Şimdi Ara

CRT gibisi yok (yayın kalitesi olarak) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
5.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sen bu düşünceyle daha çok beklersin.Gerçi diğer arkadaşlar söylemişler ama bende birkaç söz söyleyim.
    Bir defa panel teknolojisinin sonu belirsiz.Bundan sonra çok çok iyi bir panelde bekleme.Panelde iyileştirme yapılacağına smart tv, pvr, dahili uydu alıcı, usb gibi extra özelliklere önem verilmeye başladı.Bu led-lcd teknolojisinin sonu belirsiz ama görüntü kalitesi olarak sonlarına gelinmiş olabilir.Bulutlanma, ışık kaçırma, banding vb. led-lcd nin teknolojisi gereği az-çok veya çok az olur, olabilir.Bunlar normal düzeydeyse eyvallah deyip seyir keyfine bakacaksın.Evinde projeksiyon cihazı olan bir tanıdığım bir zamanlar bana tüplü tv de film mi seyredilir demişti, şimdi çok hak veriyorum o kişiye.
    Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi gözlerinde sorun olanlar HD görüntüleri algılayamazlar.İlerde ne olacağımız bilinmez.Madem ki maddi sıkıntında yok, bence boşuna bekliyorsun.Al kendine göre bir tv seyrededur.İlerde iyisi çıkarsa alırsın sana uygun bir model tv.Aslında şu anda bile iyisi var, Sony nin üst seviye modellerine bakabilirsin.Forumlarda biraz dolaşman lazım.Dediğim gibi al bütçene göre bir tv seyret, belkide şimdiye kadar boşuna beklemişim diyeceksin.

• @karşıyakalı

Hem 7 sene tv teknolojilerini takip etmedim diyorsun hem de hd teknolojiden haberim var diyorsun.. Yukarıda arkadaşın biri
    söylemiş zaten"paneller sd için değil,hd amaçlı üretiliyor" Sen ısrarla sd yayın ve panelleri kıyaslıyorsun... Panellerin kullanım amacı
    sadece hd tv yayını ya da hd film değil.. Bunların arasında monitör ve oyunu da saymak lazım.. Hangi oyunu crt tv'nde üstelik yüksek
    çözünürlükle oynayabilirsin ya da internete girebilirsin?
  • Durun arkadaşlar teker teker gelin yahu :)

Şaka bir yana benden daha fazla bilgilisiniz ve sizlerden, yazılarınızdan gerçekten çok şeyler öğrendim bu sitede. (burası tartışmasız en iyi tr. teknoloji sitesi)

Gimmeluck ve arokh, hayatın boyunca belli bir süre LCD kullanmamışsın ve teknolojiyi takip etmemişsin, yani kibarca "sen nereden bileceksin ki" demişler. Ama bir şeyi bilebilmek için doğrudan yaşamaya, test etmeye gerek yok ki arkadaşlar. Örnekleri okursun, talihsizlik yaşayan kişilerle konuşur ya da yine bu gibi forumlardaki yazılarını okursun vs... Böylece ince eleyip sık dokuyarak az çok fikir edinmiş olursun zaten. Bir kişi, iki kişi şikayet etse istisnadır dersin ama birçok insan bu sorunlardan bahsediyorsa anlarsın ki ortada yolunda gitmeyen bir şeyler var. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Biz tüplü tv sahipleri, takdir edersiniz ki böyle sorunlarla hayatımızda hiç karşılaşmadık. Aynı tasasız günlerimizi, üst teknoloji niyetine (hem de o kadar para sayarak) geçeceğimiz platformda arayacak olmamız bir çelişki değil mi?

