Şimdi Ara

(ÇÖZÜLDÜ) Günlük 30 GB 'Temporary Files' Birikmesi | SEBEP = MICROSOFT ONEDRIVE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Her gün ortalama 20-30 GB Temporary Files birikiyor. 2-3 gün bu programı çalıştırmasam C diskinde yer kalmıyor. Biraz önce oyun oynarken bildirim geldi "C diskinde yer kalmadı" diye. Baktım C diskinde sadece 9 Mb boş yer kalmış. Programı çalıştırınca C diskinde tekrar 53 GB boş yer açıldı.

İnternet hızım günde 20 GB dosya indirmeye yetmiyor. 10 saatte 20-30 GB çöp dosya birikiyor. Bunun kaynağı nedir bir çeşit virüs mü?

(ÇÖZÜLDÜ) Günlük 30 GB "Temporary Files" Birikmesi | SEBEP = MICROSOFT ONEDRIVE?(ÇÖZÜLDÜ) Günlük 30 GB "Temporary Files" Birikmesi | SEBEP = MICROSOFT ONEDRIVE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lelouch Lamparogue -- 12 Ekim 2017; 15:45:6 >

• Ramin yeterli gelmeyip de swap dosyalarin sisiyor olabilir mi? Bugun 4gb alti bilgisayarlar ram doldugunda gecici dosyalarini hard diske yazarlar, o yuzden de sisiyor olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1984 kullanıcısına yanıt
    Fotoğrafda görüleceği üzere 16 GB Ram var , nasıl yetmesin?

Format atıp kurtulması basit fakat ileride tekrar karşılaşma ihtimaline karşı sebebi bilmek lazım. Problem de bayağı bi ilginç. Neyin çöp dosyaları bunlar
  • Kendime not olsun,Masaüstü bilgisayara geçince bakacağım.

Ccleaner içinden Sistem - Geçici Dosyalar üzerine gelip, Detaylı Sonuçları Göster dedikten sonra açılan bölümde sağ üstte Boyut sekmesinden en büyük boyutlu sıralamayı yaparak, büyükten küçüğe doğru sıralama yaptıktan sonra, ilgili bölümün resmini yüklerseniz bilgim dahilinde yorumlamaya çalışayım.

Ayrıca Bilgisayar - Özellikler - Gelişmiş Sistem Ayarları - Performans - Ayarlar - Gelişmiş - Değiştir bölümününde resini yüklerseniz iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz976 -- 10 Ekim 2017; 2:22:15 >

• Aynı dert bende de vardı pc'ye yaklaşık olarak bir buçuk yıldır format atmamıştım.Günde en az dediğin gibi 30 gb'a yakın alan kaybı oluyordu.Can sıkıcı bir durum gerçekten.Çözüm olarak sunulan bir sürü şey denedim nafile.Maalesef yapacak bir şey bulamadım artık en son çare format attım 3 gün önce şuan tertemiz nasıl bırakırsam öyle buluyorum umarım bir daha olmaz zira çok sinir bozucu bir durum.
  • Güncel bir antivirüs ile tam tarama yapmadıysanız yapmanızı tavsiye ederim . Belki de sisteme birşeyler bulaşmıştır ve arka planda çalışıyordur.

• Problem Microsof OneDrive'dan kaynaklanıyormuş fakat bi çözum yolu bulamadım. Problem daha yeni peydahlanmış. Benim gibi aynı problemi yaşayan kullanıcıların şikayetleri başlayalı 2 hafta olmamış bile. OneDrive'ın ne işe yaradığını pek anlayamamıştım şimdi bide sorun yaratmaya başladı.

Sürekli boyutu artan aria-debug xxxxx adında bi dosya.

(ÇÖZÜLDÜ) Günlük 30 GB "Temporary Files" Birikmesi | SEBEP = MICROSOFT ONEDRIVE (ÇÖZÜLDÜ) Günlük 30 GB "Temporary Files" Birikmesi | SEBEP = MICROSOFT ONEDRIVE

Yabancı forumlarda bu sorun tartışılmış fakat dil eksikliğinden birşey anlayamadım. Linkleri bırakayım belki işe yarar birşeyler bulan arkadaşlar çıkar.

Bi başkasının yazdığı problem açıklaması şu;

New version of OneDrive jacks up CPU, creates huge files aria-debug…log

"After update Onedrive to 17.3.6998.0830 under W7x64, I notice huge disk and CPU activity. Onedrive shown starus “actual’ but still doin something. Under “making something” Onedrive makes large files in temp folder called aria-debug-***.log, and use CPU in 25-30%

previous version don’t have this problem. how I can block update previous version onedrive to buggy 17.3.6998.0830

Reddit - Tomshardware - Askwoody

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lelouch Lamparogue -- 11 Ekim 2017; 3:40:50 >

• Lelouch Lamparogue kullanıcısına yanıt
    OneDrive,ı kapattınız mı ?
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Toptan sildim sorun ortadan kalktı. Ortada debug dosyası kalmadı. Silmeden de çözümü vardı diye hatırlıyorum da bi işime yaramıyor.
  • Lelouch Lamparogue kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun kurtuldunuz. :)
  • Sevindim çözüldüğüne.Onedrive'a bak sen bende de açıktı sanırsam demek oymuş sorun.Aklımda bulunsun,format atmak zorunda kalmayayım bir daha teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.