Şimdi Ara

Çocuk Doğurmanın İmkansız Olduğu Ülkedeyiz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hayir hocam, ben dunya nufusunun 500 milyona inmesi taraftariyim. Ama bunu insancil yollarla yapmak en guzeli. Diger turlu savaslar falan insanlik onuruna aykiri. Biz bu dunyayi gelecekteki torunlarimizdan odunc aldik bunu unutmayin. 2500'lu yilarda teleportasyon, isinlanma, 200 yil suren insan omurleri falan gibi seyler istiyorsak bunu ancak dunya nufusunu 500 milyona indirip, seckin cocuk yetistirme yontemiyle yapabiliriz. Her aile saece 1 cocuk yapsa, ki bu aileler varlikli, zeki, kulturlu aileler olmali, cocuk yapma ehliyetleri verilmeli devlet tarafindan. Bunlarin cocuklari bizleri ileriye tasir diye dusunuyorum. Suriyeli vs gibi dogurup cocugu sokaga atan ailelere cocuk izni hicbir devlet tarafindan verilmemeli. Bu sekilde 250-300 yil icinde dunya nufusu 500 milyona inmis olur. Acisiz, agrisiz, savassiz, yavas yavas sinirli kaynaklari 500 milyon insana paylastirmis oluruz.

Bizim sadece dunyaya degil evrene karsi da bir sorumlulugumuz var, insan bu evreni kesfetmesi icin yaratildi. Dunya uzerinde bozgunculuk yapacak, kan dokecek varliklar olmaktan oteye gidemezsek yarin obur gun hepimize hesap sormazlar mi? Naptin dunyada? Yedim, ictim, caldim, cirptim, fakirligi artirdim, hicbir sey kesfetmedim, bilime katkida bulunmadim, e bunun icin mi yarattik seni dediklerinde ne cevap verecegiz???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 22 Ağustos 2024; 17:53:39 >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Asgari ücretin aylık 17bin tl olduğu zamanda anaokulu için aylık 15bin tl isteniyor bak aylık diyorum aylık.

1 çocuk 1 anaokulu 1 aylık ücret 15bin TL

Dedemiz ninemiz 17bin TL maaş alıp 15bin TL’sini 1 çocuğunun anaokulu için harcıyor muydu?

Harcamıyorduysa dedemiz ninemiz demeyi bırakıp günümüz şartlarına göre yorumlamak lazım.

Ekonomide kantarın topuzu kaçtı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt

gondermek zorunda değilsin anaokuluna çocuğun varlık içinde büyümek zorunda değil yokluğu zorluğuda görsün tıpkı anan baban gibi.

benim annem babam 9-10 yaşından beri okuldan alınıp fabrikaya verilmiş git çalış eve ekmek getir diye ne okulu, özellikle annemin ailesi dedem fabrikada bekçi olmasına çok mutlu bir aileydi.

benim ne böyle gece kondu ahır gibi yerlerden evlerden çıkıp hatta annesi dershanede temizlik görevlisi olup,kendisi ergenken burger kinglerde çalışıp,hırsla eğitimle böyle parayı kariyeri götürmüş bir paris bir london dolanan ne bildiğim insanlar var aklınız durur.

yada parayı mok edip karılara yedirip hiç edende örnek amcam.

sen fakirsen becerememişsen hayatta başarılı paralı olmayı, o başarı opsiyonunuda çocuğuna bırak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Ağustos 2024; 0:35:38 >

%50si okul çağına gelmeden öldüğü için çocuk yapmaya ara vermezlermiş ayrıca tarlada yaylada ahırda çalışacak insan lazım , 7 8 yaşına gelen çocuk haneye katkı veriyormuş şimdiyle kıyaslayamazsın

• yakup13 kullanıcısına yanıt

sonuçta fakiriz doğurmayız soyumuz kurusun, batsın bu dünyamı demişler hayata tutunmuşlar dört elle,sırtından ter gele gelede çalışmışlar daha çocuk yaşından beri, bizi fakir yapanlar utansın dölümü yumurtamı bahçeye atıyorum dememişler okey. 

