< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Çocuk Doğurmanın İmkansız Olduğu Ülkedeyiz
-
-
Yapcak birşey yok.Türk halkı gitgide akıllanıyordu.İyice Avrupa gibi olucaktık ilerde belki.Kendi iktidarlarını kendi zihniyetlerini destekemek için çöp insan ithal etmeleri gerekiyordu.Herşeyi Allah yarattı herşeyi yapan Allahdır çöp zihniyetini Ortadoğudan başka biyerden ithal etmesi mümkün değil ve suriyeliler ithal edildi.Bu Ülkede Bakan çıktı dedi Suriyeliler olmasa Fabrikada çalışan işci olmaz Tarlada çalışan işci olmaz bu yüzden onlara mecvuruz dedi işin altında yatan gerçek buydu.İşyerleri hayat şartlarını ya iyileştirmek zorunda kalacakdı yada çöp insan gelsin bu düzen devam etsin diyecekdi pat bu düzen devam etti. Yani kısacası burası çöp zihniyetlerin olduğu bir topraksa benim bu toprağa çocuk getirmemek en doğal hakkım ve bu halkımı sonuna kadar kullanıcam.Bu düzene devam dienler utansın bu iktdara oy verenler utansın ben değil.Ben doğrucu bir insanım Türkiye şu anda zehirli bir tarla hergün cinayetler hergün olaylar hergün hukuksuzluk hergün fakirleşme hergün yeni bir dert Hergün o yasak şu yasak bu yasak.Zehir içinde yaşıyoruz malesef ve bu zihniyeti destekleyen %52 var bu Ülkede karar sizin kendi tercihiniz.Zehirli toprağa çocuk getirirsiniz oda zehirlenir yada getirmemeyi tercih edebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 22 Ağustos 2024; 9:36:5 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Türkiye' de çocuk sahibi olmak isteyen bireylerin öncelikle kontrolden geçmeleri gerekiyor bence. Psikolojik ve ruhsal problemli insanların çocuk sahibi olmalarına izin verilmemeli.
-
Yaşadığım hayatı düşününce sıradan basit ihtiyaçlar için bile sıkıntı çekilen bir ülkeye neden çocuk getireyim. Özel sektörde bile sapına kadar torpil aranırken bu sıkıntıya girmeye değmez. Torpili olmadığı için devlet işe giremez, özelde ise iyi bir iş bulamayacak, bir araba için yıllarca çalışacak sonra bu kadar suriyeli bilmem nerelinin içinde niye sıkıntı çeksin ki? Ülkeyi bu hale getirmeden önce düşüneceklerdi. Şu ülkede kendi çabasıyla birşeyler yapanlar bile çekti gitti yurtdışında çocuk yaptı orada yaşıyorlar. Geleceği karanlık bir ülkede böyle işlere girilmez.
-
Ülkenin yerlisi kara kara düşünürken, evlenemezken, evliler de çocuk yapmayı düşünemezken mültecilerin takır takır beşer onar çocuk yapmaya devam etmesi BOP'un tıkır tıkır işlediğinin kanıtıdır. Silaha orduya gerek olmadan ülkeyi nüfus ve yoksullukla teslim alacak bu dış güçler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 22 Ağustos 2024; 11:37:23 > -
Bu ülkede çocuğu memur yapar.
Ne varsa memura veriliyor memur yaşıyor memur evleniyor memur çocuk yapıyor, devlet sadece memuruna değer veriyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Devlet bizi teşvik etmiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir ara öğrenciler için kayıtlı olduğu semtte okumak zorunlu hale getirildi. İstanbul'un ortasında oturan kuzenlerin semtindeki okul da imam-hatipe çevrilince çocuklarını normal okulda okutabilmek isteyenler epey uğraştı. Veliler kendi aralarında bir havuz oluşturdular, kendi adreslerinde çocukları için veli tayin ettiler, o da o semtte gönüllü bir veli bulursan, güvenirsen ve denk gelirse. Bunlarla uğraşabilmek için işini bıraktı. NEyse ki öğretmenler de velilerle seferber oldular, öğretmenleriin özel hayatları kalmadı. Bütün bunlar da alt tarafı vasat ama normal eğitim alabilmesi için. O anda o semtte yaşayıp ve çocukları okul çağında olanlar için ülkenin İran'dan farkı yoktu. Gördükçe iyi ki çocuğum yok diye düşünüyordum.
