Şimdi Ara

CRT gibisi yok (yayın kalitesi olarak) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
5.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: andy1

Zevkler ve renkler tartışılmaz derler :)

Kusura bakmada şükür maddi durumunda iyi neden kendini teknolojiden kısıtlıyorsun bunu anlayamadım ?

Crt televizyonlar ile yeni nesil Led-Lcd-Plazma ile kıyas yapmak biraz haksızlık olmuş,Crtler hiç bir zaman üst seviye panellerdeki görüntü ve derinliği veremezler,standart resim işleme kapasitesine sahipler,Plazmada izlediğin bir filmi Crtde izlemek aradaki farkı net ortaya çıkarır !

Yeni nesil paneller ile Crt arasında dağlar kadar !

HD yayınlar her geçen gün çoğalıyor,Hd dizlerdeki detaylar inanılmaz hatta yüzündeki tüyleri almamış bayan sanatçıları dahi net görebilirsin :) biraz uç detay oldu kusura bakma !

Birde işin enerji tasarrufu var elbetteki,yeni nesil 50 inc bir plasma 94 w elektrik harcıyor,Crt ise çok daha fazla + crtlerde ekran büyüdükçe gözün yorulmasınıda ekleyebiliriz !

• maalesef pioneer da plazma tv işini bıraktı.Sharp ile ortak led lcd çıkardılar.U.S.A pazarında Elite markası (lisansı pioneer da bulunan high end ürünleri bu isimle çıkarıyorlar) adı altında çıktı.2 seçenek var 60" olan 6000 usd ve 70" olanı da 8500 usd U.S.A. satış fiyatları.Ürün Çin'de Sharp adı altında satışa çıktı.Avrupa'ya gelip gelmiyeceği belli değil.Gelmese de fiyattan dolayı şahsen bana hitap etmiyor.Pioneer burn-in sorununu 3 yıl önce bitirmişken panasonic plazmalarda halen burn-in den bahsedilmesi gerçekten can sıkıcı o konu da haklısın.Ama ben önceki mesajımda da yazdım bunların büyük kısmının kullanılardan kaynaklandığı düşüncesindeyim.Sonuç olarak toplum olarak büyük oranda bilinçli tüketici değiliz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 1 Kasım 2011; 14:42:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: andy1

Zevkler ve renkler tartışılmaz derler :)

Kusura bakmada şükür maddi durumunda iyi neden kendini teknolojiden kısıtlıyorsun bunu anlayamadım ?

Crt televizyonlar ile yeni nesil Led-Lcd-Plazma ile kıyas yapmak biraz haksızlık olmuş,Crtler hiç bir zaman üst seviye panellerdeki görüntü ve derinliği veremezler,standart resim işleme kapasitesine sahipler,Plazmada izlediğin bir filmi Crtde izlemek aradaki farkı net ortaya çıkarır !

Yeni nesil paneller ile Crt arasında dağlar kadar !

valla ben de anlamadım hocam,

32"tvde, en ucuzundan olan hdrecevierımla, turksattaki SD kanallardaki (bitratei dusuk olanlarda bile)
    2,5- 3 metreden, bir tek karelenme bile görmüyorum!! görüntünün canlılıgı ve derinliği de + sı.

32" diyorum cunku karsılastırdıgımız crt 72 ekran.

72 ekran CRT nin karşısına karşılaştırma için 120 ekran daha oturmamış edge LED tv yi alıp bi de analog kablotv veya anten baglayıp, ahanda bizim crt daha iyi denir mi yaw ??

72 CRT karşısına 32" koyun, teknolojisi daha oturmus LCD tv yi veya plazmayı koyun, Buyuk Cogunlugun kullandıgı sekilde CANAK anten koyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 1 Kasım 2011; 16:20:01 >

• 55 tüplü yerine 102 lcd aldık.. Sonuç:

Tüplüyü sorunsuz izlerken, lcd ye 2m den yakın yaklaşılmıyor, dağılmalar vs.
    Yeni tüplü almış olsaydık tak çalıştır görüntü iyi tamm izlemydevam.
    Eve lcd girdi şimdi ne yapmak lazım.

