Şimdi Ara

CRT gibisi yok (yayın kalitesi olarak) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
5.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle Zevkler ve Renkler tabiki de tartışılmaz. Bütçe ise apayrı bir konu. Ama;

1. Halen evinizde ya da ofisinizde tüm kanallarda SD yayın kullanıyorsanız,
    2. PS3 ya da Xbox 360 gibi zevkleriniz yok ise,
    3. 3D'de neymiş, adamın sırf gözünü ağrıtıyor ya da ben korkuyorum izleyemiyorum diyorsanız,
    4. Blu-Ray oynatıcı ile tanışmamış hiç Full HD film izlememiş ya da SD'den ne farkı var diyorsanız,
    5. Eviniz veya odanız çok büyük ve "Bence Televizyonun büyük olması veya estetik olmaması benim için problem değil" diyebiliyorsanız
    6. Dizüstü bilgisayarınızı hiç HDMI ile Televizyona bağlamamış ya da Smart TV özelliklerinden haberiniz yok ise

Evet, bence de Tüplü Televizyondan vazgeçmeyin derim.

Saygılar,

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

Orijinalden alıntı: gewa

Sd yayın konusunda arkadaş haklı bence.internetten film indirmeyen,hd veya blue-ray kullanmayan ve herhangi bir oyun konsolu bağlamayan o kadar çok insan var ki.moda diye gidip panel tv alıyorlar.

yukarda yazmaktan yoruldum diyip bir sürü madde yazdım siz yine 2 ye indirmişsiniz avantajlarını

dediginiz gibi herkesin parası kendisine , ben de ekleme yapiyim, herkes kendi görmek istediği gibi görüyor

hocam ben tasarruftan yanayım 2 madde yeter
    zaten burda paylaştığımız düşünceler forumun çoğunu kapsamıyor.elbette bu foruma uğrayan alacağı panelin veya crt'nin artı ve eksisini bilerek değerlendirerek alıyor.ama halkımızın büyük bir kesimi sizinde madde madde sıraladığınız hiçbir özelliğini kullanmayıp sadece bir moda rüzgarına kapılıp ,aldık güzel işte tarzı takılıyor.tabi ki kendi paraları saygı duymakla beraber bizde içten bir tebessümle yaklaşıyoruz olaya

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gewa -- 31 Ekim 2011; 17:30:31 >

• Enerji sarfiyatı ile ilgili bilgide yanlışlık var.

72 ekran tüplü tv 75-80 watt
    55 ekran tüplü tv 40-45 watt

32" lcd tv arka aydınlatma seviyesine göre (10 maksimum değer):
    6. seviye : 70 watt
    8. seviye : 80 watt

Bu akşam yeniden ölçüp değerleri yazdım.
  • ben topicdeki mantıktaki dusunceyi LCD vs LED arasında düşünüyorum, ya ne gerek var hakkaten yan aydınlatmalı LEDleri almaya?! :)))

şu radyasyon olayını da bilgilendirse ya bi arkadaş, hakkaten merak ediyorum,
    forumda aradım ama garip ve celiskili bilgiler var.
    radyason "çeşitleri" var da ondan mı çelişiyo datalar?
    o zaman özetle insan sağlgına zararlı ışın vb olarak crt,led,lcd,plazma nasıllar acaba?
  • İlginç bir başlık olmuş.
    CRT-lcd karşılaştırmalarında iyi fikirler verilmiş.
    ben uzun zaman crt'den led lcd'e geçmemiştim. Sebebi ise tamamen yeni teknolojilerin hızla çıkması ve benim teknolojiyi yakaladığım noktanın kısa süre sonra eski hale gelmesi korkusu idi.
    CRT'den LCD-LED-Plazma gibi panellere geçilmemesinin eğer ekonomik gerekcesi yoksa bence tek neden alacağınız panelin kısa süre sonra eski bir panel haline geçmesi düşüncesi ile kararsız kalmanız ve aman ne gerek var elimdeki crt şimdilik bana yetiyor, biraz daha bekleyelim daha iyisi- daha yenisi daha ekonomiği çıkınca onu alırız düşüncesidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gastser