Oyun oynamak ,internete girmek demişsiniz. Paneller yüksek teknolojide tüplüyü ezer geçer, inkar etmiyorum ki. Ama soruyorum size, klasik bir CRT kullanıcısı için bunlar ne derece belirleyici olacak ki? Kaldı ki bu gibi şeylerin yeri PC olmalıdır bence.

jack_sparrow_82 ve manolpan, dostane uyarılarınız için teşekkür ederim. Peki sizce hiç ümit yok mudur görüntü ve sorunların iyileştirilmesi konusunda? Siz çok ümitsiz konuşmuşsunuz da. Yani panel üreticileri hiç mi duymuyor ve okumuyor böyle sorunları. Mesela alperungur "crt televizyonları panel boyutuna indirgeyen" yeni teknolojiden bahsetmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karşıyakalı88 -- 3 Kasım 2011; 12:06:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: karşıyakalı88

Durun arkadaşlar teker teker gelin yahu :)

Şaka bir yana benden daha fazla bilgilisiniz ve sizlerden, yazılarınızdan gerçekten çok şeyler öğrendim bu sitede. (burası tartışmasız en iyi tr. teknoloji sitesi)

Gimmeluck ve arokh, hayatın boyunca belli bir süre LCD kullanmamışsın ve teknolojiyi takip etmemişsin, yani kibarca "sen nereden bileceksin ki" demişler. Ama bir şeyi bilebilmek için doğrudan yaşamaya, test etmeye gerek yok ki arkadaşlar. Örnekleri okursun, talihsizlik yaşayan kişilerle konuşur ya da yine bu gibi forumlardaki yazılarını okursun vs... Böylece ince eleyip sık dokuyarak az çok fikir edinmiş olursun zaten. Bir kişi, iki kişi şikayet etse istisnadır dersin ama birçok insan bu sorunlardan bahsediyorsa anlarsın ki ortada yolunda gitmeyen bir şeyler var. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Biz tüplü tv sahipleri, takdir edersiniz ki böyle sorunlarla hayatımızda hiç karşılaşmadık. Aynı tasasız günlerimizi, üst teknoloji niyetine (hem de o kadar para sayarak) geçeceğimiz platformda arayacak olmamız bir çelişki değil mi?

Oyun oynamak ,internete girmek demişsiniz. Paneller yüksek teknolojide tüplüyü ezer geçer, inkar etmiyorum ki. Ama soruyorum size, klasik bir CRT kullanıcısı için bunlar ne derece belirleyici olacak ki? Kaldı ki bu gibi şeylerin yeri PC olmalıdır bence.

jack_sparrow_82 ve manolpan, dostane uyarılarınız için teşekkür ederim. Peki sizce hiç ümit yok mudur görüntü ve sorunların iyileştirilmesi konusunda? Siz çok ümitsiz konuşmuşsunuz da. Yani panel üreticileri hiç mi duymuyor ve okumuyor böyle sorunları. Mesela alperungur "crt televizyonları panel boyutuna indirgeyen" yeni teknolojiden bahsetmişti.

çok güzel yazmışsın da ben de sana bir örnekle aslında ne demek istediğimizi açıklayayım.

insanlar panel tv leri kullanırken karşılaştıkları sorunları yazabilirler ama izlerken aldıkları hazzı ve duyguyu yazamazlar.
    Yani ben sana GÜL'ü tarif edebilirim, bunu anlayabilirsin ama kokusunu tarif edemem.. ancak koklaman lazım anlayabilmek için.

sen lale bahseçi yetiştiriyorsun bizlerse gül.
    bazı sıkıntılarımız oluyor, erken soluyor, açmadan ölüyor, bakımı zor vesaire vesaire.
    sen bu sorunlara bakarak "gül yetiştirmeyeyim" diyorsun ama bir koklasan iş değişecek.

senin durumun da bu... ben de daha 1 ay öncesine kadar hep crt tv kullandım.
    34 yaşındayım ve ilk kez evime led tv geldi. kıydım paraya ve aldım.
    film izlemek daha bi keyifli geliyor şimdi.
    bu keyfi ancak izlersen anlarsın, insanların yazmalarıyla veya okumayla anlamazsın.

