Şimdi Ara

Cpu Fanı en yüksek hızda çalışıyor!! Acil Yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son bir kaç gündür cpu fanı sürekli en yüksek hızda çalışıyor ve ne yaptıysam kısamadım. Bios uzerinden ayarlamaya çalıştım o da olmadı. amd phenom ii x6 1090t

Anakart msi 870a-g53. Arkadaşlar acil yardım fan sesi çok fazla.

• Yok mu arkadaşlar bu soruna care bulacak arkadas? Fan sesinden dolayı bilgisayari bile calistirmiyorum.
  • alppolats kullanıcısına yanıt
    CPU işlemci soğutucunun heatsink denilen yani işlemci soğutucusu fanının takıldığı yer tozdan hava kanalları tıkanmıştır ve bu yüzden işlemci soğutucusu fanı işlemciyi daha fazla soğutabilmek için daha hızlı dönüyor ve buda fan sesine yol açıyor.
    Eğer bir de işlemci soğutucusu standart fabrika çıkışı olan bir soğutucu ise ses zaten kaçınılmazdır.
    Tavsiyem işlemcine uygun 12Cm veya 14Cm fanlı bir işlemci soğutucusu almandır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iki ayri islemci sogutucum var ikisinde de ayni sorun var. Fanlar en yüksek hizda çalışıyor.
    2 işlemci soğutucusun ne olduğunu sadece sen biliyorsun ?

• Bir tanesi stok fan diğeri thermaltake big typhoon daha önce böyle bir sorun yoktu ve işlemci soğutucu üzerinde manuel fan ayarı vardı o daha önce çalısıyordu simdi hiçbir şekilde çalışmıyor.
    Büyük ihtimalle thermaltake işlemci soğutucusunun fan kontrolü bozulmuş kontrol ettin mi ?
    Bu arada fanlar 12v ile çalışır ters bağlantı yaparsan 7v vermiş olursun ve sesi azalır,tersine bağlantıyı bir dene derim.

• evet denedim ama devamlı aynı şekilde devam ediyor. o da yetmez gibi şimdi de 4gb olan rami 2gb görmeye başladı pc.
  • Bazen işletim sistemi kurulumu esnasında meydana gelen hatalardan dolayı da böyle bi sorun meydana geliyor. Benim de başıma gelmişti ben tekrar forma attım ama siz önce bi sistem onarmayı deneebilirsiniz
  • İşletim sistemini de yeniden kurdum ama ne yaptıysam bir çözüm bulamadım. Başka ne yapabilirim arkadaşlar?
  • Ne yaptiysam duzelmedi arkadaslar yardim edecek yok mu?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.