İlginç bir başlık olmuş.
    CRT-lcd karşılaştırmalarında iyi fikirler verilmiş.
    ben uzun zaman crt'den led lcd'e geçmemiştim. Sebebi ise tamamen yeni teknolojilerin hızla çıkması ve benim teknolojiyi yakaladığım noktanın kısa süre sonra eski hale gelmesi korkusu idi.
    CRT'den LCD-LED-Plazma gibi panellere geçilmemesinin eğer ekonomik gerekcesi yoksa bence tek neden alacağınız panelin kısa süre sonra eski bir panel haline geçmesi düşüncesi ile kararsız kalmanız ve aman ne gerek var elimdeki crt şimdilik bana yetiyor, biraz daha bekleyelim daha iyisi- daha yenisi daha ekonomiği çıkınca onu alırız düşüncesidir.

eskiden tüplü tv alınır yıllarca kullanılır teknoloji yenilenmesi çok ağır olur ve paralar harcanmazdı.araba alırken bile 3 yada 4 yıl rahat nefes alırken tv olayı aynen pc işine dönmüş.bir pc almayı düşünüyorsun.biraz ucuzlamasını bekliyorsun.tam ucuzladı alıyorsun ve bir ay sonra bir üst modeli çıkıyor.tv de aynen öyle.firmalar senelik yeni model piyasaya sürüyorlar ve üstüne üstlük yeni modelde daha farklı özellikler sunuyorlar.geçen sene forumu yeni takip etmeye basladığım zaman 3d olayında encok bahsi geçen tv c750 idi.daha çok 3d olmayan tv ler formu işgal ederdi.bu sene ise idarelik tv ler dışında çoğu kimse 3d ile ilgileniyorlar ve seçeneğin arttığı gibi 3d teknolojisindede farklılıklar oluştu.bence bunun sonu yok.sonu geldiği zaman zaten başka teknoloji evlerimize girmeye başlayacak(oled tv ler gibi)geçen sene c6000 almıştım ve birgün sonra geri verdim.bir sene sonra c6000 aldığım paraya d6000 alabiliyorum.panel alırken bence kendi önceliğimizi belirlemek ve ona göre uygun zamanda kampanyayı yakalayıp almak.

• Bir plazma, Lcd rüzgarı esti, insanlar akın ettiler. Tüketim toplumu adeta insana "en son teknolojiyi almalısın"ı dayattı. Ancak ortaya çıkan "sorunlu" bir teknolojiydi ve maalesef hem yerli hem de yabancı forumlarda okuduğum ve yakın çevrede gördüğüm kadarıyla bu sorunlar hala giderilemedi.
    Eee, bu durumda olan tüketiciye oldu.

Bu yeni teknolojinin getirileri de vardır tabi, ben bunu inkar etmiyorum. Ancak.... Bu getiriler, daha ziyade televizyonu adeta "fetişizm" mertebesinde gören kesim için. Benim haddim olmayarak gözettiğim kesim, kendimin de içinde bulunduğu klasik CRT kullanıcıları. Full HD oyun oynamak ya da maç ve film izlemek, bilgisayarı PC gibi kullanmak benzeri ekstrem şeylere uzak olan kesim. Ki bu kesimin çoğunluğu oluşturduğuna inanıyorum. Gewa ve Avrupatr arkadaşlar da durumu gayet güzel özetlemişler zaten. Bu kesim, arkalarında bıraktığı teknolojinin (CRT) sunduğu görüntü kalitesini (SD için tabi, HALİHAZIRDA KISTAS ODUR) bu yeni teknolojide göremedikleri gibi, bir yığın da -önceki mesajlarda yazdığım- sorunla cebelleşmek zorunda kaldılar. O halde terk ettikleri tüplünün günahı neydi?