1. Kablo analog (kullandığımız) yerine, HD teledünya aboneliği yada 200TL ye HD uydu recevier.
    2. Kullandığın Dvd playerin tüplüye bağladığın kablosunu değiştirip, YUV veya HDMI çıkışlı mediaplayer.
    3. Aman voltaj gelmesin gitmesin falan, sigortalı lorumalı priz+elektrik gidince 20sn sonra kapanan PSU.
    4. Yeni bir tasarıma uygun sahpa vb.

İşte lcd ye geçmenin geçirdikleri....
  • quote:

Orijinalden alıntı: karşıyakalı88

Açıklayıcı mesaj için teşekkürler jack_sparrow. Biraz bilgi kirliliği var burn in konusunda ama okuduğum kadarıyla bu sorunu yaşayan VT kullanıcıları da yok değil.

Plazma işi belki de şans işi, aynı şartlarda kimisi yaşıyorken kimisi yaşamayabiliyor. Bu konuda tam emin olamıyorum nedense. "Korkulu rüya görmektense uyanık kalmak yeğdir".. 2011 biterken hele ki en son jenerasyon olanlarında bizim şu sorunlardan hiç bahsetmememiz gerekmez miydi?

Pioneer bildiğimce kepenk kapattı, en son model 2009 senesine ait. Kepenk kapatmadan önce alanında 1 numara olduğundan da haberdarım. Yeniden sahalara dönüş yaparlarsa tahminimce bu sorunlara sıfır tolerans ile yaklaşırlar, o zaman ben de SD yayınlarda da çok iyi olduğunu bildiğim plazmayı öncelikli alternatifim arasına alırım. Umarım dönerler.

şu an kullandığın bilgisayarın monitörü crt mi lcd mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

55 tüplü yerine 102 lcd aldık.. Sonuç:

Tüplüyü sorunsuz izlerken, lcd ye 2m den yakın yaklaşılmıyor, dağılmalar vs.
    Yeni tüplü almış olsaydık tak çalıştır görüntü iyi tamm izlemydevam.
    Eve lcd girdi şimdi ne yapmak lazım.

1. Kablo analog (kullandığımız) yerine, HD teledünya aboneliği yada 200TL ye HD uydu recevier.
    2. Kullandığın Dvd playerin tüplüye bağladığın kablosunu değiştirip, YUV veya HDMI çıkışlı mediaplayer.
    3. Aman voltaj gelmesin gitmesin falan, sigortalı lorumalı priz+elektrik gidince 20sn sonra kapanan PSU.
    4. Yeni bir tasarıma uygun sahpa vb.

İşte lcd ye geçmenin geçirdikleri....

dostum çok taraflı bakıyosun.

*** biri 55 digeri 102 ekran, yani daha buyuk ekrandan izlemek daha buyuk zevk. yoksa alın 55 ekran LCDtv kaç metreden goruntu kötü oluyor bakın, 55 CRT ile onu karşılaştırın, boyle benchmark olmaz ki bu 1...

*** 2 metreden yakın izlenmiyor? 102 ekran tüplü TV alsanız 1 metreden izleseniz kör olursunuz.
    kaldı ki digital yayınla cok daha guzel olacak. sadece goruntu mu? ses de digital oldugundan kayıpsız gelecek.. bu 2 ..