İmkanları olanlar artık üniversite değil ilkokul-lise çağında çocuklarını yurtdışına gönderiyor.
Bu süre içinde Romanya, Bulgaristan, Makedonya, Sırbistan, Endonezya, Filipinler bizi sosyal/beşeri ekonomi, eğitim, politika alanlarında geçtiler. Yunanistan, Polonya da. Çekoslavaklya bölündü, ismini değiştirdi yine de fark attı. Savaşan ülkelerde bile Türkiye'deki enflasyon yok. İç sömürgeye döndürdüler ülkeyi. Enflasyon bence artık rejim oldu. Devlet kapitalisti Çin'deki işçilerin bile hiç olmazsa, az da olsa birikimleri oluyor.
-
çevremde evli olup tek çocuk yapanlar veya hiç yapmayan tam aksine gayet maddi durumu çok iyi fotbol takımı besliyecek tipte insanlar,onlar rahatım bozulcak kafasıyla yapmıyor artık avrupalı kafasına döndük finlilere üstüne para veriyon yap diye bir çoğu yine yapmıyor gezip tozmasına bakıyor.
dedeniz nineniz refahın zenginliğin göbeğindemi yaşıyordu 5+ taneyi çatır çatır yaptı bu günlerden 50+ kat daha berbattır bir kısmı ahırda yada evde doğurmuştur bile fakirlikten yokluktan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Ağustos 2024; 12:50:25 > -
O zamanlarda çocuk ölümlerinin sayısının yüksek olması ve tarlaya çalışacak beleş işçi gerektiğinden o kadar çocuk yapıyorlar
-
Geçen ay çocuğum olacağını öğrendim. Çok mutlu oldum ama bir taraftan da endişe duymaya başladım. Her şeyi geçtim, yolda yürürken bile başına her an bir şey gelebilir ve ben buna engel olamam diye korkuyorum.
-
alaka bile yok eski insanlar daha bir dinine ve vatanına daha bir bağlı insanlardı üremeyi dini vatansal bir görev olarak görürdü,ülkem fakirse öyle ülkeyi mikerim ben ay bir iphone bile alamıyorum kafasında değildi,son 50 yılda özelikle milenyumla insanlar paraya maddiyata zevklere tapmaya başladı oda ayrı bir şeytani proje ya neyse.
o maddiyatı elde etseler bile ay rahatım bozulcak tek çocuk yeter kafasıyla yine çocuk yapmıyorlar.
dindar inançlı insanların daha fazla çocuk yaptığı bilimsel sosyolojik bir gerçek fakir araplar keyfine çoğalmıyor yani çoğu dindar inançlı insanlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Ağustos 2024; 14:55:40 > -
Esas senin dediğinin alakası yok. Yapıp yapıp sokağa salmak vatanına, milletine, dinine bağlılıksa ....... yapayım öyle bağlılığı
-
83 kerkük-84 şam diyen kitle bu o yüzden dikkate alma
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Öyle malesef senin görüşün milenyum siyonizim dejeneresi.
Eskiden oyle zengin değilim çocuk yapmam diye bir şey yoktu özellikle son 20-30 yılın insanları paraya "$" maddiyata zevklere taptırma projesi.
Bayıldığın batıda çokmu yapıyorlar çocuğu sanki, para bolda ne oluyor ha çoğu kuruma noktasına geldi nüfus yaşlı? dindar bölgelerin nüfusu yükseliyor zenginlerin dindar olmayanların değil gerçekler bu.
londrada bile dindar arap nüfusu hızla çoğalıyor tam gaz, para yoksa çocuk yok kafasıyla dolanın durun olucak olan tek şey zürriyetinizin dölünüzün kuruması dünyadan ot şeklide göçmeniz olucak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Ağustos 2024; 16:4:30 > -
Bize bu dunyanin mutluluk sepetinden yuzde bilmem kaclik payi cok goren zihniyet simdi bizlerden cocuk mocuk beklemesin. Suriyeli'den, ondan bundan yaptirsin, benim cocuguma guvenip hasta masta olmasin, ya da muhendislik falan beklemesin ilerde.