Eminim bir çoğu şimdiki akılları olsa "pus kalkıncaya dek" tüplü ile devam ederlerdi. Ancak gelenin gideni aratacağını da insan hesap edemez.

Kendi adıma konuşacak olursam ise... Bekleyeceğim ve sabrımın karşılığını illa ki alacağım. Sonuçta üreticiler de bu sorunların farkındadır ve çeşitli alternatifler arıyordur.

- "Gözlüksüz" ve yaygınlaşmış bir 3D ,
    - Çok yakınılan o klasik sorunların (piksel, bulutlanma vs..) yaşanmadığı bir teknoloji ,
    - Oturmuş ve standart hale gemiş bir HD yayın sistemi (Bu madde ülkemiz için)

çıkana kadar tüplü ile devam etmek, bana göre çok çok akıllıca olacaktır. Para vereceksem neden başım ağrısın ki?

Az sonra yüzlerce kanala sahip (uydu alıcı sağolsun) tüplümde bir zappinge çıkacağım ya da 150 lira civarındaki media playerime güzel bir DVD takıp sinema keyfi yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karşıyakalı88 -- 31 Ekim 2011; 23:11:19 >

• Radyasyon olayını ben de merak ettim şimdi. Konunun ehli bir arkadaştan objektif açıklama alabilseydik iyi olacaktı.
  • 1- valla ben de az sonra 46" ekranda HD kanalların arasında zap yapacagım, geceye dogru da fullhd filmi minicik flashımı koyup tüm derinlik ve detayıyla izleyecegim, eger imkanınız varsa bunlara neden hayır?? 37 bombeli ekrandan neden 72 tupluduz ekrana gecis yaptınız? ayn ınedenle lcdtv ye gecis yapılır.

2 -
    tüm bunları yaparken "görüntü ve sesi " TV ye digital olarak aktaracagimdam ikisinde de kayıp olmayacak.

3- izleme mesafem 3,5- 4 metre, bu mesafeden 46" ekran tvde hiçbir SD kanaldaki karelenmeyi goremez, yerine sadece canlı ve derinlemesine görüntü görürsünüz!! yani SD yi de sadece avantajı ile izlerim.!! Görenler CRTde SD olarak o kadar inanılmaz bir fark var ki en yukarda lcd icin yazdıgım 50 tane avantajı çöpe attırıyor sanacak!

4 - aşırı olmayan clouding, 1-2 ölü piksel filan bunların cogunu yayın izlerken farkedemezsiniz !! LCdtv kullanmadan çok fikir sahibi olmuşsunuz.

5 - 10m2 daha buyuk olsun ev bi kere satın alınır, coluck cocuk diycem 80 m2 eve 160 milyar vericem, sonra da 80 kusur ekran tüplü kullanıp 2 m2sini yani 4milyarlık alanı buna ayırıcam!!
    sonra da ufaklık tv nin dibine girip o RGB hucrelerine bakarken onun saçlarının elektriklenip ekrana yapışmasını izliycem

not: madde 5 biraz şaka yollu oldu ama gerceklik payı var

• quote:

Orijinalden alıntı: karşıyakalı88
    Para vereceksem neden başım ağrısın ki?

Az sonra yüzlerce kanala sahip (uydu alıcı sağolsun) tüplümde bir zappinge çıkacağım ya da 150 lira civarındaki media playerime güzel bir DVD takıp sinema keyfi yapacağım.

ortada bir başağrısı filan yok ki,

1- valla ben de az sonra 40" ekranda HD kanalların arasında zap yapacagım, geceye dogru da fullhd filmi minicik flashımı koyup tüm derinlik ve detayıyla izleyecegim,

2 -
    tüm bunları yaparken "görüntü ve sesi " TV ye digital olarak aktaracagimdam ikisinde de kayıp olmayacak. kaynakla aynı olacak.