*** analog yayında kalmak istiyorsanız lcdtv ye gecmeyin zaten, yani duvarları pulpul dökülen evde koltuk takımını pırıl pırıl yenisiyle değiştirmeyin! bu 3

*** kablo tv 7 ytl, teledunya için +2 ytl daha verecekseniz. ve hem kablotv hem de teledunyanız olacak. Taahütlü olarak abone de olursanız HD receier bedava,
    yani + 2 ytl daha daha verceksiniz aylık. bu 4

*** tüplü TVlerde sehpa bedava mı geliyor pardon?!
    akım korumalı priz istege baglıdır, 15 ytl ye korumalı prizi.

*** evinizde acılan 1 m2 alanı da kullanın, benim şahsen evin 1 m2si 2 milyara geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 1 Kasım 2011; 21:23:23 >

• quote:

Kendi adıma konuşacak olursam ise... Bekleyeceğim ve sabrımın karşılığını illa ki alacağım. Sonuçta üreticiler de bu sorunların farkındadır ve çeşitli alternatifler arıyordur.

çıkana kadar tüplü ile devam etmek, bana göre çok çok akıllıca olacaktır. Para vereceksem neden başım ağrısın ki?

aslınada bu teknolojiler uzun zamandır bulundu (sed tv , , lazer tv ) neden üretmiyorlar bende anlamıs degilim

anlasılan sen 5,6 sene daha tüplü tv ye devam edeceksin belkide daha fazla cünkü hala daha lcd teknolojisini gelistirmeye calısıyorlar ve alt yapıları buna müsait yani sıfırdan yatırıma gerek yok ama ne yaparlarsa yapsınlar isin fizigi geregi lcd lerde mutlaka sorun olacaktır deniliyor,, ustadlar tarafından

cözüm crt televizyonları panel boyutuna indirmek ve indirildi de zaten,, ama bu güzel sirketler senin kadar iyi niyetli degil,,
    alternatifleri buluyor ama neyi bekliyorlar onu bilmiyorum

iyi forumlar

• bende crt den plazma tv ye geçmiş biri olarak söyleyeyim , aynı uydu alıcı ile plazma tv daha cok keyif veriyor bana ...
  • Full led bir tv ile crt karşılaştırmak çok mantıksız olur.Bence crt 'nin tek bir artısı var.Oda input lag değeri.Online oyun oynamak için yapılmış gibi.Birde görüntüyü iyi verebilse
  • CRT niz varsa seyredin, ama imkanınız varsa led-lcd tv ninde izleme zevkinden kendinizi mahrum etmeyin.
    Bir ara; gözlerinde bozukluk olanlar, gözlük kullananlar HD görüntüleri tam olarak algılayamazlar ve tv izleme mesafesi daha da kısalır gibisinden bir yazı okumuştum.İnsan hep aynı yaşta ve sağlık olarak hep iyi kalmıyor.Ben aldım-alacağım, şu çıkmış-bu çıkmış, o tv-bu tv diyene kadar 4 yıl oyaladım kendimi.Zaman çok çabuk geçiyor.
    Şunu diyebilirsiniz; tv lerde sürekli yeni özellikler çıkıyor ve sürekli teknolojileri yenileniyor.Bunun bir sonu var mı bilmiyorum ama bekle bekle nereye kadar.Alın kendinize uygun bir panel seyredin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperenugur

aslınada bu teknolojiler uzun zamandır bulundu (sed tv , , lazer tv ) neden üretmiyorlar bende anlamıs degilim

anlasılan sen 5,6 sene daha tüplü tv ye devam edeceksin belkide daha fazla cünkü hala daha lcd teknolojisini gelistirmeye calısıyorlar ve alt yapıları buna müsait yani sıfırdan yatırıma gerek yok ama ne yaparlarsa yapsınlar isin fizigi geregi lcd lerde mutlaka sorun olacaktır deniliyor,, ustadlar tarafından

cözüm crt televizyonları panel boyutuna indirmek ve indirildi de zaten,, ama bu güzel sirketler senin kadar iyi niyetli degil,,

iyi forumlar

Panel hücrelerinde yer alan sıvı kristal maddenin elektronla etkileşime geçip renk üretmesinin hız olarak sınırına dayanıldı. Ve bunun arkasında
    floresan veya led lamba ile ışık elde edilmesi ilerki yıllarda ilkel teknoloji olarak anılacak