Cocuk basina 500,000 dolar nakit para vermiyorlarsa o zaman Suriyeli'ye yaptirsinlar. IQ'su 160 ve uzeri insanlarin cocuk yapmasini tesvik icin 500,000 dolar odenmesi gerken kucuk bir meblagdir. Haaa odemiyor musun ya da sana komik mi geliyor? O zaman ne doktor, ne muhendis, ne fizikci, ilerde bula bula hirsiz ve serseri cocuklar bulacaksin, kusura bakma.
Puhaaaaaaaaaaaaaaaaa :D:D:D:D
Durum aynen sudur! Ceremesini ben cekip, erken yaslanip, keyfimden geri kalip 2 tane doktor yetistiricem.
Sonra Suriyelinin cocugu gelip benimkine yumruk atip bir de ustune serbest kalacak. Yok oyle bi dunya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 22 Ağustos 2024; 16:37:23 > -
dünya her zaman lay lay lom $ üstüne gitmiyor nüfus çok önemli dünya iyice bir karışsın daha net anlıycaksınız.
1.dünya savaşında 2.dünya savaşında para yok imkan yok diyip insanlık kurusaydı o zaman,insanlık o imkansızlarla yoklukla gayet iyi çoğaldı, sizin düşüncelerinizde pek normal değil.
sanki üstüne hidrojen bombası yemiş ab yaşlanıyor kuruyor şu an dediğim gibi o son yılların modası eskinin değil son 50 yılın yeni putu $.
çocuğun zengin ve rahat bir hayat yaşamak zorunda değil, mühendis, doktor, olmak çok kazanmak zorundada değil gitsin çiftçi olsun ama ailesiyle fakir olsada gayet onurlu mutlu bir hayat sürebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Ağustos 2024; 16:52:6 > -
Çocuk için çok para gerekiyor artık asgari ücretle çocuk bakma devri kapandı bitti. Çocuğun sağlık giderleri fiziksel sporu beslenmesi otobüs servis parası kursları derken dünya para gidiyor. Üstüne dünya kadar ülkemizde yaşadığı için psikolojik engeller yaşıtlarına göre ne kadar maddi imkanlarınız olsa bile bir japon bir norveç bi abd li gence göre oldukça geride olacak sosyal yaşantısı eğer türkiyede yaşayacaksa. Millet sokağa çıkmaya korkar oldu her yer başıboş köpek mi dersin hırsızı katili tacizcisi mi dersin deli gibi araç kullanan mı dersin yorgun mermiye ölen mi dersin ülke tam anlamıyla yaşanmaz çocuk doğurulmayacak hale geldi. Maddiyatı geçtim maneviyat olarak bile para versen gene çocuk yapmam...
Ülkenin yerlisi kara kara düşünürken, evlenemezken, evliler de çocuk yapmayı düşünemezken mültecilerin takır takır beşer onar çocuk yapmaya devam etmesi BOP'un tıkır tıkır işlediğinin kanıtıdır. Silaha orduya gerek olmadan ülkeyi nüfus ve yoksullukla teslim alacak bu dış güçler. |
Bu ülkede çocuğu memur yapar.
Ne varsa memura veriliyor memur yaşıyor memur evleniyor memur çocuk yapıyor, devlet sadece memuruna değer veriyor. |
Yaşadığım hayatı düşününce sıradan basit ihtiyaçlar için bile sıkıntı çekilen bir ülkeye neden çocuk getireyim. Özel sektörde bile sapına kadar torpil aranırken bu sıkıntıya girmeye değmez. Torpili olmadığı için devlet işe giremez, özelde ise iyi bir iş bulamayacak, bir araba için yıllarca çalışacak sonra bu kadar suriyeli bilmem nerelinin içinde niye sıkıntı çeksin ki? Ülkeyi bu hale getirmeden önce düşüneceklerdi. Şu ülkede kendi çabasıyla birşeyler yapanlar bile çekti gitti yurtdışında çocuk yaptı orada yaşıyorlar. Geleceği karanlık bir ülkede böyle işlere girilmez. |
O zamanlarda çocuk ölümlerinin sayısının yüksek olması ve tarlaya çalışacak beleş işçi gerektiğinden o kadar çocuk yapıyorlar |
Evli degilsin cocugun bile yok. Ama ahkam kesmekden eksik kalmiyorsun. Bir sey hakkinda da fikrin olmasin be Tam kahvede fikri olmadan dunyayi kurtaran adamsin. :) |
