Şu an hem thh hem de bankaya harcama itirazından bulunduğum. Şirketin yapmış olduğu duyuru, faturalar ve hizmet sonu gözüken panelden fotoğraf ekledim bakalım. Faturada, mersis no, vergi no her şey yazıyor. Yazdığım yazı: Comnet firmasından almış olduğum ön ödemeli internet hizmeti kapsamında, hizmet numaram x olup, hizmet süresinin bitiş tarihi x olarak belirlenmiştir. Bu hizmet için toplamda x TL ödeme yapılmış ve hizmetin sona ermesine x gün kalmış durumdadır. Ancak Comnet, 11.12.2024 tarihi itibarıyla Türk Telekom VAE fiber/VDSL internet hizmetlerini sonlandırdığını duyurmuş ve kullanıcıların kalan haklarını iade edeceğini belirtmiştir. Buna rağmen, bugüne kadar tarafıma herhangi bir iade yapılmamıştır. Ön ödemeli bir hizmet kapsamında, firmanın hizmeti tek taraflı olarak durdurması hukuka aykırıdır. Kullanıcıların kalan kullanım haklarının bedelinin iade edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, tarafıma ait olan hizmet süresinden kalan x gün karşılığında ödenmiş tutarın hesaplanarak tarafıma iadesini talep etmekteyim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengizGurkan -- 14 Aralık 2024; 14:42:47 > |
COMNET MAĞDURLARI ÜCRET İADESİ BEKLEYENLER VE İADE ALANLAR KULÜBÜ (5. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: CengizGurkanŞu an hem thh hem de bankaya harcama itirazından bulunduğum. Şirketin yapmış olduğu duyuru, faturalar ve hizmet sonu gözüken panelden fotoğraf ekledim bakalım.
Faturada, mersis no, vergi no her şey yazıyor.
Yazdığım yazı:
Comnet firmasından almış olduğum ön ödemeli internet hizmeti kapsamında, hizmet numaram x olup, hizmet süresinin bitiş tarihi x olarak belirlenmiştir. Bu hizmet için toplamda x TL ödeme yapılmış ve hizmetin sona ermesine x gün kalmış durumdadır.
Ancak Comnet, 11.12.2024 tarihi itibarıyla Türk Telekom VAE fiber/VDSL internet hizmetlerini sonlandırdığını duyurmuş ve kullanıcıların kalan haklarını iade edeceğini belirtmiştir. Buna rağmen, bugüne kadar tarafıma herhangi bir iade yapılmamıştır.
Ön ödemeli bir hizmet kapsamında, firmanın hizmeti tek taraflı olarak durdurması hukuka aykırıdır. Kullanıcıların kalan kullanım haklarının bedelinin iade edilmesi gerekmektedir.
Bu nedenle, tarafıma ait olan hizmet süresinden kalan x gün karşılığında ödenmiş tutarın hesaplanarak tarafıma iadesini talep etmekteyim.
Thh ye miktari nasil gircez nasil hesapliycaz yanlis bisey olmasin diye basvurmadim kapattim sayfayi
-
"En mantıklı olan, en yüksek tutarda iade istemektir. Doğrusunu comnet hesaplasın. THH hesap ile uğraşmaz zaten. Fazla istedik diye de karar da olumsuz bir durum olmaz." diye düşünüyorum.
-
Modem ve gpon cihazını ne yaptınız parayı almadan iade etmeyi düşünmüyorum cihazları zaten 1000 tl den fazla alacağım çıkacaktır en azından modem kalır parayı alamazsak. Siz nasıl bir yol izlediniz.
-
bu konu önemli modemi vermeyip, kalan paraya saysak olmuyor mu?illa biryere mi başvurmak gerekiyor.
