malware bytesla tara olmazsa formatı bas ugrasma |
(ÇÖZÜLDÜ) OLEACC.DLL - TROJAN VİRÜSÜ BİLGİSAYARIMI MAHVETTİ (6. sayfa)
-
-
Önemli verileri falan yedeklemen seni kurtarmaz. Kanına covid 19 bulaşmış birkere, vücudun her yerine dağılır o virüs. İşte aynı hesap, nerelere bulaşıp kendini kopyaladığını bilemezsin. Antivirüs kurabilmen müökün değil, virüs çoktan antivirüs programlarının kurulumunu engellemeye başlamıştır. Online virüs taraması yapman lazım. Eset, Avira, Kaspersky gibi websitelerine birip online tarama yap, bulabildiklerini sil. Ancak işlem yaptığın her saat virüs daha da çok yere kopyalar kendini. Bu şeylerin adı bu yüzden virüstür. Çünkü kendini sürekli kopyalayarak daha çok yere bulaşır. Online tarama yaparak kurtarmaya çalış. Safe mode'a gir oradan avira antivirüs kurmaya çalış. Bütün bunlar olduktan sonra dahi format atmadan tam düzelmez, illa bir yerlerde kalır. Verilerini kopyala, onları avira antivirüs kurulu olan bir laptopta safe mode'da ve internete bağlı değilken aç ve kontrol ettir usb'den. Verilerine virüs bulaşmadıysa, eski windowsa formatı bas, bütün harddiski formatla C, D, E kaç bölüm varsa. Sonra hepsini tek bir bölüm yap ve sonra C ve D olarak ikiye böl, windowsu C'ye kur ki bulaşırsa sadece C etkilensin. D deki dosyaların kalır. Avira Antivirüs kurmadan da hiçbir usb takma bilgisayarına. Her ayda düzenli yedekle ama yedekten kastım önemli dosyalarını harici bir diskte tut ve de online google drive, dropbox gibi yerlerde yedekte tut. Geçmiş olsun.
-
Verilerinden en azından önemli bir kısmını yedekleyebileceğin bir yol söyleyeyim, muhtemelen en garantilisi olur.
Google drive 15 GB alan veriyor ilk olarak google drivea yükleyebilirsin. Bulut depolamaların kendi antivirüs sistemi vardır zaten.
Aynı şekilde Yandex.Disk de 15 GB gibi bir alan veriyor olması lazım (ben yıllardan beri kampanyalarını falan kullanarak alanımı 45GB'a çıkardım, ücretsiz olarak bu kadar genişletebilirsin.)
Daha birçok bulut depolamada hesaplar açarak verilerini buralara yükleyebilirsin. Ömür boyu kaybolmazlar sonra
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir kaç yıl önce benimde bilgisayarıma virüs girmişti ne yaptıysam silemedim güvenli mod felan hikaye , linux kurdum onda bile antivirüs programları hiç bir şey bulamadı.5-10 tane antivirüs programını usb'ye boot ettikten sonra kendi işletim sistemi ile açılıp tarama yapıyordu onlarda işe yaramadı.Virüs SSD'nin yapısını bozmuş ve gpt , mbr olan ssd yapısı tanımsız hale gelmiş deep freeze gibi ne yüklersem yada ne silersem geri geliyor bir çok silme işleminde abuk subuk işlemler yapıyordu engelleme yada kendi kendine yeniden başlatma gibi.
Usb'ye işletim sistemini kurdum ve önemli dosyalarımı usb'ye attım.SSD'nin garantisi olduğu için gönderdim.Firmadan beni üst düzey yetkili personel aradı benim gönderdiğim ssd incelediklerini çok şaşırdıklarını ve nasıl başardığımı ilk kez gördüklerini söylediler tekrar ssd fabrikaya göndereceklermiş beni mağdur etmeyerek üst model ssd'yi tarafıma gönderdiler.
Kaç yıldır windows kullanırım windows 8 den sonra iyicene zıbıttı bilerek açık bıraktıklarını düşünüyorum.
İmkanınız varsa windows 7'de kalmak daha hayırlı olacaktır.
Şu anda bilgisayarımda antivirüs programı yok kaç yıldır başıma bir şey gelmedi.
-
Korananın bir başka çeşidi bu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sevgili ergen kardeşim +18 sitelere girme diyecem ama yaşın gereği merakından da olsa girersin belki, o yüzden +18sitelere girerken google kullanma, bilindik büyük sitelere vpn ile gir, bir diğer hususta torrentten oyun indirirken aynı şekilde bilindik büyük torrent sitelerini kullan. Bu sayede pc ye virüs bulaştırma riskini %99 azaltırsın. -
👍Tamam sağolun -
Anlattığınız şey tıpatıp bende var ama benim pc garantisi yok format ile düzelmez mi -
🙂Öyle yapıcam -
Sağolun deneyeceğim şuan bir tane flash belleğime depolamıştım verilerimi ama virüslü pc den başka hiçbir pcye takmadım o flash belleği de telefonumdan otg ile taramaya çalışacağım -
Güncelleyemedim pcden programı kurmayı başardım ama açılınca hemen kendi kendine kapanıyor -
Olmadı -
Sistem geri yükleme olayına bir bakayım -
Nasıl güncellicem -
Deepfreze kullanıyorum. Mis gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Formata kadar verdim zaten çok fena dolu içi bilgisayarın önemli dosyaları bir flash belleğe aldım ama hiçbir pc ye takmadım şuan içinde virüs var mı bilmiyorum. Google drive ye falan kaydedicem ama flash belleği ne yapıcam bilmiyorum kardeşimin pc ye takığ aynısını onun pc sine olmasını istemem 😑 -
Evet hepsi çok eski ama güncelleyemiyorum iObit driver booster çalışmıyor -
Yaw su pc den iobit advanced systemcare ccleaner tarzi programlari kaldir bilgisayari bozmada yilanin başı onlar.
Driverpack sitesine gir online tarattir. Acikcasi bu kadar cok ugrasacagina yedeklerini alip formatu bassaydin suan hazirdi pc -
Formattan sonra hangi programları önerirsiniz Advanced System Care benzeri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X