Bize bu dunyanin mutluluk sepetinden yuzde bilmem kaclik payi cok goren zihniyet simdi bizlerden cocuk mocuk beklemesin. Suriyeli'den, ondan bundan yaptirsin, benim cocuguma guvenip hasta masta olmasin, ya da muhendislik falan beklemesin ilerde. Cocuk basina 500,000 dolar nakit para vermiyorlarsa o zaman Suriyeli'ye yaptirsinlar. IQ'su 160 ve uzeri insanlarin cocuk yapmasini tesvik icin 500,000 dolar odenmesi gerken kucuk bir meblagdir. Haaa odemiyor musun ya da sana komik mi geliyor? O zaman ne doktor, ne muhendis, ne fizikci, ilerde bula bula hirsiz ve serseri cocuklar bulacaksin, kusura bakma. Puhaaaaaaaaaaaaaaaaa :D:D:D:D Durum aynen sudur! Ceremesini ben cekip, erken yaslanip, keyfimden geri kalip 2 tane doktor yetistiricem. Sonra Suriyelinin cocugu gelip benimkine yumruk atip bir de ustune serbest kalacak. Yok oyle bi dunya. |
Asgari ücretin aylık 17bin tl olduğu zamanda anaokulu için aylık 15bin tl isteniyor bak aylık diyorum aylık. 1 çocuk 1 anaokulu 1 aylık ücret 15bin TL Dedemiz ninemiz 17bin TL maaş alıp 15bin TL’sini 1 çocuğunun anaokulu için harcıyor muydu? Harcamıyorduysa dedemiz ninemiz demeyi bırakıp günümüz şartlarına göre yorumlamak lazım. Ekonomide kantarın topuzu kaçtı.. |
Senin gibi biatçı tiplerin tabiatıdır
Sana fakirlik övgüsü yapanlar saraylardan çıkmıyor, bir yere gitse 10 uçak konvoyla gidiyor. Sana ramazan akşamında çıkıp “peygamber efendimiz saman balya yatağın üzerinde yatardı” diye fakirlik güzellemesini yapan hocalar villalarda yaşayıp mecedes bayiinden çifter mercedes çekiyor. Fakirsek ya hep beraber çekelim yada hep beraber ülkemizin zenginliklerinden faydalanalım Fakirlik borazanlığı da senin gibi tiplerin görevi.Birileri malı götürecek 80 sülalesine yetecek mal yapacak, millet açlık sınırının altında inim inim inleyecek Bir kesim lüks şatafat içinde yaşarken, Benim çocuğum neden fakir olsun? Neden her zorluğun altında ezilsin? Fakirliğin getirdiği zorluk çok iyi birşeyse neden hep bir kesim çok zorluklarla yaşıyor, zenginlik içinde yaşayanlar kendine layık görmüyor mu bu insana son derece faydalı durumu? Ülkenin zenginliği varsa herkes paylaşmalıdır ya da herkes fakirliğini yaşamalıdır. Böyle olursa senin gibi trollere de gerek kalmaz |
Bırak homeless edebiyatını hep aynı hikaye O kurucu kesimin hiç bir arabın önünde eğilmeden sıfırdan yokluk içinde yaptığı kaç tane KİT leri peşkeş çekip bu günlere geldin onu anlat? Kaç milyar dolar cukkaladınız onu anlat Gelmiş aptal saptal homeless edebiyatı yapıyor O giyinmişse giyinmiş enflasyon oranlarını kıyasla bakalım dolardan daha kıymetli TL yi görürsün Ülkede enflasyon 2 yıldır varoluş savaşı veren Ukrayna dan daha yüksek Enflasyon 10 yıldır iç savaş yaşayan , İsrail'in her canı istediğinde bı bombalayıp çıktığı Suriye'den de daha yüksek Yıkmaya uğraş yapamazsın.. Böyle bir yıkıma sürüklediniz memleketi Sahi nasıl becerdiniz ? Anlatsana? |
Benzer içerikler
- c40 beton
- türkiye"nin en büyük hırsızı kim
- adnan menderes uçak fabrikasını neden kapattı
- savunma sanayi mühendis maaşları
- ülkemiz için neler yapabiliriz
- 1 milyon tl eft ücreti
- iphone fiyatları zam
- devletin ücretsiz yazılım kursu
- yapay zeka tahlil sonuçları
- 112. kanal aktif etme iphone
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X