• Amaca göre değişir. SD yayın izleyeceğim diyorsan ve alacağın LCD/LED TV'nin ya da uydu alıcının downscaling gibi görüntü işleme özellikleri yoksa (ki artık olmayan yok) CRT mantıklı olabilir. Çünkü downscale yapılamayan bir görüntü tam anlamıyla çamur gibi görünüyor LCD'lerde.
    Yalnız büyük LCD panellerin artık bilgisayar ekranı olarak kullanıldığı günümüzde CRT daha iyi demek de çok mantıklı gelmiyor bana. Arada deliler gibi çözünürlük farkı var en basidinden. Bir LCD ekran, CRT'nin gösterdiği görüntüyü gösterebilir, fakat CRT, LCD'nin gösterebildiği görüntüyü gösteremez, çünkü çözünürlüğü kısıtlı.
    Yayınlar SD iken Full HD tv almanın ne mantığı var denirse de, internet deliler gibi Full HD içerikle dolu. İlla uydu alıcısıyla kısıtlamaya gerek yok bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: alperenugur

iyi forumlar

Gerçekten güzel haber ama bahsettiğin gibi adamlar art niyetliler. Gıdım gıdım çıkarıyorlar her şeyi. Böyle "sorunsuz" teknolojilere bir an önce geçseler ne güzel olurdu halbuki. Tüketici kimin umrunda, her şey para olmuş!!!

Maddi durumum en üst sınıftan bir plazma, LED alacak kadar iyi çok şükür ama dediğim gibi "sorunlardan tam arınmış" bir panel bekliyorum. Elimdeki emektar ama taş gibi CRT'yi ancak öyle bırakırım. Gerekirse iki üç sene daha beklerim. BİR DEFA OLSUN, TAM OLSUN.

Ben CRT televizyonumu 2004 ün başlarında almıştım. Aslına bakarsanız şöyle bir durum var. 2004 ve 2011 başları arasında (yani 7 yıl boyunca) tv. teknolojisini takip etmedim. İhtiyaç duymadım belki de. Ama şu anda "iyi ki takip etmemişim" diyorum, allah korumuş. Zira takip etmiş olsaydım -insanın hırsları ve doğası gereği- büyük ihtimalle ben de şu anda muhtemelen 2008-2009 model bir panel kullanıcısıydım. Ve bazı sorunlarla boğuşuyor, CRT görüntüsünü arıyor olacaktım. Tabiri caizse o 7 yıllık uyku döneminden sonra bir anda 2011e ışınlandım ve mevcut teknolojiye yukarıdan baktım. Yeni ve daha büyük bir tv. almak düşüncesi belirdi bir anda ve araştırmalara başladım. Ama inanın şaşırdım. Dağ fare doğurmuştu. 2011 de teknolojinin çok daha iyi yerde olmasını, tüplüye her anlamda nal toplatıyor olmasını, insanların hala basit sorunlarla uğraşmamasını beklerdim. Anladım ki marketlerdeki o teşhir ürünlerinin albenili görüntüleri bir kandırmaca ve göz boyamaymış. Şu anda diyorum ki kendime "İyi ki bilinçsiz bir 7 senen geçmiş, bu sayede paranı yok yere har vurmamışsın. Elindeki tüplünün kıymetini bil ve BEKLE. Almışken bir kez al ve tam al."

Yani körü körüne teknolojiye düşmanlık yapmıyorum arkadaşlar. Bu topiği hasbelkader okuyan tüplü tv. sahibi kardeşlerime naçizane ve haddim olmayarak "lütfen bekleyin, o zaman bu zaman değil" demek istiyorum.

