< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacktheblack -- 13 Mart 2024; 20:7:22 > |
Corolla 2024 yakıt deposu problemi
-
-
Böyle birşeyle karşılaşan yok sanırım. -
Bende 2021 var, depo kapasitesi 50litre.
Kadranda R refuel anlamında, E empty değil, yaklaşık 6,5 litre kaldığında ışığı yakıyor hani 100km daha gidebilirsin şeklinde. Tam depoyu hiç bitirmedim ama birkez şehiriçi dışı karışık sakin sakin 600 kmyi geçtim. 800 km fantazi olur bence, 700e razıyım. Aracın yeni en az 15 bin kmden sonra gerçek değerler çıkar. Ortalama yakıt değerlerine pek güven olmuyor ben ayarlardan kurcaladım sıkıldım sonra, şöyle uzun yolda 5-5,5 görsem yetiyor şehiriçi Allah kerim...
-
Oradaki R, Rezerv anlamında da olabilir. Depo 50 litre ama gösterge sonuna geldiğinde, depo tam olarak sıfırlanmış olmuyor yani.
-
Güvenlikten dolayı depoda en az 10 litre yakıt kalır, asıl önemli olan 100 km'de ne kadar yaktığınızdır.
Ben uzun yol yaptım 2019 1.6 benzinli manuel ile, 1200 km'de 60 litre benzin yaktı. Bir depo ile sarı ışık yanana kadar 850 km yapmış demektir.
5 litre yakıtı 120-130 hatta yol buldukça 140 vs bitirdim, eşim ve 3 çocuk artı 3 valiz.
Şehir içi Ankara Gölbaşı rampalarında da 2 depo ölçüm yaptım 7 litre yakıt tüketmiş.
O da takdir edersiniz 600 km yapar, bir depo ile gayet kabul edilebilir bir tüketim, selametle kalın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 14 Mayıs 2024; 23:38:23 > -
Merhaba yeni corolla aldım 2024 1 hafta önce. Vision plus olan model. Çarpışma önleyici, trafik işaret algılama gibi ayarları tamamen kapatamıyorum her yeni sürüşte saçma bir şekilde kendi kendine aktif oluyor. Bunu nasıl kapatabilirim ? Ek olarak güncel şartlarda 370 KM'de sizce ortalama yakıt ne olur şehir dışı ? Bir arkadaş 15.000 km de kendine gelir demiş ama çok uzun değil mi ?
-
Öncelikle aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Eski rodaj km'leri geride kaldı, şuan kitapçıklarda 1500-2000 km kadar motor devrinin 3 te 1'ini geçmeyecek şekilde sakin kullanım öneriliyor, 15 bin km bilgisi Selçuklu devletinde kaldı.
370 km'ye yeni nesil 3 silindirli motor şehir dışı 3.8 lt - 650, şehir içi 5.5 1000 tl yakar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 17 Aralık 2024; 0:13:32 >
-
Cevap için çok teşekkürler. Allah tüm isteyenlere sıfır araç nasip etsin inşallah. 1000 km için uzun yol yapmamaya özen gösterin hız sabitleme kullanmayın diyenler de var ortalıkta bir söylentidir dolaşıyor :)
-
Hesaplamaları arac belirlenmiş şart lara göre yapmakta ve bir fikir vermekte babadan kalma kağıt kalem ve hesap makinasi ile kesin ölçümü yapabilirsiniz bende 2023 corolla kullanıcısıyım bulundugum yerde 70 ile 80 km suratte 4.5 lt yi kadranda görebiliyorum ışıklara yakalanirsam ve durkalka girersem 5.5- 6.0 lt görüyorum trafiği yoğun olan şehir ici trafiğinde 9-12 lt leri gorebilirsiniz
Basitçe şunu söyleyebilirim arac surrat menzil ve depoda kalanı hesap edip bir oranlama yapiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o.uygur -- 9 Aralık 2024; 14:4:23 > -
@tassa aracı alalı 3.ay olacak.
* Tam bir aile arabası zaten DSG şanzımana göre CVT şanzımanlar çok daha uzun ömürlü oluyor.
* Yakıt olarak şehir içi 6.0 - 6.5 arası, şehirler arası 5.0 hatta zaman zaman 4.9'u gördüm. Tabii kullanıma bağlı olarak değişir :)
* Eksi olarak CVT de Eco modda çok basamıyorsunuz biraz yüklenince gaza motoru yoruyor gibi ama ben bunu bilerek aldım benim için sağlamlık ve uzun ömürlü olması önemli. 0-100 arasını hiç ölçmedim ama 10-11 sn arası olduğunu biliyorum.
* 10 yıl garanti süresi sağlaması bence çok iyi bir avantaj o nedenle bile tercih edilir bence. Ben almaya karar verdiğimde renkler arasında 9000 TL oynuyordu eğer çok fark olmazsa renk olarak buz mavisi şık duruyor. Bendeki beyaz renk.
* Cam filmi ve PPF kaplatmanı tavsiye ederim ama cam filmini karanlık yaptırma :) Kaput, tampon ve farları ben PPF kaplattırdım çok şık ve güzel duruyor tavsiye ederim.
Yine başka sorusu olan olursa yanıtlayabilirim.
-
Agresif kullanmaya gelmiyor sakin kullanimla çok düşük degerleri bulabilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o.uygur -- 9 Aralık 2024; 10:36:26 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X