3- izleme mesafem 3,5 metre, bu mesafeden 40" ekran tvde hiçbir SD kanaldaki karelenmeyi goremez, yerine sadece canlı ve derinlemesine görüntü görürsünüz!! yani SD yi de sadece avantajı ile izlerim.!! Görenler CRTde SD olarak o kadar inanılmaz bir fark var ki en yukarda lcd icin yazdıgım 50 tane avantajı çöpe attırıyor sanacak!

4 - aşırı olmayan clouding, 1-2 ölü piksel filan bunların cogunu yayın izlerken farkedemezsiniz !! belli süre LCdtv kullanmayan birine göre çok fikir sahibi olmuşsunuz.

5 - 10m2 daha buyuk olsun ev bi kere satın alınır, coluk cocuk diycem, 80 m2 eve 160 milyar vericem, sonra da 80 kusur ekran tüplü kullanıp 2 m2sini yani 4milyarlık alanı buna ayırıcam!!
    sonra da ufaklık tv nin dibine girip o RGB hucrelerine 1cmden bakarken onun saçlarının elektriklenip ekrana yapışmasını izliycem

not: madde 5 biraz şaka yollu oldu ama gerceklik payı var m2 olayında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 1 Kasım 2011; 0:08:14 >

• Züğürt tesellisi olmuş sanki.
  • Bana göre CRT nin yeri LCD nin yeri ayrı desem yanlış olmaz.Her iki tv yide kullanmaktayım.
    Led-lcd tv nin seyir keyfide bir başkadır, özellikle futbol ve film izlemesi çok zevkli olmaktadır.
    Hele de HD yayın ve HD film izlemeye bir alışırsanız kim tutar sizi.Tüplü tvdede normal yayınlar ve haber gibi bazı programları izler olursunuz.
    Crt ler SD yayınlarda çok çok iyi tamamda, iyi bir HD uydu alıcısı ve HDMİ bağlantıyla LCD tv dede SD yayınlar gayet güzel izlenebilmektedir.Zaten şu anda iyi bir model ve sıfır (Sony, Philips vb.) bir tüplü tv almaya kalksan nerden bulacaksın.Artık kimse crt almıyor, bilerek-bilmeyerek iyi-kötü bir lcd tv alıp seyrediyor.Hatta çoğu kullanıcının bulutlanma, ışık sızması, ölü piksel nedir haberi bile yok.Adam oturmuş seyrediyor işte lcd tv sini...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: manolpan

Bana göre CRT nin yeri LCD nin yeri ayrı desem yanlış olmaz.Her iki tv yide kullanmaktayım.
    Led-lcd tv nin seyir keyfide bir başkadır, özellikle futbol ve film izlemesi çok zevkli olmaktadır.
    Hele de HD yayın ve HD film izlemeye bir alışırsanız kim tutar sizi.Tüplü tvdede normal yayınlar ve haber gibi bazı programları izler olursunuz.
    Crt ler SD yayınlarda çok çok iyi tamamda, iyi bir HD uydu alıcısı ve HDMİ bağlantıyla LCD tv dede SD yayınlar gayet güzel izlenebilmektedir.Zaten şu anda iyi bir model ve sıfır (Sony, Philips vb.) bir tüplü tv almaya kalksan nerden bulacaksın.Artık kimse crt almıyor, bilerek-bilmeyerek iyi-kötü bir lcd tv alıp seyrediyor.Hatta çoğu kullanıcının bulutlanma, ışık sızması, ölü piksel nedir haberi bile yok.Adam oturmuş seyrediyor işte lcd tv sini...

