Şimdi Ara

continental premium contact 5 mi good year efficient grip performance mı daha iyi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
122
Cevap
1
Favori
28.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    contınental sport contact dıye lastık önerdıler nasıl?
    konforlu mu ses yapar mı dayanıklı mı?
    kulllanan var mı?
  • cemall058 C kullanıcısına yanıt
    hepsiburada dan continental contipremiumcontact aldım hocam ... çok yol yapacak iseniz conti daha uygun olur goodyear çabuk deforme oluyormuş diye duydum
  • Continental derim.

http://i.hizliresim.com/OBXp3Q.jpg

3.5 yıllık, 50 bin km kullanım sonrası goodyear'ın hali. 4 lastik de aynı şekilde yıpranmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 fabia aracımda conti lastikler vardı. cpc5 ile devam edeyim istiyorum. nette kargo dahil en uygun 244'e buldum. Ankara'da önereceğiniz bir yer olursa değerlendireyim arkadaşlar. Olmadı bayilerine sorup uygun olanını seçeceğim.
  • 2 lastikte iyi şimdi tercih zor. CPC 5 60-70 bin km ömrü var diyebilirim
  • Good year efficient grip performance almıştım 40.000 km de 205/55/16 için, 30 bin kilometre kullandım lastik neredeyse bitti. ve yumuşak lastik olduğu için TR yollarında çok balon yapıyor.

Tek avantajı gaza bastınmı aracın hızı neredeyse yavaşlamıyor. Sürtünmü katsayısı mükemmel. Ben bundan sonra Conti premium contact 5 kullanacağım, bir 30.000 de bunu kullanayım yorum yaparım.
  • Arkadaşlar merhaba,

Benim de Opel Astra 2008 1.3 CDTI(205 55 16 91V) aracın lastik değişimi geldi,
    Şöyle bir lastik konusuna bakmak istedim, özellikle bu başlığı dikkatlice okudum.
    Kendi tecrübelerimi tarafsız olarak aktarmaya çalışayım.

Daha önceki model Astra aracımda Michelin Primacy lastikleri kullanmıştım, güzel lastikler ve konforlular ancak Türkiye şartlarında her zaman kaymak asfaltta gidemeyebiliyorsunuz. İnşaat yakını hafif arazi gibi yerlere girecekseniz bu sorun yaratabiliyor. Sonrasında GY Ventura kullandım, bir kez lastiğe çivi batması harici hiçbir sorun yaşamadım ve çok uzun yol yaptım.

Sonra, üstte yazdığım aracımı sıfır aldığımda CPC 2 ile aldım. CPC 2'yi ilk 20-30.000KM ve sonrası olarak değerlendirmek lazım. Bu ilk dönem lastiklerin yol tutuşu ve kullanım keyfi gayet tatminkardı. Ancak 30.000KM sonrası işler tersine dönmeye başladı, lastiklerdeki fiziki deformasyon(sanırım kauçuğun konforlu olmayı sağlayan yumuşak olmasından) görünür şekilde ortaya çıkmaya başladı ve 3 aylık periyotlarla yol tutuş, ses ve frenleme performansları hissedilir derecede azaldı.

65.000KM de ilk nesil GY-Efficient Grip aldım, CPC 2'ye göre yeni lastiklerde daha sessiz ve sonraki uzun ömürde daha dayanıklılardı. Memnun kaldığım için, 2014 yılında şu andaki GY-EG Performance lastikleri aldım. Bu lastikleri ortalama 34psi basınçla yaklaşık 73.000KM dir kullanmaktayım. Ses konusunda önceki serisi ile aynı memnuniyeti vermekte, ancak yakıt konusuna gelince ciddi olarak yakıt kullanımında bir azalma söz konusu; ortalamam 6,8lt lerden> 5,9lt/100km lere indi. Yıpranma konusuna gelince, aracı uzun yolda 180km yaptırdığım oldu, şehir içi ve dışı baya bozuk yerlerde kullandığım da oldu. Ancak, buna rağmen lastiğin temel duruşunda hissedilir bir koyuverme yok; ana kanallarda belirgin birer çatlak var(bayiye sordum içeri su almadıkça-çelik tellere zarar vermedikçe zararı olmaz-çok derin grünmüyor ancak arada kontrol şart dedi) ve ben de hem km, hem de bu çatlaklar neticesinde artık yenileri ile değiştirmek istiyorum.

