Şimdi Ara

COMNET MAĞDURLARI ÜCRET İADESİ BEKLEYENLER VE İADE ALANLAR KULÜBÜ (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: rockerman21 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.261
Cevap
121
Favori
108.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İnşallah iadeni eksiksiz alırsın, bunlarda kimsenin parası kalmasın, tüm yolları denemek lazım, en son thh ve icra, ben yanlış yoldan gittim önümü bu şekilde kestiler bana göre.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rockerman21 R kullanıcısına yanıt

2 faturaya ayri basvurdum ama yazdigim metni kopyalayip diger basvuruma yapistir yaptim ama metin icinde tutarlari belirtmistim 2 faturanin bedelleri farkli oldugu icin bedelleri yanlis yazmis oldum metne ama iptal edilemiyor basvuru napcam bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kingalonedark K kullanıcısına yanıt
    Pek bir sıkıntı olmaması lazım önemli olan ödeme tutarlarıdır, zaten bu hizmetlerinin süresi daha başlamamış, normalde comnetin bankayı ve abonelerini yanıltmaktan ceza yemesi gerekirdi. Btk aracılığıyla maddi olarak ve dolandırma suçundan tüketiciyi korumalıydı.

Bu şekilde yılı dolmadan üzerine sözleşme süresi uzatanların çoğununun iadesini (benimki de dahil) kasıtlı eksik yatırdılar.

E devlette comnetin abone sayısı 200.000 altında olduğu için şikâyette edemedik.

Btk mağdur edilen aboneler için bir karar çıkarmadı cezayı kesip kenara çekildi.

Btk ya 5 küsür milyon TL ceza , Türk Telekoma 43,5 milyon TL ödeme, Aras kargoya birkaç milyon TL, mağdur ettikleri abonelere 50 milyon TL ye yakın borçları var.

Btk'nun kestiği ceza, comnetin bazı abonelerinin bilgilerini saklayamaması ve haksız şekilde üyeliklerinin sonlandırılması nedeniyleydi.

Btk, böyle firmalardan yüksek tutarda güvence bededeli almalı, her önüne gelene ( ödenmiş sermayesi birkaç yüz bin TL lik firmalara) lisans verirsen olacağı budur.
    herhangi bir mağduriyet durumunda, bu güvence bedelinin bir kısmı ile mağdurların haklarının iadesinde kullanılmalıydı.

Comnetin öz sermayesi 7 milyon TL imiş. Böyle firmaya lisans veren btkyı da şikayet etmek lazım da kimi kime şikayet edeceksin bu memlekette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerman21 -- 8 Mart 2025; 18:38:58 >

• Başvuru da sehven ( yani istemeden, hatalı açıklama) yapmışsın bence çok ta bir sıkıntı olmaz asıl önemli olan dediğim gibi harcama tutarlarıdır. Eğer belge ekleme kısmı var ise bankadan gelen eksik iade dekontunun ekran görüntüsünü de ekleseydiniz, aradaki eksik tutarı, yani tam iade ödemesi istiyorum diye belirtseydiniz.

• Benim anlam veremediğim nokta Comnet dükkanı kapatıp gittiyse neden bankaların harcama itirazı taleplerine cevap veriyor ? Bankalar itiraz karşılığında ödedikleri paraları Comnet'ten değil kendi kasalarından ödüyor ve Comnet'e borç yazıyor.

• 0537 kullanıcısına yanıt
    Bana göre de kısmen öyle oluyor gibi. Bankadan bankaya değişiyor, kredi kartı kullanlar sanki daha hızlı ve daha az bir kayıpla iadesini alırken benim gibi bankankartı ile ödeme yapıp, hesabında pek bir yatırım ve varlığı olmayanlara bankalar bize bu kadar iade hesaplandığı söylendi biz de size iletecez dediler, benim ziraat hesap kartım ile yaptığım 2 uzatma ödemesinden tam iade almam gerekirken, alacağınız şu kadarmış deyip kestirip attılar.

kimi aboneler birkaç ay kullanmış ona rağmen tam iade aldım diyiyor, kimisi 2 defa, fazladan iade aldım diyiyor, benim gibi banka kartı ile ödeme yapanlara da comnet ne dediyse o diyiyorlar.

Dediğinize bu nedenlerden dolayı kısmen katılıyorum. Comnetin malvarlığı var mı yok mu onu anca olumlu thh kararı ile icraya verenler, alacaklarını alabilirlerse tam olarak anlayabiliriz.

Tek tük bazı aboneler icra işlemlerine başlamışlar süreç nasıl ilerleyecek görecez, ben 3 ay'a yakındır halen thh kararını bekliyorum, thh kararı nihai kesin karardır, thh başvurum olduğu için Bankalar Birliği hakem heyetine de başvuramıyorum.

2000 TL iadem kaldı, olumlu karar çıkar da icraya gidersem 850-1300 TL ( avukatsız-avukatlı ) masraf çıkıyormuş.

• Benim iadem ziraat bankası tarafından tam olarak yatırıldı.
    Darısı bekleyen tüm arkadaşlara olsun inşAllah.