Evet üstad güzel bir konuya değindin, bir akrabamız lcd almak istiyor bütçesi 2.500 lira bakıyor en yakın vestel var kendinisne gidiyor vestelle konuşuyor, akrabamız anlamadığı için bu işlerden bütçesine göre en büyük ekranlı televizyonu alıyor 116-120 ekranlık bir lcd, tabi vesteldeki adamlarda bu kadar büyük ekran lcd alıyorsun ne bağlayacaksın diye sormuyorlar akrabamız yaşlı izleyeceği 3-5 kanal ve acı gerçeği açıklıyorum evinde kablolu tv var, bir tane kablo geliyor televizyona giriyor, görüntüler berbat zaten berbat olan sd görüntü 120 ekran televizyona yayılmış görüntü dağılmış, çok ufak haraketli sahnelerde bile izler falan kalıyor ama öyle izliyorlar işte.

• normal tv yayını konusunda kesinlikle doğru tespitler...ancak benim gibi yeni evlenip eşyalarını sıfırdan alanlar için crt alma şannsı pek yok..ayrıca yeni formatlardaki( 720p,1080p..) performansları gayet güzel yeni panellerin...
  • ama kabul etmek gerekir ki heryerde gözümüze sokuluyor bu yeni teknolojiler...önce çözünürlük üzerinde gidildi(hd ready,fullhd,truehd...vs.) sonra 3d dendi...daha kimbilir neler sürülecek...son on senede koparılan yaygaraya değecek süper bişi var mı ortada...bence yok maalesef...
  • daha önceden söylediğim gibi bu forumdaki çoğu kişi önceliklerini ve alacağı ürünün artı ve eksisini bilerek , inceleyerek alıyor.şahsen sadece sd yayın seyredecek olsam crt'den vazgeçmem ne ölü pikseliyle ne de üstten basık görüntülerle uğraşmak istemem ama film ve dizileri int'den indirip orjinal boyutunda izlemeyi seviyorum o yüzdende 40'lık bir lcd'im var.inanıyorum ki burada kendi fikirlerini paylaşan arkadaşlar da kendi tercihleri konusunda seçimler yapıyorlardır.ben toplumumuzun daha panel tv'nin ne olduğunu bilmeden balıklama dalmasıyla alakalı yorum yapmak istedim.
  • Hiç bir panel tv (plazma,lcd ve led lcd) crt gibi kaliteli sd yayın veremez.Fakat kaliteli bir tv, iyi bir uydu alıcısı ve kaliteli bir bağlantı kabloları ile gayet iyi sd yayın almak mümkün.Özellikle şunu iyi bilmeli bu tv ler sd değil hd yayınlara uygun olarak üretilen tv lerdir.Ama maalesef ülkemizde çok az tüketici bu bilince sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 1 Kasım 2011; 10:47:07 >
  • 3D yi geçiniz (baş ağrısı, gözlük derdi), o şu anda bir geçiş aşamasında.

Full HD kanallar ve sizin tabirinizle derinlikli ve detaylı film izleme zevki güzel bir şey olmalı. Damdan düşenin halini anlamak için damdan düşmeye gerek yok, bu konuda haklısınız.

Amaaaaaa....

Öncelikle plazmayı geçiniz bir kalem. Ben yerli ve yabancı forumları yoğun takip ederim. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz, en üst plazma modellerinde bile (Pana VT'ler) hala burn in sorunu var. Başka başka sorunlar da vardı da şu an bu geliyor aklıma. Birkaç saatten fazla aynı ekranda sabit durmamak vs... bir sürü alengirli iş. Bunun "olma ihtimali" bile başlı başına bir süre daha plazmaya geçmeme sebebidir bence. Üst teknolojidir diye para sayıp böyle bir tv alan CRT kullanıcısı, CRT yi arar hale gelmek istemez. Eski "tasasız" günlerini (yani burn in vb. sorunların olmadığı günleri) arayacaksa ne diye para versin ki?

Onun için plazmayı -kendi adıma- bir kalemde geçiyorum.

Gelelim LCD ve Led'e.

O konuda da yine LED lerin en üst klasmanı kabul edilen Sony HX 920 serisi için yapılan bir yorumu alıntılamak istiyorum. Sanırım bu sitenin forumu olmalı, başka bir yer de olabilir ama. En üst model kabul edilen LED de bile bunlar "HALA" yaşanıyorsa, diğerlerini düşünmek bile istemiyorum. Dediğim gibi bunların olma ihtimali bile "bir süre daha" tüplü kullananların televizyonlarından vazgeçmemeleri gerektiğinin kanıtı.

