Şimdi Ara

Çok fazla uygulama yüklemek ve silmek iPhone'u yavaşlatır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
6.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yanılmıyorsam iPhone'da çok fazla sayıda uygulama yüklü olması, hızını farkedilir derecede düşürüyor (yanılıyorsam düzeltin). Ancak merak ettiğim birşey daha var; mesela işletim sistemlerine çok fazla program yüklediğimizde, bir süre sonra o programları uninstall etsek de programların bazı artık dosyalarının işletim sisteminde kalması nedeniyle sistemi yavaşlatabiliyor. Merak ettiğim ve denemek istediğim birçok iPhone uygulaması var, ancak onları yükledikten sonra beğenmezsem sildiğimde, ve bu işlemi birçok uygulama için yaptığımda aynı aynı durum iPhone'da da geçerli midir?..

• cevabı ben de merak ediyorum ama konuyu kaybetmek istemiyorum
  • +1 bilen bir arkadaş cevap versin
  • Konuyu kaybetmek istemeyen "mesajım bulunsun" mesajı atsın o zaman. Var mı böyle birsey ya? Yukarıdaki araçlar ne ise yarıyor o zaman?
  • benim iphone umda 180 e yakin uyggulama oyun ve s var yavaslama oyayi dogru ama sistemde yavaslama asla olmuyor sadece iphone acilisda gec aciliyor bu kadar yani 32 oyun yaz hic bir yavaslama yok ama dedigim gibi sadece iphone u kapayib acinca biraz gec aciliyor bu kadar
  • iOS'ta ve Mac'te uygulamalar tek bi dosya olarak bulunmakta ve kullanilmakta.. ve butun uygulamalar gereksinim duydugu seyleri bu kendi uygulama dosyalari icinde kullanmaktalar.. en fazla oyunlar gibi kayit dosyalarini cihazda uygun bi yerde tutuyorlardir.. o yuzden silindigi zaman windowstaki gibi saga sola dosya bulastirip kirletmezler.. gonul rahatligi ile istediginizi yukleyip silebilirsiniz..
  • bazi oyunlar veya uygulamalar (ozellikle jb yapilmis telefonlar ) sildikten sonra dosyalarini (kullanici ayarlari save dosyalari) silmezler. bunun icin app storeda ierase diye bir uygulama mevcut. bu uygulama telefonununzdaki bos alani ve bos dosyalari silerek hem telefonu rahatlatir hem de kisisel bilgi hirsizligini onler
  • Yanıtlar için çok teşekkür ederim kbrdy ve technical death metal.. Sanırım artık gönül rahatlığı ile yükleyebilir ve test edebilirim istediğim uygulamaları..
  • quote:

Orijinalden alıntı: technical death metal

bazi oyunlar veya uygulamalar (ozellikle jb yapilmis telefonlar ) sildikten sonra dosyalarini (kullanici ayarlari save dosyalari) silmezler. bunun icin app storeda ierase diye bir uygulama mevcut. bu uygulama telefonununzdaki bos alani ve bos dosyalari silerek hem telefonu rahatlatir hem de kisisel bilgi hirsizligini onler

Arkadaşımızın söylediği program sadece,, boş alana işlem yapmaktadır,, yani yükle/kaldır yaptığınız zaman programların sistem içerisinde bıraktığı dosyalara dokunmamaktadır,,

Sizleri bilgilendirmek için kısaca bir kaç şeye deyineceğim,,

Uzun zamandır MacOS işletim sistemi kullanıyorum,, "Snow Leopard" mevcut işletim sistemim,, şimdi kısaca değinecek olursak,,

A Programını yüklediğimizde

1- A programının ana dosyaları paket halinde bulunan bir "uygulama dosyası oluşturulur"
    2- "Library" klasöründe ki iki tanedir biri "Kullanıcı 'Library'" diğeri de "Sistem 'Library'" klasörlerinde dosyalar oluşturulur
    3- "System" kalsöründe de bazı dosyalar oluşturulabilir,,
    4- "Universal Binaires" adı altında oldukça fazla yer tutan dosyalar oluşturulur

Ayrıca,, sistem kullanırken, genelde sonradan gereksiz olan,,

5- "tmp" klasörlerinde dosyalar oluşur ve bu hem program yüklendiktensonra,, hemde sistemdeki tüm programları kullandıkça şişmektedir,
    6- "System Junk" dosyaları diye nitelendirilen,, sistemin çalışırken oluşturup,, silmediği belirli dosyalar vardır,,
    7- "Logs" diye nitelendirilen,, kütük dosyaları vardır,

