Bildirim
corolla'nın otomatiği mi düz vitesi mi?
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
hiç mi mukayese eden yok arkadaşlar? -
ben şimdiye kadar düz vites kullanıyodum gecen hafta 99 1,6 terra aldım tutulmayan araba dıyolar ama ben tuttum
gercekten harıka arabaymıs otomatık vıtes
otomatık kullanmadan zevkını anlatamam
gercekten cok rahat oluyor
cok yaktıgını ıddıa edenler var ama ben bır fark goremedım
dewrınde wıtes degıstırdıgı ıcın daha az yakıyor bıle olabılır
bence kesınlıkle otomatık vıtes -
Dizel Otomatik bir araç arıyorum
Bugun bir yerde gördüm Corollayı da
Hiç aklıma gelmemişti Corolla fakat inceledim genel itibariyle isteklerimi karşılayabilecek bir model olabileceğini düşündüm
Teknik bilgilerden baktığım kadarıyla yakıt konusunda oldukca tasarruflu donanım anlamında beni tatmin edebilecek modelleride var
Kullanan Varsa bilgi verirse memnun olurum bu.
30-35 bütcem var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iRoNMaSTeR -- 8 Mayıs 2009; 18:02:17 > -
benım araba o kadar modelli degil 99 terra
sıralı lpg var uzun yolda 1,57 lpg ile 60tl ye 447km yaptı
sehır ıcı suan denıyorum 407 dedı hala devam bakalım
dızel alıp agır masrafın altına gırme rıskı olmasına karsı benzınlı alıp lpg taktırmaktan yanayım
herkesın kendı fıkrı elbette vardır -
kardeş alacağın araba şimdiden hayırlı olsun kazasız belasız bin inş.otamatikmi düzmü sorusuna gelince benim pek bi tecrübem yok AMA yurt dışında galerisi olan akrabam var hersene değişik arabalarla izine gelir onun sözünü aktaracağım "düz vites kullanmak hamallıktan başka bir şey değil "demişti kendisi sOnuçta senin işini araba yapacak güzel bişey aslında .ama yinede tercih meselesi diyorum .yakıt sanırım biraz farkediyor.ama önemli olmasa gerek .otomatiğin rahatı için değer.
"""postacitr """kardeş seninde araban hayırlı olsun .aynı arabalardan arıyorum bende. kaça aldın ? -
Özellikle büyük şehirlerde oturan ve trafikle cebelleşenler için kesinlikle otomatik.... -
forumda kullananlar corolla'nın otomatik şanzımanını başarısız buluyorlar... -
bende otomatık kullanıyorum gayette basarılı
vıtes gecıslerı cok bellı etmıyor kendını
benım aldıgım arac 99 2 hava yastıgı abs klima 117 bınde sıralı lpg var
tek parcada boya var
1000km den ıtıbaren servıs kayıtlarına da baktım
12,800 e aldım -
forumda bır arkadaşa maıl gelmıs ve yenı tam otomatık corollalar gelıyormus. MMT ler pek performanslı gelmemıstı umdugu gıbı cıkmadı cogu kısının cok dgru bır karar yaptılar bnce tam otomatıgı cıkarmakla.. -
Sanmam M/MT ye devam ederler. Çünkü Avrupa'da da M/MT satılıyor. Öyle tüm Avrupa'da değişecek kadar köklü değişikliğe gideceklerini.
Formda açıklamıştım:
http://forum.donanimhaber.com/m_12479420/mpage_160/key_//tm.htm#31573011 -
cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim. benim için kritik konu söylendiği gibi otomotiklerin sıkıntı olup olmadığını ve yakıt konusunda dez avantaj olmadığıydı.
ama söylenene göre az yakıyor ve şanzumanda sıkıntı yaşatmıyor... -
2004 model corolla terra sahibiydim geçen haftayakadar tabiki otomatikti
1,6 motor 110hp
50litre yakıt deposu vardı
toplam 400 km yol yapıyordum bir depoyla
ama kullanıma bağlı değişiyordu babamdayken 300binlira yakıyor bendeyken 600 binlirayakadar yakıyordu
ama şöle söleyim ben ömrümde böle bir otomatik şanzıman görmedim resmen insanı koltuğa yapıştırıyor gazı kökleyince
normalde 4vitesli şanzımanı var fakat overdrive diye bidüğmesi vardı basınca şanzımanı 3vitese düşürüyordu
TABİKİ BUDA FAZLA PERFORMANS FAZLA YAKIT TÜKETİMİ DEMEK
birde bu gaz pedalının altında bir düğme var gazı pedala kökünekadar basınca aracı bir vites geri düşürüyor ve 7bin devirekadar çıkarıp vitesi öyle yükseltiyordu
buda makas gibi olaylarda çok fena işe yarıyor
yani alacaksan otomatikten şaşma derim
geçen hafta 70bindeki genel anlamda temiz her 10binde bakıma girmiş aracımı 19bin tlye sattım
yerine seat altea xl aldık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdef -- 19 Mayıs 2009; 20:49:10 >
-
Ben de corolla düşünüyorum ben de araştırdım otomatik alınır mı diye? toyota'nın otomatiğini de kullanma fırsatı buldum özetle :
+'ları :
sarsıntısız ve çabuk vites değişimleri,
hızlı vites küçültebilme,
dayanıklı ve sorunsuz yapı,
overdrive var,
-'leri:
düz'e göre 1-1,5 lt fazla tüketiyor,
eski nesil,
manuel kullanılamıyor,
sadece 4 ileri.
kısacası çok bir beklentiniz yoksa alınabilir. vites değişimleri iyi gerçekten. klasik otomatik şanzımanlar içinde başarılı sayılabilir.otomatiği focus, astra, 307, megane gibi araçlarınkinden iyi. mazda 3, civic gibi araçların şanzımanından ise daha kötü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akılfikir -- 24 Mayıs 2009; 0:17:57 > -
bendeki 99 model 5 ileri 4 değil -
yanlışın olmasın ?
genelde tam otomatiklerde 4 ileridir eski nesiller..
yoksa 2009 yılına geldiğimiz (yani en basit hesapla sizin model üstünden 10 sene geçmiş) bu günlerde niye hala 4 ileri kullansınlar..
quote:
Orjinalden alıntı: postacitr
bendeki 99 model 5 ileri 4 değil
-
2009 modellerde otomatik 4 ileri şanzıman dır.5 değil.Bence çok saçma.Bu nedenle düz vites aldım.. -
120 km hızda ıken devir 2500 de falan oluyo
sormustum 5 oldugundan dedılerdi -
Toyota ve birkaç marka, otomatikleştirilmiş düz vites şanzımanları otomatik araçmış gibi satıyorlardı. Toyota nihayet tam otomatik şanzıman araç satışına başladı. Ancak 4 ileri vites, ... -
başka bir konuda da yazdım 9 sene Toyota otomatiğini kullanan biri olarak Toyota başka diyorum Tam otomatik şanzıman
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stimur41 -- 30 Mayıs 2009; 19:30:27 >
Benzer içerikler
- izmir"de en iyi toyota servisi
- toyota corolla 1.4 d-4d tutulan modeli
- silecek ayarı nasıl yapılır
- toyota c-hr 1.8 hybrid yorumlar
- toyota yaris 1.33 cool otomatik yorumlar
- toyota c-hr hybrid fiyat
- toyota sequoia türkiye fiyatı
- toyota hilux 2025
- toyota highlander türkiye fiyatı
- corolla cross bagaj hacmi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X