• "Bu topiği hasbelkader okuyan tüplü tv. sahibi kardeşlerime naçizane ve haddim olmayarak "lütfen bekleyin, o zaman bu zaman değil" demek istiyorum. "

Tabi netten film indirip tvye takmak, tvden twittere girmek, emekleme dönemindeki 3D vb. ekstrem şeylere aşırı bir düşkünlük duyanlar bundan muaf.
  • @karşıyakalı88

Teknolojiji çok geriden takip ettiğin belli oluyor... Demek ki 7 seneden beri hd film,torrent,p2p 1080p,720p gibi
    kavramlar duymamışsın... Sen tüplü tv kullanmışsın, millet ldc,led panel kullanmış... 47-55" herhangi bir panelde 720p
    veya 1080p film seyret bakalım, crt yi bu kadar övecek misin?
  • @karşıyakalı

o kadar yanlış düşünüyorsun ki nerden başlasam bilemedim.

eğer "rayına otursun da öyle alayım" dersen çok beklersin.
    Zira led ler rayına oturduğunda led in modası geçmiş ve yeni teknoloji çıkmış olacak.
    bu sefer o yeni çıkandaki kusurlar gözüne batacak ve "bekleyeyim rayına otursun" diyeceksin.

ayrıca ilk cümlende "neden bu teknolojiyi gıdım gıdım çıkarıyorlar" diye sormuşsun.
    çok basit... Maliyet.

bugün süper bir tv yi üretmek için süper donanımlara gerek var, ancak o donanımı günümüz şartlarında temin etmek pahalı.
    çünkü malzeme pahalı olunca üretici de yüksek fiyata malediyor. Haliyle yüksek fiyatlı donanımı tv üreticisine satarsa tv üreticisi de elindeki tv yi yüksek fiyattan satmak durumunda. Tabii alıcı bulursa.

Şöyle düşün... Airbag ler ilk çıktığı zaman pahalıydı ve öyle her araçta yoktu.
    Ne zaman ki ucuza maletmeye başladılar, her arabaya koyar oldular..
    Sen ilk çıkan airbag ile bugün çıkan airbag lerin maaliyetinin aynı olduğunu mu sanıyorsun?

konuda bir soru sormuştum. kullandığın pc nin ekranı crt mi lcd mi diye ama cevap gelmedi.

• @arokh

Evet, iyi ki tüplü tv kullanmışım. Teknolojiden şu an gayet haberdarım ve yine aynı düşünüyorum. Paneller 2012ye gireceğiz, "hala" sorunlu. Şimdi böyleyse merak ediyorum acaba emekleme döneminde nasıllardı? Herhalde o esen rüzgara kapılıp LCD alan 10 kişiden 9u ghosting, yansıma ve daha bir sürü soruna lanet yağdırmıştır. İyi ki haberdar değilmişim de o geçiş dönemini ucuz atlatmış, firmaların oyununa gelmemişim.
    Valla hala çok bir şey kaybetmedim. 1080p filmler, oturmayan 3Dler ve HD yayınlar orada öylece duruyorlar. Son gülen iyi güler. Yakın zamanda -ümit ediyorum- sorunlarından nispeten sıyrılmış bir panel illa ki alacağım ve keyfini süreceğim. Yani "ara dönemi" hasarsız atlatmış bir kullanıcı olacağım. Hele şu pus kalksın.

@Öner

Haklısın, bu işin bir sonu yok. Teknolojiye yetişilmez. Ama benim ana önceliğim (diğerleri de bir noktaya kadar önemlidir tabi) HD yayın seyrederken SD'den de olmamak (zira panel almışken büyük ekran olsun istiyorum, gel gör ki büyük ekran paneller de bu anlamda ciddi çuvallıyormuş) ve hep bahsettiğim o can sıkıcı sorunlarla zerre karşılaşmamak. Senin yazında belirttiğin "bu sefer o yeni çıkandaki kusurlar gözüne batacak"tan kasıt ana önceliğim olmayan diğer ekstrem konular ise önemli değil. Benim için az önce yazdığım o iki kriterin karşılanması önemli. Eminim pek çok tüplü sahibi de böyle düşünüyordur.