-
Fatura yok firmada fatura nasıl çıkaracaklar 1000 tl cezai işlem yazmışlar da ona itiraz edilir zaten çıksa bile, devlet alacağı öncelikli btk ve ttnetten bizim alacaklara sıra gelmez o yüzden modemi göndermek saçma şu aşamada eldeki modemden de olmuş olacağız firma bir halt yapamaz hizmeti o vermemiş ödemeyi de yapmamış gelsin benim evimden çok istiyorsa alsın kaç gün internet yoktu gün yine de düşüyordu sistemden. Modem işime yaramayacak da en azından firmayı uğraştırırım. Bir de modemi istiyor 7 gün içinde oldu canım. Destek de kapalı yazacaktık iadeleri yapmadan modemi göndermiyorum diye onu bile kapatmışlar.
-
Ben de hakem heyetine yazdim, bunlarin parayi verecegi yok gibi uzerine konacaklar. Parami almak icin sonuna kadar caba sarf edecegim gerekirsemahkemeye verecegim bunlari.
-
avukata gerek var mı ki hocam bu durumda. Sanki yok gibi -
sadece abonelik gün sayısını istemek yetmez bu ahlaksızlar aylık 50 TL modem ücretini de peşin olarak topladılar, tüketici haklarına şikayet yazısına modem ücreti de eklenmeli, ayrıca faziyle ödeme yapmaları lazım, bizden topladıkları paraları faizde katladılar, bu bile ayrı bir dolandırıcılık hikayesidir. normal şartlarda bırak veri merkezi işletmeye devam etmeyi bir daha gün yüzü görememeleri lazım ama btknın kıytırık 3-5 lira cezasıyla sıyrılıp çıkacaklar işin içinden. -
İnternet bankacılığından harcama itirazında bulununca banka ödemenin tamamını iade ediyorlar galiba daha önce başkası öyle yapmıştı kalan gün hesabı yapmamışlar. Comnet bankaya verdiği hizmeti kanıtlayamayınca banka ile ödeme işlemleri yanmasın diye kabul etmiş olabilir. Benim 1 aydan biraz fazla kaldı o yüzden bankaya itaraz etmek istemiyorum.
-
bana interneti iptal etmekle taşımak aynı mantık gibi ikisindede sözleşmeyi fesh eden biz oluyoruz gibi geliyor, şirket bunu kullanarak ödeme yapmaya bilir gibi, şimdi turknet ile anlaşma yaparak olabildiğince bizi az mağdur etmek istiyor gibi görünüyor ama altında böyle bir hinlik de olabilir, en sağlıklısı aslında bunu kapatmadan yeni internet bağlatmak gibi geliyor, benim 3 aydan biraz fazla bir sürem kalmıştı evi taşıma gibi bir gündemimde olduğu için bugün efsanenet e taşıma işlemlerimi başlattım.
thhye üsteki arkadaşın yazısını birebir alıp kendime uyarlayıp başvurdum belki bankaya harcama itirazıda yaparım birkaç gün sonra
neyse umarım şirket içinde kullanıcılar içinde adaletli olan neyse o olur umarım -
Gidip modemi teslim ettim kargoyla uğraşmamak için. Kapıda güvenlik gibi bir şey vardı o teslim aldı kutuya ad soyad ve telefonumu yazıp. İadeyi sordum da net bilgi veremedi eleman. Şu an geçiş ve modem işlemleriyle uğraşıyorlar sonrasında kartlara geri iade olcak dedi. Olur mu muamma. Adresi basmaya gidecek olan olursa +1 ben gelirim -
Benimde var ama ödeme iadesi yapana kadar vermeyi düşünmüyorum hemen iade etmeyin binlerce insan var kime ne iadesi yapacaklar konkordato ilan edebilirler. Para iadesi yapacaklarını düşünmüyorum.
-
İade ettiğine dair bir evrak almışsındır umarım. -
Avukatlık bir durum yok. Muhtemelen THH'ye 15 gün içinde savunma yapmaları gerekecek yapacaklarını da sanmıyorum. Bu yüzden 3 - 6 ay arasında bir karar çıkacaktır.
-
THH savunmaları 15 günde olmuyor, tebligat süresi var aylarca, o sürenin sonuna kadar savunmuyorlar kendilerini, genelde 2-3 ay sonra ancak savunuyorlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X