Şimdi bir programı direk çöp kutusuna kaldırdığınızda,, "eğer o programın "uninstall" komutlarını çalıştıracak bir dosyası yoksa,, programın büyük bir bölümü ki bu yüz %99'u olabilir,, sistemden silinmiş olur,, diğer dosyalar kalır,, ayrıca "tmp" klasörlerinde de zamanla büyük miktarda dosya birikmektedir"

Bir de dil dosyaları var ki ayrı bir sorun,, örneğin A Programı yüklendiğinde,, eğer "çok dilli" hazırlanmışsa,, diğer dil dosyalarıda sisteme yüklenmekte ama sizin seçtiğinizi size göstermektedir,, mesela ben Snow Leopard'ın hiç program kurulmamış halinde bir program yardımıyla yaklaşık "2 GB" dil dosyası sildim,, aynı programa ait 2 GB "Universal Binaires" sildim

Adobe Creative Suite 5'i kurduktan sonra,, sırf bu kurulumla alakalı "400 MB" dil dosyası "1 GB" yardım dosyası / kullanıcı kulavızı sildim,,

ve daha bir çok şey var,, yukarısı özeti

gelelim iOS'a

iOS'un da sistem yapısı aşağı/yukarı MacOS ile aynıdır,,

Malesef,, uygulama yükledikten sonra,, çok sayıda dil dosyası,, tmp dosyası,, ve kaldır yaptıktan sonra,, "uygulama kalıntısı" sistemi gereksiz yere doldurup,, hem açılışı yavaşlatmakta hemde alanı kaplamaktadır,, bir yerde okumuştum (Yabancı Bir Teknoloji Dergisi),, 2 bin uygulama ekle/kaldırdan sonra,, dosya kapasitesinin yaklaşık 50%si bu uygulamalar tarafından bırakılan "çöp dosyalar" tarafından kapatılmaktadır,,

bu dosyalardan kurtulmanın tek yolu,, telefona hard format atmaktır,,

mamafih,,

bu işlemleri tıpkı Mac OS sistemlerde kullandığımız bir program yardımıyla silebileceğimiz,, bir iPhone uygulamasının geliştirilmesi üzerine çalışıyorum,, biterse appstore'dan 1,99 USD veya jailbreakli telefonlar için dağıtılan kaynaklardan bedava olarak temin edip telefonunuza yükleyip,, bir tıklama ile,, bir çok gereksiz klasörden ve dosyadan kurtulabileceksiniz,, uygulama üzerinde hala çalışıyorum,, bakalım ne zaman bitecek!...

Bu bilgiler özetin özeti olup,, daha detaylı sorularınız varsa alabilirim!...

Not: Eksik bıraktığım noktalar,, daha sonra tamamlanacaktır.
    Not - 2: Bazı bilgiler güncellendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyErdinc -- 31 Ekim 2010; 13:34:56 >

• Detaylı bilgi için çok teşekkür ederim MyErdinc, satır satır okudum, çok faydalı oldu.. Umarım bu güzel uygulamanızı en kısa sürede bitirir ve piyasaya sürersiniz..
  • Bazı düzeltmeler,, ve eklemeler yaptım,, sorularınız varsa, aklınıza takılan noktalar,, açıklayabilirim!...
  • Dostum hala programi yazmaya devam ediyor musun? Acilis yavasladi bayagi.
  • Su mesajim bulunsun olayini gercekten neden yapiyorsunuz ki? Favorilerinize eklemek daha kolay bu bir ikincisi de favorilerinizin arasindan konuyu bulmak da daha kolay
  • Bu topicteki mesajım bulunsun boş mesajlarını şikayet ettim.Yönetim uygun görürse silecektir.
  • Bisey sorucam arkadaslar bende 32gb var toplam kac sayfa uygulama alabilir?
  • cihaz jb sız ise 9 sayfa dıye bılıyorum ama yanlısım olabılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: myfranco
    Bu topicteki mesajım bulunsun boş mesajlarını şikayet ettim.Yönetim uygun görürse silecektir.

Silmişler galiba :)
  • iphone 3gs im var ve 4.2.1 yüklü eski sürüme nasıl dönerim kasıyor cihaz...
  • Selamlar ,,
    Iphoen 3G m vardı ve app yükleyip silmekten inanılmaz yavaşlamıştı.Şimdi Iphone 4 kullanıorum ve hala kafamda' acaba bikaçay sonra bu cihazda yavaşlarmı? ' korkusu var.Bildiğiniz bi app veya çözüm varsa ve paylaşırsanız cok sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: myfranco
    Bu topicteki mesajım bulunsun boş mesajlarını şikayet ettim.Yönetim uygun görürse silecektir.

aslinda mesaj yazip yazdiginiz mesaji silseniz dahi konuya abone oluyorsunuz, kirlilik yaratmadan...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.