Şimdi Ara

colt mu? jazz mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar artık benmim emektarı değitiricem çok araştırdım fakat bu iki araç arasında kararsız kaldım sizce colt mu jazz mı??

• bagaj lazımsa jazz, aksi halde hertürlü colt diyorum.
  • colt
  • colt..
  • Jazz
  • dh forumun colttan sorumlu üyesi olarak ;

jazz ve colt u karşılaştırmak gerekirse;

jazz ı inceleyelim;
    1339 cc, yakıt tüketim ödüllü; silindir başına çift bujili çift valfli ( jazz ın motoru 8 valflidir bu olumsuz bir şey değildir teknolojisi öyle ) 83 beygir motoru, ve motorla gayet uyumlu 7 ileri cvt şanjıman.

honda jazz; şu an piyasada yolda da gitmeyi başarabilen, doluyken klima açıkken yokuş çıkabilen ( 1.0 ,0.8 motor araçları değerlendirmeye almıyorum) araçlar içinde; otomatik olupta en az benzin yakan araç.

fabrika verisi şehir içi 7,2 litre/100 km ayrıca çok geniş bir iç hacmi ve gene sınıfının standartlarına göre oldukça geniş bir bagajı var.

jazz ın teknik ve paslanmazlık garantisi 3 er yıl/100000 km. garantisi de arttıtılamıyor.

sport ve elite donanımları var. colt ile karşılaştırabileceğiniz donanımı elite. elitede 4 havayastığı otomatik klima, abs ebd alaşım jant standart

gelelim colta;

öncelikle belirtmek isterimki mitsubishi colt yüzde 60 mersedes parçalarından oluşmaktadır. (bu parçalara motor,şanjıman,elektronik aksam,yürüyen aksam dahil)

1332 cc; üstten çift egzantrikli, değişken subap zamanlamalı 16 valfli 95 beygir motoru; 6 ileri otomatikleştirilmiş manuel şanjımanı var.

fabrika verilerine göre jazz dan sonra en az benzin yakan otomatik araç. şehir içi 100 km de 7,3 litre yakmakta. beygirine kıyaslarsanız jazz dan daha ekonomik denilebilir. jazz la arasında 12 beygir gibi sürücünün farkı hissedebileceği bir güç farkı var.

coltun teknik garantisi 3 paslanmazlık garantisi 12 yıl. ayrıca 240 usd karşılığı 3 yıl/100000 km olan garanti
    5 yıl/sınırsız km ye çıkartılabiliyor.

coltun tek donanımı var o da invite. invite benzinli modellerinin tümüde 4 havayastığı,otomatik klima alaşım jant abs ebd standart.

genel olarak ele alırsak colt mu jazz mı dediğinde;

şu an piyasada olan en az benzin tüketen otomatik araçları karşılaştırmış oluyorsun.

her iki araç ta içine çok rahat 5 yetişkini alabilir. dışardan öyle gözükmeselerde. içleri dışardan kestirilemeyecek kadar geniş. teknik olarak incelersen colt ve jazz neredeyse pejo 307 ölçülerinde. uzunluk hariç ama bu uzunluk pejo 307 nin kaputundan kaynaklanmakta jazz da da colttada kaput çok ufak.

jazz ın artısı bagajı, coltun artısı motor gücü ve garantisel özellikleri.

donanımları (jazz elite için) neredeyse birebir aynı.

eğer standart bagaja ihtiyacın olacaksa jazz, aksi halde colt almanı öneririm.

dikkat edersen; standart bagaj diyorum zira hem colt hemde jazz kısa sürede bir küçük ticari araç kadar bagaj hacmi sunabiliyorlar sana. hem jazz ın hem coltun koltukları çok işlevsel.

bu arada colt invite, her zaman jazz elite den daha ucuz ( sıfır fiyatları olarak)

her ikiside aynı sorunsuzluğu sunar sana. her ikiside japon arabası.

ikinci ellerini değerlendirmek gerekirse;

doğruya doğru jazz bir kaç adım öndedir. coltun reklamı yapılmadığı için ( 14 aydır sahibiyim daha tv de göremedim arabamı) bilinmiyor bilinmediği için de sıfırda az satılınca ikinci elde de jazz kadar prim yapmıyor haliyle.

şöyle diyeyim; arabamı 5 yıl garantili yaptırttım 5 yıl dahilinde nasıl olsa yeni colt gelecek. açık söylemem gerekirse B segmentinde coltu ancak yeni colt ile değiştiririm. arabamdan o kadar memnunum.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 8 Şubat 2007; 21:42:06 >

• colt czt..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jazz mı Getz mi Yaris mi?
    3 ay önce açıldı
    Focus mu Corolla mı ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 yıldır colt 1.3 95 bg mt canavarımı kullanıyorum performans ta kesinle colt yol tutuşta iddia ediyorum en iyilerden biri b sınıfında
    diz mesafesi aynı bagaj jazz tabiki ama her şeyden ötesi görünüm ve çekicilik colt

tabiki yakıt konusu jazz daha az yakıyor deniliyor ama ben iddia ediyorum jazzla kafa kafaya az yakma konusunda
    100-110 km sabit hız şehirler arası 150-145 kuruş
    şehir içi 180-200 (tabi 200 beniim kullanışım 6500 devir çevirerek daha çabuk hızlanmasını sağlıyorumda canavarın)
    10sn de yakınlaşıyor motorunu açarsanız coltun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karayel_kara -- 9 Şubat 2007; 0:27:39 >

• Ben Jazz derdim sanırım. Buna yakın bir konu bende açmıştım. Jazz ın tipini sevmiyorum ama Honda dan dlayı seçerdim sanırım ama Mitsubishi de iyi. Hemen hemen eşitler yakıta bak karar ver derim
  • karşılaştırmayı arkadaş detaylı olarak vermiş. ben sadece şekil olarak colt derim. ayrca bizde coltun dedesi sayılacak 84 model colt var,ikinci el olarak aldık 10 civarında şöför yetiştirdi.dağa taşa banamısın demedi.hala tıkır tıkır çalışıyor. colt
  • TAY TABİKİ SAFKAN ARAP TAYI
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.