Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ]SSD takviyesi sonrası gereksiz CPU kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
2.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ASUS x550jx notebook'uma Sandisk Plus 240gb ssd takviyesi yaptıktan sonra win 8.1 kurduğumda cpu boştayken bile %20 %40 sabit şekilde çalışıyor buda fanın sürekli ses çıkarmasına sebep oluyor tabiki oyuna girince artış olduğundan fazlasıyla ısınma yapıyor. Sorun virüs sistem vs gibi olabilir diye düşündüm elimdeki 8.1 ve win 10 5 farklı iso kurup denedim sonuç aynı System diye bi task %30 larda sürekli çalışıyor.Dosya kaynağına gittiğimde ntoskrnl.exe adlı bişey karşıma çıkıyor ama bu kesinlikle ssd takviyesi sonrası başıma geldi ne yapmalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guyoo -- 26 Kasım 2016; 16:47:16 >

• Sorun Çözüdlü.

Benzer sorunla karşılaşan arkadaşlar için yapılması gereken işlem çok basit.SSD takviyesi yaptığımız hdd caddy aparatından kaynaklanıyor. 2 harddisk arasında master slave ayarı düzgün yapılmadığı için CPU boş yere yoruluyor.HDD caddy aparatında diski taktığımız yuvaların hemen solunda yaklaşık 1cm lik bir switch bulunuyor ve ucunda tırnak kadar bir pin var o pini mevcut bulunduğu yönün en tersine doğru ittiğimizde master slave ayarı yapılmış oluyor ve sorun ortadan kalkıyor.

İyi günler iyi forumlar.
  • Google'ladığımda sizin sonuca yakın sonuçlar çıkıyor denemeyimleme şansınız oldu mu hiç?

https://www.google.com.tr/search?q=ntoskrnl&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=6sk3WJmDA4nSUYKVpfgN

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michael Scofield M kullanıcısına yanıt
    Genelde yazılımsal düzeltme örnekleri var hepsini denedim diyebilirim düzelmiyor malesef.
  • Bu ve benzeri sistemsel saçma sapan hatalarda güncel BIOS update sorunu %90 oranında çözüyor ancak cihaz %1 ihtimalle açılmama ihtimali var açılmazsa servise göndermen lazım veya kendin bir şekilde formatlaman gerekir
  • Hocam şöyle bi durum var ben geçen sene bios update yaptım 209 versiyonu vardı şuan asus sitesinde 209 versiyonu kaldırılmış ve son versiyon 204 olarak görünüyor ancak downgrade yapamıyorum eski sürüm olduğundan yüklemiyor.

winflash downgrade olayını buldum oda yüklendi yazıyor sistem açıldığında hala 209 versiyon gözüküyor malesef.
  • Windows 8 ve üstünü kullanman başlı başına sorun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun Çözüdlü.

Benzer sorunla karşılaşan arkadaşlar için yapılması gereken işlem çok basit.SSD takviyesi yaptığımız hdd caddy aparatından kaynaklanıyor. 2 harddisk arasında master slave ayarı düzgün yapılmadığı için CPU boş yere yoruluyor.HDD caddy aparatında diski taktığımız yuvaların hemen solunda yaklaşık 1cm lik bir switch bulunuyor ve ucunda tırnak kadar bir pin var o pini mevcut bulunduğu yönün en tersine doğru ittiğimizde master slave ayarı yapılmış oluyor ve sorun ortadan kalkıyor.

İyi günler iyi forumlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hdd caddy ile takildiysa sata 2 arabirimiyle bagli olsbilir. Hdd yuvasina takin ssdyi dsha saglikli olur.

• Michael Scofield M kullanıcısına yanıt
    Bende öyle yapmıştım caddy de hdd var ana bölmede ssd var teşekkürler önerin için :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: guyoo

Sorun Çözüdlü.

İyi günler iyi forumlar.

Dostum senden Allah razı olsun. Bana çok çok çok çok büyük bir iyilik yaptın. Çok teşekkür ederim. Aynı sorun bende de oldu , dediğini yaptım çözüldü. Büyük dertten kurtuldum

• quote:

Orijinalden alıntı: guyoo

Sorun Çözüdlü.

İyi günler iyi forumlar.

Allah ne muradın varsa versin. Bak, ben 2 AYDIR UĞRAŞIYORUM, Windows XP bile denedim! Aptal saptal yeni formatlanmış Microsoft'tan indirme formatlanmış bilgisayarı Kaspersky ile tarat yazan aptal hazır cevaplı insanlarla uğraştım! Ne yaptıysam ne halt yediysem bir türlü şu baş belasını çözemedim.

Ulan varya sen ADAMIN DİBİSİN DİBİ DİBİ! Allah en sevdiklerine kavuştursun seni, yemin ediyorum beni en büyük baş belasından kurtardın! Sabah akşam hay kernel'inizin *** diye sövüyordum meğer bela olan HDD Candy'miş !

!

• Yıllar sonra işe yarayacak bu harika bilgi için ne kadar teşekkür etsem azdır, yeni fan alma derdinde iken şu fan sesini işlemci kullanımını arsştırayım dedim karşıma bu switch tulu çıktı.

İşiniz gücünüz rast gitsin inşallah

• [ÇÖZÜLDÜ]SSD takviyesi sonrası gereksiz CPU kullanımı

Kimisinde içte kimisinde dışta bir yerde, şu resimdeki gibi beyaz bir çentik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 15 Mart 2022; 20:23:2 >

• Çözülmedi. Bahsettiğiniz pin bende iki tane dışta. Her yolu denedim. Görev yönetisinde "System" yazanda değişiklik oluyor %0 a geliyor ama windows yükleyici (msiexec.exe) var 2 adet. cpunun anasını ağlatıyor. O pin dediğinizde tüm alternatifleri denedim. İki sağa iki sola ortaya vs. olmadı. Fan sesi eşliğinde kafayı yemek üzere yarım bekliyorum.

Bu arada caddy i komple söktüm hdd olmadan da çalıştırdım yine de windows yükleyici cpu kullanımını zorluyor :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfa.fidan -- 30 Nisan 2022; 12:37:40 >

• guyoo G kullanıcısına yanıt

Yaklaşık 5 aydır bu sorun ile uğraşıyordum bu kadar sade ve güzel anlatan birini daha görmedim ve hiçbiri sorunu çözememişken sen 4 cümle ile sorunu anlatıp çözdün. Teşekkür ederim Allah ne muradın varsa versin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.