< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memur85 -- 27 Kasım 2022; 17:8:41 > |
CPU Boşta 93 Derece, Yardım Lütfen, Pc Kapanıyor Konuyu 2. Kez Açmaya Çalışıyorum.
-
-
Yaptıklarınıza baktım bazı şeyler denenmiş , şunu bir deneyin işlemciyi bu soğutucu ile değilde stok kendi soğutucusu ile veya varsa elde başka bir hava soğutma ile deneyin.
Tabi montaj falanda doğru dikkatli yapılarak. Bilgisayara format atılmış yani virüs yoktur zaten, cpu kullanımı düşükte virüs değildir büyük ihtimalle. İlk önce mümkünse başka bir işlemci soğutucusu ile deneyin. Bir ihtimal psu da da sıkntı olabilir.
Başka soğutucu ile denenirse cpu da da sorun olup olmadığı yavaş yavaş anlaşılır. Macun sürme işlemleri montaj falan da önemli tabi.
-
Alıntı
metni:Soğutucunun bir borusu sıcak diğer borusu soğuk pompa motoru çalışmıyor olabilir mi
pompanın çalıştığı hız bilgisine ulaşmayı bir deneyin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 27 Kasım 2022; 19:15:51 > -
-
Evet montajını yaptım, ancak CPU boştayken 60-70 arası dolanıyor, Üste çıkmıyor. Ama anladığım kadarıyla bu sıcaklık normal değil, radyatör kanallarında tıkanıklık var. Tekrar söküp tüm sıvıyı yenileyeceğim.
-
Geçmiş olsun bazı şeyleri kendiniz denediniz için söylememe gerek kalmamıştı , onun için soğutucu ile denemeye başlamanızı önermiştim.
Sıvı soğutucu ile söylediklerinizi dikkate almıştım. Kolay gelsin.
-
Evet bir günümü yedi ama başardım :)
MSI Mag Coreliquid 360R'ın tüm sıvısını boşaltım, sapsarıydı ve temizlediğimden fazla tortu kustu.
Bu işlemi duş başlığının kafasını çıkararak, radyatörün kafasında bulunan dolum kısmına dayayarak gerçekleştirdim.
Dolumu da; radyatör aşağıda kalacak şekilde, işlemci kafasını dikeleyip, dolum kısmına duş başlıksız hortumu dayayarak tazyikli su verdim, işlemci kafasından su fışkırınca, hortumu çekip hemen vidaladım, akabinde işlemci şapkasının oradan da bir miktar su ekledim, şuan canavar gibi boşta 27-35, benchmark tam yükte 35-45 derece arası dolaşıyor :))
İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memur85 -- 27 Kasım 2022; 23:12:26 >
-
Şebeke suyu kullanmamalısınız, kısa zamanda distile su(saf su, ütü suyu, radyatör suyu vs adlarla satılır) ile değiştirin. Hatta cihazın uzun ömürlü olması için hazır sıvı soğutma ürünleri kullanın, eğer sıvı soğutma işleri için yeterli bilgiye sahip değilseniz.
Şebeke suyundaki kirleticiler ve canlıları minimize etmek için distile su, korozyonu önlemek için bir miktar antifriz, alg vs canlı oluşumunu engellemek için bir miktar izopropil alkol(IPA) ekleyin(kimileri çok az çamaşır suyu ekler).
Sıvı soğutma işinde bu tip sorunları önlemek için farklı profesyonel çözümlerde mevcut, bilginize.
-
Üstat tam şebeke suyu problem olur mu ? diye yazıyordum siz verilecek en kapsamlı cevabı vermişsiniz. Kısa vadede problem çıkarmaz diye umuyorum ? Ancak 4-5 ay sonra bir daha sökecek enerjiyi kendimde bulurum gibi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
MSI'ın sorun açıklamasına göre, bir grup MAG CoreLiquid 240R / 360R AiO soğutucu, zamanla tortuları çökeltebilen sıvı bir soğutma sıvısı içeriyor gibi görünüyor. Sonuç olarak, tortu birikmesi sistemde tıkanıklıklara neden olabilir.
tom's hardwareMSI Recalls MAG CoreLiquid 240R, 360R AiO Coolers Due to Sediment Build-Uphttps://www.tomshardware.com/news/msi-recalls-mag-coreliquid-240r-360r-aio-coolers-due-to-sediment-build-up#:~:text=MSI%20is%20recalling%20its%20MAG,before%20a%20blockage%20is%20formed.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sandığınızdan daha kısa sürede radyatörün alüminyum blokları, bakır soğutma bloğunun kanalları kısa zamanda geri döndürülmez şekilde galvanik korozyona maruz kalır, orta vadede kanallar tıkanır, akış bozulur, uzun vadede sıvı soğutma sistemi tamamen arızalanır. Bu arada alg vs canlılar hızla çoğalarak kanalları tıkayan jelimsi kirleticiyi oluşturacak, korozyon nedeniyle metallerden salınan kirleticiler bu jelimsi dokuyla kaynaşıp tortu yaratacaktır.
-
Sıvı soğutma problemli 1 senenin ardında çıktı bende. İade ettim. Sizede iade öneririm .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilgilendirme için teşekkürler, anlaşılan bugün yine sökeceğim. Saf su birazda çamaşır suyu koysam olur herhalde.
geçmiş olsun diyelim
-
Nasıl yani? Su soğutmaya musluk suyu mu koydun?
-
Evet :)
Saf su+ antifriz. Sizin icin hizli ve uygun yöntem bu. %20 gibi antifirizli saf su işinizi görecektir
Not: Akış hızı dusukse, antifiriz oranını düşürürsünüz. Sıcaklık ve pompa sesinden belli olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeGetBe -- 28 Kasım 2022; 17:6:16 >
Vtor diye bir markadan spariş verdim. Birkaç gün çeşme suyu problem çıkarır mı sizce. Birde Vtoru koyarken ekstra temizleme yapmam gerekir mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memur85 -- 28 Kasım 2022; 17:8:39 >
Hayırlı olsun, musluk suyundan bin kat iyidir.
musluk suyu sıcak yüzeylerde hemen kireçlenme yapar. bunu elektrikli su ısıtıcısında su ısıtarak deneyebilirsiniz.
parasızlıkdan normal su koyacaksanız da, BİM'de satılan şişe sudan koyun, 1 yıldır su kaynatırım 1gr bile kireç yapmadı.
Benzer içerikler
- matlab sistem gereksinimleri
- 4060 ti için işlemci
- en yüksek işlemci durumu kaç olmalı
- smt mode nedir
- intel speed shift technology nedir
- snapdragon 8 gen 5
- işlemci sıcaklığı ölçme
- intel işlemci sorunu
- helio g100
- işlemci karşılaştırma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X