Monitörüm de tüplü (tv ile aynı dönemlerde almıştım) ama çok önemli değil o. PC'yi dosyalama, bilgi ve nete girme amaçlı kullanıyorum sadece. Film tv'de izlenir düşüncesindeyim çünkü. Arada ihtiyaç olursa RAM ve sabit disk güncellemesi yaparım o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karşıyakalı88 -- 2 Kasım 2011; 19:23:42 >

• Panasonic başlığına az önce şunları yazdım. Meramımı son kez ve daha somut bir örnekle burada da belirtmiş olayım:

Bu konunun son 100 sayfasını okumak epey bir günümü almıştı :) Elinize sağlık.

Ben bu yıl içinde panel sistemine geçmeyi düşündüğümde ilk olarak Panasonic in VT serisini gözüme kestirdim. Hem piyasadaki en üst düzey plazma sayıldığı (zaten ödül almış bu konuda) için hem de SD yayınlarda da tüplüye en yakın performansı plazmaların verdiğini bildiğim için.

Ancak almışken belli konularda sorun istemediğim için üzülerek vazgeçmek zorunda kaldım. Panel hayallerimi belki de iyimser bir beklentiyle 2012 ye erteledim şu anda. Umarım bir sonraki modeller daha stabil ve sorunsuz olurlar.

- Almışken 140 ekrandan aşağı boyutta bir tv almak istemem. Ancak okuduğum kadarıyla plazma bile olsa büyük ekranlarda SD yayınlar dağılıyormuş. Binlerce lira verip böyle bir sorunla karşılaşmak istemem. Tamam HD keyfi çok güzel hoş da, SD den de olmak istemem şahsen. Zira elimdeki tüplüm SD leri de cam gibi gösteriyor şu an. Ne gerek var evdeki bulgurdan olmaya?
    Aslında burda suçun bir bölümü panellerdeyse bir bölümü de hala SDyi devre dışı bırakmayan ve HDyi standartlaştırmayan kanallarımızda. Öyle görünüyor ki bu konuda daha çok bekleyeceğiz.

- Buzzing, yansıma, ilk 200 saat, 1000 saat, logo yanığı ve birkaç sorun daha. Pek çoğunuz yaşamışsınız ya da yaşamamak için çok zahmet sarf ediyorsunuz. TV. alacaksam tüplümde esamesi bile okunmayan böyle sorunlarla ne diye uğraşayım ki!!! Tv işi keyif işidir. Böyle şeylerin bir gün yaşanabileceği ihtimali bile o keyfi tamamen bitirir.

Sadece görüşlerimi paylaşmak istedim. İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karşıyakalı88 -- 2 Kasım 2011; 20:00:36 >

• karsıyakalı88 kusura bakma ama bi kaç kez yazdım yine yazacağım.Panel tv ler (plazma,lcd ve led lcd tv) sd değil hd yayın standardına göre üretilen tv lerdir.Bu neye benzer bir fotoğraf makinesi de video çekimi yapabilir, ama bir video kamera kalitesinde yapamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 3 Kasım 2011; 7:30:36 >
  • quote:

Maddi durumum en üst sınıftan bir plazma, LED alacak kadar iyi çok şükür ama dediğim gibi "sorunlardan tam arınmış" bir panel bekliyorum. Elimdeki emektar ama taş gibi CRT'yi ancak öyle bırakırım. Gerekirse iki üç sene daha beklerim. BİR DEFA OLSUN, TAM OLSUN.

Ben CRT televizyonumu 2004 ün başlarında almıştım. Aslına bakarsanız şöyle bir durum var. 2004 ve 2011 başları arasında (yani 7 yıl boyunca) tv. teknolojisini takip etmedim.

çok talihsiz cümleler bunlar yaw,

7 yıl boyunca tv teknolojisi takip etmemişsin

Tvin tüplü, monitörün tüplü, hayatın boyunca "belli bir süre" LCd kullanmamışsın,
    ama LCD vs CRT benchmark - karşılaştırmaları yapıyosun dostum senin hastalığına çare yok,

tane tane nedenlerini yazıyorum, ama yok faydası yok

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.