Şimdi Ara

Cpu %100 kullanımı ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorunum pc'de birşey açtığım zaman varsayıyorum firefox açınca görev yöneticisinden bakıyorum cpu kullanımı 80 90a çıkıyor mozilla bunu tek başına kullanıyor.Yada pc'den divx bir film açtım diyelim.O açılana kadar cpu 90 olarak kullanıyor yani cpu'nun %90ı kadar.Bilgisayara şimdi format attım bu yuzden aynı durum devam etmekde.Sizlere birşeyler yazarken bile işlemciden garip sesler gelmekte.Firefox vb. programlar kullandığımda,video izlediğimde ve bi program açmaya çalıştığımda bu durumlar oluyor ve işlemciden garip sesler geliyor çözmüş değilim.

Virüs yok bundan eminim pcye komple format attım çünkü en sonunda baskasının hardiskini getirip kendi pc'me takıcam delirmek üzereyim çünkü.Bundan 1 hafta öncesine kadar hiç bir sorun yokdu şuan bu sorunlar var.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• bende dvix web player kurmuştum bilgisayar çok kasyırodu en ufak bir siteye girerken bile sorun yapıyordu bende tüm dvix programlarını kaldırdım formatsız sorun çözüldü şimdilik birde super antispyware ile sisteminizi taratın free olanıda var iş yapıyor
  • taratıp sonuçları buraya koyucam.
  • işlemci modelin ne ?
  • bu arada işlemcimden garip sesler geliyor derken kasadanmı geliyor hdd sorunlu olabilir ve kasabilir ama o derecede hdd kullanmaz ,olmazsa hdd ye xp ile yavaş format atın birde böyle deneyin yada bulabilirseniz farklı bir hdd ye işletim sistemi kurun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: potur

işlemci modelin ne ?

pc 9 seneye yaklaştı işllemci halen değişmedi ..

quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

bu arada işlemcimden garip sesler geliyor derken kasadanmı geliyor hdd sorunlu olabilir ve kasabilir ama o derecede hdd kullanmaz ,olmazsa hdd ye xp ile yavaş format atın birde böyle deneyin yada bulabilirseniz farklı bir hdd ye işletim sistemi kurun.

kasadan sesler geliyor dostum
  • işlem basit >> görev yöneticisi >>> işlemler >>> Cpu ya çift tıkla ordan bak neler senin bilgisayarı üzüyormuş anlarsın

emin olmak için işlemin üzerine gel dosya konumunu aç de yerini bul
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Kullanımı %100 e çıkıyor.
    16 yıl önce açıldı
    CPU Kullanımı %100 !
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mixtiesto

işlem basit >> görev yöneticisi >>> işlemler >>> Cpu ya çift tıkla ordan bak neler senin bilgisayarı üzüyormuş anlarsın

emin olmak için işlemin üzerine gel dosya konumunu aç de yerini bul

aynen öyle...

• arkadasım divx filan izliyorum demişsin codec varsa sisteminde önce sırasıyla codecleri kaldır yeniden başlat pcyi boştayken görev yoneticisini ac işlemler sekmesine bakarak yenile masaüstünü eger tavan yapmıyorsa anlaki çözüldü aynısı benimde basıma gelmişti umarım yardımı dokunur olmazsa programıda kaldırmayı dene..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi junkers -- 25 Mayıs 2011; 1:47:27 >
  • 9 senelik pcde bu normal bence :)
  • beyler tahminim pc emekli olmaya karar vermiş.Düşüncem şu ki bu kadar format attıkdan sonra hala aynı ise kasa içinde problem var.Fire fox dizi izlerken %100 kullanırmı ? Yada bişey acarken flash %70 kullanırmı :) pc gitmis snrm.
  • Cenazesine çağar arkadaş :9Her neyse bencede bu pc emekli sat bence (ki kaça lır bilmem ama tahmini pekde zor değil gibi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thyk€

beyler tahminim pc emekli olmaya karar vermiş.Düşüncem şu ki bu kadar format attıkdan sonra hala aynı ise kasa içinde problem var.Fire fox dizi izlerken %100 kullanırmı ? Yada bişey acarken flash %70 kullanırmı :) pc gitmis snrm.

yazılımsal bir problem olma ihtimali yüksek , başta dediğim gibi divx ile ilgili tüm codec leri kaldırmanız gerekiyor, birde sistem özelliklerini bizimle paylaşınız.
  • google chrome yi dene firefox video acinca işlemciyi kullaniyor. flashli bisi sanirim cikiyodu chrome dene bir videolardada vlc playeri tavsiye ederim
  • 3.4 ghz p4 işlemci
    256 mb ekran kartı nvdia 5500 gfx
    1 gb ram
    Anakart hakkında tam bilgim yok ama 1gbdan fazla ram kabul etmiyor ve 9senelik.

Firefox dışında oyuna bile girsem dota (W3) önceden hiç kasma olmazdı smdi kasmasından oyun oynanmıyor.Divx ile ilgili hiç birşey yok pcde formattan sonra içi bomboş komple sildim. Vlc devamlı kullanırım onda sorun yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thyk€

3.4 ghz p4 işlemci
    256 mb ekran kartı nvdia 5500 gfx
    1 gb ram
    Anakart hakkında tam bilgim yok ama 1gbdan fazla ram kabul etmiyor ve 9senelik.

Firefox dışında oyuna bile girsem dota (W3) önceden hiç kasma olmazdı smdi kasmasından oyun oynanmıyor.Divx ile ilgili hiç birşey yok pcde formattan sonra içi bomboş komple sildim. Vlc devamlı kullanırım onda sorun yok :)

sisteminiz o kadarda eski değil biz bu sistemi 2006 yılında yüksek sistem olarak kullanıyorduk gerçi daha sonra lga ya geçildi, pc niz 5-6 yıllık gibi gözüküyor daha öncede dediğim gibi yazılımsal bir problem var kurduğunuz programları kurmayın yada win7 kurun sonra kullanıcağınız programların güncel sürümünü internetten çekin ve antivirus kuramyın birde böyle deneyin

• Peki teşekkür ederim ama onları yapmaya vaktim yok askere gidicem artık gelincede yenısını alırım sizler pc toplamaya yardımcı olursunuz inşallah teşekkürler.Son 2 günümde boş vakitlerimde iyi vakit geçirmek istemiştim ama olmadı.. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.