• replaa R kullanıcısına yanıt
    Ben de ödemelerimi ziraat bankası hesap kartım ile yapmıştım.

26/01/2024 tarihinde ing bankası hesap kartımla 1 yıllık peşin ön ödemeli internet hizmeti satın almıştım. ( İng bankasının Mobil ve internet bankacılığından harcama itirazı seçeneği yoktu, şubeye gidip dilekçe vermedim)

Ağustos ayında 2 defa 6 şar aylık uzatma almıştım onları, satın alındıkları günlerden başlatıp 11 aralık 2024 tarihine kadar kullanmış gibi gösterdiler.
    Ziraat ile ödediğim tutar 2x1314=2628 TL, verdikleri iade 913 TL

Böyle ilk yılı dolmadan üzerine uzatma alanların para iadelerini bankaları da yanıltıp eksik yatırdı comnet.

Ziraat bankasına uzatma harcamalarım için11/12/2024 tarihinde başvurmuştum. 19/12/2024 tarihinde thhye başvurmuştum, comnetin thh savunması 14 ocakta geldi 2 hafta sonra ziraatten aradılar iadenizi bu kadar hesaplamışlar dediler.

İade 4 Şubat tarihinde hesabıma geldi 60 gün içinde edevletten bankalar Birliği hakem heyetine başvurabilirsiniz yazıyordu fakat thhye başvurduğum için oraya başvuramıyorum resmen önümü kestiler dolandırıcılar.

2000 TL eksik iade aldım. 1715 TL ziraat bankası, 300 TL civarı da ing bankası hesabımdan)

Thh'ne başvurduğum bankalar Birliği hakem heyetine de başvuramıyorum.

• replaa R kullanıcısına yanıt
    Gözünüz aydın, darısı başımıza ama bizim gibi uzatma yapanların durumu farklı, pek ümidim de kalmadı maalesef

• rockerman21 R kullanıcısına yanıt

Valla tekrar bi basvuru yaptim duzelttim zaten digeri yanlis oldugu icin anlarlar zaten

evet burada işbankası zararlı cıkacak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İş bankası kendi müşterilerine ne hikmetse eksiksiz iade kararı veriyor Gerisi yetim oluyor herhalde. TBB kararını bekliyorum bakalım sonuç ne olacak.

• Yani Arkadaşlar kesinleşen thh kararını icraya taşımadan comnet in iade yaptığı bir arkadaşımız yok mudur ?

Sonuçta comnetede tebliğ ediliyor kesinleşmiş karar ve oradaki küçük vergi masrafını ödemeleri gerektiği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalıhp -- 9 Mart 2025; 9:37:6 >
  • Yahu adamlar Türk Telekom'a olan milyonlarca borcunu bile ödememiş. Onu geçtim Yurtiçi kargoya bile binlerce liralık borcu varken sizce tüketici hakem heyeti kararını icrada işleme koydurmadan öder mi ?  Zaten icraya koysanız bile Telekom'un alacaklarından size sıra gelmez. Ancak tabi şansınızı yinede deneyin.

ayn öyle.
    banka harcama itirazı dışında kimse ödeme yapılacağını sanmıyorum.

• enparaya başvurumda olumsuz dönüş oldu. aynı anda thh ye vermiştim. thh lehime karar vermiş. Bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğiz deneyimleyen var mı ?

COMNET MAĞDURLARI ÜCRET İADESİ BEKLEYENLER VE İADE ALANLAR KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10ly_10ur -- 9 Mart 2025; 15:43:20 >
  • 10ly_10ur 1 kullanıcısına yanıt
    Comnetin thh kararına 15 gün itiraz süresi var, kendilerinin bu tutarı yatıracağını sanmıyorum çünkü olumlu thh kararına rağmen iadeleri vermemişler, icraya gitmek isterseniz, Avukatsız icra müdürlüğüne ilamlı icraya verirsen 834 TL masraf ödersiniz, avukat yoluyla ilamlı icraya başvurmanız bu defa 1300-1400 TL arası masraf çıkıyormuş, benim thh kararım daha sonuçlanmadı, başkalarından duyduğum bilgiler bunlar.

Başka icraya gidenler varsa onlardan da görüş almanız daha doğru olur.

• Firma sahibi Bulut Helvacıoğlu, Comnet Facebook grubunda müşterilerle laf dalaşına giriyordu. Şuan ise Linkedin dahil tüm sosyal medya hesaplarını kapatmış kendisi.

• ben paramı tamamıyla aldım ama 9 aylık enflasyon kaybına uğramış yasal faiziiyle birlkte alsaydım 700₺ ilave almam lazımdı. Ama ana paramızı kurtardığjma şükrediyorum acıkcası.
    bunlar valizini toplayıp gitmişlerdir bence.

• Ramazan isimli şahıs hakkında da suç duyurusunda bulunulması gerekmektedir bunların adamıydı milleti dolandiran hirsizlarin

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.