Sonuç, Lastikler ve içeriğinde kullanılan malzemeler de gelişim göstermekte. Benim Michelin Primacy'nin yaklaşık 10 sene önceki modelini, CPCnin de önceki modelini kullandım. EGP ile EG arasında da fark olduğunu deneyimledim. CPC 6 yakın bir zamanda çıktı onu da dikkate alıp kullananların fikrini almak sağlıklı olur kanaatindeyim. Zamanla bu markalar da sağlamlıklarını daha iyi hale getirmiş olabilirler ancak genel sağlanan fayda açısından benim bakışım daha çok Türkiye için GY-EGP tercih etmek gerektiği gibi, tabi kullanım amacına göre de bakmak gerektiğini gene söylemek lazım.

@Mazotşist arkadaşımız da yaklaşık aynı zamnalarda EGP almış, onun da 2 sene sonundaki yorumunu duymak isterim, hem kendim, hem başlık için.
    @anyhill arkadaşımızın ayırdığı markalara katılıyorum, sadece GY ve Pirelli markaları kaliteli, konforu belki bir tık Michelin ve Continental'den düşük ama Türkiye yollarına göre sağlamlığı + ıslak/kuru performansının ortalaması tercih nedeni yapıyor. Özellikle Marmara ve Karadeniz gibi yağmurlu yerlerdekiler için EGP özellikle tavsiye ederim.
    @synthesizer 'in EGP sağlamlık görüşüne kendi tecrübelerimden dolayı katılıyorum, önceki kullandığı lastikleri de yazmış gayet yararlı bir paylaşım olmuş.
    @fth EGP 15.000de öndekiler bitti ve otobanda patladı demiş. Bu km.lerde değiştirmek zorunda kaldı mı, sonrasında ne kadar daha aynı lastikleri kullandı, bilgi verirse sevinirim.
    Son olarak @M.ERTEN araştırmanın sonu yok demiş, kesinlikle katılıyorum. Birbirine yakın olan bu markalardan seçin birini kullanın. Uzun yol ve arada az biraz hız da yapıyorsanız bilinen markalardan almak lazım. Zaten, değerleri birbirine yakın, burada seçilecek kullanım yeri ve beklentinizin önceliği(konfor yada yakıt tüketimi).

Baya uzun yazdım son olarak bir kaç adet test linki paylaşayım:
    [/link]
    [link=http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2016-AutoBild-Summer-Tyre-Test.htm]

[/link]
    [link=http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2016-Summer-Tyre-Market-Overview-Braking.htm]

[/link]
    [link=http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2016-ADAC-Tyre-Test-185-65-R15.htm]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavaliere48 -- 9 Aralık 2016; 16:3:31 >

• swat882 kullanıcısına yanıt
    Aynı dertten bende muzdaribim 40 binde falan bitti performance olmayanı aracımda takılı olarak aldım. Performance olanda o km'de bitiyorsa almanın bir anlamı yok. Hangi lastiği aldınız?
  • ilk çıktığı günden beri contiental cp5 kullanıyorum, Eski arabamda 15-20 bin km kadar kullanmıştım pek aşınma performans kaybı hissetmedim. Şuankinden 30 bini geçti yine aşınma az fakat, özellikle frenleme ve yol tutuşunda ilk 20 bin km performansından eser yok. Üstelik 4 lastikte toplam 8 tane yama var. Ne zaman sanayiye ya da inşaat olan bir yere gitsem ne kadar çivi varsa çekiyor içine. Yazlıklara geçmeden önce zeytin yağı ile güzelce yağladım baya yumuşadı ama yine de ilk günkü kadar güven vermiyor. Şuan lastik değiştirmek için 205/55r16 contiental cp6 çıkmasını bekliyorum açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 13 Nisan 2017; 16:8:14 >
  • Her 2 lastiğin de artıları eksileri var. Contiler daha sert daha gürültülü ancak çok daha iyi tutunuyor. Hem yanal tutuşu hem hızlanma ve frenleme tutuşu daha iyi. Goodyear ise gereğinden çok yumuşak. Özellikle yanakları çok yumuşak, bu nedenle virajlarda arabayı daha çok esnetiyor ve sizi rahatsız edecek seviyede yaylandırıyor. Ayrıca goodyearda kişisel olarak bir sorunum daha oldu. Rüzgarlı havalarda araba şeritte ilerlemekte sıkıntı yaşıyordu. Bu sorun contilerde çok çok daha az yaşanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Greqorian

Aynı dertten bende muzdaribim 40 binde falan bitti performance olmayanı aracımda takılı olarak aldım. Performance olanda o km'de bitiyorsa almanın bir anlamı yok. Hangi lastiği aldınız?

