Şimdi Ara

CRDİ birden bire çekişten düşme ve ses !?!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar arkadaşlar 3 silindirli dizel getzim hızlanırken birden bire çekişten düşüp aynı anda vuruntulu bi ses yapmaya başlıyo.biden bire 5 10 beygir çalıyolar saki arabadan sesi zaten traktörü andırsada çekişten düştüğünde daha vuruntulu bi dizel sesi çıkmaya başlıyo. sorun common rail pompasında olabilir mi? görüş ve önerilerinizi sunarsanız teşekkürü borç bilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _By_BoSs_ -- 24 Kasım 2012; 20:27:24 >

• bilemiyorum valla neden ama yakıt filtresini uzun zamandır değiştirmedim 50.000 oldu sanırım ustam ışığı yanınca gel demişti her seferinde söylerim değiştirelim diye ışığı yanmıyosa dursun diyo.onunla bağlantılı olabilir gibi geliyo
  • Motor lambasi yanip arac 3000 devir üzerimi bu Takintiyi yapmaya basliyor. ?
  • göstergelerde hiç bir uyarı lambası yanmıyor ne motor lambası ne filtre lambası hepsi sönük durumda. 2200 bazen 2500 devir gibi takılmaya başlıyor ve ses yapıyor. çekişten düşüyo zor hızlanıyor. aynı sorunu daha önce 120 binde ve 148 bin km de iki kez yaşadım.148binde enjektörlerden biri değişti diğer ikisinin tamir takımı yenilendi ve sorun çözülmüştü. araç şu an 153 binde yine enjektörden yapıyor belki ama enjektörleri kısa sürede bu hale getiren bi neden olmalı. yakıttan olabilir düşüncesiyle yakıt aldığım istasyonuda değiştirdim ama sonuçta bi değişme olmadı.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_68095386/mpage_1//tm.htm#68420676

Benzer bir problem yasiyorum su anda, bir göz atin.
  • öncelikle geçmiş olsun sorununuz kısa sürede çözülür umarım. sensör hatası olsa sanıyorum ki arıza lambası filan bişey yanar...sakin kullanımda bi problem olmuyo ki çok sakin kullanmam lazım...normal kullanımda 2200 devir gibi çekişten düşüp ses yapmaya başlıyo. üst devirlerde ses azalıyo ama performas düşüklüğü var. biraz sıkıştırınca gidiyo sanki arabayı bişey tutuyo arkadan...duman filan görmüyorum arkada sadece enjektörün vuruntu sesi ve performans düşüklüğü...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _By_BoSs_

bilemiyorum valla neden ama yakıt filtresini uzun zamandır değiştirmedim 50.000 oldu sanırım ustam ışığı yanınca gel demişti her seferinde söylerim değiştirelim diye ışığı yanmıyosa dursun diyo.onunla bağlantılı olabilir gibi geliyo

50.000 km yakıt filtresini değiştirmedin mi? Başka değiştirmediğin parça var mı?

Dizel motor ciddi bakım ister, özellikle yağ ve kaliteli yakıt önemlidir.

Ben her 15000 km de bütün filtreleri ve yağı değiştiririm.

Sanki ustanı bırakıp adam gibi servise gitsen daha iyi olur gibime geliyor.
  • aracım bakımlıdır aslında.filtreleri 10bin kilometrede bir değişir..en geç 12bin...yetkili servisteki ustabaşı (tanıdıktır kendisi mutlaka kendi ilgilenir aracımla bu yüzden ustam diyorum) zaten bunu söyleyen."ışığı yanmıyorsa yakıt filtresini değiştirme eurodiesel kullanıyorsan kolay kolay dolmaz o" diyor. servise gitmeyi denedim bu problem yüzünden egzantrik milini değiştirip boşuna 600 tl masraf çıkardılar...sorun çözülmedi aracı teslim alırken dahi sorun devam ediyordu. daha sonra yetkili serviste sorunun enjektörden olduğunu serviste enjektör tamiri yapadıkları kendi çalıştıkları dizelciye gitmemi söyledi.
  • İşyerinden arkadaşım 123.000 km de 1.5 dci nissan note aldı. Son bakımı nezaman yapılmış belli değildi. Bakım yaptırmadan kullanmaya başladı yaklaşık 2 bin km sonra araba çekişten düştü gaz yemiyor 120 yi geçemiyordu.

Servise gitti usta demiş arabayı bırak 3 gün burada kalması lazım incelemem gerek demiş, başka bir usta turbo demiş, bir diğeri enjektör demiş vs vs. 1 ay bu şekilde kullandı arabayı. Sonra bir gün rastgele yol üzerindeki bir tamirciye girmiş usta bir bakmışki hava filitresi parçalanmış hava borusunu tıkamış. Orada bakımlarını yaptırınca bir sorun kalmadı düzeldi araba.

Sizinkinin sorunu farklı olabilir ama bakımların ne kadar önemli olduğunu vurgulamak için anlattım. Umarım sizin sorununuz da kısa sürede çözülür.
  • o nissan baya bi bakımsız kalmış anlaşılan bizdeki sorunun dizel sistemiyle ilgili bi sorun olduğunu düşünüyorum ancak sorun kendi kendine çözüldü şimdilik herşey normal. sanki arıza yapmamış gibi gayet normal çalışıyo...tamire götürsem yalancı çıkarım yani... şu an ne ses var ne çekişten düşme. eskisi gibi ok gibi gidiyo araba. ara ara böyle küçük şakalar yapıyo bizimki
  • Konu hortlatacagim ama 1 kaç gün önce 1.5crdi 110 HP 4 cilindir Getz aldı m ilk gün ler motoru ok gibi altından kacarcasina giderken bu gün OPET ten yakıt aldiktan sonra mı artık tesadüf mü bilmiyorum gaza yüklendikten sonra tepkime süresi gecikmeye başladı daha önce gaza yüklemeyle hizlanmasi bir oluyordu acaba yakıttan mı yoksa başka bir sebebi olabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulaş2014 kullanıcısına yanıt
    hocam çözebildin mi sorununu bende aynı sorunu aynı şekilde yakıt aldıktan sonra yaşadım eski seriliği gitti, gaz tepkisi azaldı aylardır sorunu çözemiyorum.
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

O zaman için selonoid valflerden biri patlamıştı degistirdim ve sorun çözülmüştu

ben aynı sorunu 3 aydır yaşıyorum egr temizlendi düzelmedi gaz kelebeği temizlendi yine düzelmedi haftaya manifoldu komple söküp temizleyeceğiz yine düzelmezse turboya bakacağız fakat araç alt devirlerde turboya giriyor üst devirde ise ara sıra giriyor bir de bu sorun araç soğukken yok, soğuk olduğu sıralarda asfaltı kazıyor ısınınca güç birden gidiyor sizin sorun da böyle miydi?
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

Benim her durumda aynıydı. Siz emin misiniz valflerden olmadığına yani testleri yapıldı mı sorununuz direk turbo ve bağlı metaryaller ile ilgili gözüküyor gibi valfler yerli yersiz açma kapama yapmıyor olabilir

turbo sağlam basınçta sorun yok, bugün manifoldu kontrol ettirdim iyice boğaz kelebekleri sıkışmış kurumdan dolayı pazartesi günü söküp temizleyeceğiz duruma göre eğer düzelmezse sizin dediğiniz gibi selenoidlere bakalım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.