Yorum şöyle:

"Cihazın renk skalası konusunda(özellikle koyu alanlarda)bazı sorunları olduğu,bunun Panasonic VT30'da daha iyi olduğunu belirtmişler.SD görüntüler güzel fakat büyüleyici değil.Bu konuda Plazmalar hala bir adım önde denilmiş.
    HD görüntü kalitesi ise mükkemmel.Çok derin siyahlar,derin ayrıntılar ve vivid,sature bir görüntü denmiş.Kalibrasyon sonrası görüntülerin çok daha iyi olduğunu fakat bazı HD kanallarda local dimming ile halo efekti farkedilmiş.Panel çok hızlı.Rahatsız edici olmamakla birlikte çok az bluring(bulanıklık)var......"

Bu gibi sorunlarla uğraştıktan sonra ne ehemmiyeti kalıyor ki diğer özelliklerin. Panel sistemi oturmadı, oturmadı, oturmadı arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karşıyakalı88 -- 1 Kasım 2011; 12:44:54 >

• sn.karsıyakali88 plazma tv yi tek kalemde geçmeden önce pioneer kuro plazma tv leri incele (üzerine tv halen yok) Panasonic vt serilerinde burn-in olması zor ama olmaz demiyorum.Panasonic plazma kullanan adam kontrastın ve rengi sonuna kadar açarsa olur.Zaten böyle ayarlarda tv izlenmez aşırı derece parlak ve pastel renkler ortaya çıkar.Bu şekilde izleme tercihi olan kişilerin plazma tv alması hatadır, onlar direk lcd ve led lcd almalılar.Bende 2 adet pioneer 8.gen plazma tv var burn-in diye birşey başıma gelmedi.Öyle zıp pırt kanal falanda değiştirmem yok 30dk bir değiştir falan geçiniz bu yalanları, aynı kanalın 4-5 saat izlendiği olur salondaki tv de iz kalma sorunu yaşamadım.Kendi odamdaki plazma tv zaten yalnızca hd uygulamalarda kullanırım, onunla da rekor geçen bir pazar günü 3 arkadaş ps3 te Gran Turismo 5 oynadık.Öğlen 12:00'dan gece 01:00'a kadar, yani tam 13 saat burn-in mi? O ne demek daha göremedim :))))) Bunlara dışında gayet iyi kaliteli lcd ve led lcd tv lerde var tabiki.Daha önce ki mesajımda da yazdığım gibi bu tv ler hd yayın standartına göre üretilen tv lerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 1 Kasım 2011; 13:40:36 >

• Açıklayıcı mesaj için teşekkürler jack_sparrow. Biraz bilgi kirliliği var burn in konusunda ama okuduğum kadarıyla bu sorunu yaşayan VT kullanıcıları da yok değil.

Plazma işi belki de şans işi, aynı şartlarda kimisi yaşıyorken kimisi yaşamayabiliyor. Bu konuda tam emin olamıyorum nedense. "Korkulu rüya görmektense uyanık kalmak yeğdir".. 2011 biterken hele ki en son jenerasyon olanlarında bizim şu sorunlardan hiç bahsetmememiz gerekmez miydi?

Pioneer bildiğimce kepenk kapattı, en son model 2009 senesine ait. Kepenk kapatmadan önce alanında 1 numara olduğundan da haberdarım. Yeniden sahalara dönüş yaparlarsa tahminimce bu sorunlara sıfır tolerans ile yaklaşırlar, o zaman ben de SD yayınlarda da çok iyi olduğunu bildiğim plazmayı öncelikli alternatifim arasına alırım. Umarım dönerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karşıyakalı88 -- 1 Kasım 2011; 14:19:29 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.