Şimdi Ara

Comnet'ten Türk Telekom'a Geciş. Değerleri yorumlar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Son 6 senedir farklı iss firmalarından hizmet aldım. En son comnet kullanıyordum ama herhangi bir arızada yetkili birini bulamadığımdan artık Türk Telekom'a geçmiş bulunmaktayım.

Son 1.5 aydır internetim yok. Defalarca talep açmama rağmen problem kablonuzda denilip şikayetim kapatılıyor. En son f/utp dış mekan cat6 aldım ve bağlattırdım fakat yine dsl ışığım gelmeyince çılgın bir talep açtım. Biraz dikkatlerini çektim sanırım ama alt yapıda sıkıntı var denilip 1 ay süre verildi.

Bende bugün itibariyle artık Türk Telekom'a geçiş yaptım. Hat değerlerimi aşağıda paylaştım. Şuan 24mbps alabiliyorum. Sizce şuan maksimum kaç alabilirim? Santrale uzaklığım yaklaşık 300mt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yükseltmeyin hocam hızınızı zaten hat sınırda calisiyor

https://goknet.com.tr/internet-altyapi-sorgulama//

Buradan baktığınızda ulaşılabilir hız kaç gösteriyor?

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Altyapı göstermiyor

• Aboneliğinizi sakın kapattırmayın veya başka sağlayıcıya geçmeyin, muhtemelen bir daha internet hizmeti alamazsınız. Altyapınızı satışa kapatmışlar muhtemelen.

Hat değerlerinize göre sorunun modemden olma olasılığı da var. Çünkü upload çıkış gücü eksi değerde. Mümkünse kaliteli ve farklı bir modemle test edin.

• ru.celebi kullanıcısına yanıt

Comnet'ten iken fotoğraftaki hizmet numarasını kullanıyordum. Türk Telekom'a müracaat ettiğimde port yok, geçiş yapılamıyor denildi. Teknik ekiple görüştüğüm de ayarlayacağız dediler. Sanırım yeni bir port açıp geçişi sağladılar keza comnet te hala aktif olarak gözüküyor aboneliğim. 2. Fotoğrafta 2540 ile biten farklı bir hizmet numarası mevcut

• Gamer_9139 G kullanıcısına yanıt

Her hangi bir sağlayıcıdan Turk Telekom'a geçiş sadece yeni abonelikle yapılabiliyor hocam. İptal talebi vermediyseniz comnet hizmetiniz hala aktiftir. İptal ettirmeniz gerekiyor.

Baska bir evi/isyerini deneyin, eğer yine aynı hatayı alıyorsanız

Bölgenizde yeterli port olmadıgı icin aboneliklere/nakillere kapatılmıs

Eger sadece sizin adreste altyapı yok diyorsa

https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet

Adresinizi yazın, port yok hatası aldığınızdan bahsedin. İnsallah zaman icerisinde düzelecektir. Port yok hatası aldığınız süreçte interneti iptal ederseniz veya gecis yapmaya calisirsanız internet alamayabilirsiniz tekrar. Normalde gecislerde sorun olmuyor mevcut port kullanılıyor deniyor ama risk almaya değer mi bu size kalmıs bir konu

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Şu an Türk Telekom'dan hizmet alabiliyorum. Port ayarlandı. Sadece hattımın sıkıntısız olarak alabileceği maksimum hızı çıkartmam gerekiyor. Ev mevcutta Tenda V12 AC1200 modem kullanıyorum. Eski emektar Airties 5650 ile de ölçüm yaptım. 2 modemde de hat değerlerimi paylaştım. Sizce 50 mbps sağlıklı şekilde alabilir miyim?

1 senelik peşin vermiştim. yaklaşık 2 aylık bir kullanım oldu. Sitesinde bununla ilgili detaylı bir bilgi görmedim. Kullanmadığım süreye ait ücret iadesi yapılıyor mu sizce?

• Bir bilgim yok, hiç comnet tecrübem olmadı.

@XpressMusic34

Hat zayıflaması yüksek, snr sınıra yakın yani bu hat ulasılabilir hız olarak 70 küsür gösterse de 50 dahi veremez. Ankastre kutusundan modeme kadar gelen kabloyu cat6 yaptım demissiniz kabloda bir sorun yok ise bu durumda saha dolabına olan mesafeniz uzak demektir bunun icin de bir sey yapamazsınız yeni saha dolabı kurulması lazım veya ftth olması lazım altyapının hızınızı yükseltebilmeniz için.

https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet

Buradan ftth talep ediyorum yazabilirsiniz adresinizi yazıp

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Maalesef bu konuda bilgim yok hocam

Siz en iyisi iade için sağlayıcınız ile bir görüşün.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.