Şimdi Ara

COROLLA ELEGANT D4-D M/M Mİ? GOLF 1.6 TDİ DSG Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar çok arada kaldım. aralarında 6-7 bin lira fark var siz olsanız hangisini alırsınız?

• Ben olsam,Toyota seçerdim
  • Corolla daha mantıklı... Golf 56000 TL... 56000 TL'ye D sınıfı bir araç alınabilir...
  • Ben olsam daha yeni yüzü ve iyi motor-şanzıman kombinasyonu ile Golf'ü tercih ederdim, ama tabi ki cebimi zorlamayacaksa.
  • golf 53600 corolla 48250 internet liste fiyaty tabi bunlar. 5000 lira. Ancak :
    1-corolla hacim olarak daha büyük otomakit vitesi tam otoatik degil yoku?ta kaydyrma vb. sykyntylary oluyor.
    2- Golf yeni yüzü fena de?il hacim olarak corolladan küçük ancak dsg ?anzyman çok ba?aryly.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aligokcet -- 27 Ocak 2010; 22:01:06 >
  • 50 bin seviyelerinde D segment alınabilir ama illa ikisi ise Golf tercih ederdim...
  • mesela ne alınabilir 55000 liraya kadar?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben o kadar ufak arabaya 56 000 TL versem içim yanar cidden.

@aligokcet 55 000 TL'ye Opel Insignia alırdım ben olsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Dogukan -- 27 Ocak 2010; 22:21:35 >
  • dostum eşime alıyorum. harbi şoforlük vitesle olsa amerikanın %80 i soför değil.
  • Citroen C5, 54600 TL'den başlıyor...
  • biri hb biri sedan bagaj önemlimi?
  • Hepsi benzinli ve manuel vitesli dizel otomatikler 10-15 bin lira daha pahalı c5 dizel 76000 lira. :(
  • yok çokda önemli değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aligokcet

Hepsi benzinli ve manuel vitesli dizel otomatikler 10-15 bin lira daha pahalı c5 dizel 76000 lira. :(

C5'in sadece dizeli satılıyor Türkiye'de... 54600'dan başlıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi classteacher -- 27 Ocak 2010; 22:21:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aligokcet

dostum eşime alıyorum. harbi şoforlük vitesle olsa amerikanın %80 i soför değil.

Yine polemik çıkacak ceza alacağım,mesajımı editliyorum
  • golf
  • C5 güzel seçenek...
    54 bin+ tüm güvenlik donanımları+ekonomik+çekici bir model..
  • şu golfu 5000 lira ucuz yapsalar nolurdu sanki ben anlamıyorum. c5 1.6 hdi, c4 picasso peugeot 5008,3008 görsel olarak çok güzel ancak kalliteleri golf kadarmı tartışılır sanırım.
  • Corolla dizel düz vites sahibi olarak bu aracın ne kadar ekonomik (az yakan) ve geniş bir araç olduğunu övmeme gerek yok. Zaten aracın çok satması ve piyasanın Corolla dizel dolu olması kendi başına ispatı.

Bu aracın tek ama tek dezavantajını görüyorum ve yaşıyorum. Aracın ilk kalkış sırasında yokuş yerlerde özel bir itinaya ihtiyaç duyması. Önce deviri yükseltmeniz gerekiyor, yoksa araç geri kaçma ihtimalina sahip. Ancak bu duruma kısa sürede alışılıyor ve bu sorun olmaktan çıkıyor.

Sonra aracın aynı hususun devamı sıkıntısı başgösteriyor. Yokuş yukarı bir yolda dur kalklar yapmak zorunda kalırsanız, işte o zaman debriyaj balatasının ısınmasından ötürü yanık tarzında bir koku oluşuyor. Hava alışını dışardan alacak şekilde yaparsanız bu rahatsız edici düzeyde araç içine giren kokuyla anlaşılıyor.

Bu durumun oluşmasının tek sebebi var o da aracın ağır olmasına rağmen sadece 90 beygire sahip olması. Bu ilk kalkışlarda yetersiz oluyor.

Multimode vites ile ilk kaşkışlarda manuele almanız gerekir, yoksa araç kesinlikle kaçırıyor. Arkadaşımda MM Corolla dizel var ve o bu sorunu manuele alarak atlatıyor. Yani aracı hep otomatikte sürme gibi bir durum olmadığını hatırlamanız şart.

Benim yokuşla karşılaşma ihtimalim normal yaşantım içinde pek yok, zaten şu ana kadar bu sıkıntı ile 2 yılda sadece 3 veya 4 kez karşılaştım; ancak moralimi bozdu belirteyim.

Onun dışında araç muhteşem belirteyim. Aracım 28bin kmde. Şu ana kadar yakıttan 3500 TL kardayım. Son olarak aracımdan %95 memnunum onu da açıkça belirteyim. Haaa, çok yokuşlu bir semtte yaşıyorsanız bu aracı almayın.

VW Golf dizel DSG bu açıdan ekstra beygir gücü ile avantaj sunacaktır. Ama bence gene de siz Golf ile de yokuş bir yere gidin ve kalkış yapmaya çalışın (yokuşun eğimi az olmasın ama). Bir de dur kalklar yapın, test edin balatalar ısınacak mı diye.

• c5 golften bir gömlek üstündür
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.