Şimdi Ara

Concerta'ya başladım sabahtan beri iştahsızım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
10.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün 36 mg concerta'ya başladım hafif bir çarpıntı oldu, sinir hissi oldu onu geçtim aşırı derecede iştahsızlık var. Valla ne yalan söyleyeyim bu benim çok işime geldi umarım böyle devam eder, en sevdiğim yemeği bile yiyemiyorum resmen ağzıma atasım gelmiyor tiksiniyorum, sorum şu bu geçici mi yoksa ilacı kullanırken hep iştahsız mı olacağım, iştahsızlıktan şikayetçi değilim yanlış anlamayın işime gelir

• Yapay Zekanın Yanıtı

Concerta ve İştahsızlık

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) tedavisinde kullanılan Concerta, iştahsızlığa neden olabilir.

Neden Concerta İştahsızlık Yapar?

• Concerta, iştahı düzenleyen beyin kimyasalları olan dopamin ve noradrenalin seviyelerini artırır.
    • Bu artış, iştahı bastırıcı bir etkiye sahip olabilir.
    • Ayrıca Concerta, uyarıcı etkisi nedeniyle metabolizmayı hızlandırarak iştahın azalmasına neden olabilir.

Concerta İştahsızlık Yaparsa Ne Yapmalısınız?

• İştahsızlığınız hafifse, zamanla azalması muhtemeldir.
    • İştahsızlığınız şiddetliyse veya uzun süre devam ediyorsa doktorunuza başvurun.
    • Doktorunuz, iştahı iyileştirmek için doz ayarlaması yapabilir veya başka ilaçlar önerebilir.

Concerta Zayıflatır mı?

• Concerta, iştahı azaltabilmesine rağmen, direkt olarak zayıflatmak için tasarlanmamıştır.
    • Ancak, iştah azalması nedeniyle Concerta kullanan bazı kişiler kilo kaybı yaşayabilir.
    • Kilo kaybı endişeniz varsa, doktorunuza danışın.

Önemli Hususlar

• Concerta'yı reçete edildiği şekilde kullanmak çok önemlidir.
    • İştahsızlık, Concerta'nın yaygın bir yan etkisidir ve çoğu kişi için geçicidir.
    • İştahsızlık şiddetliyse veya uzun süre devam ediyorsa, doktorunuza başvurmanız gerekir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ilaç ne için yav bende içeyim, benim iştah canavar mübarek
  • Bende çok istahliyim,Hastanede herkes 2 ekmekle doyuyor ben pilav varken bile 3 ekmek alıyorum.

Allahım 'a şükür..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Bende çok istahliyim,Hastanede herkes 2 ekmekle doyuyor ben pilav varken bile 3 ekmek alıyorum.

Allahım 'a şükür..

şükür mü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mikaha

quote:

Bende çok istahliyim,Hastanede herkes 2 ekmekle doyuyor ben pilav varken bile 3 ekmek alıyorum.

Allahım 'a şükür..

şükür mü

İs gereği Enerjiye İhtiyacım Oluyor,Bunuda yiyerek sagliyorum .

• quote:

quote:

quote:

Allahım 'a şükür..

şükür mü

kilo-boy nedir yav merak ettim
  • İplenemeyen Adam kullanıcısına yanıt
    Ritalin'e göre daha az iştahsızlık etkisi. Ritalin alınca anında kusasın falan geliyor yiyemez oluyorsun o açıdan daha iyi. Bana kalırsa normalde kilo vermekte zorlanıyorsan çok işine yarar o konuda. Birde methylphenidate hücrelerde birikim yapmaz yani bıraktığının ertesi günü normal hayatına dönersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shade of Death -- 25 Ekim 2016; 18:16:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sigara'ya Başladım.
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Allahım 'a şükür..

şükür mü

19 yaşındayım, 1.76 boy , 68 kilo.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Allahım 'a şükür..

şükür mü

19 yaşındayım, 1.76 boy , 68 kilo.

maşallah iyi yakıyorsun o zaman

• Ne ilacı bu, neye yarıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kilo vermesi gerek bir kişi alırsa sorun olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Deve Katili

Kilo vermesi gerek bir kişi alırsa sorun olur mu?
    Arkadaşlar bu ilaç kilo vermek için değil.

Dikkat bozukluğu ve diğer sinirsel vakalar için kullanılan bir ilaç. Yan etkisi çok fazla. En basiti uyuyamıyorsunuz. Böyle olunca bir hafta sonra sinir sisteminiz çökmeye başlıyor.
  • Deli misiniz arkadaslar siz kirmizi receteli psikoloji ilaci mide icin kullanilir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Grafen

Deli misiniz arkadaslar siz kirmizi receteli psikoloji ilaci mide icin kullanilir mi ?
    Hocam tam olarak ne şikayetiniz vardı? Doktor ne olarak verdi bu ilacı
  • bu ilacı 4 aydan fazla kullanmayın. hem bağımlılık yapıyor hem de vücut düzenini mahvediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1000

bu ilacı 4 aydan fazla kullanmayın. hem bağımlılık yapıyor hem de vücut düzenini mahvediyor.
    Daha bunlar güzel günlerin genç, neler neler yaşayacaksın o ilaç yüzünden...
    Dipnot: Concerta'nın çekilme evresinde Ritalin atarak sinirlerimi yatıştırıyorum ve 9 senedir Concerta ve türevi ilaçlar kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kirito* -- 25 Ekim 2016; 19:56:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kadınİstiyorum

Ben anaokulundan beri DEHB rahatsızlığından müzdaribim teşhis konulmuştu zaten ama ilaç kullanmıyordum bir şey dememe gerek kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kirito*

Dipnot: Concerta'nın çekilme evresinde Ritalin atarak sinirlerimi yatıştırıyorum ve 9 senedir Concerta ve türevi ilaçlar kullanıyorum.

Ne gibi sıkıntılar yaşayacağım biraz açar mısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: İplenemeyen Adam

quote:

Orijinalden alıntı: Kadınİstiyorum

Ben anaokulundan beri DEHB rahatsızlığından müzdaribim teşhis konulmuştu zaten ama ilaç kullanmıyordum bir şey dememe gerek kalmadı.

Hocam çok geçmiş olsun.Bende bipolar var Buna bağlı olarak çok saçma durumlar yaşıyorum. İlaçlara başlamadan önce sürekli film izleyip kitap okuyan ve araştırma yapan bir insandım. Ama ilaçlar beni mahvetti. Doktordan açık bir şekilde istemedim. Ama bu şikayetimi söyledim olur böyle şeyler dediler. Bipolar krizlerinde yaşanan değişikliklermiş. Okuduğumu anlamakta çok sıkıntı çekiyorum. İlaçları yavaş yavaş bırakmaya çalışıyorum belki düzelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: İplenemeyen Adam

quote:

Orijinalden alıntı: Kirito*

Ne gibi sıkıntılar yaşayacağım biraz açar mısın

Bir süre sonra kendini basit bir C yazılımı gibi hissetmeye başlıyorsun, hayattan aldığın zevki sömürmeye başlıyor. Kaliteli bir yemek büyük zevktir değil mi ? Concertayı kullanmaya başladktan sonra yemek senin için sadece bir enerji kaynağına dönüşüyor. Çünkü o anki tek düşüncen önündeki işi, test'i yada herneyse onu bitirmek oluyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.