Bazı şahıslar yan gelip yatarak havadan para ve statü bekliyor daha çok beklersiniz çıkmaz ayın son çarşambasında gelir bunlar daha çok iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Ağustos 2024; 0:54:27 >

Cocugun var mi?

• tla776 T kullanıcısına yanıt

şu an yok ama inş olur, eski eşim hamile kalmıştı düşük yaptı,onu hiç çok paraya bağlamayın benim çevremde maddi durumu kötü insanlar özellikle dindar olan en az 2-3 çocuk yapıyor, tam aksine çocuk yapmayanlar parası bol olup kendini özel üst sınıf insan modeli sananlar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Ağustos 2024; 1:13:8 >

Evli degilsin cocugun bile yok. Ama ahkam kesmekden eksik kalmiyorsun. Bir sey hakkinda da fikrin olmasin be

Tam kahvede fikri olmadan dunyayi kurtaran adamsin. :)

• tla776 T kullanıcısına yanıt

diğerlerinin varmıda ahkam kesiyor be adam ha? benim başımdan en azından bir evlilik geçti.

yok çocuğum en iyi okullarda okuyucak,iyi bir bolluk bir hayat vericem hayaller süper.

babaları kesin iphoneyi ve ps nin tüm modellerini çocukken ellerinden eksik etmemiştir. kaç kare babamdan ateri dayağı yedim pahalı diye almadı adam canı sağolsun babam esnaftı battığında adamın 80 model eski montlarını bile giydim yokluktan lisedeyken hayat kolay ve lay lay lom olucak diye birşey yok okul servisini bile babamı düşünüp ben iptal ettirdim bilmem kaç km yürüdüm her gün iett durağına o tırnaklardan kan çıkıcak çıkmadan hayat öğrenilmez.

olayları para maddiyata metaryalizme daha fazla taptırılma tamamen o,açık şımarıklıkta,geneldede inançları kendileride zayıf insanlar oluyorlar bunlar değişmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Ağustos 2024; 2:9:34 >

• genç nüfus iyidir.

• Stres, sagliksiz beslenme, yasam kalitesinin dusuklugu sperm ve yumurta kalitesini etkiliyor. Haliyle bosa kurek cekmekten oteye gitmiyor cinsel birlesmeler..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

Geçen hafta bir bayan Almanyadan tatile gelmiş, işler çok kötü eski altın çağ bitti diyor, çocuk başına 250 Euro ödüyor devlet diyor :D eski Altın çağ yok diyor. Diyemedin benim çocuğa 40Tl veriyorlar çocuk yardımı. Hatta yasal olarak hakkım olan eş yardımını kestiler diyemedim :D Bir çocuk(Rabbim sağlık sıhhat versin) maddi açıdan zorluyor ikinciyi nasıl düşünelim :D :D

• Wally-West kullanıcısına yanıt

Öncelik temenniniz Sağlıklı sıhhattli, analı babalı büyütsün İnşallah. Sağlıklı vatana millete hayırlı, anaya babaya saygılı evlat olur İnşallah. İkincisi benim çocuğum 3 yaşında. Acayip bişey, senin parçan canın oluyorlar. İllaki korkuyorsun, eli kesilece, bişey batacak, düşüp dizi kanayaak vs herşeyi düşünüyorsun. Allah koruyor gerçektende. Ufak tefek şeyler illaki atlatacaksınız. Kendi çocukluğumu düşünüyorum :D yaramazlık desen var, hertararımda çizikler yaralar. Düşüp acımalar. İllaki oluyor. Simdi de okula gidince ne yapar, büyüyünce kötü arkadaş olur mu, kötü alışkanlık öğrenirmi hep aklına geliyor insanın. Ama şüphesiz ki rabbim koruyor. Herzaman dua ediyorum. Allahım korusun kötürüklerden sağlık sıhhat versin diye. İnşallha güzel kaderleri olur evlatlarımızın. Hayırlı bireyler olurlar. Dünyanın ihtiyacı çok iyi insanlara. Simdiden Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin diyorum :D babalığınızın tadını çıkarın çok farklı duygular tadacaksınız İnşallah.

• Bizim yeğen Kadın Doğum ihtisası yapıyor.

Amca diyor doğumların %80 i mültecilerden...

Zaten bütün canlıların nesilleri tehlikeye girince üreme hızları artar.