Ben good year dan conti premium contact 5 e geçtim 10 km dir kullanıyorum, yakıtı good yearua göre fazla, ama yol tutuşundan memnunum.

• cpc 5 dıslerı azalıyor ancak hamuru bıtmıyor kabak olana kadar 100 bın km gider yolu da tutar. Ancak dişleri olmadıgı için suda kızaklar. yıne de cpc5 derım. Hatta cpc 6 omru daha da uzatımış şu durumda kral cpc5 sanrım
  • Ankara'da ContipremiumContact 5 ve EfficientGripPerformance için fiyat aldım. Lastik ebadı 205/55/16. Goodyear nakitte 235 dedi tanesine. Continental 250 dedi. Uzun süre kullanmak istiyorum, çok km yaptığım için zırt pırt lastik değiştirmek istemiyorum. Hangisini seçmeliyim ikilemdeyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Whole Lotta Rosie kullanıcısına yanıt
    Conti

• Cumartesi cpc5 aldım,kışın almıştım yeni taktırdım yani.Aracımın iceri cok motor sesi almasından gürültülü olmasından şikayetçiydim bu lastiklere geçince anladımki o seslerin yarısı yol sesiymiş.Memnunum şimdilik,ayrıca hep aynı guzergahı kullanırım michelin ve bridgestone kullandım ama bunlar daha konforlu geldi bana diger markalarla biraz sert bi sürüş oluyordu şimdi gayet konforlu ve sessiz.Yaza girerken kesin zam gelir diye kışın tanesini 160tl den aldım şimdi 210tl falanmış ölçüler 195/65/15

Ilerleyen zamanlarda performansı nasıl olacak bakalım

• merhaba 

195 65 15 95T XL yaz lastiği almam lazım.  3 5 gün içinde

mersindeyim. 

michelin energy saver için çabuk eriyor(yıpranıyor) diyorlar 

continental premiumcontact yanak yırtıyor diyorlar 

pirelli içinde kim ile konuştuysam uzak dur diyorlar. 

üzerinde 91H hankook var artık yük indeksi 95 olmaz ise TUVTURK ten geçmiyormuş 

napacam işin içinden çıkamadım.

nokian eline2 alındı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeZe -- 7 Nisan 2018; 23:20:58 >
  • Konu hort

Araç doblo maxi 205 55 16 Goodyear efficientgrip alacakken lastikçi yanağı çok zayıf sorun olur diyince daha sert diye lassa driveways dedim buda yorumlarda memnuniyetsizlik çok, şu an falken ze310 ile Mıchelın primacy 4 düşünmeye başladım

Mıchelın 1550 lira falken 1150 lira dersek aradaki 400 lira fark var, ikiside güzel daha önce falken kullandım çok iyi lastik sizce 400 lira fark ile mıchelın almak mantıklı mı?

• Pirelli p7 cinturato ya bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.
    Seal insede teknolojisi ile lastiğe bir cisim girse bile hava kaçırmasını anında kesiyor. Ayrıca extra güçlendirilmiş yanaklar ile lastik patlasa dahi aracı düşük hızda kullanabiliyorsunuz veya yüksek hızlardaki kazaları ½ 85 oranında azaltmış.
    Yakıt performans konfor olarak tam puan almış bir lastik. tüm değerlerde A puanda..
  • özbekli35 Ö kullanıcısına yanıt

Aradan geçen sürede Falken aldınız mı, aldıysanız kaç km yaptınız ve memnun musunuz. İzlenimleriniz nedir.

• özbekli35 Ö kullanıcısına yanıt

@özbekli35 ve diğer arkadaşlar, Michelin yada CP5 yada CP6 kullananlar tecrübelerini ve km ve kaç yıl kullandıkları ile paylaşabilirler mi?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.