Şimdi Ara

Çok absürt bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar bu gün bilinçsizce bleachbit kullanmam sonucu 2. diskim olan sandisk ssdmin başına çok garip bir şeyler geldi.

Özet: ssd takılıyken bios da dahil olmak üzere sistemde ekstrem bir yavaşlık.

Bleachbit çalışırken oyundaydım ve gariplikler burada başladı. İlk olarak oyun sandisk ssdmin üzerinde olduğu için oyun kapandı. Sonrasında bilgisayarın yanıt vermese süresi ekstrem biçimde uzadı. Ardından bilgisayara reset attığımda boot süresi, windowsdaki hoşgeldiniz yazısını görme süremin acayip arttığını gördüm ki asıl olay buradan sonra başlıyor. Çünkü windows ikinci diskimde yüklü. Herneyse dedim temiz kurulum için bana bahane olsun bi format çakayım dedim. Hemen bi windows 10 kurulum usbsi hazırladım. Sonrasında ssdlerle ilgili "şunlara bi secure erase atayım kendilerine gelsinler" diye içimden geçirdim. Herneyse onun için de ayrı bi bootable disk hazırladıktan sonra biosa girmeye çalıştım ve iş burada çığrından çıktı. Biosa giremiyodum. Yani 2 saniye sürmeyen şeyin başında dakikalarca bekledim fakat press del to enter cart curt kısmında takılıyordu. Ssdlerden süphelendigim için tek tek ssdleri denedim ve sandisk ssdmi çıkardığım zaman biosa girebildiğimi farkettim. Diğer diskime secure erase attıktan sonra sandisk diskimi tek basına taktığımda yine o bios ekranında kaldığımı gördüm. fakat biraz daha bekleyince secure erase için hazırladığım diskimi boot edebildim. Yani anlaşılan sandisk diskim bütün sistemde bios da dahil çok uç seviyede bi yavaslık yaratıyor. Secure erase için gparted live cd kullanıyordum. Gpartedı açtığımda ssdnin orada gözükmediğini farkettim. Sizce sorun ne olabilir ? Ssd biosda gözükmüyor fakat takılıyken biosa erişmekte dahi çok güçlük çekiyorum.

• ssd'ler kaç yıllık? secure erase yaptığınıza göre bol miktarda boş alanınız var değil mi? markasını da paylaşabilir misiniz?

• Bi tane 860 evo var bu şuan sorunsuz secure erase yaptım temiz windows kurulumu yaptım hiçbir sıkıntısı yok bi kaç senelik.

Sorunlu olan disk sandisk ssd plus. Nispeten 1-2 sene daha yaşlı. Buna secure erase yapmadım. Bleachbit calısırken birden birw yanıt vermeyi kesti. Sonrası da yukarıda anlattığım gibi. Ssd ne biosta ne herhangi bir işletim sisteminde gözükmüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.