Eh insan da bir canlı...

• emekli56 kullanıcısına yanıt

suriyeliler türklerden kat kat daha dindar hangi suriyeliye sorsam allah rızkını veriyor diyor çatır çatır büyüyor o çocuklarda açlıktan hastalıktan fakirlikten kırılanı görmedim.

ha karşımda var bir tane fabrika işçisi kiracı adam 3.cocuğuda yaptı balkonda oynuyor çocuklarıyla karısıda çarşaflı çalışmıyor gayet mutlular hayattan beklentine bağlı o biraz.

arabam olsun, evlerim olsun, teknolojik hep son model eşyalar cebimde olsun ,rahat dertsiz yaşayım ,yazlığım olsun,çocuğum kolejde elitler içinde okusun dersen oooooo.

zaten fakirlikten ve yokluktan gelen insanlar daha hırslı ve başarılı çalışkan oluyor hayatta tecrübeyle sabit, her moku babasından anasından bekleyen peltek yatışçı hep önüne konmuş hazırcı tiplerin içler acısı durumu ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Ağustos 2024; 18:11:36 >
  • Türk vatandaşlarına göre imkansız. Türk harici ırklar için değil. Korkusuzca çoğalıyorlar çünkü.

doğurmak zenginlik getiriyordu önceden , kas gücü ile. o yüzden batsın bu dünya diye birşey söz konusu değil çocuk olsunki hasat artsın hayvan sayısı artsın vs. vs.

şehir hayatından böyle birşey yok

şehirde bahçenmi var tarlanmı var

git al tarlan olsun ek biç desen , çiftçilik öyle ezbere sonrada yapılacak iş değil , birisi 100 yıllık külterle yapıyor sen sıfır bilgi ile

youtube mutube bakarak başarılı olacağını düşünen varsa allah akıl fikir versin

ist izmir ankarada yaşayanlarda 4+ çocuk yapıyordu fabrikada işçi olmalarına rağmen ne hasadı ne ineği gübresi tarlası yahu .

babannem 6 cocuk,annenem 5 çocuk yapmış ist da ikiside fakirliğin yokluğun göbeğine yapmış,hepside genel olarak mutlu,hepside böyle çocuk yaşından beri çalışmış kendi masraflarını çıkarmış yok öyle anam babam 30 yaşına kadar ağzıma beslesin ülke batık mok gibi fakir çalışmam diye bir bahaneleride yok, sorununuz modern çağ şımarıklığı ve magalomani  o tırnaklardan kan çıkıcak kan hayat kolay jon jon da değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Ağustos 2024; 23:43:16 >

o noktada çocuk ölümleri , doğum kontrolün bilinmiyor olması ve çalışarak birşeyler alabilmenin günümüze göre çok çok daha kolay olması devreye girer

muhtemelen en önemlisi çalışarak birşeyler alabilmenin kolaylığı

bizimkiler bugünün parasıyla 120-130k gibi bir gelir ile tamamen sıfırdan , sadece 13 yılda 2 çocuk büyütüp okuturken evde geliri olmayan 2 yaşlı bakmışlar birde üstüne 4 daireli bina ve bugünün parası ile 600-700klık araba yapmışlar

bugün yapamazsın

neyin ısrarı bu anlamadım

Aynen bir bolluk bir bolluk sorma bilmem kaç nesil bu ülkede abisinin yada ablasının eskimiş kıyafetlerini ayakkabalarını giymekle büyüdü,çocuk yaşında işçi oldu bir refah bir refah sorma.

Babam evlenirken dedemden 5 kuruş bile para destek almamış hatta adamın altın alıcak bile parası yokmuş dedem nikahta laf yemesin diye babam kendi almış altınını dedeme vermiş tak diye o derece uçmuş kaçmış bir refah hiç sormayın 

Ben siyaset üstü yazıyorum sizlerin yokluk fakirlik neye denir haberiniz bile yok, dünyadan bile yok ,son yaşadığımız olaylar felaketler boşuna değil tokat okkalı şekilde atılıyor,yakında görüceksiniz hansın johnun alım gücünü bekleyin çok bir süre kalmadı alıcaksınız bol bol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ağustos 2024; 0:40:10 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.