araba alırken de de öyledir. adam 95 model mercedese biner, ama o araçtan inip 2010 model bi kia ya bindiğinde aynı hazzı ve rahatlığı almaz.
    sana aracın eksi ve artılarını sayabilir ama kullanırken aldığı hazzın kelimelere dökülen tarifi yoktur.

sen hep konuları okumuşsun. bilgi var. tamam... ama tecrüben yok.. yani alıp bir led tv izlememişsin.
    bilgi tek başına yeterli değildir. deneyim (tecrübe) gerektirir.
    sen bilgi kısmını bu forumdan öğrendin ama tecrübe henüz yok.

bilmem anlatabildim mi...

• Burada şunu kabul etmeyen arkadaşlar var, aldık kazıklandık artık boşda olsa savunmasını yapalımda direniyorlar ortada dandik görüntü var ama aldılar ya, komşuya, arkadaşlarına hava basacaklar, bendeki LED sendeki plazmayı oyar, yada bendeki plazma senin CRT ezer, bebeksiniz yav

asla bir Türk (istisnalar kaideyi bozmaz) hatayı kabul etmez inadına savunur (takım tutma olayı gibi)

Bende LCD - LED - PLAZMA var CRT var ama CRT süper (SD) yayınlar için,

ben SD izleyeceksem beş para etmez görüntü izlemem CRT izlerim, ama ben %99 internetden indirdiğim 720P 1080P MKV filmler izlediğim için LED kullanıyorum.

Bebek gibi zıtlaşınız bende gülüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Nietzsche. -- 3 Kasım 2011; 13:02:10 >
  • Kesinlikle @Öner arkadaşıma katılıyorum.Bazı şeyler öyle okumayla, birilerinin demesiyle tam anlaşılmaz.Yaşamak lazım.Bütçe müsaitse alırsın bir led-lcd tv izlersin.Olaki beğenmedin yine seyret CRT yi.Aslında bu iş öyle mağazalarda bakmayla da tam olarak anlaşılmıyor.En güzeli ev ortamında anlaşılıyor.Bu her zaman mümkün olmadığından en güzeli, işin uzmanlarından ve kullananlardan gerektiği kadar bilgi edinip, eğer mümkünse mağazada ortamında da inceleyip bir tv almak.
    Bundan iyisi çıkar mı, daha ne çıkacak, led tv den sonra hangi tv olacak, oled-moled vb. düşünceler ancak kendini avutmaktan başka bir işe yaramaz.Bende hem CRT hemde panel tv kullanıyorum, hiçte pişman değilim panel tv kullanmaktan.

@karşıyakalı88 arkadaşım, sen fazla takılmışsın bu CRT tv işine.Bırak geriden gelmeyi, teknolojinin ufuklarında dolaş.Teknolojiyi mağazalarda, orda burda değil bizzat kendi evinde takip et.Herkes çatır çatır HD, mkv, bluray, 3D izlemekte, dolby digital, DTS ses vb. dinlemekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manolpan -- 3 Kasım 2011; 13:28:37 >

• ben @Öner arkadaşa hem katılıyorum hem katılmıyorum.şöyleki;
    mesela tv'den dans yarışması seyrederken tombul tombul kollar bacaklar ,üstten basık insanlar görmek istemiyorsan crt'den seyredeceksin ama internetten hd kalitesinde bir film indirdiysen tartışmasız panel tv'yi tercih edeceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gewa

ben @Öner arkadaşa hem katılıyorum hem katılmıyorum.şöyleki;
    mesela tv'den dans yarışması seyrederken tombul tombul kollar bacaklar ,üstten basık insanlar görmek istemiyorsan crt'den seyredeceksin ama internetten hd kalitesinde bir film indirdiysen tartışmasız panel tv'yi tercih edeceksin.

Panel tv'de aspect ratio ayarı var, istediğin takdirde görüntüyü 4:3 yaparsın tombul bacak insan görmezsin ki. Panel tv'den ayrı olarak geniş ekran CRT'lerde de var bu olay. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Nietzsche.

