< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
ailenden biri ölüyor
mezar için para , işlemler için para. hadi bakalım paran olmasın göreyim seni asıl o zaman görürsün üzüntüyü ölen anana babana bir mezar yaptıramadım adam akıllı , yok milletten o üzüntüde borç diledim , yok mezar yerine gitmeye taksi param yok. hayat böyle PARAN yoksa sende yoksun |
bir doktor olarak kapitalist dunyanin bu hastaligin caresine bulamadigina inanamiyorum cumlesine inanamadim.. hadi cahil biri dese neyse de doktor olmus adamin kurdugu cumleye bak.. hayir sanki butun hastaliklarin caresi var da, butun hastaliklarin caresi onbinlerce yil once bulunmus gibi konusmus... eger tip su an boyle doktorlari yetistiriyorsa yazik cidden...
ayrica dusunme kismina gelince.. ee dusundunuz de ne oldu gecince yine gidip ayni ise ayni hayata devam edeceksiniz.. ama koklu bir karar aldiysaniz paylasin da bilelim... |
Geçmiş olsun. Sormak istediğim birşey var, neden bazıları bir gün önce konuşup hareket edebiliyorken bir anda yoğunbakımlık oluyor. Hastalık çok hızlımı nüksediyor vücuda.
|
Teşekkürler, bir kere şunu belirtmek lazım ki hastalık tek tip değil. En sık belli başlı semptomları olsa da herkeste farklı ilerleyebiliyor süreç. Bu yüzden semptom konusunda uyanık olmakta ve test yaptırmakta fayda var. Ben dün hastaneden çıktım, test aldılar o da pozitif geldi. Ilk tanının üzerinden 6 gün geçmişti. Hocam 5 gün sonra tekrarlarız dedi. Amaç negatif saptayıp tekrar işe başlatmak, 14 gün kuralı sağlıkçıda işlemiyor. Koku tamamen gitti, tat duyusu çok büyük oranda azaldı. Güçlü bir motivasyon şart bu hastalığı yenmede. Umarım hastalık kalıcı bir sekel bırakmaz veya ilerde farklı biçimde reaktive olmaz.
|
Amma abartmışsınız ya.. Benim annem 10 yıl önce vefat etti. Devlet o zamanın parasıyla 1500 tl ölüm yardımında bulundu. O parayla bir çok işi halletmiştim (2010 yılı) şuanda da var ölüm yardımı. Bazen öyle şeyler okuyorumki afganistanda mı yaşıyoruz diyorum. Arkadaşlar yapmayın etmeyin burası Türkiye. Kimsenin ölüsü ne sokakta kalır nede ölüsü olan insan çaresiz bırakılır. Siz hangi coğrafyada yaşadığınızı unutuyorsunuz. Ülkenizin kıymetini bilin. Ha evet başka ülkede olsaydınız devlete ölünüz olduğu için muhtemelen borçlanabilirdiniz de..
|
yav he he
para boş olsa seni tedavi edecek kimse yok , o yüzden direk geberirsin. Ölüm romantikliği yapmaya gerek yok |
Neyi abartmış adam gayet doğru yazmış paran olmasın bu memlekette sürüne sürüne ölürsün kimsenin umrunda olmaz. Ben hastahaneye gidemiyorum düşün ölsem hastahaneye gidemiyorum niye gss ödemediğim için. Nasıl ödeyecem ödeme gücüm yok. Yaş 38 ne yapacam birşey olsa gittim.
|
İnsan vücudu çok garip ve muazzam bir şey. Benim kalp bildiğin 70 atıyor. Ama ben de 4 yaşından beri dalgıçım. 13 yaşından beri de bröveli dalgıçım. Bir noktada kendiliğimden kalp atışı düzenleyebilmeye başladım. Kalp atışımı yavaşlatıp hızlandırabiliyorum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dalgıçlıkla kalp atışının alakası nedir diye sorana: Serbest dalışta (tüpsüz dalgıçlıkta) nefes tutma dalış süresinin, dolayısı ile inebildiğiniz derinliğin kilit noktası. Gözünü kapalı tutmakla, gözünü açık tutmak arasında bile enerji tüketim farkı oluyor. Bu bile nefes tutma sürenizi etkiliyor. Kalp atış hızını regüle etme de enerji sakınımının bir yolu. Bir noktada kendiliğinden gelişiyor bu yetenek. Normalde çok saçma ve gereksiz bir eylem. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özetle bir işe yarıyor mu? Yok. "3.5 dakika nefes tutuyom ben." Eee? Yani? Kalbim normal insan gibi atıyor. Sporcu kalbi değil. Normal insan riskleri taşıyorum. Ama isteyince yavaşlatabiliyorum. Aferim. Ne geçti eline? Tombul taslak. Salakça. İnci avcısı mıyım lan ben? Ne işime yarar bu? Heç. Ama enteresan yani. İnsan vücudu çok muazzam bir şey. ----------------------- Doktor arkadaşımıza çok geçmiş olsun diyorum. Suratta tebessüm bırakacak eğlencelik malzeme de vermiş olmak istedim. Bol bol dinlenin. İşe geri döndüğünüzde de bir gün benim gibi bir malın nabzını ölçerken karşınızda adamın "Kabe'den dönen hacılar, Şenay Düdek..." falan şeklinde kafasından abuk subuk şeyler geçirebileceğini düşünüp ayrıca eğlenirsiniz. ![]() |
ben de bu kadar neyden emin olduğunu anlamadım? ilaç firmalarının bilerek hastalık çıkartmayacağına mı, kesin tedavi yerine sürekli ilaca bağımlı şekilde bir tedaviyi sunacak kadar materyalist olmadıklarına mı, neyden eminsin bu kadar? genetik müh. okuyan biriyle tanıştım, ilaç firmalarına güvenmiyorum demiştim, güvenmemelisin zaten kesinlikle dedi. mecbur kalmadıkça ilaç kullanmayın kullanacaksanız Türk markaları tercih edin
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Ağustos 2020; 18:45:25 > |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Ağustos 2020; 21:10:30 > |
|