Şimdi Ara

Cok acil yardim lutfen > cpu sicakligi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaslar su anda size anlatacagim konuda bana yardimci olursaniz cok ama cok buyuk bir sıkıntıma son vermıs olacaksınız >>

oncelikle sistemi mi yazayim

Anakart (hayatimin hatasi) INTEL D945GNT > cpu INTEL P4 3.2 64 bit > 2 x 512 DDR2 kingston ram > Asus N6600 GT Silencer vee son olarak ZALMAN 9500 LED sogutma kullaniyorum

Arkadaslar bugun tam 1 sene oluyor bu pc yi alali ve size yemin ediyorum adam gibi bir oyun oynamis degilim ve pc yi kullanabilmis degilim pc sanki p3 gibi yavas su anda fan full da calisiyor ve cpu 50 derece fani kapatirsam zaten 66-63 arasi sarida sinirda oluyor fifa oynamaya kalksam (dusunun fifa) hemen sistem isi limitini gecti diye eror veriyor sistemin acilip kapanmasi asiri yavas oyunlarda felaket yavas ustelik ben ilk aldigim gun bu isi sorunu vardi zannettim ki bunu zalman fan cozer gittim 100 dolarda ona verdim yani inanin su an babam icin cok uzuluyorum adam okadar para verdi ve ortada 0 bi pc var onerilerini bekliyorum tesekkur ediyorum

Bu arada unutmadan kasa feel hurricane 2 550 W (kotu kasa ama hernekadar kotu de olsa diger bilesenler ii ve performans boylesine rezil pc yi kullanamiyorum )

yardim eden etmeyen herkesten allah razi olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scrplnd -- 4 Haziran 2006; 13:27:05 >

• Yazdığınıza göre donanımın kötü değil (kasa??) windows yeniden kurup yapılandırdınızmı güncel driverlerle, norton programları+zone alarm gibi buna benzer program var ise kaldırınız sistemi deneyiniz.
    sıcaklığa gelince 50 derece normal eğer uyarı veriyorsa biosdan cpu ve mb ısı değerlerini yukarı çıkarınız.
    hdd niz yenimi olsa bile kontrol ediniz.
  • biosdan ve windows içindeki ilgili programdan ısı ile alakalı limitleri yükseltmelisin zira yanılmıyorsam o işlemcilerin tehlikeli ısı eşiği 90 derece... ama sen yine intel sitesinden gerekli dökümanları indirip bi göz at
    yani anlıyacağın 80 derecenin üstüne çıkmadığın müdettçe bence sistemin için hiçbir sorun olmaz.. (tabii yukardaki 90 derece doğruysa)(inş. yanlış hatırlamıyorumdur)
    ayrıca yukarda verdiğin değerler o işlemci için gayet normal değerler....
  • biosatan sistemin desteklediği tüm özellikleri aktif hale getirmeyi deneyin öncelikle. örneğin HT ve PAT özellikleri. kullanmadığınız donanımlar varsa bunları biostan kapatın.
    temiz bi formatla sp2 entegreli windowsu yeniden kurun. öncelikle anakart güncel sürücülerini yükleyin. bilgisayarı yeniden başlatıp ekran kartı ve ses kartı driverlerini kurun. varsa diğer donanımları da kurun.
    northon kasper gibi bilgisayarı yoran antivirüs ve benzeri uygulamalara veda edin. daha stabil ve kullanışlı programları seçin.
    kolay gelsin....
  • Bi zamanlar intelciler amd için ısınıyor ağbi yanıyor o işlemci dediler şimdi görüyolar vaziyeti işlemcim imzamda var stok fanla şu anda 32 derece de çalışıyor gerçi gün yeni doğuyor ortalık serin ama öğle vakti 2 oyun ard arda açıyorum 50 dereceye ulaşamadım bende zorluyorum bakalım ne kadar ısınacak diye.

arkadaşım bizim teknik servise bu şikayetle çok pc geldi hatta sattığımız pcler fanı çok gürültülü çalışıyor diye geri geldi anakartı yada işlemciyi garanti kapsamında göndermek zorunda kaldık gecikmeden pc ni yüksek ısı problemiyle aldığın yere götür direk sök kasanı götür ya nakartın ya işlemcin problemli bunu servitekiler deneyerek bulacaklar program dediğin ne kdar asılıursa asılsın bu kdar ısı yapamaz normal halde çalışan bir pc ye
    saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: Caglar22

Bi zamanlar intelciler amd için ısınıyor ağbi yanıyor o işlemci dediler şimdi görüyolar vaziyeti işlemcim imzamda var stok fanla şu anda 32 derece de çalışıyor gerçi gün yeni doğuyor ortalık serin ama öğle vakti 2 oyun ard arda açıyorum 50 dereceye ulaşamadım bende zorluyorum bakalım ne kadar ısınacak diye.

arkadaşım bizim teknik servise bu şikayetle çok pc geldi hatta sattığımız pcler fanı çok gürültülü çalışıyor diye geri geldi anakartı yada işlemciyi garanti kapsamında göndermek zorunda kaldık gecikmeden pc ni yüksek ısı problemiyle aldığın yere götür direk sök kasanı götür ya nakartın ya işlemcin problemli bunu servitekiler deneyerek bulacaklar program dediğin ne kdar asılıursa asılsın bu kdar ısı yapamaz normal halde çalışan bir pc ye
    saygılar...

kardeş bızim ıntel işlemcilerde çay falan demlıye bılıyoz amd de bısı olmuyo

benim işlemcı bı aralar 100 dereceye cıktıgı olurdu ama sıstem kendını kapatırdı tabi o zaman wındosu acamazdım bıos tan bakardım 95 - 1oo arası ama hemn kut kapar ama amd de bole bısı yok isterse 150 dereceye cıksın hala calısmaya devam eder sonra gummm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kinesis -- 5 Haziran 2006; 11:38:07 >

• o sölediğin öncedendi.Yani Amd İnteli Gömmeden önce
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar amd yi türkiye'ye ilk sokan distiribütör yani büyük toptancı getirdiği amd işlemcileri kutusuz yani orjinalfansız olarak getirdi Türkiye de kullanılan ilk amd işlemciler yan sanayi fanlarla çalıştırıldı ve ısı olayı sürekli sorun oldu.

Amd kişisel bilgisayar işlemcisi üretiminde şu anda dünyanın bir numarası bunu kabul edin. Aslında bu işlemcinin ısı gibi bir problemi hiç olmadı yoktu öyle bişey. İntel in yaygınlığı ilk işlemcileri üretmiş olmasından kaynaklanıyor. Şu an microsoft neden birinci ilk yazılım devi olmadığı için bişeyi ilk yapan herzaman daha sonra 2. sıraya düşer farklı alternatifler olursa 3 veya 4 de olabilir sıralamadaki yeri bana kalırsa intel işlemcilere verilen para bu saatten sonra boşa gitmiş paradır hepinize kolay gelsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.