Burada şunu kabul etmeyen arkadaşlar var, aldık kazıklandık artık boşda olsa savunmasını yapalımda direniyorlar ortada dandik görüntü var ama aldılar ya, komşuya, arkadaşlarına hava basacaklar, bendeki LED sendeki plazmayı oyar, yada bendeki plazma senin CRT ezer, bebeksiniz yav

asla bir Türk (istisnalar kaideyi bozmaz) hatayı kabul etmez inadına savunur (takım tutma olayı gibi)

Bende LCD - LED - PLAZMA var CRT var ama CRT süper (SD) yayınlar için,

ben SD izleyeceksem beş para etmez görüntü izlemem CRT izlerim, ama ben %99 internetden indirdiğim 720P 1080P MKV filmler izlediğim için LED kullanıyorum.

Bebek gibi zıtlaşınız bende gülüyorum.

arkadaşım burda körü körüne savunma yapılan bir durum yok.
    sizin çamur gibi dediğiniz SD yayın o kadar da çamur gibi değil merak etmeyin.
    seyri bozacak düzeyde değil.

sunny 1030 dcı-sky cihazım var. SD yayın olarak hiç de kötü değil led tv de.
    ama 2 ay deneme süresi olarak d-smart verdiler.
    d-smart'ın SD yayın kalitesi kötü.. ama bu tv den değil d-smartdan kaynaklanan bir durum.

d-smart cihazına hdmi kablo ile bağladım.
    sunny cihaza ise scart kablo ile.
    muhtemelen scart kablo data kaybı yaşattığı için yayındaki pürüzler orda kayboluyor.
    hdmi kabloda data kaybı olmadığı için netlik-pürüz ne varsa yansıtıyor ekrana.
    belki bundan sebep olabilir diye düşünüyorum. henüz d-smart cihazını scart ile takıp denemedim.
    ama her iki cihazda da sd yayın seyri bozacak kadar kötü değil.
    ama HD yayın aşık olunacak kadar güzel.

Yani ben panel tv ile sd yayın izlerken çok bişey kaybetmezken HD yayın seydederken senin kazanamadığın hazzı kazanıyorum.
    kaybım yok ama kazancım var.
    senin kaybın da yok kazancın da.. öyle ortada duruyor.

biz bunu anlatmaya çalışıyoruz ama fanatiklikle yorumladın..

• CRT'lerin uydu üzeinden izlenen SD yayınlarda daha iyi olduğunu söyleyenlere sadece gülüyorum. Yeni nesil panle tv'lerde görüntüler oldukça iyi işleniyor ve daha büyük ekranda çok daha canlı yayınlar izleniyor. karasal yayınlarla izlenen SD gürüntülerde belki denildiği gibi görüntü CRT'lerde daha iyidir. Onu test etmedim.
    Bende uzun yıllar 72 ekran Arçelik kullandıktan sonra, Panel tv (LG 47lw570S cinema tv serisi) e geçmiş biri olarak kendimi uzun süre büyük ekran keyfinden, Gürüntü kalitesi iyi yüksek çözünürlüklü filmleri seyretmekten mahrum etmişim. (Ha bu süreç içinde genelde tv izleme gibi derdimde yoktuya) Panel tv'e geçtikten sonra çok daha başarılı SD yayın görüntülerinin olduğunu görmüş. Ha izlerken formatta yayının orginali neyse o şekilde seyrediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

çok güzel yazmışsın da ben de sana bir örnekle aslında ne demek istediğimizi açıklayayım.

insanlar panel tv leri kullanırken karşılaştıkları sorunları yazabilirler ama izlerken aldıkları hazzı ve duyguyu yazamazlar.
    Yani ben sana GÜL'ü tarif edebilirim, bunu anlayabilirsin ama kokusunu tarif edemem.. ancak koklaman lazım anlayabilmek için.

