9800gtx+ ya kayıyor aklım ama club 3d biraz garip gibi geldi bana. sizce soğutması nasıl olabilir. biliyorum olay uzadı biraz.

• quote:

gerçekten nvidia çok fazla oyuna destek veriyor. ati nin logosunu görmedim ben hiç. nvidia kullanan arkadaşlar memnun galiba. 9800gtx+ ya kayıyor aklım ama club 3d biraz garip gibi geldi bana. sizce soğutması nasıl olabilir. biliyorum olay uzadı biraz.

Alıntıları Göster
    ice-q güzel seçim hayatımda aldığım en serin-en sessiz-en performanslı kart oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: lapry

ice-q güzel seçim hayatımda aldığım en serin-en sessiz-en performanslı kart oldu

Alıntıları Göster
    Kesinlikle 9800GTX+ al ama zotac terciğin olsun bence firma olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_Crosshair

Kesinlikle 9800GTX+ al ama zotac terciğin olsun bence firma olarak

Alıntıları Göster
    club 3d iyi değil mi son olarak?
  • quote:

Selam arkadaşlar bu ikisinin fiyatı hemen hemen aynı, ama hangisi daha iyi. 4850 nin ününü duymuştum, ama club 3d ve 9800gtx+ o kadar iyi değil mi? bir de güç tüketimi olarak nvidia daha mı dezavantajlıdır? çok sağolun

9800gtx al ama markaları arastır öle al.

• quote:

Orijinalden alıntı: kintakunta

quote:

Selam arkadaşlar bu ikisinin fiyatı hemen hemen aynı, ama hangisi daha iyi. 4850 nin ününü duymuştum, ama club 3d ve 9800gtx+ o kadar iyi değil mi? bir de güç tüketimi olarak nvidia daha mı dezavantajlıdır? çok sağolun

9800gtx al ama markaları arastır öle al.
    9800GTX den kesinlikle uzak dur.
    Yazık o karta verdiğin paraya.
    Ya 1GB özel soğutmalı HD4850 al ya da ille de nvidia alacaksan 8800GTS 512MB al.
    Çünki 8800GTS 512 mb ile 9800GTX+ hemen hemen aynı kartlar ve 8800GTS de muazzam O.C potansiyeli varken 9800GTX+ larda berbat bir O.C potansiyeli var.
    Yazıktır o karta vereceğin paraya... Bellek kullanımını da bir kenara bırakıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fettah34 -- 22 Kasım 2008; 13:26:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fettah34

9800GTX den kesinlikle uzak dur.
    Yazık o karta verdiğin paraya.
    Ya 1GB özel soğutmalı HD4850 al ya da ille de nvidia alacaksan 8800GTS 512MB al.
    Çünki 8800GTS 512 mb ile 9800GTX+ hemen hemen aynı kartlar ve 8800GTS de muazzam O.C potansiyeli varken 9800GTX+ larda berbat bir O.C potansiyeli var.
    Yazıktır o karta vereceğin paraya... Bellek kullanımını da bir kenara bırakıyorum...

Alıntıları Göster
    artık aldım:( club 3d gtx+ kullananlar falan çok tavsiye etti. benim son sorum şu olacak. kutunun içinden güç kablosu çıkmadı. kartın üstünde iki tane 6 pinlik güç girişi var. şimdi ben ne alacam. iki tane mi alıp takacam anlamadım. yoksa bir tane mi?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.