sen lale bahseçi yetiştiriyorsun bizlerse gül.
    bazı sıkıntılarımız oluyor, erken soluyor, açmadan ölüyor, bakımı zor vesaire vesaire.
    sen bu sorunlara bakarak "gül yetiştirmeyeyim" diyorsun ama bir koklasan iş değişecek.

senin durumun da bu... ben de daha 1 ay öncesine kadar hep crt tv kullandım.
    34 yaşındayım ve ilk kez evime led tv geldi. kıydım paraya ve aldım.
    film izlemek daha bi keyifli geliyor şimdi.
    bu keyfi ancak izlersen anlarsın, insanların yazmalarıyla veya okumayla anlamazsın.

araba alırken de de öyledir. adam 95 model mercedese biner, ama o araçtan inip 2010 model bi kia ya bindiğinde aynı hazzı ve rahatlığı almaz.
    sana aracın eksi ve artılarını sayabilir ama kullanırken aldığı hazzın kelimelere dökülen tarifi yoktur.

sen hep konuları okumuşsun. bilgi var. tamam... ama tecrüben yok.. yani alıp bir led tv izlememişsin.
    bilgi tek başına yeterli değildir. deneyim (tecrübe) gerektirir.
    sen bilgi kısmını bu forumdan öğrendin ama tecrübe henüz yok.

bilmem anlatabildim mi...

Etkili, güzel bir yazı. İnsana zorla panel aldıracak kadar :) Kim istemez ki büyük ekran keyfi yapmayı ve 3D izlemeyi. Full HD yayınlar izlemeyi. Ama işte püf noktası "bir kere almak ve almışken tam almak".

Ne olduysa zaten bu senenin başlarında oldu. Ayda bir görüştüğüm arkadaşım bir markete harici disk almaya gitmiş, beni de yanında götürmüştü. Orada gördüğüm devasa ekranlar ister istemez beni etkilemişti. Ama "bir defa alıp uzun zaman arkama bakmamak" istediğim için o zamandan beri yoğun araştırıyorum.

O zaman bir mağazaya gidip birkaç belirlediğim markada SD testi isteyeyim (yaparlarsa tabi) ben. Görüntü kabul edilebilir düzeyseyse ikna olurum. Bir de şu aklıma geldi, zaten bir de tüplüm var evde. Onu da diğer odaya koyar, ola ki paneldeki bir programda kötü yayın var, bir süre diğer odaya geçerim.

Ama bahsettiğimiz o "panel sorunları" beni düşündürüyor işte. Asıl önemlisi o. Olası bir sorun, HD dahil her türlü panel keyfini bitirmeye yeterli benim için.

Ya da şöyle sorayım arkadaşlar. Düz bir mantıkla ve doğrudan soruyorum. Belki saçma olacak ama cevaplarsanız sevinirim. Sizce kısa vadede -atıyorum 2012nin bu ayları- şöyle bir haber çıkar mı: "Panasonic, bu son serisinde kullandığı özel teknolojiyle nihayet buzzing ve logo yanığı gibi klasik plazma sorunlarına tam çözüm bulmuş. Artık bu sorunlar tarih oldu." Aynı şeyi LCD-LED cephesi sorunlarına da uyarlayabiliriz tabi. Kısa vadede böyle bir teknoloji beklenmeli mi ya da bu konuda sevindirici gelişmeler okuyan var mı? Madem bu zamana kadar beklemişim, eğer ufukta böyle bir ihtimal varsa biraz daha bekleyebilirim. Cevap olumsuz ve kesin ise "Şansıma artık" diyerek panele geçeceğim..

• Valla arkadaşım senin için bir SD bir de HD yayınların resmini ve videosunu çektim ama çok net çıkmadı.
    Daha doğrusu resimde ve videoda pek belli olmuyor fark.

Ayrıca SD yayınlar 4:3 formatına gösterildiği için 16:9 da belki biraz geniş gibi gelebilir ilk başta.
    ama istersen 4:3 formatına dönüştürebiliyorsun.

Yani sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karşıyakalı88

Gimmeluck ve arokh, hayatın boyunca belli bir süre LCD kullanmamışsın ve teknolojiyi takip etmemişsin, yani kibarca "sen nereden bileceksin ki" demişler. Ama bir şeyi bilebilmek için doğrudan yaşamaya, test etmeye gerek yok ki arkadaşlar.

valla dostum gerek var,
    bu forumda öğrendigim en önemli şey bu.
    2 şeyin hangisi iyi- onu arıyosan, fikrini aldıgın kişiler : kesinlikle ikisini de bilinçli şekilde kullanmış olacak

o kadar cok ornek var ki kafamda,
    "A modelini aldım çook memnunum", kardeşim neye göre memnunsun? neyle karşılaştırma yapıyosun?
    A yı da kullandım B yi de ( hatta hala ikisini de kullanıyorum)
    A nın avantajları şunlar, B ninki şunlar diycek ki, hee diyicez.

BU ÖRNEĞİ DEĞİŞİK TOPİCLERDE HEP YAZDIM, ÖZELLİKLE FOTO VE PC DONANIM TOPİCLERİNDE :
    yuksekzoomlu Compact ve hd video çeken foto makineleri araştırıyordum,
    panasonic tz7 mi yoksa samsung WB650 mi.. fiyatlar aynı, teknik degerler aynı kağıt üstünde.
    fikir sorduklarımız bende Tz7 var, çok memnunum, yok bende WB650 var cok memnunum diyordu.. ama hepsi BOŞ

sonucta panny tz7 aldım, çok da memnundum, bi gün metroda unuttum torbada,gitti yani.memnun da olsam aynı model yerine merak attigim samsung wb650 yi aldım.
    OFFF !! ekran kalitesinden tut, foto kalitesine panasonic 10 basardı, hele HD video,
    evdeki Aynı lamba altında aynı ısık kosullarında(bilinçli karşılaştırma) aralarında dehset fark vardı,

ama ilk WB650 yi almış olsam, ya küçücük aletin cektigi videoya bak ya diyip, gidip, " cok memnunum, herkese tavsiye ederim" diycektim..
    veya WB650den o "çok memnunum" yazan arkadaşlar aynı fiyattaki tz7yi görme, KULLANMA imkanları olsa kıpkırmızı olacaklardı.

BEnchmark- karşılaştırma herşeydir.. "sadece bunu kullanıyorum ben çok memnunum" ise at gözlüğüdür :))

inan bunu bu topic için degil, tüm topicler ve tavsiye ALAN arkadaşlar için, dikkatli olsunlar diye yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 3 Kasım 2011; 23:08:04 >

• herkeste panel var normal olarak toz kondurmak istemiyor:) bende de panel var ama sd uydu yayınları crt lerde "bal gibi " daha iyi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tplav

herkeste panel var normal olarak toz kondurmak istemiyor:) bende de panel var ama sd uydu yayınları crt lerde "bal gibi " daha iyi...

Arkadaşım biz panelde sd yayınları DAHA İYİ demiyoruz ki.
    biz de biliyoruz SD yayınların CRT de daha iyi olduğunu.
    Zaten SD yayınlar CRT ler için yayın yapıyor...
    Ama aradaki fark panel almamak için bir gerekçe değil.
    Yani bu kadar az bir görüntü farkı için "ben panel tv almam" demek biraz gereksiz.
    ilk mesajdan beri bunu anlatıyoruz biz. Okumadın mı mesajları?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 4 Kasım 2011; 10:35:22 >

• adam herkesi yemiş :) merakla izliyorum, daha kaç sayfa anlatacaksınız :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

quote:

Orijinalden alıntı: tplav

herkeste panel var normal olarak toz kondurmak istemiyor:) bende de panel var ama sd uydu yayınları crt lerde "bal gibi " daha iyi...

Arkadaşım biz panelde sd yayınları DAHA İYİ demiyoruz ki.
    biz de biliyoruz SD yayınların CRT de daha iyi olduğunu.
    Zaten SD yayınlar CRT ler için yayın yapıyor...
    Ama aradaki fark panel almamak için bir gerekçe değil.
    Yani bu kadar az bir görüntü farkı için "ben panel tv almam" demek biraz gereksiz.
    ilk mesajdan beri bunu anlatıyoruz biz. Okumadın mı mesajları?

yok hocam okumadım hepsini valla, başlık açıldığında bi yazmıştım sadece, bi de bugün baktım millet yazdıkça yazmış başlığa, yukarda birisi "crt nin sd uydu yayını daha iyi diyenlere gülüyorum" demiş de onu görünce yazdım...sd yayını için panel almak veya almamak kişiye kalmış tabii..benim de önceliğim sd kalitesi değildi panel alırken...

• neden herkes BU ONU DÖVER şeklinde fikir söylüyo ki, burası DH, biraz daha rakama dökmek lazım işi.

Bİ KERE SD DERKEN HANGİSİNDEN BAHSEDİYORSUNUZ onu yazın beyler ya, o kadar havaya yazıyosunuz ki,

***** Analog SD yayında, ( kablotv veya eski usül anten) CRT hataları iyi gizlediginden daha iyi görünür. bu bariz. buna kimse hayır diyemez.böyle yayın izlemek için lcd filan almayın.

****** Digital SD yayında(çanak veya teledunya),
    32" (80 ekran) LCDtv'de, görüntüdeki karelenmeyi 2,5-3 metre öteden göremezsiniz, onun yerine daha canlı ve derin görüntüler görürsünüz. ha ben 1 metereden izliycem derseniz anlarım ama o zaman da yazık gözlerinize 72 ekran CRT yi öyle izlemeyin

yani DÖVER möver diye cevap degil de, şimdi adım adım, var mı sadece yukardaki 2 maddeye lafı olan?

• ne çok uzamış konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

adam herkesi yemiş :) merakla izliyorum, daha kaç sayfa anlatacaksınız :)
    "Herkesi yemiş"ten kastınız nedir öğrenebilir miyim lütfen? Yani 35 yaşında tüm işimi gücümü bıraktım, hayali bir şeyler mi yazdım buraya? Bu kadar önyargılı olmayın lütfen. Bu ülkede hala bir sürü CRT kullanıcısı olduğundan haberiniz vardır sanırım. Kusura bakmayın ama gücüme gitti, böyle mesnetsiz iddialar hoş değil.

gimmeluck, somut, net ve doğrudan yazıyorsun hep. Teşekkür ederim.

Arkadaşlar, biraz pinpirikli ve mükemmelliyetçi bir tip olarak vaktinizi aldım başlıkta. Kafamda bazı şeyler daha oturmaya başladı şu anda. Ama son mesajımda yönelttiğim suale bu işi gerçekten yakından bilen-takip eden birinden cevap bekliyorum. Ona göre tavrımı belirleyeceğim.

Şöyle sormuştum:

Düz bir mantıkla ve doğrudan soruyorum. Belki saçma olacak ama cevaplarsanız sevinirim. Sizce kısa vadede -atıyorum 2012nin bu ayları- şöyle bir haber çıkar mı: "Panasonic, bu son serisinde kullandığı özel teknolojiyle nihayet buzzing ve logo yanığı gibi klasik plazma sorunlarına tam çözüm bulmuş. Artık bu sorunlar tarih oldu." Aynı şeyi LCD-LED cephesi sorunlarına da uyarlayabiliriz tabi. Kısa vadede böyle bir teknoloji beklenmeli mi ya da bu konuda sevindirici gelişmeler okuyan var mı? Madem bu zamana kadar beklemişim, eğer ufukta böyle bir ihtimal varsa biraz daha bekleyebilirim. Cevap olumsuz ve kesin ise "Şansıma artık" diyerek panele geçeceğim..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.